SVT > Inrikes

Wednesday, 20 June, 00:04

SVT - 25 feb 18 kl. 11:36

”Sveriges beredskap god” inför nästa dödliga virusDet är bara en tidsfråga innan nästa pandemi slår till. Samtidigt tappar viktiga mediciner som antibiotika i kraft och vaccinavtal och antivirala läkemedel ifrågasätts. Men på Folkhälsomyndigheten är man inte orolig över Sveriges beredskap. – Vi har många medel för att lindra en influensapandemi, säger Mia Brytting, enhetschef för laborativ virus- och vaccinövervakning på Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Sveriges, Mia Brytting

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges beredskap, godinför nästa , dödliga, virus
HBL - 19 aug 14 kl. 19:44

Finland uppdaterar beredskap för ebolafall

De finländska myndigheterna uppdaterar beredskapsplanen för att hantera eventuella fall av blödarfebern ebola. Samtidigt understryker Institutet för hälsa och välfärd, THL, att spridningsrisken är oförändrad trots den epidemi som härjar i tre afrikanska länder.Beredskapen för att hantera eventuella fall av ebola i Finland finns sedan tio år tillbaka men det förvärrade läget i Guinea, Liberia och Sierra Leone resulterar nu i att också de finländska myndigheterna uppdaterar sin beredskap.

Nyhetsverket - 13 mar 12 kl. 08:12

Smarta mobiler utsatta för virus

Antalet virus som mobiltelefoner utsätts för ökar dramatiskt och samtidigt är allmänhetens kunskap om problemet lågt. -Det finns till och med appar som i smyg spelar in röstsamtal, säger Jonas Thambert, IT-säkerhetsexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap till DN. Risken för virusattacker är störst på Androidtelefoner eftersom Apple granskar appar innan de lanseras..

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 20:02

Grundvatten av god kvalitet – en grundläggande rättighet?

Det nionde svenska mil­jö­kva­li­tets­må­let i SMB:s ­se­rie är Grundvatten av god kvalitet, ett mål som är avgörande för vår dricksvattenförsörjning och påverkar våra ekosystem i vatten. I veckans artikel skriver ansvarig myndighet, SGU, själva om målet. ”Grundvattnet ska ge en säker och hållbar dricksvattenförsörjning samt bidra till en god livsmiljö för växter och djur i sjöar och vattendrag.

HBL - 21 jul 12 kl. 16:14

Virus troligtvis orsak till epidemi i Siilinjärvi

Prov av patienter som insjuknat i magepidemin i Siilinjärvi i Norra Savolax tyder på en virussjukdom. Enligt undersökningsresultaten som kom på lördagen handlar det troligtvis om sapovirus. Tidigare trodde man att orsaken var en avföringsbakterie.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 16 kl. 10:32

Mygg med smittsamma virus ska bekämpas

Just nu skapar zikasmittan som sprids via mygg stor oro i delar av världen. Sjukdomar som sprids via myggor, fästingar och andra insekter förväntas öka även i Sverige. Nu finansierar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, att nya verktyg tas fram för att beräkna risker och platser för myggangrepp..

Aftonbladet - 26 sep 12 kl. 18:24

Höjd beredskap för gäckande virus

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

HBL - 03 okt 14 kl. 17:15

Vildsvinen får sota för svinpesten

Kampen mot svinpesten kommer att decimera vildsvinsstammen. Jord- och skogsbruksministeriet uppmanar jägarna att döda så många som möjligt.– Det är ett skyggt djur.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ministern om kampen mot kriminella gängen: Se till att punktmarkera och bura in dem

Malmöborna är skakade över dödsskjutningen i sin hemstad och många är rädda. Polisen säger till Aktuellt att de jobbar hårt med få kontroll över de kriminella gängen. Men hur tänker politikerna?

SVT - 6 timmar sedan

M-ledamot har mestadels fel om att elcykel-bidrag gynnar storstadsbor

Elcykelbidraget gynnar stockholmare och storstadsbor. Det menar riksdagsledamoten Lars Beckman. Problemet är bara att han inte har någon täckning för sitt påstående..

SVT - 9 timmar sedan

Midsommarvädret – regn, blåst och kyla

Efter den ovanligt heta och torra våren och försommaren återgår nu vädret till det ”normala”. För luttrade midsommarfirare betyder det regn, blåst och kyla på de flesta håll i landet. – I fjällen kan det till och med bli blötsnö, säger SVT:s Nitzan Cohen..

SVT - 10 timmar sedan

M-plan för att bygga ut försvaret

Moderaterna vill stegvis bygga upp försvaret och på sikt dubbla försvarsbudgeten. Mellan 2021 och 2030 vill partiet bland annat se fler stridsfartyg, ubåtar, stridsflyg och ytterligare en armébrigad..

SVT - 11 timmar sedan

Nya riktlinjer för public service – så påverkas du

Den nya public service-utredningen föreslår att en ny tv-avgift införs redan nästa år, att bevakningen av Sveriges ”vita fläckar” förstärks och bolagens utbud ska bestå av bild och ljud, inte text..

SVT - 12 timmar sedan

Benkö: Vi måste anpassa oss för att överleva

I dag kommer förslag om hur Public Service ska se ut i framtiden. Andra delen av Public Service-utredningen handlar det om hur TV och radio ska regleras i det nya medielandskapet. Sveriges Radios vd Cilla Benkö menar att det är viktigt att anpassa sig för att överleva i dagens medielandskap..

SVT - 13 timmar sedan

Vad är public service egentligen?

Public service, eller TV och radio i allmänhetens tjänst. Varför har vi det egentligen?.

SVT - 15 timmar sedan

Tredje person död efter skjutningen i Malmö

En tredje person har dött efter gårdagens skjutning på Drottninggatan i centrala Malmö, det skriver tidningen Sydsvenskan..

SVT - 16 timmar sedan

Så genomskådar du den twittrande roboten

Vill du få koll på om det kan vara en robot som står bakom de tweets du läser? I videon tipsar SVT Nyheters reporter Philip Rudolfsson om vilka tecken du bör spana efter..

SVT - 16 timmar sedan

Vården iskall på Twitter – slås stort av migration, mediekritik och motståndare

När ledarskribenterna twittrar är det vissa frågor som får stor spridning medan andra knappt syns alls. Vård, skola och omsorg lyser med sin frånvaro – trots att de tillhör väljarnas viktigaste frågor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.