Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 18:26

Liknande nyheter

Taggar: kan vi , minska, klimatpåverkanfrån , matendu , äter
Supermiljöbloggen - 08 jun 18 kl. 12:33

Att äta veganskt är bästa sättet att minska klimatpåverkan

Att undvika mejeriprodukter och kött är det enskilt bästa sättet att minska sin klimatpåverkan på, enligt ny omfattande studie. Studien är den mest omfattande som gjorts hittills över jordbrukets miljöpåverkan. Enligt studien är en vegansk kost det bästa för planeten - "det enskilt bästa sättet att minska sin miljöpåverkan på jorden".

SR - 11 dec 15 kl. 06:04

Två tips på hur du kan minska din klimatpåverkan

En flygresa tur och retur Thailand ger lika mycket klimatutsläpp som all mat du äter under två år. Det säger Fredrik Hedenus vid Chalmers, som forskar om strategier för att minska klimatpåverkan av energi och mat..

SR - 26 jan 16 kl. 08:08

Norsk sopförbränning ska minska klimatpåverkan

Oslos sopförbränningsanläggning i Klemetsrud har dragit igång ett experiment för att minska klimatförändringarna, rapporterar Reuters..

Supermiljöbloggen - 13 mar 18 kl. 18:40

Klimatforskare kartlägger sin egen klimatpåverkan

  Forskare vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi (ACES) på Stockholms Universitet har inlett projektet "Att spåra utsläppen av växthusgaser". Projektetet dokumenterar och analyserar klimatpåverkan från institutionens egna anställda. Målsättningen med projektet är enligt  Paul Glantz, forskare på institutionen och miljösamordnare på Stockholms Univeristet, att i längden kunna agera som ett gott exempel.

Supermiljöbloggen - 03 okt 16 kl. 18:37

Begränsad klimatpåverkan – hur går det egentligen?

Det första svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Begränsad klimatpåverkan. Det är ett miljökvalitetsmål som kräver både nationella och internationella insatser, och kanske det mål som är mest uppmärksammat i samhällsdebatten. I Riksdagens definition av miljömålet står det: Halten av växthusgaser i atmosfären ska i enlighet med FN:s ramkonvention för klimatförändringar stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimatsystemet inte blir farlig.

Supermiljöbloggen - 20 apr 15 kl. 22:27

Svensk klimatpåverkan ökar

Svenskarnas koldioxidutsläpp minskar på hemmaplan - men konsumtionen får vår klimatpåverkan att öka ändå. Färska siffror publicerade av Naturvårdsverket under måndagen bekräftar det som många redan visste: Den privata konsumtionen leder till ökade koldioxidutsläpp utomlands. Statistiken visar att den del av utsläppen som sker i andra länder har ökat med 50 procent de senaste 20 åren.

Regeringen - 05 feb 16 kl. 08:54

Fossilfria transporter och resor: Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

Regeringen - 12 apr 17 kl. 16:55

Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

Jönköpingsnytt - I förrgår: 13:45

Så kan du minska din klimatpåverkan

<strong>Invånarna i Jönköpings län släpper genom sin konsumtion ut 3,8 miljoner ton koldioxid per år. Det leder till att 11 miljoner kvadratmeter is smälter i Arktis, enligt en vetenskaplig studie.</strong>
<strong>– Att äta upp den mat som produceras är ett enkelt sätt att minska sin klimatpåverkan, säger Karl Andersson, vd för nätbutiken Matsmart.

DN - 26 jun 14 kl. 16:03

”Koldioxid bara en del av flygets klimatpåverkan”

På flygplatsen i Karlstad kan man numera tanka flygplan med ett bränsle som till hälften är framställt av avfall från skogsindustrin. Med denna glädjande nyhet (DN Debatt 26/6) som utgångspunkt berättar aktörerna bakom det nya bränslet en historia som för den oinvigde läsaren nog ger intryck av att flygbranschen kan vara på väg att radikalt minska sin klimatpåverkan. Men så är tyvärr knappast fallet, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Magrare vinster väntar

Sveriges storbyggare Peab försåg sig av en övergödd bostadsguldkalv. Nu är kalven uppäten och magrare vinsttider än vad konsensus spår väntar..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

”Större aktörer gynnas”

Han vann sin första lottovinst som tioåring och har de senaste åren flerfaldigat intäkterna för Kindred. Spelbolagets vd Henrik Tjärnström välkomnar omregleringen av marknaden..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Väntar på svarta siffror

Efter tre år på börsen väntar aktieägarna i Hövding fortfarande på lyftet. Med färska nyemissionspengar på fickan är det upp till bevis..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

”Står inför potentiell budstrid”

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Mer att ge efter förvärvet

Konsolideringstrend och en ihållande efterfrågan lockar Affärsvärlden till ett klipp i skogen..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Möjlig styckning inprisad

Sectra positionerar sig för att klyva bolaget. Alla metoder för att locka fram dolda värden i bolaget synes dock redan vara inräknade i kursen..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Revansch för sicilianska viner

Inhemska druvor, svart jord och Europas äldsta vinstockar. Det är några faktorer som har gett Etnas vinbönder internationell uppmärksamhet..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Sicilianska druvor

På ön odlas ett flertal inhemska druvor, både blå och gröna. Här är några av de mest kända..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Vi vill ha sex...

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Den allvarsamma lekenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.