DI > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 02:23

DI - 25 feb 18 kl. 22:04

Svensk teknik skyddar satelliter i extrema temperaturerENKÖPING. Högt upp i det blå blir det både extremt varmt och isande kallt. APR Technologies utvecklar teknik som reglerar temperaturen i satelliter. Tekniken kommer att förnya rymdindustrin, menar Peter Nilsson, en av företagets grundare. ”Vi har gått om Nasa”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EnkÖping, APR Technologies, Peter Nilsson, Nasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk teknik, skyddar, satelliteri , extrema, temperaturer
Vimmerby Tidning - 04 apr 12 kl. 08:41

Unik teknik skyddar lyktstolpen

Korrosions- och rostskador hotar många av de belysningsstolpar som sattes upp i Sverige under miljonprogramsåren 1965-1975 och hela belysningsnätet behöver ses om. Linköpings kommun satsar nu flera miljoner kronor på en ny skyddsteknik man hoppas blir riksledande..

IDG - 18 mar 13 kl. 14:53

Trådlös teknik skyddar regnskog

Regnskogen hotas av olaglig avverkning. Men nu kan träden slå larm..

DI - 11 mar 16 kl. 23:31

Lockheed ska 3D-printa satelliter

Lockheed Martin, som är den största leverantören av teknik till Pentagon, siktar på att sänka sina tillverkningskostnader dramatiskt och korta ned tiden det tar att bygga nya satelliter med upp till 40 procent. Det målet bedöms kunna nås genom framsteg inom metallbaserad 3d-printing och andra teknologier, skriver branschsajten 3ders.org..

DI - 17 okt 18 kl. 07:55

myFC utvecklar teknik som skyddar företagets potentiella bränsleintäkter och skyddar konsumenter och tillverkare från piratkopierade bränslekort

myFC har utvecklat både system och teknik för att säkerställa att företagets unika certifierade bränslekemi korrekt kan identifiera företagets egenutvecklade och patenterade bränslekort, myFC PowerCard. Endast PowerCards från myFC accepteras när energi ska skapas i en smartphone eller annan enhet som innehåller myFC:s bränsleceller..

BT - 25 apr 14 kl. 10:57

Diktatur kräver viss teknik

Att likt Nordkoreas Kim Jong-un vara diktator har sina ?avsevärda fördelar. Obegränsad tillgång till den finaste mat och dryck man kan tänka sig.

Nyteknik - 09 jul 12 kl. 11:37

Så skyddar du din dator från dagens mest fruktade trojan

Närmare en halv miljon datorer är i riskzonen i dag när FBI stänger ned sitt räddningsprogram för smittade datorer. Nyt Teknik har lösningen på hur du lättast skyddar dig mot trojanen..

Cornucopia - 03 nov 16 kl. 14:03

Intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar?

Är du uttråkad? Är du intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar? Då finns nu jobbet för dig!

Nyteknik - 28 mar 14 kl. 11:24

Teknik för äldre snabbväxande marknad

AUSTIN, TEXAS. En pillerburk som skickar sms när du glömt ta din medicin. Krockkuddar i byxorna som skyddar höfterna om du faller.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana


EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana."De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

BT - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana

EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana. "De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Investerarens bästa tips: Så investerar du i life science

Life science-sektorn kan ge skydd om den senaste tidens börsoro fortsätter.  Det säger Healthcap-grundaren Björn Odlander som ger sina bästa tips för den som vill investera i sektorn..

DI - 3 timmar sedan

Deutsche Bank: Boliden nu värd ett köp

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Boliden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 240 från 225 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 3 timmar sedan

EU-ministern om Mays brakförlust: Olyckligt

Sveriges EU-minister Ann Linde (S) säger att det brittiska parlamentets nej är olyckligt och kan leda till ett oordnat utträde ur EU. Hon får medhåll av EU-parlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Cecilia Wikström (L)..

DI - 4 timmar sedan

AP-fonderna slutar med kärnvapenaktier

Fjärde AP-fonden har gjort sig av med samtliga fonder som har koppling till kärnvapenindustrin, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet att lämna kärnvapenindustrin är en effekt av de nya regler som trädde i kraft vid årsskiftet och innebär att fonderna ska fästa särskild vikt vid hållbarhet utan att avvika från huvudmålet, nämligen att få svenskarnas pensionspengar att växa..

DI - 4 timmar sedan

Teknikrally på Wall Street – men Goodyear rasade på vinstvarning

New York-börserna stängde på plus under tisdagen där uppgångar i teknikbolag lyfte Nasdaq till klart högre höjder än övriga huvudindex.  Amerikanerna ryckte i stort sett på axlarna åt nederlaget för Theresa May i parlamentsomröstningen kring brexitavtalet..

DI - 4 timmar sedan

Bilfrossa på börsen

Bilaktier tillhör branschförloraren på världens börser. Nedgången har slagit även mot de större svenska underleverantörerna som SKF, Autoliv och Veoneer. En viktig orsak är att bilförsäljningen i Kina i fjol minskade för första gången sedan 1990..

DI - 5 timmar sedan

Juncker beklagar utfallet: "Tiden har snart runnit ut för brexit"

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker beklagar Theresa Mays nederlag i brexitomröstningen och menar att tiden snart har runnit ut för brexit..

DI - 5 timmar sedan

Fackförbunden varnar: "Kompisrekrytering" skadar myndigheten

Monica Rodrigos rekryteringar av tidigare medarbetare på Rättsmedicinalverket har väckt stor irritation på EBM, bland annat har de tre fackförbunden markerat. ”Det förvånar mig att de säger så”, säger generaldirektören, som menar att de missade sin chans att klaga..

DI - 5 timmar sedan

Kritiken mot EBM-chefen: Uppfann toppjobb till gamla kollegor

Ekobrottsmyndighetens nya generaldirektör har hämtat tre nyckelmedarbetare från sin gamla arbetsplats Rättsmedicinalverket. En riggad process, enligt hård intern kritik som Di nu kan avslöja..

DI - 6 timmar sedan

Brakförlust för May

Parlamentet i Storbritannien säger nej till regeringens utträdelseavtal ur EU. Nu väntar ett ovisst läge där resultatet kan bli allt från nyval till ingen brexit alls. Följ dramatiken i Di TV:s direktsändning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.