SVT > Inrikes

Friday, 14 December, 02:01

SVT - 25 feb 18 kl. 11:36

”Sveriges beredskap god” inför nästa dödliga virusDet är bara en tidsfråga innan nästa pandemi slår till. Samtidigt tappar viktiga mediciner som antibiotika i kraft och vaccinavtal och antivirala läkemedel ifrågasätts. Men på Folkhälsomyndigheten är man inte orolig över Sveriges beredskap. – Vi har många medel för att lindra en influensapandemi, säger Mia Brytting, enhetschef för laborativ virus- och vaccinövervakning på Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Sveriges, Mia Brytting

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges beredskap, godinför nästa , dödliga, virus
HBL - 19 aug 14 kl. 19:44

Finland uppdaterar beredskap för ebolafall

De finländska myndigheterna uppdaterar beredskapsplanen för att hantera eventuella fall av blödarfebern ebola. Samtidigt understryker Institutet för hälsa och välfärd, THL, att spridningsrisken är oförändrad trots den epidemi som härjar i tre afrikanska länder.Beredskapen för att hantera eventuella fall av ebola i Finland finns sedan tio år tillbaka men det förvärrade läget i Guinea, Liberia och Sierra Leone resulterar nu i att också de finländska myndigheterna uppdaterar sin beredskap.

Nyhetsverket - 13 mar 12 kl. 08:12

Smarta mobiler utsatta för virus

Antalet virus som mobiltelefoner utsätts för ökar dramatiskt och samtidigt är allmänhetens kunskap om problemet lågt. -Det finns till och med appar som i smyg spelar in röstsamtal, säger Jonas Thambert, IT-säkerhetsexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap till DN. Risken för virusattacker är störst på Androidtelefoner eftersom Apple granskar appar innan de lanseras..

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 20:02

Grundvatten av god kvalitet – en grundläggande rättighet?

Det nionde svenska mil­jö­kva­li­tets­må­let i SMB:s ­se­rie är Grundvatten av god kvalitet, ett mål som är avgörande för vår dricksvattenförsörjning och påverkar våra ekosystem i vatten. I veckans artikel skriver ansvarig myndighet, SGU, själva om målet. ”Grundvattnet ska ge en säker och hållbar dricksvattenförsörjning samt bidra till en god livsmiljö för växter och djur i sjöar och vattendrag.

HBL - 21 jul 12 kl. 16:14

Virus troligtvis orsak till epidemi i Siilinjärvi

Prov av patienter som insjuknat i magepidemin i Siilinjärvi i Norra Savolax tyder på en virussjukdom. Enligt undersökningsresultaten som kom på lördagen handlar det troligtvis om sapovirus. Tidigare trodde man att orsaken var en avföringsbakterie.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 16 kl. 10:32

Mygg med smittsamma virus ska bekämpas

Just nu skapar zikasmittan som sprids via mygg stor oro i delar av världen. Sjukdomar som sprids via myggor, fästingar och andra insekter förväntas öka även i Sverige. Nu finansierar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, att nya verktyg tas fram för att beräkna risker och platser för myggangrepp..

Aftonbladet - 26 sep 12 kl. 18:24

Höjd beredskap för gäckande virus

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

HBL - 03 okt 14 kl. 17:15

Vildsvinen får sota för svinpesten

Kampen mot svinpesten kommer att decimera vildsvinsstammen. Jord- och skogsbruksministeriet uppmanar jägarna att döda så många som möjligt.– Det är ett skyggt djur.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

SJ-system hackat – samtliga lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

SVT - 3 timmar sedan

Konto startat av SD-riksdagsledamot spred kvinnohat

Under flera år har kvinnoförnedrande inlägg publicerats på nätforumet Flashback av användaren ”SinX”. Kontot startades av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Millard, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Tekniska problem på SVT Nyheter

För närvarande råder tekniska problem på SVT Nyheters sajt och i nyhetsappen..

SVT - 7 timmar sedan

Vit jul i stora delar av landet

Chansen till en vit jul är god i år i större delen av norra och mellersta Sverige, och kanske i de sydligare delarna också, med undantag för allra längst söderut. Det säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren..

SVT - 9 timmar sedan

Löfvens Thailand-känga till Åkesson

– Jag noterar att några kan åka till Thailand. Nej, det gäller att få en regering på plats, nu är det Sverige som gäller först. Så säger Stefan Löfven med anledning av den kärvande regeringsbildningen med udden riktad mot Jimmie Åkesson..

SVT - 9 timmar sedan

Frankrike har gjort internationell efterlysning av misstänkte attentatsmannen i Strasbourg

Frankrike har skickat ut en internationell efterlysning på den 29-årige man som är misstänkt för att ha dödat tre personer och skadat över tio efter skjutningen på julmarknaden i Strasbourg på tisdagskvällen. Svensk säkerhetspolis säger att den i nuläget inte kan se något samband mellan den terrormisstänke som anhållits av svensk åklagare i dag och attacken i Strasbourg..

SVT - 9 timmar sedan

Terroranalytiker: Säpo får information om planerade terrorattentat varannan dag

Varannan dag tar Säkerhetspolisen del av uppgifter om personer som uttryckt en vilja om att genomföra attentat mot Sverige. Det uppger Filip Ahlin som är analytiker inom terrorism på Försvarshögskolan. Han konstaterar även att terrorhotet i Sverige är oförändrat på en höjd nivå – en trea på den femgradiga skalan..

SVT - 12 timmar sedan

Pucko återkallas – glas kan lossna

Arla återkallar chokladdrycken Pucko eftersom glas kan lossna när flaskan öppnas. Det gäller flaskor om 270 ml med bäst före datum 26 september 2019..

SVT - 12 timmar sedan

Nytt åtal efter stölder vid Myntkabinettet – ytterligare kupp kan ha uppdagats

En tidigare anställd vid Kungliga myntkabinettet åtalas nu för grovt häleri. Mannen misstänks ha sålt stulna mynt från museet till ett värde av nästan fyra miljoner kronor..

SVT - 13 timmar sedan

Morgonstudion beklagar rubrikskylt

En rubrikskylt i torsdagens Morgonstudion har fått uppmärksamhet och kritik. I texten stod: ”Ja till ’servett-skiss-budget’ ” under ett avsnitt i Morgonstudion där budgetomröstningen i riksdagen avhandlades..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.