SVT > Inrikes

Sunday, 09 December, 21:30

SVT - 25 feb 18 kl. 13:29

Statsvetaren Jonas Hinnfors: Både S och M vill ha en omfattande välfärdsstatKan man satsa på välfärden och ändå sänka skatterna? I kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas Elisabeth Svantesson i valårets första stora debatt om välfärd och skatter. Statsvetaren Jonas Hinnfors reder ut hur partierna skiljer sig i frågan för SVT:s Agenda..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jonas Hinnfors, Magdalena Andersson, Moderaternas Elisabeth Svantesson, SVT, Agenda

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetaren, Jonas, Hinnfors, BådeS och M vill ha , en omfattande välfärdsstat
Sydsvenskan - 17 sep 14 kl. 15:35

Chatta med statsvetaren Jonas Hinnfors om folkomröstningen i Skottland

Klockan 10 på torsdagen chattar statsvetaren Jonas Hinnfors med Sydsvenskans läsare om folkomröstningen i Skottland. Redan nu kan du ställa dina frågor!.

SVT - 26 jul 17 kl. 14:46

Fem snabba läsarfrågor med statsvetaren Jonas Hinnfors

Det finns många frågetecken kring Transportstyrelsens IT-skandal och oppositionens misstroende mot tre ministrar. Här svarar statsvetaren Jonas Hinnfors på fem snabba läsarfrågor..

SVT - 15 sep 18 kl. 13:48

Statsvetaren Jonas Hinnfors om riksdagsvalet

Mandat som hoppar fram och tillbaka mellan olika partier och strid om statsministerposten. Veckan efter valet har varit turbulent. Här svarar statsvetaren Jonas Hinnfors på dina frågor om valet..

GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 19:22

Statsvetaren Jonas Hinnfors: "Här sprack Alliansen"

Liberalerna och Centerpartierna har sagt sitt. Moderatledaren Ulf Kristerssons senaste förslag om en regering där inte hela Alliansen ingår kommer inte att bli av.
– Med förbehåll för att man kanske kan lappa ihop det som spruckit, men här sprack Alliansen, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..

SVT - 26 jul 17 kl. 17:43

Statsvetaren Jonas Hinnfors svarar på läsarnas frågor om IT-skandalen

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, svarade på era frågor om IT-skandalen och dess konsekvenser. Läs hans svar här nedan..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

Sydsvenskan - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

SvD - 10 apr 14 kl. 18:30

Hinnfors: Bakslag i ideologiskt laddad fråga

Regeringens förslag om att sänka arbetsgivaravgiften ytterligare ett snäpp för unga stoppades i riksdagen i dag. - Det är en ideologiskt laddad fråga, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..

SvD - 01 sep 14 kl. 15:03

Hinnfors: ”C valmanifestets vinnare”

Centerpartiet verkar ha fått störst utdelning i Alliansens valmanifest, menar statsvetaren Jonas Hinnfors, som sitter i SvD:s valpanel. Samtidigt är det inga stora ideologiska språng vi ser. Feminismen och jämställdhetsfrågan verkar som bortblåsta i valrörelsen..

SvD - 31 mar 15 kl. 07:35

Hinnfors: MP tvingas justera sin politik

Miljöpartiets medlemmar beskrivs ofta som bångstyriga och aktivistiska. För partiledningen gäller det att blidka den interna opinionen och samtidigt bända den egna politiken att passa regeringens, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors. – En delikat balansgång, säger han till SvD..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

”Jag tackade dem för att jag finns idag”  

Många rördes till tårar idag när nobelpristagarna i medicin eller fysiologi, James Allison och Tasuku Honjo, träffade patienter som överlevt cancer tack vare deras upptäckt. Under en ceremoni fick pristagarna ta emot ett diplom och patienternas tacksamhet. – Det känns helt fantastiskt att få träffa dem.

SVT - 1 timme sedan

Bodström: ”Läkarna sa att jag skulle få svårt att få barn”

I SVT-programmet Min sanning berättar Thomas Bodström om personliga motgångar och för första gången talar han också öppet om när han drabbades av cancer. – Jag kände mig frisk, det var en jättekonstig känsla..

SVT - 3 timmar sedan

Agendas studiogäster om klimatet 9 december

Steven Chu, Nobelpristagare 1997 och energiminister i USA 2009-2013 och Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet medverkar i Agenda 9 december..

SVT - 7 timmar sedan

Zero waste: SVT Nyheters reporter försökte att leva skräpfritt i en vecka

Hur svårt är det att inte producera något skräp under en vecka? SVT Nyheter testade att leva skräpfritt enligt livsstilen ”zero waste”..

SVT - 10 timmar sedan

I dag hålls mötena som kan avgöra Löfvens framtid

Centerpartiet och Liberalerna har möte i dag med respektive partistyrelse, erfar SVT Nyheter. Det är möten som kan vara av yttersta vikt för regeringsbildningen. – De kan avgöra om vi får en ny regering eller inte, säger SVT Nyheters politikreporter Love Benigh..

SVT - 10 timmar sedan

Så här är årets bordsplacering under Nobelmiddagen

Nobelstiftelsen presenterade på söndagen vilka som får sitta vid huvudbordet på Nobelfesten, bredvid kungafamiljen, riksdagens talman och statsministern. Bristen på litteraturpristagare har inte påverkat arbetet med bordsplaceringen, meddelar stiftelsen..

SVT - 11 timmar sedan

Sverige säljer krigsmateriel som kan användas i Jemenkriget

Samtidigt som Sverige är värd för fredssamtal om Jemenkriget har svenska Saab miljardleveranser av krigsmateriel på gång till landet. Utrustningen kan användas för bombningarna som drabbat civilbefolkningen så hårt..

SVT - 12 timmar sedan

Tullen tipsar: Så näthandlar du säkert utanför EU

Köper du dina julklappar online är det viktigt att ha koll på att sajten är okej, men också på varifrån ditt paket skickas. För att slippa oönskade avgifter och piratkopior finns det några saker som är bra att tänka på, enligt Tullverket..

SVT - 15 timmar sedan

9 december: Nattens nyheter

SVT - 17 timmar sedan

SMHI: Mer snö i norr och risk för halka söderöver

Under söndagen i södra delen av landet väntas en del regn och därefter fallande temperatur med stor risk för halka. Efter lördagens kraftiga snöfall över stora delar av Norrland kommer det fortsätta att snöa något mindre även under söndagen och måndagen. – Där det är blöta vägar finns det också risk för påfrysning, säger SMHI:s meteorolog..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.