SVT > Inrikes

Saturday, 23 June, 08:28

SVT - 25 feb 18 kl. 13:29

Statsvetaren Jonas Hinnfors: Både S och M vill ha en omfattande välfärdsstatKan man satsa på välfärden och ändå sänka skatterna? I kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas Elisabeth Svantesson i valårets första stora debatt om välfärd och skatter. Statsvetaren Jonas Hinnfors reder ut hur partierna skiljer sig i frågan för SVT:s Agenda..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jonas Hinnfors, Magdalena Andersson, Moderaternas Elisabeth Svantesson, SVT, Agenda

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetaren, Jonas, Hinnfors, BådeS och M vill ha , en omfattande välfärdsstat
Sydsvenskan - 17 sep 14 kl. 15:35

Chatta med statsvetaren Jonas Hinnfors om folkomröstningen i Skottland

Klockan 10 på torsdagen chattar statsvetaren Jonas Hinnfors med Sydsvenskans läsare om folkomröstningen i Skottland. Redan nu kan du ställa dina frågor!.

SVT - 26 jul 17 kl. 14:46

Fem snabba läsarfrågor med statsvetaren Jonas Hinnfors

Det finns många frågetecken kring Transportstyrelsens IT-skandal och oppositionens misstroende mot tre ministrar. Här svarar statsvetaren Jonas Hinnfors på fem snabba läsarfrågor..

SVT - 26 jul 17 kl. 17:43

Statsvetaren Jonas Hinnfors svarar på läsarnas frågor om IT-skandalen

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, svarade på era frågor om IT-skandalen och dess konsekvenser. Läs hans svar här nedan..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

Sydsvenskan - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

SvD - 10 apr 14 kl. 18:30

Hinnfors: Bakslag i ideologiskt laddad fråga

Regeringens förslag om att sänka arbetsgivaravgiften ytterligare ett snäpp för unga stoppades i riksdagen i dag. - Det är en ideologiskt laddad fråga, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..

SvD - 01 sep 14 kl. 15:03

Hinnfors: ”C valmanifestets vinnare”

Centerpartiet verkar ha fått störst utdelning i Alliansens valmanifest, menar statsvetaren Jonas Hinnfors, som sitter i SvD:s valpanel. Samtidigt är det inga stora ideologiska språng vi ser. Feminismen och jämställdhetsfrågan verkar som bortblåsta i valrörelsen..

SvD - 31 mar 15 kl. 07:35

Hinnfors: MP tvingas justera sin politik

Miljöpartiets medlemmar beskrivs ofta som bångstyriga och aktivistiska. För partiledningen gäller det att blidka den interna opinionen och samtidigt bända den egna politiken att passa regeringens, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors. – En delikat balansgång, säger han till SvD..

SvD - 08 apr 15 kl. 11:59

Hinnfors: Det vore konstigt om de blev tysta

Gustav Kasselstrand och William Hahne kan komma att bilda ett eget parti om de utesluts ur Sverigedemokraterna. Det tror statsvetaren Jonas Hinnfors..

SvD - 24 nov 16 kl. 22:49

Hinnfors: Kinberg Batra försiktig om SD

M-ledaren Anna Kinberg Batra undvek smidigt frågan om hur man ska samarbeta med Centerpartiet om migrationspolitiken, samtidigt som hon blev vag när det gällde SD, menar statsvetaren Jonas Hinnfors.
– Båda partierna är tillbaka till den ganska kontrollerande linjen de hade för tio-femton år sedan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Mjölkbrist på flera neonatalavdelningar

För barn födda före vecka 32 är bröstmjölken livsavgörande. Om mamman inte kan producera tillräckligt tiden efter förlossningen är donerad bröstmjölk lösningen. Men just nu råder stor brist på bröstmjölk på flera av landets neonatalavdelningar, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 19 timmar sedan

Beslut om årets björnjakt närmar sig

Snart ska det fattas beslut om hur många björnar som får skjutas i årets björnjakt. Jägarna vill att tilldelningen ökar och hänvisar till den senaste spillningsinventeringen. Men länsstyrelserna vill först analysera resultatet av den..

SVT - 22 timmar sedan

Magiska midsommarafton: ”Bli inte förvånad om en granne rullar naken i daggen”

Stång, sång och sill känner de flesta till – men hur mycket kan du om midsommarens mystiska ritualer? SVT:s reporter Therese Bergstedt vågade sig ut i ovädret för att prata med marknadsföraren Kylliki Hellström om spådomar, läkeväxter och att rulla sig naken i daggen..

SVT - Igår: 07:10

Hur firar du midsommar? Skicka in dina hälsningar!

Blommor under kudden, nattliga dopp eller bänkad framför fotbolls-VM? Dela med dig av ditt högtidsfirande i SVT:s direktrapportering om hela Sveriges midsommar!.

SVT - Igår: 06:58

Undersökning: Taxfree-butiker dyrare än nätbutiker

Ska du ut och resa i sommar? Då kan det vara bra att jämföra priserna i taxfree-butikerna med andra alternativ innan du handlar. En undersökning av priser på skönhetsprodukter visar att det kan vara dyrare att handla på flygplatsen än på nätet..

SVT - Igår: 21:09

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - Igår: 17:03

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - Igår: 16:28

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - Igår: 16:22

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - Igår: 13:58

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.