DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 14:53

DI - 25 feb 18 kl. 15:22

De halverade elräkningen med solceller: "Det bästa vi gjort"Vid årsskiftet höjdes stödet för att sätta solceller på villatak och bostadsrättsföreningar.  Di Lördag har besökt en familj i Älta som haft sin anläggning i gång i snart ett år. ”Det här är det bästa vi gjort”, säger paret Petter Carlsson och Sofia Modig, som har halverat sin elräkning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lördag, Älta, Petter Carlsson, Sofia Modig

Dela artikeln

214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De halverade, elräkningenmed , solcellerDet bästa vi gjort
BT - 10 nov 12 kl. 14:56

Elräkningen svårast att förstå

Har du svårt att begripa vad du egentligen betalar för på elräkningen? Du är långt ifrån ensam. Den här räkningen hör till värstingarna på listan över de krångligaste räkningarna vi tampas med, visar en ny rapport.

BT - 11 jan 14 kl. 12:32

Med kylan stiger elräkningen

När kylan nu slagit till i hela Sverige kan det vara dags att se över sin elförbrukning. Det gäller särskilt dem som har rörligt elprisavtal. För elpriset är extremt väderberoende.

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 12:30

Med kylan stiger elräkningen

När kylan nu slagit till i hela Sverige kan det vara dags att se över sin elförbrukning. Det gäller särskilt dem som har rörligt elprisavtal. För elpriset är extremt väderberoende.

YLE - 11 mar 13 kl. 05:33

Mildare vinter syns i elräkningen

Jämfört med några tidigare år har vi haft en mild vinter vilket har lett till att elförbrukningen har varit mindre. Också priset på el har hållits på en jämnare nivå. Vid Fortum berättar försäljningsdirektör Jukka Toivonen att energibolaget har känt av den minskade åtgången på el.

UNT - 09 jun 12 kl. 12:01

Betala milen på elräkningen

UNT PROVKÖR: Efter en del tekniskt strul börjar Årets bil 2012 nu hitta ut till svenska köpare. Och i år är de två stycken - tvillingarna Opel Ampera och Chevrolet Volt. Bilar som drar bara tolv centiliter bensin per mil.

GT - 14 feb 14 kl. 14:59

Efter nödropet – nu är elräkningen betald

Familjen Wiik/Blomkvist slipper leva i mörker – nu är elräkningen betald. Efter nödropet i GT har flera välgörare hört av sig för att hjälpa familjen som i väntan på a-kassepengar skulle tvingas leva utan el. – Vi är helt överväldigade av alla som har hört av sig, det finns inte tack nog, säger Rikard Wiik..

Expressen - 14 feb 14 kl. 14:59

Efter deras nödrop – elräkningen är betald

Familjen Wiik/Blomkvist slipper leva i mörker – nu är elräkningen betald. Efter nödropet i GT har flera välgörare hört av sig för att hjälpa familjen som i väntan på a-kassepengar skulle tvingas leva utan el. – Vi är helt överväldigade av alla som har hört av sig, det finns inte tack nog, säger Rikard Wiik..

NSD - 14 mar 18 kl. 18:39

Arga röster: "Elräkningen kom som en chock"

Nu har den första elräkningen kommit efter att Jukkasjärvi belysningsförening införde nya nätavgifter..

YLE - 18 jul 18 kl. 05:35

Solenergi i hemmen på frammarsch – kan minska på elräkningen

Det blir allt vanligare att egnahemshus har någon form av småskalig elproduktion. Redan nu kan man minska en hel del på elräkningen med ett litet solkraftverk. Men den stora boomen låter ännu vänta på sig..

IDG - 12 maj 15 kl. 15:00

Trött på att betala elräkningen? Bygg 70 meter cykelbana.


I höstas lade ett holländskt företag solceller på en cykelbana och det visade sig fungera bättre än väntat. 70 meter räcker för att förse ett singelhushåll med el..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Stockholmsbörsen lyfter efter lunch – Billerud Korsnäs rasar på rapport

Stockholmsbörsen handlades högre efter lunch på tisdag med stöd av stigande Europabörser där inte minst Milanobörsen avancerade efter optimism kring Italiens budget. USA-terminerna pekar samtidigt upp med stöd av starka delårsrapporter från stora investmentbanker. Negativa besked från Volvo och NCC fick dock dessa bolag att halka efter..

DI - 2 minuter sedan

Börsfrossan får guldet att glimra igen

Den senaste veckans oro på aktiemarknaden har fått guldet att glimra igen. Spotpriset på den ädla metallen stiger med 0,4 procent på tisdagen och handlas nu till omkring 1.232 dollar per uns.

DI - 15 minuter sedan

Theresa May: Inget brexitavtal bättre än ett dåligt

Storbritanniens premiärminister Theresa May tror att hon kan få ett bra brexitavtal. Inget avtal är dock bättre än ett dåligt avtal och ett dåligt avtal är något som bryter upp det förenade kungadömet..

DI - 15 minuter sedan

Morgan Stanley sänker riktkursen för Netflix

Morgan Stanley sänker riktkursen för Netflix till 450 dollar (480) och upprepar övervikt..

DI - 30 minuter sedan

Så mycket back ligger Geely i AB Volvo

Geely Holdings investering i lastbilskoncernen AB Volvo här än så länge inte varit någon hit. I spåren av tisdagens ras ligger Geely uppskattningsvis back omkring 8,2 miljarder kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Elavbrott på Gotland utreds som brott

Så sent som under tisdagseftermiddagen blev Gotland åter strömlöst.  Efter sommarens och höstens elavbrott riktas kritik, skadeståndskrav och hot har  mot kraftjätten Vattenfall. Den ansvariga myndigheten utreder eventuella lagbrott och samtidigt kommer krav på en ny elförbindelse från fastlandet..

DI - 30 minuter sedan

EU:s chefsförhandlare: Brexit får ta den tid som krävs

Brexitförhandlingarna får ta den tid som behövs, konstaterar EU:s chefsförhandlare Michel Barnier inför morgondagens tunga brexitmiddag i Bryssel. EU-minister Ann Linde (S) är hoppfull – men varslar fortsatt för behovet av att förbereda sig på en brexit utan uppgörelse med EU..

DI - 30 minuter sedan

Booli: Större köpintresse på Stockholms borättsmarknad

Köparintresset återvänder nu till svensk bostadsrättsmarknad, särskilt i Stockholm. Antalet budgivare och antalet bud per lägenhet är nu högre än förra hösten och störst skillnad syns just i Stockholm..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker räknar med stigande intäkter för Ericsson inför rapport

De positiva trenderna som Ericsson har visat under första halvåret väntas hålla i sig under det andra halvåret. Ett frågetecken är samtidigt om bruttomarginalen kan ligga kvar på andra kvartalets nivå..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Banker värderar Uber till över 1.000 miljarder kronor

Nättaxitjänsten Uber skulle värderas till 120 miljarder dollar, motsvarande runt 1.070 miljarder kronor, vid en börsnotering i New York. Det skriver Wall Street Journal och Dow Jones med hänvisning till anonyma källor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.