SVT > Inrikes

Monday, 19 March, 17:22

SVT - 25 feb 18 kl. 13:29

Statsvetaren Jonas Hinnfors: Både S och M vill ha en omfattande välfärdsstatKan man satsa på välfärden och ändå sänka skatterna? I kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas Elisabeth Svantesson i valårets första stora debatt om välfärd och skatter. Statsvetaren Jonas Hinnfors reder ut hur partierna skiljer sig i frågan för SVT:s Agenda..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jonas Hinnfors, Magdalena Andersson, Moderaternas Elisabeth Svantesson, SVT, Agenda

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetaren, Jonas, Hinnfors, BådeS och M vill ha , en omfattande välfärdsstat
Sydsvenskan - 17 sep 14 kl. 15:35

Chatta med statsvetaren Jonas Hinnfors om folkomröstningen i Skottland

Klockan 10 på torsdagen chattar statsvetaren Jonas Hinnfors med Sydsvenskans läsare om folkomröstningen i Skottland. Redan nu kan du ställa dina frågor!.

SVT - 26 jul 17 kl. 14:46

Fem snabba läsarfrågor med statsvetaren Jonas Hinnfors

Det finns många frågetecken kring Transportstyrelsens IT-skandal och oppositionens misstroende mot tre ministrar. Här svarar statsvetaren Jonas Hinnfors på fem snabba läsarfrågor..

SVT - 26 jul 17 kl. 17:43

Statsvetaren Jonas Hinnfors svarar på läsarnas frågor om IT-skandalen

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, svarade på era frågor om IT-skandalen och dess konsekvenser. Läs hans svar här nedan..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

Sydsvenskan - 14 maj 17 kl. 23:05

Hinnfors: Blockpolitik hindrar lösningar

Blocken sluter leden, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors efter debatten. Det riskerar att stå i vägen för lösningar på frågor där man egentligen är överens. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet tycker efter att ha se.

SvD - 10 apr 14 kl. 18:30

Hinnfors: Bakslag i ideologiskt laddad fråga

Regeringens förslag om att sänka arbetsgivaravgiften ytterligare ett snäpp för unga stoppades i riksdagen i dag. - Det är en ideologiskt laddad fråga, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..

SvD - 01 sep 14 kl. 15:03

Hinnfors: ”C valmanifestets vinnare”

Centerpartiet verkar ha fått störst utdelning i Alliansens valmanifest, menar statsvetaren Jonas Hinnfors, som sitter i SvD:s valpanel. Samtidigt är det inga stora ideologiska språng vi ser. Feminismen och jämställdhetsfrågan verkar som bortblåsta i valrörelsen..

SvD - 31 mar 15 kl. 07:35

Hinnfors: MP tvingas justera sin politik

Miljöpartiets medlemmar beskrivs ofta som bångstyriga och aktivistiska. För partiledningen gäller det att blidka den interna opinionen och samtidigt bända den egna politiken att passa regeringens, konstaterar statsvetaren Jonas Hinnfors. – En delikat balansgång, säger han till SvD..

SvD - 08 apr 15 kl. 11:59

Hinnfors: Det vore konstigt om de blev tysta

Gustav Kasselstrand och William Hahne kan komma att bilda ett eget parti om de utesluts ur Sverigedemokraterna. Det tror statsvetaren Jonas Hinnfors..

SvD - 24 nov 16 kl. 22:49

Hinnfors: Kinberg Batra försiktig om SD

M-ledaren Anna Kinberg Batra undvek smidigt frågan om hur man ska samarbeta med Centerpartiet om migrationspolitiken, samtidigt som hon blev vag när det gällde SD, menar statsvetaren Jonas Hinnfors.
– Båda partierna är tillbaka till den ganska kontrollerande linjen de hade för tio-femton år sedan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Detta har hänt: Hanif Bali lämnar moderaternas partistyrelse

Det började med ett inlägg på twitter förra veckan. Efter massiv kritik lämnar nu riksdagsledamoten Hanif Bali (M) moderaternas partistyrelse. Detta har hänt..

SVT - 1 timme sedan

Ulf Kristersson (M) om Hanif Bali: ”Vi har agerat”

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse och slutar twittra. – Han koncentrerar sig på sitt riksdagsarbete och att återvinna förtroende, säger partiledaren Ulf Kristersson till Dagens Nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

Medicinsk-etiska rådet säger ja till medicinska åldersbedömningar

Den omstridda metoden med magnetröntgen av knäleden för att bedöma ålder på ungdomar får nu ja av statens medicinsk-etiska råd. Men det krävs att man är tydlig med hur stora felmarginalerna är och att man fortsätter att vetenskapligt utvärdera metoden, skriver nämnden..

SVT - 3 timmar sedan

Förslag om ensamkommande klart

Regeringen vill sänka identifieringskravet för ensamkommande unga som ska få en ny chans att stanna. Ändringen görs för att uppemot 9 000 ska få stanna för studier..

SVT - 3 timmar sedan

Invandrade elever presterar sämre

Invandrade elever presterar sämre än infödda elever och skillnaden är större i Sverige än i andra OECD länder, enligt en ny Pisa-rapport..

SVT - 4 timmar sedan

”Det blev fel direkt från början”

En av de sex franska turisterna som varit vilsna i fjällen berättar nu om felnavigeringen i den kraftiga vinden..

SVT - 6 timmar sedan

SVT:s politikreporter: Därför var Balis agerande allvarligt

Efter turbulensen kring riksdagsledamoten Hanif Bali kom i går beskedet att han lämnar Moderaternas partistyrelse. Så här kommenterar Love Benigh, politikreporter på SVT Nyheter, Balis avgång..

SVT - 8 timmar sedan

Robert Laul: Ett förkastligt beteende

Sportjournalisten Robert Laul hamnade i fokus i samband med höstens metoo-rörelse. Det uppmärksammades att han i ett videoklipp på Youtube skrålade ett grovt sexuellt påstående om en kollega. Nu berättar han om bakgrunden till händelsen..

SVT - 18 timmar sedan

Ebba Busch Thor (KD): ”Pappa staten ska inte bestämma”

I veckan lanserade Socialdemokraterna ett vallöfte om att förbjuda religiösa friskolor i Sverige. I SVT:s Agenda möttes civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor – som själva gått i religiösa skolor – för att debattera frågan. Se ett utdrag i klippet ovan..

SVT - 20 timmar sedan

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse, meddelar han själv på Facebook..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.