DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 11:35

DI - 25 feb 18 kl. 22:04

Svensk teknik skyddar satelliter i extrema temperaturerENKÖPING. Högt upp i det blå blir det både extremt varmt och isande kallt. APR Technologies utvecklar teknik som reglerar temperaturen i satelliter. Tekniken kommer att förnya rymdindustrin, menar Peter Nilsson, en av företagets grundare. ”Vi har gått om Nasa”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EnkÖping, APR Technologies, Peter Nilsson, Nasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk teknik, skyddar, satelliteri , extrema, temperaturer
Vimmerby Tidning - 04 apr 12 kl. 08:41

Unik teknik skyddar lyktstolpen

Korrosions- och rostskador hotar många av de belysningsstolpar som sattes upp i Sverige under miljonprogramsåren 1965-1975 och hela belysningsnätet behöver ses om. Linköpings kommun satsar nu flera miljoner kronor på en ny skyddsteknik man hoppas blir riksledande..

IDG - 18 mar 13 kl. 14:53

Trådlös teknik skyddar regnskog

Regnskogen hotas av olaglig avverkning. Men nu kan träden slå larm..

DI - 11 mar 16 kl. 23:31

Lockheed ska 3D-printa satelliter

Lockheed Martin, som är den största leverantören av teknik till Pentagon, siktar på att sänka sina tillverkningskostnader dramatiskt och korta ned tiden det tar att bygga nya satelliter med upp till 40 procent. Det målet bedöms kunna nås genom framsteg inom metallbaserad 3d-printing och andra teknologier, skriver branschsajten 3ders.org..

DI - 17 okt 18 kl. 07:55

myFC utvecklar teknik som skyddar företagets potentiella bränsleintäkter och skyddar konsumenter och tillverkare från piratkopierade bränslekort

myFC har utvecklat både system och teknik för att säkerställa att företagets unika certifierade bränslekemi korrekt kan identifiera företagets egenutvecklade och patenterade bränslekort, myFC PowerCard. Endast PowerCards från myFC accepteras när energi ska skapas i en smartphone eller annan enhet som innehåller myFC:s bränsleceller..

BT - 25 apr 14 kl. 10:57

Diktatur kräver viss teknik

Att likt Nordkoreas Kim Jong-un vara diktator har sina ?avsevärda fördelar. Obegränsad tillgång till den finaste mat och dryck man kan tänka sig.

Nyteknik - 09 jul 12 kl. 11:37

Så skyddar du din dator från dagens mest fruktade trojan

Närmare en halv miljon datorer är i riskzonen i dag när FBI stänger ned sitt räddningsprogram för smittade datorer. Nyt Teknik har lösningen på hur du lättast skyddar dig mot trojanen..

Cornucopia - 03 nov 16 kl. 14:03

Intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar?

Är du uttråkad? Är du intresserad av IT, elektronik, problemlösning och extrema utmaningar? Då finns nu jobbet för dig!

Nyteknik - 28 mar 14 kl. 11:24

Teknik för äldre snabbväxande marknad

AUSTIN, TEXAS. En pillerburk som skickar sms när du glömt ta din medicin. Krockkuddar i byxorna som skyddar höfterna om du faller.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana


EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana."De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

BT - 23 aug 14 kl. 11:04

EU-satelliter i fel omloppsbana

EU:s satellitnavigeringsprogram Galileo - som ska bli en reserv till GPS-navigering - har med hjälp av ryskbyggda raketer skjutit upp två nya satelliter från Franska Guyana. Men efter att ha separerats från raketerna hamnade satelliterna inte i "rätt" omloppsbana. "De har hamnat i en lägre omloppsbana än vi förväntade.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Belgien väljer F-35 framför Eurofighter

Belgiens regering har beslutat att ersätta sina befintliga stridsflygplan med 34 stycken F-35-plan från Lockheed Martin, rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga med hänvisning till regeringskällor..

DI - 15 minuter sedan

Sparkad vd får kontaktförbud efter hot mot Estée Lauder-chefer

En kanadensisk domstol har utfärdat ett kontaktförbud mot hudvårdsentreprenören Brandon Truaxe, sedan denne sänt hotfull e-post till Leonard Lauder, styrelseordförande för Estée Lauder. Det skriver Wall Street Journal..

DI - 15 minuter sedan

Kamp väntar om Italiens budget

Hårda ord varvas med mjuka när Italien och EU-kommissionen gör sig redo för årets stora budgetkamp i eurozonen. Italien vill gärna diskutera sin budget – men tycks inte planera för några ändringar..

DI - 30 minuter sedan

Parans meddelar order på 0,7 Mkr inför beslut om nyemission på 40

Parans Solar Systems har fått en order från Microsoft gällande Parans SP4-system, för installation hos it-jättens utvecklingscenter i Israels huvudstad Tel Aviv..

DI - 45 minuter sedan

Solstad Offshore faller över 20 procent på svag Oslobörs

Offshorerederiet Solstad Offshore har inlett förhandlingar med bolagets långivare för att förbättra likviditetssituationen, enligt ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Eurocine till obslistan, handel återupptas kl 11

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines aktier och teckningsoptioner som handelsstoppades i morse kommer att återupptas på Spotlights observationslista klockan 11.00, enligt ett marknadsmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Ännu en vinstvarning från europeisk fordonsaktör

Den tyska fordonsunderleverantören Leoni, som tillverkar kablar och vajrar, justerar ned sina prognoser för 2018..

DI - 1 timme sedan

Atlas Copcos finanschef köpte aktier efter rapportfall

Verkstadsbjässens aktie rasade på fredagens kvartalsbokslut. Finanschefen och bolagsveteranen Hans Ola Meyer tog fasta på de köpskäl Di:s analysredaktion nämnde efter rapporten och passade på att fylla på depån för miljonbelopp..

DI - 1 timme sedan

Botnia Exploration stiger efter att guldförande zon påträffats

Gruvprospekteringsbolaget Botnia Exploration bekräftar att en guldförande zon påträffats i en kärnborrprogram. Aktien är upp 6,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen inleder veckan på plus

Stockholmsbörsen inledde veckan med högre indexnoteringar och de flesta sektorer noterades på plus i den inledande handeln. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.