Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 23:57

Liknande nyheter

Taggar: kan vi , minska, klimatpåverkanfrån , matendu , äter
Supermiljöbloggen - 08 jun 18 kl. 12:33

Att äta veganskt är bästa sättet att minska klimatpåverkan

Att undvika mejeriprodukter och kött är det enskilt bästa sättet att minska sin klimatpåverkan på, enligt ny omfattande studie. Studien är den mest omfattande som gjorts hittills över jordbrukets miljöpåverkan. Enligt studien är en vegansk kost det bästa för planeten - "det enskilt bästa sättet att minska sin miljöpåverkan på jorden".

SR - 11 dec 15 kl. 06:04

Två tips på hur du kan minska din klimatpåverkan

En flygresa tur och retur Thailand ger lika mycket klimatutsläpp som all mat du äter under två år. Det säger Fredrik Hedenus vid Chalmers, som forskar om strategier för att minska klimatpåverkan av energi och mat..

SR - 26 jan 16 kl. 08:08

Norsk sopförbränning ska minska klimatpåverkan

Oslos sopförbränningsanläggning i Klemetsrud har dragit igång ett experiment för att minska klimatförändringarna, rapporterar Reuters..

Supermiljöbloggen - 13 mar 18 kl. 18:40

Klimatforskare kartlägger sin egen klimatpåverkan

  Forskare vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) på Stockholms Universitet har inlett projektet "Att spåra utsläppen av växthusgaser". Projektetet dokumenterar och analyserar klimatpåverkan från institutionens egna anställda. Målsättningen med projektet är enligt  Paul Glantz, forskare på institutionen och miljösamordnare på Stockholms Univeristet, att i längden kunna agera som ett gott exempel.

Supermiljöbloggen - 03 okt 16 kl. 18:37

Begränsad klimatpåverkan – hur går det egentligen?

Det första svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Begränsad klimatpåverkan. Det är ett miljökvalitetsmål som kräver både nationella och internationella insatser, och kanske det mål som är mest uppmärksammat i samhällsdebatten. I Riksdagens definition av miljömålet står det: Halten av växthusgaser i atmosfären ska i enlighet med FN:s ramkonvention för klimatförändringar stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimatsystemet inte blir farlig.

Supermiljöbloggen - 20 apr 15 kl. 22:27

Svensk klimatpåverkan ökar

Svenskarnas koldioxidutsläpp minskar på hemmaplan - men konsumtionen får vår klimatpåverkan att öka ändå. Färska siffror publicerade av Naturvårdsverket under måndagen bekräftar det som många redan visste: Den privata konsumtionen leder till ökade koldioxidutsläpp utomlands. Statistiken visar att den del av utsläppen som sker i andra länder har ökat med 50 procent de senaste 20 åren.

Regeringen - 05 feb 16 kl. 08:54

Fossilfria transporter och resor: Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

Regeringen - 12 apr 17 kl. 16:55

Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

DN - 26 jun 14 kl. 16:03

”Koldioxid bara en del av flygets klimatpåverkan”

På flygplatsen i Karlstad kan man numera tanka flygplan med ett bränsle som till hälften är framställt av avfall från skogsindustrin. Med denna glädjande nyhet (DN Debatt 26/6) som utgångspunkt berättar aktörerna bakom det nya bränslet en historia som för den oinvigde läsaren nog ger intryck av att flygbranschen kan vara på väg att radikalt minska sin klimatpåverkan. Men så är tyvärr knappast fallet, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson..

DN - 18 dec 15 kl. 16:21

”Vi måste våga diskutera flygets klimatpåverkan”

Vi kan inte diskutera flygets framtid utan att diskutera hur det radikalt ska kunna minska sin klimatpåverkan. Det verkar som om Anders Sundström behöver få tilläggsdirektiv från Regeringen att hans utredning ska utgå från Sveriges klimatpolitiska mål, skriver miljöprofessorerna Mattias Höjer och Göran Finnveden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Tar igen tidig nedgång, MQ stiger på rapport

Stockholmsbörsen backade markant vid tisdagens öppning men återhämtade sig delvis under förmiddagen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Ökade risker tynger tysk ekonomi

Det tyska ekonomiska IFO-institutet har dragit ned sin tillväxtprognos rejält..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

EQT överväger bud på brittiskt skolbolag

Riskkapitalbolaget EQT där Investor har intressen överväger ett bud på brittiska skolkoncernen Cognita tillsammans med Singapore-baserade investmentbolaget Temasek..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Riksbanken säger upp avtal med sedeltryckeri

Riksbanken har beslutat att säga upp avtalet med Crane som trycker de svenska sedlarna..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Tydlig nedgång, MQ mot strömmen

Stockholmsbörsen backade när handeln drogs igång på tisdagen. Det tilltagande globala ordkriget om nya importtullar bidrog till nedgångar världen över..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Musk: Tesla utsatt för sabotage

En Teslaanställd har genomfört ett "omfattande och skadligt sabotage" mot företagets verksamhet. Det har bolagets vd och grundare Elon Musk skrivit i ett mejl till Teslas anställda, enligt Reuters som har tagit del av e-posten..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Fler kvinnliga chefer pressar löneskillnad

Löneskillnaderna mellan könen fortsätter att minska, visar ny statistik. Fler högutbildade kvinnor och en ökad andel kvinnliga chefer, är två av flera orsaker..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

LO byter från Nordea till Swedbank

Fackparaplyorganisationen LO har beslutat att Swedbank blir ny transaktionsbank, till följd av att Nordea ändrar legal hemvist till finländsk från svensk..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Han är Volvos nya finanschef

Jan Ytterberg, sedan 2015 finanschef för Husqvarna, blir ny finanschef för AB Volvo..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

SHB:s nya småbolagsfavoriter

Leo Vegas, Lifco och Scandic Hotels letar sig in på Handelsbankens småbolagslista, som består av åtta små och medelstora favoritbolag, på bekostnad av Kindred, Addtech och Bravida som alla petas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.