Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 25 September, 14:46

Kristianstadsbladet - 25 feb 18 kl. 18:33

Konsert med världens svåraste instrumentDet sägs att bandoneon är världens svåraste musikinstrument att lära sig. Så varför ger man sig på det? ”Jag älskar instrumentet, men visst är det också en form av självplågeri”, säger Anne Ekholm Kirk inför söndagens konsert i Näsum..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Anne Ekholm Kirk, Näsum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsertmed världens , svåraste, instrument
Västerbottens Folkblad - 14 nov 16 kl. 15:37

Ska ordna konsert – helt i is

I vinter ska musik framföras på ett helt nytt – och kallt – sätt. Det är KulturAkademin från Storuman som beviljats stöd från Postkodlotteriets Kulturstiftelse för att utveckla ett nytt kulturprojekt. Syftet är att framföra en konsert på egenbyggda instrument, helt i is.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 17:52

Konsert med skrotade instrument

LINDÄNGEN En tom läskflaska och verktyg i järn behöver inte kasseras. De kan få en ny framtid som musikinstrument.
På torsdagseftermiddagen var det dags att provspela den makalösa skrotmusikmaskinen.

YLE - 22 aug 17 kl. 09:46

Barbora Xu vill ena Åboborna på stor konsert

Det var hon som satt och spelade och sjöng invid gravljusen och blommorna på Salutorget på fredagkväll. Bilder av henne fanns i stora internationella medier som The Guardian. Barbora Xu är Åbobo med tjeckiska rötter.

Uppsalanyheter.se - 21 apr 17 kl. 01:56

Recension: Konsert Lamine Cissokho Kora + 1, releasekonsert

Recension: På torsdagskvällen uppträdde den i Kalmar bosatte Lamine Cissokho i Vasasalen på Uppsala slott. Han kommer ursprungligen från Senegal och är en respekterad världsmusiker och mästare på att spela kora. På torsdagskvällen uppträdde den i Kalmar bosatte Lamine Cissokho i Vasasalen på Uppsala slott.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Högklassig konsert i Centrumkyrkan

Söndagseftermiddagen bjöd på höstens tredje högklassiga konsert i Centrumkyrkan. En konsert med fokus på ett instrument som blir mer och mer ovanligt; fagott. Det var den fantastiska duon Nakamura Stevensson som gästade Säffle i söndags..

Alingsås tidning - 15 apr 18 kl. 15:28

Succékonsert med Viseversa

Det var fullsatt i Kuluren i Vårgårda under lördagskvällen när Herrljungakören Visesvera delade scen med saxofonisten Johan Stengård. Temat för kvällen var Björn och Benny och Mamma Mia vilken konsert det blev. – Succé, konstaterar Sofia Håkansson ordförande i Viseversa.

Hela Gotland - 03 nov 11 kl. 04:00

Kyrkklockor hans nästa instrument

Att Owe Ronström just nu planerar att skapa världens största konsert, med världens största instrument och i världens största konsertlokal har en del med Gotlands Tidningar att göra.När han för tolv år sedan fick GT:s kulturpris fick han också en trasig fiol, med uppmaningen: "eftersom du kan spela på allt kan du säkert spela på den här också?"..

SR - 07 jun 13 kl. 15:36

Ny teknik möter urgamla instrument

I helgen ges en "En Mycket Stor Konsert" då Gotlands alla mer än tvåhundra kyrkklockor ska ringa över världen den 8 juni. Varje kyrkklocka är ett instrument i konserten, men när projektet startade var det inte alls klart hur man skulle lösa det tekniskt så att lyssnaren skulle höra klockorna samtidigt. Lösningen hittade man med smartphones..

Nyteknik - 26 sep 14 kl. 13:48

Konsert med 3d-printade instrument

Världens första rockkonsert med 3d-printade instrument har ägt rum vid Lunds universitet..

SmålandsPosten - 27 okt 14 kl. 06:24

Lekfull konsert med drömsk musik

Att få barn att gilla klassisk musik är inte alltid det enklaste. Ett gott försök gjordes i nya Gibson auditorium i söndags då den världsberömda marimbasolisten Johan Bridget kom på besök. Klassisk musik kan upplevas svårtillgänglig, elitistisk och inaktuell.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Ansiktskrämer stals från apotek

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Ny organisation ger SD mer insyn

Alliansen i Region Skåne har presenterat ett förslag till ny politisk organisation. Det innebär lokala sjukhusstyrelser, men även utskott som garanterar SD insynsplatser. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Sauber sparkar Ericsson

Marcus Ericsson får sparken från formel 1-stallet Sauber efter fem år i racingserien. Enligt ett pressmeddelande tar italienaren Antonio Giovinazzi över hans plats som andreförare bakom Kimi Räikkönen nästa år.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Par körde av vägen - försvann från sjukhuset

Två personer som fördes med ambulans till sjukhus efter att ha kört av vägen på E22 utanför Västervik försvann plötsligt därifrån, rapporterar P4 Kalmar. Mannen och kvinnan ska inte ha fått några allvarligare skador. - Senare blev vi uppringda av sjukhuset som sade att kvinnan stuckit därifrån.

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Pojke utsatt får hot och våld

Efter en utredning kring våld och hot mot en pojke konstaterar Skolinspektionen att skola och kommun brustit i att vidta åtgärder för att förhindra kränkande behandling..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Pressad Erdogan på europeisk charmoffensiv

Jihadistproblem i Syrien, djup ekonomisk kris och bottenfrusna relationer med USA. Då reser Turkiets president Recep Tayyip Erdogan till Berlin för att blåsa nytt liv i banden till Tyskland och EU.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Katolska kyrkan ber om ursäkt för övergrepp

Tusentals barn och ungdomar har utsatts för sexuella övergrepp av präster i Tyskland. Nu ber katolska kyrkan om ursäkt. - Kyrkan har tittat åt andra hållet, dolt och förnekat de sexuella övergreppen, säger den tyska kyrkans ledare Reinhard Marx.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Sossarna kan inte räkna

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har inte längre riksdagens förtroende..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Avantgardet ger sig ut på Sverigeturné

Indiebandet Avantgardet ger sig ut på en omfattande Sverigeturné, och nu på fredag släpper de singeln "Alltid bakom er", skriver Gaffa. Totalt kommer bandet att spela på tolv olika orter under hösten och vintern, meddelar bandet på sin hemsida.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Illegal fiskodling i Malmö polisanmäls

Fjällkarpar har planterats illegalt i Malmö och nu polisanmäls odlingen, rapporterar Sydsvenskan. Fiskarna finns i flera kommunala vattensamlingar, bland annat i Pildammarna och i dammen på Husie Mosse. - De i Pildammarna är riktigt stora.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.