DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:28

DI - 25 feb 18 kl. 20:54

Färre flaskhalsar i bryggerietNär Kopparbergs Bryggeri ställde in siktet på en produktion i världsklass spelade underhållet en avgörande roll. Åtta år senare har bolaget i stort sett eliminerat stora haverier i produktionen och minskat sina underhållskostnader med uppemot 15 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kopparbergs Bryggeri

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, flaskhalsari , bryggeriet
Sydöstran - 29 nov 17 kl. 15:17

Nya E22 klar – två flaskhalsar kvar mellan Karlskrona och Kalmar

I dag öppnades den nya E22 söder om Kalmar. Nu återstår det två större flaskhalsar som ska byggas om på E22 mellan Karlskrona och Kalmar..

DI - 19 jul 17 kl. 10:25

Volvo: Färre flaskhalsar i tredje kvartalet

Volvos bedömning är att situationen med den hårt belastade leverantörskedjan, som påverkade lönsamheten för Lastbilar andra kvartalet, kommer att förbättras det tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet..

Helsingborgs Dagblad - 8 timmar sedan

Efterfrågan skapar flaskhalsar i industrin

Den höga efterfrågan i svensk industri skapar flaskhalsar i produktionen, vilket leder till att flera stora industribolag nu planerar att höja försäljningspriserna, visar Riksbankens företagsundersökning. Trycket i fabrikerna leder till kortsiktiga lösn.

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Efterfrågan skapar flaskhalsar i industrin

Den höga efterfrågan i svensk industri skapar flaskhalsar i produktionen, vilket leder till att flera stora industribolag nu planerar att höja försäljningspriserna, visar Riksbankens företagsundersökning.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Efterfrågan skapar flaskhalsar i industrin

Den höga efterfrågan i svensk industri skapar flaskhalsar i produktionen, vilket leder till att flera stora industribolag nu planerar att höja försäljningspriserna, visar Riksbankens företagsundersökning.(TT).

Nerikes Allehanda - 06 feb 14 kl. 09:36

Glasblåsare sökes till Bryggeriet

Nu söker Nora fastigheter efter en glasblåsare till kvarteret Bryggeriet. Tanken är att glasblåsaren ska kunna etablera sig med sin verksamhet i Bryggeriet..

Expressen - 26 mar 14 kl. 23:48

Coca-Cola satte stopp – för lokala bryggeriet

Det blir ingen Bjäre pils för Båstadsborna. När det lokala bryggeriet Båstad öl ville ge nya lager namnet Bjäre pils stod läskjätten Coca-Cola i vägen. Det inte så lokala företaget äger rättigheterna till varumärket Bjäre.

Nerikes Allehanda - 16 apr 16 kl. 07:18

Nu ska lagret säljas till bryggeriet

Först var beslutet att kommunen ska sälja aktierna i bolaget Kommunlager AB till bryggeriet. Nu ska kommunen i stället sälja hela lagerlokalen som bolaget äger till bryggeriet..

VA - 01 mar 11 kl. 11:32

Borg: ''Risk för flaskhalsar''

1 mars Sverige befinner sig nu i en "remarkabelt stark återhämtningsfas", men det finns "betydande risker" för att det nu byggs upp obalanser i ekonomin. Det sade finansminister Anders Borg vid en utfrågning i riksdagens finansutskott på tisdagen. "Det finns en betydande risk för att det uppkommer flaskhalsar på arbetsmarknaden och det uppkommer finansiella instabiliteter ...

Sydsvenskan - 30 okt 15 kl. 21:00

Gränsstrul ger färre flyktingar

Antalet asylsökande i Sverige har minskat den senaste veckan. Nedgången beror på de flaskhalsar som uppstått längs flyktingrutterna genom Balkan.
– Det tar just nu längre tid att nå Sverige, säger Migrationsverkets omvärldschef Anders Westerlund..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Hans Bolander: Många fallgropar med nya bolånegivare

Bolåntagare med stabil ekonomi och gott om låneutrymme i fastigheten hör till vinnarna när nya kreditgivare dyker upp. Men det finns fallgropar att se upp för..

DI - 1 timme sedan

Inget veto från Trump – kommer underteckna budgeten

USA:s president Donald Trump kommer att underteckna den budgetöverenskommelse på 1.300 miljarder dollar som senaten och representanthuset klubbat igenom, rapporterar Reuters och hänvisar till källor i Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Analyschefen: Det blir effekterna av regeringens skatteförslag

Regeringens förslag om ny bolagsskatt kan slå mot mindre fastighetsbolag, och innebära en negativ påverkan på svensk tillväxt. Det säger Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, till Di..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Verkstadsbolag föll i slutet på sur börsvecka

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick relativt svagt..

DI - 1 timme sedan

Norden: Oljan lyfte Oslobörsen som steg mot strömmen

De nordiska börserna gick åt olika håll under fredagens handel. I Norge steg Oslo börs medan det var oförändrat i Köpenhamn och nedåt på de övriga nordiska börserna. Ute i Europa föll börserna på bred front.

DI - 2 timmar sedan

Nobina förlänger kontrakt värt 800 miljoner med norska Ruter

Nobina förlänger avtal med norska Ruter med 2,5 respektive 3 år, fram till april 2022 och 2023..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Fordonsaktier föll på fortsatt oro för handelskrig

I kölvattnet av oro för handelskrig mellan USA och Kina tappade exportberoende industribolag på de europeiska börserna på fredagen. Framförallt fordonsaktier handlades ned. Stoxx Europe 600-index sjönk med 1,0 procent..

DI - 2 timmar sedan

Fackförbundet ser inte minskat byggande: "Branschen går som tåget"

Fackförbundet Byggnads känner inte igen sig i Sveriges Byggindustriers (BI) prognos om ett minskat bostadsbyggande. Tvärtom, "branschen går som tåget".  Det skriver Byggnads i ett pressmeddelande..

DI - 2 timmar sedan

ABB-vd gav finanschef 50 Mkr i lön för nio månader

Di kan avslöja att Timo Ihamuotila tjänade 50 miljoner under sina första nio månader som finansdirektör i ABB. Det är mer än vad Martin Lundstedt fick betalt för att ratta Volvo rekordåret 2017..

DI - 2 timmar sedan

Hemnet: Budgivningen lugnar ned sig

Budgivningen på bostadsrätter har lugnat ned sig ordentligt i takt med att bostadsmarknaden svalnat av. Slutpriserna är nu mycket närmare utropspriserna än tidigare. Hittills i år ligger slutpriserna på bostadsrätter i genomsnitt 4 procent över utropspriserna, jämfört med 13 procent under motsvarande månader i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.