DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 15:12

DI - 25 feb 18 kl. 15:22

De halverade elräkningen med solceller: "Det bästa vi gjort"Vid årsskiftet höjdes stödet för att sätta solceller på villatak och bostadsrättsföreningar.  Di Lördag har besökt en familj i Älta som haft sin anläggning i gång i snart ett år. ”Det här är det bästa vi gjort”, säger paret Petter Carlsson och Sofia Modig, som har halverat sin elräkning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lördag, Älta, Petter Carlsson, Sofia Modig

Dela artikeln

214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De halverade, elräkningenmed , solcellerDet bästa vi gjort
BT - 10 nov 12 kl. 14:56

Elräkningen svårast att förstå

Har du svårt att begripa vad du egentligen betalar för på elräkningen? Du är långt ifrån ensam. Den här räkningen hör till värstingarna på listan över de krångligaste räkningarna vi tampas med, visar en ny rapport.

BT - 11 jan 14 kl. 12:32

Med kylan stiger elräkningen

När kylan nu slagit till i hela Sverige kan det vara dags att se över sin elförbrukning. Det gäller särskilt dem som har rörligt elprisavtal. För elpriset är extremt väderberoende.

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 12:30

Med kylan stiger elräkningen

När kylan nu slagit till i hela Sverige kan det vara dags att se över sin elförbrukning. Det gäller särskilt dem som har rörligt elprisavtal. För elpriset är extremt väderberoende.

YLE - 11 mar 13 kl. 05:33

Mildare vinter syns i elräkningen

Jämfört med några tidigare år har vi haft en mild vinter vilket har lett till att elförbrukningen har varit mindre. Också priset på el har hållits på en jämnare nivå. Vid Fortum berättar försäljningsdirektör Jukka Toivonen att energibolaget har känt av den minskade åtgången på el.

UNT - 09 jun 12 kl. 12:01

Betala milen på elräkningen

UNT PROVKÖR: Efter en del tekniskt strul börjar Årets bil 2012 nu hitta ut till svenska köpare. Och i år är de två stycken - tvillingarna Opel Ampera och Chevrolet Volt. Bilar som drar bara tolv centiliter bensin per mil.

GT - 14 feb 14 kl. 14:59

Efter nödropet – nu är elräkningen betald

Familjen Wiik/Blomkvist slipper leva i mörker – nu är elräkningen betald. Efter nödropet i GT har flera välgörare hört av sig för att hjälpa familjen som i väntan på a-kassepengar skulle tvingas leva utan el. – Vi är helt överväldigade av alla som har hört av sig, det finns inte tack nog, säger Rikard Wiik..

Expressen - 14 feb 14 kl. 14:59

Efter deras nödrop – elräkningen är betald

Familjen Wiik/Blomkvist slipper leva i mörker – nu är elräkningen betald. Efter nödropet i GT har flera välgörare hört av sig för att hjälpa familjen som i väntan på a-kassepengar skulle tvingas leva utan el. – Vi är helt överväldigade av alla som har hört av sig, det finns inte tack nog, säger Rikard Wiik..

NSD - 14 mar 18 kl. 18:39

Arga röster: "Elräkningen kom som en chock"

Nu har den första elräkningen kommit efter att Jukkasjärvi belysningsförening införde nya nätavgifter..

YLE - 18 jul 18 kl. 05:35

Solenergi i hemmen på frammarsch – kan minska på elräkningen

Det blir allt vanligare att egnahemshus har någon form av småskalig elproduktion. Redan nu kan man minska en hel del på elräkningen med ett litet solkraftverk. Men den stora boomen låter ännu vänta på sig..

VA - 13 nov 18 kl. 10:09

Så slipper ditt företag obehagliga överraskningar på elräkningen

För företag som har hög elanvändning kan elräkningen skjuta i höjden olika delar av året. Här är företaget som skräddarsyr elavtal för att undvika oförutsägbara kostnader. .

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Angela Merkel vill se reformer av IMF och Världsbanken

För att återfå förtroendet för det globala finansiella systemet måste organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken reformeras, slår Tysklands förbundskansler Angela Merkel fast i ett tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, Schweiz..

DI - 10 minuter sedan

Nobelpristagare: Fortsatt stor risk för björnmarknad

Ännu är inte marknaden ute ur farozonen för en recession. Det säger den amerikanska Nobelpristagaren i ekonomi Robert Shiller till CNBC vid en intervju i Davos. .

DI - 10 minuter sedan

Amerikansk detaljhandel steg i vecka 3

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 7,0 procent vecka 3, som avslutades den 19 december, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 30 minuter sedan

Makrorådet: Nästa steg kan bli sänkt ränta

Skakiga marknader och svagare konjunktur har fått världens centralbanker att svänga om. En räntesänkning från Fed ska inte uteslutas även om det inte är huvudscenariot. Det säger SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 30 minuter sedan

Analys: Serneke når inte rörelsemarginalmålet på långa vägar

Byggbolaget Serneke går mot en rörelsemarginal 2018 på bara 2,5 procent, långt under bolagets eget mål på 8 procent. Orderingången under fjärde kvartalet beräknas uppgå till 1,3 miljarder kronor för entreprenadrörelsen, lägre än de 1,8 miljarder som tidigare prognostiserats..

DI - 15 minuter sedan

Analysguiden rekommenderar att teckna Neurovives företrädesemission

De framsteg som Neurovive gjort i bolagets projekt under det senaste året och en låg emissionskurs talar för att teckna sig i företrädesemissionen på nära 124 miljoner kronor. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys.      .

DI - 45 minuter sedan

Elon ökade e-handelsförsäljningen med 44 procent under 2018

Vitvarukedjan Elon ökade försäljningen på nätet med 44 procent under 2018. Antalet besökare till bolagets sajt har ökat med 30 procent samtidigt som konverteringsgraden var upp 58 procent..

DI - 45 minuter sedan

USA: Rekord i antal kvinnor som tillsattes på vd-poster 2018

22,3 procent av alla vd-byten som gjordes i amerikanska bolag förra året slutade med att en kvinna tillsattes, enligt en studie av konsultbolaget Challenger, Gray & Christmas..

DI - 45 minuter sedan

Astra Zenecas utlicensierade kandidat får fas 3-klartecken

Biohavens läkemedelskandidat BHV-3241, som licensierades in från Astra Zeneca förra året, har fått klartecken att gå in i fas 3-studier. Målet är att få fram en behandling mot den Parkinson-liknande sjukdomen Multipel systematrofi..

DI - 1 timme sedan

SAS utökar sin flotta med tre A321 Long Range

SAS utökar sin flotta och leasar tre A321 Long Range-plan, enligt ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.