VA > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 23:02

VA - 25 feb 18 kl. 10:03

Fick snilleblixt och drog till Afrika – där hennes bolag snart passerar 1 miljon användareLiisa Smits från Södertälje lämnade forskarkarriären för att flytta till Ghana. Där hjälper hennes mobilbaserade vädertjänst till att lösa två av världens största utmaningar –fattigdom och matförsörjning. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Afrika, Smits, Södertälje, Ghana

Dela artikeln

200 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick snilleblixtoch , drogtill , Afrikadär hennes , bolag, snart passerar 1 miljon användare
VA - 25 jan 11 kl. 15:47

"2020 är vi ett large cap-bolag"

25 januari Förstora Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya (från vänster), grundare till företagsinkubatorn Serendipity Innovations. Både Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya ler stort när de tar emot mig på deras kontor på Stureplan 15 i centrala Stockholm. Företagsinkubatorn Serendipity Innovation som de startade upp tillsammans för nästan sju år sedan växer så det knakar och består i dag av hela nio portföljbolag.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 06:30

Svenska fondbolag sneglar mot Afrika Lyftet kan dröja

Med ett osäkert läge på många marknader riktar placerare nu blickarna mot Afrika. De svenska fondbolagen ser kontinenten som en kommande tillväxtmarknad. Finanskrisen gick hårt åt Afrikafonderna.

VA - 06 apr 11 kl. 12:50

Glöm inte Afrika!

6 april Förstora Karin Fries förvaltar Afrikafonden på Carnegie och tycker att det är synd att Afrika ofta förknippas enbart med konflikter och fattigdom och glöms bort när det kommer till investeringar. Men intresset för den enorma kontinenten har dock ökat.
?

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 07:30

Erika Bjerström: Det nya Afrika

Sju av världens tio snabbast växande ekonomier ligger i Afrika söder om Sahara. Samtidigt har livslängden ökat där, barnadödligheten sjunkit, konflikterna blivit färre och allt fler utbildat sig. Men trots en explosiv utveckling i flera afrikanska länder är det ingenting som västmedier har uppmärksammat i någon större utsträckning.

SvD - 19 mar 15 kl. 12:29

Slumpartad snilleblixt blev ögonöppnare

Tobii kan tveklöst räknas in i kategorin svenska snilleföretag. Ändå är det inte de tekniska idéerna som sticker ut mest. Snarare förmågan att gå från en bra innovation till ett stort väl fungerande bolag..

Sydsvenskan - 07 sep 11 kl. 06:30

Ömsesidig nytta i fokus när Norden och Afrika möts

Carl Bildt förklarade hur eurokrisen påverkar världen. Tio afrikanska utrikesministrar berättade om hur deras länder lyckats överträffa Europa i fråga om ekonomisk tillväxt.
ÖRENÄS.

Trelleborgs Allehanda - 25 nov 13 kl. 10:36

Bonos auktion drog in miljoner


En välgörenhetsauktion på Sothebys i New York drog i helgen in stora summor som ska gå till att bekämpa aids i Afrika. Auktionen leddes av U2-sångaren Bono tillsammans med Apples designchef Jonathan Ive och industridesignern Marc Newson och bland gästerna fanns Meg Ryan, John McEnroe och Harrison Ford.Enligt New York Post såldes bland annat en Leica-kamera, som specialdesignats av Ive och Newson, för 11,8 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 10:36

Bonos auktion drog in miljoner


En välgörenhetsauktion på Sothebys i New York drog i helgen in stora summor som ska gå till att bekämpa aids i Afrika. Auktionen leddes av U2-sångaren Bono tillsammans med Apples designchef Jonathan Ive och industridesignern Marc Newson och bland gästerna fanns Meg Ryan, John McEnroe och Harrison Ford.Enligt New York Post såldes bland annat en Leica-kamera, som specialdesignats av Ive och Newson, för 11,8 miljoner kronor.

SmålandsPosten - 08 apr 16 kl. 03:00

Toppjobb i Norge efter snilleblixt

En snilleblixt kan leda till mycket. Så här gick det för Linda Nyquist-Evenrud från Diö som tillsammans med Christine Andersson tog patent på ett hjälpmedel som underlättar tunga lyft i vården..

Dagens PS - 08 jun 17 kl. 12:13

Världen hyllar Ikeas nya snilleblixt

”Jag skulle vilja beskriva det som vår största innovation sedan det platta paketet. Det kommer att skapa stor nytta genom bland annat lägre miljöbelastning, enklare och billigare produkter och att de kan demonteras vid flytt eller återvinning”, säger Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea, rapporterar Dagens Industri. Nyheten presenterades för ett stort pressuppbåd i småländska Älmhult på onsdagen.

Fler nyheter från VA

VA - 6 timmar sedan

Forskningsbolaget jublar över lyckad studie – börsen också

Mid Cap-bolaget Camurus rusar tvåsiffrigt på onsdagen. .

VA - 7 timmar sedan

3 typiska fel män har om kvinnliga investerare

De räknar inte med att du vill tjäna pengar. .

VA - 8 timmar sedan

Tech-miljardären som blir Musks första rymdturist vill ta med sig ett konstnärskollektiv till månen

Japanen Yusaku Maezawa har storslagna planer för sin resa med Musks rymdbolag SpaceX. .

VA - 8 timmar sedan

Han såg vanvettet i tillverkningsindustrin – startade en miljösmart fabrik i Årjäng

Ingen går oberörd efter sommarens värmebölja. Men det går att bespara miljön och samtidigt öka lönsamheten menar Erik Stenfors, grundare och vd i kontraktstillverkaren Hanza. .

VA - 11 timmar sedan

JUST NU: Mediejätten som äger Aftonbladet och Blocket klyvs – aktien rusar

Kassakon i form av radannonser knoppas av och börsnoteras. .

VA - 13 timmar sedan

Nya uppgifter: Uber vill köpa svenskens taxi-app – för uppemot 22 miljarder

Uber uppges vilja köpa upp utmanaren Careem för en monstersumma. .

VA - 14 timmar sedan

Efter H&M:s succésiffror – ärkerivalen Zalando tvingas vinstvarna

Heta sommaren har slagit hårt mot försäljningen. .

VA - 15 timmar sedan

Trump trappar upp handelskriget – varnar för ännu fler strafftullar

Under natten mot tisdagen eskalerade Donald Trump handelskriget med Kina och införde importtullar på varor till ett värde om 200 miljarder dollar. Det rapporterar Reuters. .

VA - Igår: 17:18

Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis

Läskjätten vill utveckla en cannabisdryck. .

VA - Igår: 16:50

Hennes uppdrag: Få fart på det gamla postorderföretaget – nu ökar de med 2 miljoner i veckan

För två år sedan tog Charlotte Nordén sig an det gamla postorderföretaget Cellbes. Nu går företaget som tåget, medan konkurrenten Ellos varslar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.