VA > Ekonomi

Saturday, 15 December, 12:03

VA - 25 feb 18 kl. 10:03

Fick snilleblixt och drog till Afrika – där hennes bolag snart passerar 1 miljon användareLiisa Smits från Södertälje lämnade forskarkarriären för att flytta till Ghana. Där hjälper hennes mobilbaserade vädertjänst till att lösa två av världens största utmaningar –fattigdom och matförsörjning. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Afrika, Smits, Södertälje, Ghana

Dela artikeln

200 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick snilleblixtoch , drogtill , Afrikadär hennes , bolag, snart passerar 1 miljon användare
VA - 25 jan 11 kl. 15:47

"2020 är vi ett large cap-bolag"

25 januari Förstora Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya (från vänster), grundare till företagsinkubatorn Serendipity Innovations. Både Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya ler stort när de tar emot mig på deras kontor på Stureplan 15 i centrala Stockholm. Företagsinkubatorn Serendipity Innovation som de startade upp tillsammans för nästan sju år sedan växer så det knakar och består i dag av hela nio portföljbolag.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 06:30

Svenska fondbolag sneglar mot Afrika Lyftet kan dröja

Med ett osäkert läge på många marknader riktar placerare nu blickarna mot Afrika. De svenska fondbolagen ser kontinenten som en kommande tillväxtmarknad. Finanskrisen gick hårt åt Afrikafonderna.

VA - 06 apr 11 kl. 12:50

Glöm inte Afrika!

6 april Förstora Karin Fries förvaltar Afrikafonden på Carnegie och tycker att det är synd att Afrika ofta förknippas enbart med konflikter och fattigdom och glöms bort när det kommer till investeringar. Men intresset för den enorma kontinenten har dock ökat.
?

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 07:30

Erika Bjerström: Det nya Afrika

Sju av världens tio snabbast växande ekonomier ligger i Afrika söder om Sahara. Samtidigt har livslängden ökat där, barnadödligheten sjunkit, konflikterna blivit färre och allt fler utbildat sig. Men trots en explosiv utveckling i flera afrikanska länder är det ingenting som västmedier har uppmärksammat i någon större utsträckning.

SvD - 19 mar 15 kl. 12:29

Slumpartad snilleblixt blev ögonöppnare

Tobii kan tveklöst räknas in i kategorin svenska snilleföretag. Ändå är det inte de tekniska idéerna som sticker ut mest. Snarare förmågan att gå från en bra innovation till ett stort väl fungerande bolag..

Sydsvenskan - 07 sep 11 kl. 06:30

Ömsesidig nytta i fokus när Norden och Afrika möts

Carl Bildt förklarade hur eurokrisen påverkar världen. Tio afrikanska utrikesministrar berättade om hur deras länder lyckats överträffa Europa i fråga om ekonomisk tillväxt.
ÖRENÄS.

Trelleborgs Allehanda - 25 nov 13 kl. 10:36

Bonos auktion drog in miljoner


En välgörenhetsauktion på Sothebys i New York drog i helgen in stora summor som ska gå till att bekämpa aids i Afrika. Auktionen leddes av U2-sångaren Bono tillsammans med Apples designchef Jonathan Ive och industridesignern Marc Newson och bland gästerna fanns Meg Ryan, John McEnroe och Harrison Ford.Enligt New York Post såldes bland annat en Leica-kamera, som specialdesignats av Ive och Newson, för 11,8 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:36

Bonos auktion drog in miljoner


En välgörenhetsauktion på Sothebys i New York drog i helgen in stora summor som ska gå till att bekämpa aids i Afrika. Auktionen leddes av U2-sångaren Bono tillsammans med Apples designchef Jonathan Ive och industridesignern Marc Newson och bland gästerna fanns Meg Ryan, John McEnroe och Harrison Ford.Enligt New York Post såldes bland annat en Leica-kamera, som specialdesignats av Ive och Newson, för 11,8 miljoner kronor.

SmålandsPosten - 08 apr 16 kl. 03:00

Toppjobb i Norge efter snilleblixt

En snilleblixt kan leda till mycket. Så här gick det för Linda Nyquist-Evenrud från Diö som tillsammans med Christine Andersson tog patent på ett hjälpmedel som underlättar tunga lyft i vården..

Dagens PS - 08 jun 17 kl. 12:13

Världen hyllar Ikeas nya snilleblixt

”Jag skulle vilja beskriva det som vår största innovation sedan det platta paketet. Det kommer att skapa stor nytta genom bland annat lägre miljöbelastning, enklare och billigare produkter och att de kan demonteras vid flytt eller återvinning”, säger Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea, rapporterar Dagens Industri. Nyheten presenterades för ett stort pressuppbåd i småländska Älmhult på onsdagen.

Fler nyheter från VA

VA - 19 timmar sedan

Missbruksexperten: Mobilen har blivit vår nya cigarett – så blir du kvitt beroendet

Vi är dopade av digitalt Dopamin och utsatta för en masspsykos. Men det finns hopp, hävdar experten på missbruk och ”Lyxfällan”-profilen Patrik Wincent. Den postdigitala eran är snart här.

VA - 20 timmar sedan

Allt inför H&M:s rysarrapport på måndag

H&M:s försäljningsrapport på måndag morgon har potential att bli en riktig rysare. .

VA - 20 timmar sedan

Svensken som tog en plats i världens bästa basketlag – så investerar han sina miljoner

Med sin tionde säsong i världens bästa basketliga NBA i flerfaldiga mästarlaget Golden State Warriors tycks manegen vara krattad för att Jonas Jerebko ska vinna sin första titel. Vid sidan av basketen använder han vinnarinstinkten och alla miljoner till att göra sin e-sportorganisation Renegades bäst i världen. .

VA - 21 timmar sedan

Flygfritt: Samtal strömmar in till den lilla tågresebyrån i Kalmar – fördubblar omsättningen på utlandsresor i år

Fler och fler väljer snällare transportmedel, och Centralens resebutik i Kalmar har märkt av en tydlig förändring i efterfrågan av tågresor under den senaste tiden. .

VA - 22 timmar sedan

Topplista: 10 hetaste aktierna just nu

Veckans topplista består av  sex svenska, en norsk, en dansk och två finska aktier. .

VA - 23 timmar sedan

Smarta sugrörsbolaget fyller kassan

Ed-tech bolaget Strawbees får in kapital från Zenith. .

VA - 23 timmar sedan

Här höjs räntan till 7,75%

"Överväger nödvändigheten av att vidta ytterligare höjningar." .

VA - Igår: 11:22

Hon var med och grundade appen Kry – nu ska hon hitta nästa stora vårdsuccé

Josefin Landgård var med och grundade vårdappen Kry, men har nu gått vidare i jakten på nya affärsprojekt inom vården. Hör henne berätta i lunchpodden "Min bästa idé" om hur Sverige sitter på en unik position att bli vårdledande i världen. .

VA - Igår: 10:46

Så blir restprodukter från skogsbruket till svenskt biodrivmedel

Efterfrågan på biodrivmedel ökar hela tiden. I Sverige finns stor potential att producera förnybara biodrivmedel av svenska råvaror från skog och lantbruk. Drivmedelsföretaget Preem ser stora möjligheter i att investera för en ökad inhemsk bioproduktion.

VA - Igår: 09:40

Riksdagen röstar nej till Stefan Löfven som statsminister

Stefan Löfven röstas ned i riksdagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.