DN > Ekonomi

Monday, 17 December, 19:56

DN - 25 feb 18 kl. 16:26

Bolagsverket ska stoppa ekonomisk brottslighetKriminella företag ska klämmas åt redan innan de startat. Det hoppas regeringen som på måndagen beslutar att ge Bolagsverket utökade uppgifter för att bekämpa ekonomisk brottslighet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bolagsverket

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsverketska , stoppa, ekonomisk, brottslighet
Dalarnas tidningar - 23 mar 11 kl. 18:22

Chefer vid Med Food misstänks för ekonomisk brottslighet

[BORLÄNGE] Två chefer vid grossistföretaget Med Food i Borlänge misstänks för grov ekonomisk brottslighet. Nyligen gjordes en razzia mot företaget där bokföring och annan dokumentation beslagtogs inför den fortsatta utredningen..

Polisen - 15 maj 12 kl. 15:35

Insats mot ekonomisk brottslighet i Värmland

Idag genomförde polisen i Värmland en riktad insats mot ekonomisk brottslighet i länet..

Polisen - 06 nov 12 kl. 12:29

Ett större antal personer gripna för omfattande ekonomisk brottslighet

Tisdagen den 6:e november greps flera personer på olika adresser i länet misstänkta för omfattande ekonomisk brottslighet..

Polisen - 22 nov 12 kl. 09:42

Fokus på ekonomisk brottslighet ger resultat

De 17 personer som sitter häktade för assistansbedrägerier är misstänkta för omfattande ekonomisk brottslighet, och fler frihetsberövanden är att vänta. Att gå på pengarna är ett viktigt verktyg i Polisens kamp mot den organiserade brottsligheten..

Alingsås tidning - 28 feb 13 kl. 16:11

V motionerar om ekonomisk brottslighet 

ALINGSÅS: Kommunen bör strama åt regelverket vid offentlig upphandling, och därmed få verktyg för att bekämpa svartarbete och ekonomisk brottslighet. Det anser Åsa Svedjenäs (V) som motionerat om saken..

Alingsås tidning - 28 feb 13 kl. 16:11

V motionerar om ekonomisk brottslighet (1)

ALINGSÅS: Kommunen bör strama åt regelverket vid offentlig upphandling, och därmed få verktyg för att bekämpa svartarbete och ekonomisk brottslighet. Det anser Åsa Svedjenäs (V) som motionerat om saken..

GöteborgsPosten - 07 mar 13 kl. 17:54

Predikant misstänks för ekonomisk brottslighet

En välkänd muslimsk predikant häktades på torsdagen tillsammans med två andra män, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet..

Västerbottens Folkblad - 22 sep 14 kl. 13:31

Bärföretagare misstänkt för grov ekonomisk brottslighet

En bärföretagare i länet dömdes i våras för ekonomisk brottslighet. Nu är han under utredning igen. Misstankarna den här gången är grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

YLE - 17 feb 15 kl. 12:29

Finsk och estnisk polis mot ekonomisk brottslighet tillsammans

Polisstyrelserna i Finland och Estland intensifierar sitt samarbete för att bekämpa ekonomisk brottslighet. Finlands och Estlands polisstyrelser har antagit en samarbetsplan för det pågående året, och en ny plan ska godkännas varje år. Också skatteförvaltningarna i bägge länder går med i samarbetet, uppger polisstyrelsen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skulle sköta SD:s affärer – dömd för grov ekonomisk brottslighet

När Sverigedemokraternas skandalomsusade bolag Blåsippan AB, som bland annat slussat pengar till järnrörskopplade och numera uteslutna Erik Almqvist, gjordes om till ett nytt bolag med en fin adress på Östermalm, anlitades en före detta toppadvokat som konsult.Och nu avslöjar Expressen att konsulten, som alltså skötte SD:s ekonomi, är dömd för grov ekonomisk brottslighet. Enligt Expressen dömdes han 2002 av Svea Hovrätt till fängelse i två år och sex månader för två fall av grovt skattebedrägeri, fyra fall av grov oredlighet mot borgenärer och tre fall av grovt bokföringsbrott.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Frankrike inför digitalskatt

Från och med årsskiftet får nätjättar som Google, Apple och Facebook betala en digitalskatt i Frankrike. Landets finansminister Bruno Le Maire meddelar nu att landet ska införa sin egen variant för att beskatta globala nätjättar..

DN - I förrgår: 08:17

Så blir utsläppen med olika drivmedel – bensin värsta alternativet

Det är betydande skillnader i utsläpp av växthusgaser mellan olika drivmedel. Bensin är sämsta valet. Diesel är betydligt bättre, särskilt den helt förnybara dieseln HVO100.

DN - I förrgår: 08:25

”Alla biodrivmedel ger ökade utsläpp”

Det är bra att skillnaderna mellan bensin och diesel lyfts fram. Men tillgången till hållbara råvaror för biodrivmedel är mycket begränsad, säger miljöforskaren Stefan Wirsenius på Chalmers..

DN - I förrgår: 08:27

Allt fler biltillverkare godkänner förnybar och fossilfri diesel

Allt fler biltillverkare godkänner HVO100 som bränsle. Det började med PSA-gruppen. Nissan följde efter och nyligen har Volvo Cars öppnat dörren för taxi att tanka HVO100.

DN - 14 dec 18 kl. 19:39

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg: M/KD-budgeten drabbar de arbetssökande

Nästa år väntar omfattande nedskärningar på Arbetsförmedlingen. Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 tvingar myndigheten att kapa 4 500 anställda. Och året efter försöka återanställa 2 000 av dem.

DN - 13 dec 18 kl. 22:40

SJ-lösenord läckta – samtliga användare tvingas byta

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DN - 13 dec 18 kl. 22:59

Åklagare i Lundin Petroelum-målet skickade hemlighetsstämplad namnlista – av misstag

Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordförande Ian Lundin är sedan 2016 delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan.  Under utredningen hemlighetsstämplade åklagare Henrik Attorps en namnlista på målsäganden i målet för att de inte skulle utsättas för påtryckningar.  Nu rapporterar Expressen att åklagare av misstag skickat listan med alla namnen till Lundin Petroleum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.