DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 04:49

DI - 25 feb 18 kl. 22:04

Svensk teknik skyddar satelliter i extrema temperaturerENKÖPING. Högt upp i det blå blir det både extremt varmt och isande kallt. APR Technologies utvecklar teknik som reglerar temperaturen i satelliter. Tekniken kommer att förnya rymdindustrin, menar Peter Nilsson, en av företagets grundare. ”Vi har gått om Nasa”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EnkÖping, APR Technologies, Peter Nilsson, Nasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk teknik, skyddar, satelliteri , extrema, temperaturer
Vimmerby Tidning - 04 apr 12 kl. 08:41

Unik teknik skyddar lyktstolpen

Korrosions- och rostskador hotar många av de belysningsstolpar som sattes upp i Sverige under miljonprogramsåren 1965-1975 och hela belysningsnätet behöver ses om. Linköpings kommun satsar nu flera miljoner kronor på en ny skyddsteknik man hoppas blir riksledande..

IDG - 18 mar 13 kl. 14:53

Trådlös teknik skyddar regnskog

Regnskogen hotas av olaglig avverkning. Men nu kan träden slå larm..

DI - 11 mar 16 kl. 23:31

Lockheed ska 3D-printa satelliter

Lockheed Martin, som är den största leverantören av teknik till Pentagon, siktar på att sänka sina tillverkningskostnader dramatiskt och korta ned tiden det tar att bygga nya satelliter med upp till 40 procent. Det målet bedöms kunna nås genom framsteg inom metallbaserad 3d-printing och andra teknologier, skriver branschsajten 3ders.org..

BT - 25 apr 14 kl. 10:57

Diktatur kräver viss teknik

Att likt Nordkoreas Kim Jong-un vara diktator har sina ?avsevärda fördelar. Obegränsad tillgång till den finaste mat och dryck man kan tänka sig.

Nyteknik - 09 jul 12 kl. 11:37

Så skyddar du din dator från dagens mest fruktade trojan

Närmare en halv miljon datorer är i riskzonen i dag när FBI stänger ned sitt räddningsprogram för smittade datorer. Nyt Teknik har lösningen på hur du lättast skyddar dig mot trojanen..

Cornucopia - 03 nov 16 kl. 14:03

Intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar?

Är du uttråkad? Är du intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar? Då finns nu jobbet för dig!

Nyteknik - 28 mar 14 kl. 11:24

Teknik för äldre snabbväxande marknad

AUSTIN, TEXAS. En pillerburk som skickar sms när du glömt ta din medicin. Krockkuddar i byxorna som skyddar höfterna om du faller.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana


EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana."De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

BT - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana

EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana. "De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

IDG - 07 jun 15 kl. 07:00

Ibland blir solen vår fiende - som tur är finns teknik som räddar världen


Det finns ingenting som är så gott att det inte har något ont med sig. Så brukar man inte säga, men i solens fall är det sant. Som tur är finns fantastisk teknik som varnar och skyddar oss..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: Stigande räntor sänkte humöret på börsen

USA-börserna utvecklades oregelbundet under måndagen och index låg kvar runt nollstrecket vid stängning. Börshumöret dämpades något av de senaste dagarnas stigande räntor. Halvledarbolag gick fortsatt svagt.

DI - 5 timmar sedan

KU-förhör: Hultqvist sent informerad om it-skandalen

Det dröjde fyra månader innan försvarsdepartementet informerades om it-skandalen på Transportstyrelsen. Sedan dröjde det ytterligare tre veckor innan försvarsminister Peter Hultqvist fick ta del av informationen..

DI - 6 timmar sedan

Whirlpool missar förväntningarna

Electrolux konkurrent Whirlpool redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:81 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Ulf Petersson: Aluminium ingen lätt metall att hantera för börsbolagen

Aluminiumpriset föll tillbaka med nästan 10 procent på måndagen sedan USA indikerat att lätta på sanktionerna mot den ryska aluminiumjätten Rusal. Veckorna före hade lättmetallen stigit med 25 procent. De snabba och kraftiga prisrörelserna kan stöka till det för industriföretagen..

DI - 6 timmar sedan

Google ökar vinsten rejält – klår förväntningarna

Googles börsnoterade koncernmoder Alphabet redovisar ett resultat per aktie på 13,33 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Catellas nya tennishall ska fostra världsstjärnor

Catella Arena ska fostra framtidens tennisstjärnor. ”Nu kan vi på riktigt slåss mot hela världens tennisakademier”, säger Nicklas Kulti. Dagens industri har fått en privatvisning av den sprillans nybyggda och lyxiga anläggningen..

DI - 6 timmar sedan

Hedin Bil förvärvar BMW-återförsäljaren Englunds Bil i Luleå

Hedin Bil fortsätter således, genom dotterbolaget Bavaria, sin expansion i norra Sverige och att utveckla sin BMW-verksamhet..

DI - 6 timmar sedan

Kina öppnar upp för utländska bilbolag

När bilvärldens ögon riktas mot Peking och den stora bilmässan handlar det både om produkter och om politik. Kravet på tillverkarna att ha 10 procent laddbara bilar redan nästa år har ökat farten i elbilsracet. Och utlovade lättnader för utländska bilföretag öppnar upp marknaden..

DI - 7 timmar sedan

Svenskt Näringsliv: Begränsa Arbetsförmedlingens uppdrag

Svenskt Näringsliv riktar kritik mot Arbetsförmedlingen (AF) och menar att myndighetens uppdrag måste begränsas. Det skriver Peter Jeppsson, vice vd för Svenskt Näringsliv, och Edward Hamilton, arbetsmarknadsexpert på arbetsgivarorganisationen, på DN Debatt..

DI - 7 timmar sedan

Isbaren byter skepnad

Isbaren har funnits i Stockholm sedan 2002 och har en temperatur på –5 grader året runt. Vid ett besök krävs det alltså att man är rejält påpälsad. En gång om året byts den gnistrande miljön ut och Di:s fotograf har följt iskonstnärerna under veckan som arbetet pågått..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.