DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 15:44

DI - 25 feb 18 kl. 10:26

SEB:s vd Johan Torgebys viktigaste tips till elever inför gymnasievaletSom jobbmentor på högstadiet vill SEB:s vd Johan Torgeby peppa ungdomar inför deras gymnasieval. ”Det viktigaste är inte alltid att vara smart eller duktig i skolan, utan att aldrig ge upp”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SEB, Johan Torgebys, Johan Torgeby

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB:svd , Johan, Torgebys, viktigaste, tipstill , eleverinför , gymnasievalet
Affärsvärlden - 08 feb 17 kl. 14:33

Nya SEB-chefen Johan Torgeby: "Stora skor att fylla"

Det blev en internrekrytering. SEB:s styrelse valde till slut Johan Torgeby för att ersätta Annika Falkengren, som avgår i mars. "Hon har gjort ett fantastiskt jobb.

DI - 04 jul 17 kl. 18:22

SEB:s Johan Torgeby: Läget i politiken är djupt olyckligt

Det rådande politiska läget i Sverige är olyckligt, anser SEB:s vd Johan Torgeby. För Di ger han även sin syn på börsutvecklingen och följderna av en eventuell Nordeaflytt..

DI - 14 jul 17 kl. 12:25

Mikael Vilenius: En glimrande rapport av SEB-färskingen

Vd-färskingen Johan Torgebys första rapport, den för det första kvartalet, var bra, men inte glimrande. Men tvåan var det och de som vill hitta något att ogilla får leta länge. Kanske är det att allt går lite för bra på lite för många områden som gör att investerarna inte vågar hala fram linjalen och dra ut trendlinjerna riktigt långt in i framtiden..

Dagens PS - 27 apr 17 kl. 09:49

Smakstart för SEB:s nye vd

SEB redovisar en vinst på 5,5 miljarder kronor under årets första kvartal, vilket fick effekt på aktiekursen på Stockholmsbörsen. Både rörelseresultatet och räntenettot överraskar analytikerna och för SEB:s nye vd Johan Torgeby är delårsrapporten en bra start på toppchefsstolen efter Annika Falkengren. ”Det mer positiva affärsklimatet från slutet av förra året fortsatte in i början av 2017, vilket har avspeglats i utvecklingen på finansmarknaderna under kvartalet.

Sydsvenskan - 25 okt 18 kl. 16:34

SEB:s vd om anklagelser: Förstår hur det låter

Tyska skattemyndigheter kräver nu pengar tillbaka. Men enligt SEB var finurliga skatteupplägg med aktieutdelningar över gränserna inget konstigt eller olagligt. – Men jag förstår hur det låter, säger SEB-chefen Johan Torgeby, som nu för första gången ko.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 18 kl. 16:34

SEB:s vd om anklagelser: Förstår hur det låter

Tyska skattemyndigheter kräver nu pengar tillbaka. Men enligt SEB var finurliga skatteupplägg med aktieutdelningar över gränserna inget konstigt eller olagligt. – Men jag förstår hur det låter, säger SEB-chefen Johan Torgeby, som nu för första gången ko.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 08:51

42-årig outsider ny SEB-vd

Annika Falkengren meddelade nyligen, som DagensPS.se uppmärksammade, att hon slutar som vd och koncernchef för SEB. Hon har jobbat för den Wallenbergägda banken i 30 år varav de senaste elva åren som vd och koncernchef.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 18:52

SEB stänger i Hörby – bara en bank kvar

ERWP.fif(0)HÖRBY
På fredagen bommade SEB igen sitt kontor på Storgatan i Hörby. Personalen flyttas över till Lundakontoret, och det är också dit kunderna hänvisas i första hand.

VA - 03 maj 11 kl. 14:26

SEB övertygar inte analytikerna

3 maj SEB:s rapport anses underliggande något svagare än väntat där kreditåtervinningar bidrog till att lyfta resultatet och mixen i intäkterna var blandad. Det säger analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. "Rapporten är svagare än förväntat.

Kristianstadsbladet - 08 feb 17 kl. 08:17

Johan Torgeby ny vd för SEB

SEB har utsett Johan Torgeby till ny vd efter Annika Falkengren, enligt ett pressmeddelande. Han har varit medlem av SEB:s koncernledning sedan 2014. Torgeby är 42 år gammal.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Einhorns sargade hedgefond har vaknat till liv efter förra årets Netflix-blankning

Finansprofilen David Einhorns hedgefond Greenlight Capital hade ett uselt 2018 med en negativ avkastning på 34 procent. Men 2019 har börjat betydligt bättre för Einhorn. Greenlight har hunnit stiga 11 procent sedan nyår, uppger källor för Reuters..

DI - 30 minuter sedan

USA: Bostadspriserna steg i november

Amerikanska bostadspriser steg 0,4 procent i november, jämfört med föregående månad..

DI - 30 minuter sedan

C och L betackar sig för nya ”luftslottsmål” om arbetslösheten

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill diskutera ett nytt mål för arbetslösheten, nu när regeringen har övergett målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Men budgetkamraterna C och L är inte intresserade..

DI - 30 minuter sedan

Sparekonomerna: Så ska du göra med Fingerprint efter kursrallyt

Den tidigare småspararfavoriten Fingerprint Cards har lyft på börsen den senaste tiden. Men det finns flera faktorer som småsparare bör ha i åtanke, enligt två sparekonomer..

DI - 30 minuter sedan

New York-börserna går mot öppning uppåt

Terminerna för de ledande USA-börserna indikerar att det blir en onsdagsöppning på plus efter att förnyad handelsoro bidrog till sjunkande kurser dagen före. .

DI - 45 minuter sedan

Angela Merkel vill se reformer av IMF och Världsbanken

För att återfå förtroendet för det globala finansiella systemet måste organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken reformeras, slår Tysklands förbundskansler Angela Merkel fast i ett tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, Schweiz..

DI - 45 minuter sedan

Nobelpristagare: Fortsatt stor risk för björnmarknad

Ännu är inte marknaden ute ur farozonen för en recession. Det säger den amerikanska Nobelpristagaren i ekonomi Robert Shiller till CNBC vid en intervju i Davos. .

DI - 45 minuter sedan

Amerikansk detaljhandel steg i vecka 3

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 7,0 procent vecka 3, som avslutades den 19 december, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Makrorådet: Nästa steg kan bli sänkt ränta

Skakiga marknader och svagare konjunktur har fått världens centralbanker att svänga om. En räntesänkning från Fed ska inte uteslutas även om det inte är huvudscenariot. Det säger SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 1 timme sedan

Analys: Serneke når inte rörelsemarginalmålet på långa vägar

Byggbolaget Serneke går mot en rörelsemarginal 2018 på bara 2,5 procent, långt under bolagets eget mål på 8 procent. Orderingången under fjärde kvartalet beräknas uppgå till 1,3 miljarder kronor för entreprenadrörelsen, lägre än de 1,8 miljarder som tidigare prognostiserats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.