Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 19:26

Liknande nyheter

Taggar: kan vi , minska, klimatpåverkanfrån , matendu , äter
SR - 11 dec 15 kl. 06:04

Två tips på hur du kan minska din klimatpåverkan

En flygresa tur och retur Thailand ger lika mycket klimatutsläpp som all mat du äter under två år. Det säger Fredrik Hedenus vid Chalmers, som forskar om strategier för att minska klimatpåverkan av energi och mat..

SR - 26 jan 16 kl. 08:08

Norsk sopförbränning ska minska klimatpåverkan

Oslos sopförbränningsanläggning i Klemetsrud har dragit igång ett experiment för att minska klimatförändringarna, rapporterar Reuters..

UNT - 9 timmar sedan

Kraftigt minskad klimatpåverkan

Region Uppsala har minskat sin klimatpåverkan och uppfyller 14 av 24 uppsatta miljömål..

Supermiljöbloggen - 13 mar 18 kl. 18:40

Klimatforskare kartlägger sin egen klimatpåverkan

  Forskare vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) på Stockholms Universitet har inlett projektet "Att spåra utsläppen av växthusgaser". Projektetet dokumenterar och analyserar klimatpåverkan från institutionens egna anställda. Målsättningen med projektet är enligt  Paul Glantz, forskare på institutionen och miljösamordnare på Stockholms Univeristet, att i längden kunna agera som ett gott exempel.

Supermiljöbloggen - 03 okt 16 kl. 18:37

Begränsad klimatpåverkan – hur går det egentligen?

Det första svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Begränsad klimatpåverkan. Det är ett miljökvalitetsmål som kräver både nationella och internationella insatser, och kanske det mål som är mest uppmärksammat i samhällsdebatten. I Riksdagens definition av miljömålet står det: Halten av växthusgaser i atmosfären ska i enlighet med FN:s ramkonvention för klimatförändringar stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimatsystemet inte blir farlig.

Supermiljöbloggen - 20 apr 15 kl. 22:27

Svensk klimatpåverkan ökar

Svenskarnas koldioxidutsläpp minskar på hemmaplan - men konsumtionen får vår klimatpåverkan att öka ändå. Färska siffror publicerade av Naturvårdsverket under måndagen bekräftar det som många redan visste: Den privata konsumtionen leder till ökade koldioxidutsläpp utomlands. Statistiken visar att den del av utsläppen som sker i andra länder har ökat med 50 procent de senaste 20 åren.

Regeringen - 05 feb 16 kl. 08:54

Fossilfria transporter och resor: Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

Regeringen - 12 apr 17 kl. 16:55

Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

DN - 26 jun 14 kl. 16:03

”Koldioxid bara en del av flygets klimatpåverkan”

På flygplatsen i Karlstad kan man numera tanka flygplan med ett bränsle som till hälften är framställt av avfall från skogsindustrin. Med denna glädjande nyhet (DN Debatt 26/6) som utgångspunkt berättar aktörerna bakom det nya bränslet en historia som för den oinvigde läsaren nog ger intryck av att flygbranschen kan vara på väg att radikalt minska sin klimatpåverkan. Men så är tyvärr knappast fallet, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson..

DN - 18 dec 15 kl. 16:21

”Vi måste våga diskutera flygets klimatpåverkan”

Vi kan inte diskutera flygets framtid utan att diskutera hur det radikalt ska kunna minska sin klimatpåverkan. Det verkar som om Anders Sundström behöver få tilläggsdirektiv från Regeringen att hans utredning ska utgå från Sveriges klimatpolitiska mål, skriver miljöprofessorerna Mattias Höjer och Göran Finnveden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Avstå överprisat e-handelsbolag

E-handelstillväxt är det enda som imponerar i Bygghemma. Förvärvsbygget är inte värt noteringspriset..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sälj riskfyllda busskuponger

ANALYS. Den snart 6 procentiga utdelningskupongen från offentligfinansierad kollektivtrafik är mer riskfylld än den verkar. Se upp i bussaktien..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hissbolaget förtjänar ett lyft

Alimak är i köpartagen. Affärsvärlden har hittat nästa storförvärv för hisstillverkaren..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Överprisad hemförbättrare

E-handelstillväxt är det enda som imponerar i Bygghemma. Förvärvsbygget är inte värt priset..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hög tid att dela ut Yggdrasil

Svackan i Comeon ser ut att vara passerad och värderingen i Cherry ser attraktiv ut. Det finns dessutom goda chanser att Yggdrasil delas ut till aktieägarna..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

”Wiströms utser påläggskalv”

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Vindestination

Vinet i havet.

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Snabba fakta

Författaren William Shakespeare är en av dem som sägs ha fallit för vinet på vulkanön i Atlanten..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Med smak av vulkan

Teneriffa är inte bara charter och rödbrända turister. Med hjälp av flera hundra år gamla vinstockar pågår nu en återfödelse av vulkanön som vinregion..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Vad hände sen?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.