DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 19:30

DI - 25 feb 18 kl. 22:04

Svensk teknik skyddar satelliter i extrema temperaturerENKÖPING. Högt upp i det blå blir det både extremt varmt och isande kallt. APR Technologies utvecklar teknik som reglerar temperaturen i satelliter. Tekniken kommer att förnya rymdindustrin, menar Peter Nilsson, en av företagets grundare. ”Vi har gått om Nasa”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EnkÖping, APR Technologies, Peter Nilsson, Nasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk teknik, skyddar, satelliteri , extrema, temperaturer
Vimmerby Tidning - 04 apr 12 kl. 08:41

Unik teknik skyddar lyktstolpen

Korrosions- och rostskador hotar många av de belysningsstolpar som sattes upp i Sverige under miljonprogramsåren 1965-1975 och hela belysningsnätet behöver ses om. Linköpings kommun satsar nu flera miljoner kronor på en ny skyddsteknik man hoppas blir riksledande..

IDG - 18 mar 13 kl. 14:53

Trådlös teknik skyddar regnskog

Regnskogen hotas av olaglig avverkning. Men nu kan träden slå larm..

DI - 11 mar 16 kl. 23:31

Lockheed ska 3D-printa satelliter

Lockheed Martin, som är den största leverantören av teknik till Pentagon, siktar på att sänka sina tillverkningskostnader dramatiskt och korta ned tiden det tar att bygga nya satelliter med upp till 40 procent. Det målet bedöms kunna nås genom framsteg inom metallbaserad 3d-printing och andra teknologier, skriver branschsajten 3ders.org..

BT - 25 apr 14 kl. 10:57

Diktatur kräver viss teknik

Att likt Nordkoreas Kim Jong-un vara diktator har sina ?avsevärda fördelar. Obegränsad tillgång till den finaste mat och dryck man kan tänka sig.

Nyteknik - 09 jul 12 kl. 11:37

Så skyddar du din dator från dagens mest fruktade trojan

Närmare en halv miljon datorer är i riskzonen i dag när FBI stänger ned sitt räddningsprogram för smittade datorer. Nyt Teknik har lösningen på hur du lättast skyddar dig mot trojanen..

Cornucopia - 03 nov 16 kl. 14:03

Intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar?

Är du uttråkad? Är du intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar? Då finns nu jobbet för dig!

Nyteknik - 28 mar 14 kl. 11:24

Teknik för äldre snabbväxande marknad

AUSTIN, TEXAS. En pillerburk som skickar sms när du glömt ta din medicin. Krockkuddar i byxorna som skyddar höfterna om du faller.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana


EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana."De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

BT - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana

EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana. "De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

IDG - 07 jun 15 kl. 07:00

Ibland blir solen vår fiende - som tur är finns teknik som räddar världen


Det finns ingenting som är så gott att det inte har något ont med sig. Så brukar man inte säga, men i solens fall är det sant. Som tur är finns fantastisk teknik som varnar och skyddar oss..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Arvid Åhlund: Trump gör kinesisk tankevurpa

Medan Donald Trump gruffade runt i Europa förra veckan, hamnade handelsbråken med Kina i skymundan..

DI - just nu

Bankanställda får fängelse för räntebluff

Brittisk domstol dömer två före detta franska derivathandlare, inklusive en högt uppsatt banktjänsteman på Deutsche Bank, till långa fängelsestraff för att mellan 2005 och 2009 ha manipulerat Euribor-räntan..

DI - 30 minuter sedan

Anders Hägerstrand: Svårt läge i Volvoaktien när rallyt uteblev

När nyhetsflasharna med AB Volvos resultat rullande in på skärmen på torsdagsmorgonen var det spontant svårt att tro något annat än att det skulle bli börsfest för Volvoaktien..

DI - 1 timme sedan

Hamrins stiftelse ökar innehavet i Nolato

Carl-Olof Och Jenz Hamrins Stiftelse har köpt 26.000 aktier i Nolato för 692 kronor styck, eller för totalt nära 18 miljoner kronor.  Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Metalljätten faller tungt

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. .

DI - 1 timme sedan

Norsk oljestrejk är över

Strejken på norska oljeplattformar har avslutats, meddelar arbetsgivarsidan Rederiforbundet..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Nedåt på oro över handelskonflikter

De ledande europeiska börserna handlades i huvudsak ned på torsdagen. Jean-Claude Juncker reser till Washington nästa vecka för att diskutera handelsrelationerna mellan EU och USA. EU kommer överväga att införa tullar på kol, läkemedel och kemiprodukter från USA om Donald Trump inför importbegränsningar på europeiska bilar, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Trump försvarar Google efter EU-dom: "Utnyttjar oss"

USA:s president Donald Trump menar att EU utnyttjar USA när de ger Google en rekordbot och säger att det får vara slut med det nu. Nästa onsdag ska EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker besöka USA för att diskutera handelsfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Tobaksbolaget blev rapportvinnare

Stockholmsbörsen steg efter att ett antal starka rapporter under torsdagen gett stöd. Bland dessa återfanns Swedish Match, ABB, SKF, Epiroc, Essity och Nordea. Mot strömmen bland storbolagen i OMXS30 gick Getinge och Assa Abloy som sjönk svagt.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Hissbolaget fick börsstryk

Nordiska börser utvecklades lite blandat på torsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,1 procent till nivån 938..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.