SVT > Inrikes

Wednesday, 21 March, 19:24

SVT - 25 feb 18 kl. 11:36

”Sveriges beredskap god” inför nästa dödliga virusDet är bara en tidsfråga innan nästa pandemi slår till. Samtidigt tappar viktiga mediciner som antibiotika i kraft och vaccinavtal och antivirala läkemedel ifrågasätts. Men på Folkhälsomyndigheten är man inte orolig över Sveriges beredskap. – Vi har många medel för att lindra en influensapandemi, säger Mia Brytting, enhetschef för laborativ virus- och vaccinövervakning på Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Sveriges, Mia Brytting

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges beredskap, godinför nästa , dödliga, virus
HBL - 19 aug 14 kl. 19:44

Finland uppdaterar beredskap för ebolafall

De finländska myndigheterna uppdaterar beredskapsplanen för att hantera eventuella fall av blödarfebern ebola. Samtidigt understryker Institutet för hälsa och välfärd, THL, att spridningsrisken är oförändrad trots den epidemi som härjar i tre afrikanska länder.Beredskapen för att hantera eventuella fall av ebola i Finland finns sedan tio år tillbaka men det förvärrade läget i Guinea, Liberia och Sierra Leone resulterar nu i att också de finländska myndigheterna uppdaterar sin beredskap.

Nyhetsverket - 13 mar 12 kl. 08:12

Smarta mobiler utsatta för virus

Antalet virus som mobiltelefoner utsätts för ökar dramatiskt och samtidigt är allmänhetens kunskap om problemet lågt. -Det finns till och med appar som i smyg spelar in röstsamtal, säger Jonas Thambert, IT-säkerhetsexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap till DN. Risken för virusattacker är störst på Androidtelefoner eftersom Apple granskar appar innan de lanseras..

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 20:02

Grundvatten av god kvalitet – en grundläggande rättighet?

Det nionde svenska mil­jö­kva­li­tets­må­let i SMB:s ­se­rie är Grundvatten av god kvalitet, ett mål som är avgörande för vår dricksvattenförsörjning och påverkar våra ekosystem i vatten. I veckans artikel skriver ansvarig myndighet, SGU, själva om målet. ”Grundvattnet ska ge en säker och hållbar dricksvattenförsörjning samt bidra till en god livsmiljö för växter och djur i sjöar och vattendrag.

HBL - 21 jul 12 kl. 16:14

Virus troligtvis orsak till epidemi i Siilinjärvi

Prov av patienter som insjuknat i magepidemin i Siilinjärvi i Norra Savolax tyder på en virussjukdom. Enligt undersökningsresultaten som kom på lördagen handlar det troligtvis om sapovirus. Tidigare trodde man att orsaken var en avföringsbakterie.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 07:08

Virus har smittat tusentals datorer

Ett datorvirus som på ett listigt sätt lägger beslag på användarens uppgifter sprider sig bland svenska datorer, rapporterar SVT.Tusentals datorer har smittats av viruset, som infekterar datorn genom att mottagaren lockas att öppna ett mejl som felaktigt uppges komma från vitvarujätten Elgiganten eller nätbutiken Cdon. I mejlet påstås mottagaren ha beställt varor för tusentals kronor vilket lurar många att öppna den fil som kommer med mejlet.

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 16 kl. 10:32

Mygg med smittsamma virus ska bekämpas

Just nu skapar zikasmittan som sprids via mygg stor oro i delar av världen. Sjukdomar som sprids via myggor, fästingar och andra insekter förväntas öka även i Sverige. Nu finansierar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, att nya verktyg tas fram för att beräkna risker och platser för myggangrepp..

Aftonbladet - 26 sep 12 kl. 18:24

Höjd beredskap för gäckande virus

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

HBL - 03 okt 14 kl. 17:15

Vildsvinen får sota för svinpesten

Kampen mot svinpesten kommer att decimera vildsvinsstammen. Jord- och skogsbruksministeriet uppmanar jägarna att döda så många som möjligt.– Det är ett skyggt djur.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Kritik mot digitala vårdgivare: ”Nätläkarna dränerar vården på resurser”

Det senaste året har tillväxten för privata digitala vårdgivare varit extrem snabb. Men nätläkarbolagens verksamhet är starkt ifrågasatt..

SVT - 4 timmar sedan

Så gör du ditt hem klimatsmart

Flera av apparaterna som är oumbärliga för oss i vardagen drar mycket energi, men med några enkla knep kan de sluta dra mer än vad som behövs. – Många gånger handlar det om våra vanor och det behöver inte kosta något att ändra, säger Helena Holm på Energimyndigheten..

SVT - 7 timmar sedan

Facebook används i partiernas kampanjer

De flesta partier använder sig i dag av olika typer information från sociala medier, till exempel genom riktade kampanjer. Ett exempel är när Socialdemokraterna försökte påverka personer som på Facebook visat intresse för vårdfrågor..

SVT - 8 timmar sedan

Nordea svartlistar Facebook

Nordens största bank, Nordea, kommer inte längre att låta bankens division för hållbara fonder köpa fler aktier i internetjätten Facebook..

SVT - 8 timmar sedan

Elevers bakgrund påverkar betygen allt mer

”Elever med olika bakgrund möts mer sällan i skolan”.

SVT - 9 timmar sedan

Längre skoldagar med Moderaterna

Moderaterna går till val på att förlänga skoldagarna i grundskolan med en timme. Partiet vill också ha mer matematik och svenska i lågstadiet och införa obligatorisk läxhjälp och skola på loven för elever som riskerar att halka efter..

SVT - 9 timmar sedan

KD och C har haft kontakter med Cambridge Analytica

Två riksdagspartier medger till SVT att de haft kontakter med det kontroversiella företaget Cambridge Analytica. Även SD säger att de kan ha haft kontakter. – Vi har blivit kontaktade men har varken köpt tjänster eller inlett samarbete, skriver Kristdemokraternas kommunikationschef Mia Widell till SVT..

SVT - 11 timmar sedan

Svenskarna tar mer politisk hänsyn tidigare

Svenskarna brukar inte ta hänsyn till styrelseskicket i de länder dit vi åker för att semestra. Men årets undersökning av resvanor tyder på att vi börjat med det..

SVT - 12 timmar sedan

”Vi får räkna med mer nederbörd – och med mer torka”

Det regnar och snöar mer i Sverige. SVT Nyheter har tagit fram statistik som visar en ökning av den genomsnittliga nederbörden från ungefär 45 millimeter per månad i början på 1900-talet, till över 55 millimeter per månad det här årtiondet. – Intensivare regn är en effekt av global uppvärmning, säger Mats Bergmark vid Räddningstjänsten..

SVT - 12 timmar sedan

Här har nederbörden ökat mest i Sverige

Att nederbörden i Sverige ökar är tydligt. Av SMHI:s 36 mätstationer har 23 haft den högsta noteringen av nederbörd något av de senaste två decennierna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.