SVT > Inrikes

Tuesday, 24 April, 04:30

Liknande nyheter

Taggar: , funkaren , snökanon
Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 otroliga tips som gör städningen lättare

1. Ska du städa badrummet? Använd en citron!

Trelleborgs Allehanda - 21 apr 11 kl. 09:30

Konstigt? Inte alls!

Påskrunda, det blir den vanliga blandningen av mer eller mindre lättsmält konst? Fel, fel fel.
Curator för Jordberga Expo, i godsets stallbyggnad, är i år Alexandra Kostrubala.

Sydsvenskan - 12 aug 11 kl. 21:47

Fleet Foxes - en imponerande uppvisning


Robin Pecknold vårdar sina melodier ömt. Det är delvis därför man tror sig ha hört dem förr ? de framstår som något rart ur det förflutna, något som grävts fram ur djupet av det suddiga gemensamma folkminnet eller åtminstone ur djupet av farmors belamrade vitrinskåp.

Sydsvenskan - 13 aug 11 kl. 06:30

folkrock Elegant - men lite enahanda

Way Out West, Slottsskogen i Göteborg 12.8.
FLEET FOXES.

Sydsvenskan - 13 aug 11 kl. 06:30

Elegant - men lite enahanda

Fleet Foxes briljerar i samspelet, men stramheten gör att man tappar sugen.
Robin Pecknold vårdar sina melodier ömt. Det är delvis därför man tror sig ha hört dem förr ?

Expressen - 30 aug 11 kl. 17:49

Nyström intervjuar Ulf Samuelsson

/* Adjust the height to best suite your page */ /* Remove height property to have all text show without scrollbars. */ #cil_page .mainchat { position: relative; overflow: auto; } #cil_page .

Kristianstadsbladet - 02 dec 11 kl. 06:30

Bergdahl lämnar - KIK söker nytt

Kristianstads IK:s nyförvärv Fredrik Bergdahl lämnar klubben på egen begäran efter bara 22 matcher. Nu söker KIK med ljus och lykta efter en ersättare. "Vi kommer sondera terrängen", säger tränaren Mikael Tisell.

Kristianstadsbladet - 07 feb 12 kl. 06:30

Dickens figurer lever bland oss

Illustration: Jan Hoff
I England råder det Dickensfeber, medan det hos oss är ganska tyst om att den store brittiske 1800-talsförfattaren skulle fyllt 200 år just idag. Litteraturskribent och bibliotekarie Jan Hoff guidar oss in i den dickenska världen och uppmanar oss att låna och läsa Dickensromaner i år - det är ju jubileum!
JUBILEUM.

Kristianstadsbladet - 10 jul 12 kl. 09:25

Miranda hoppas på VM-succé i Barcelona

Foto: Tommy Svensson
På torsdag gör 17-åriga Marinda Petersson internationell mästerskapsdebut. Släggkastaren från Ynglingarum går då in i släggburen på Olympic Stadium Lluís Companys i Barcelona för att försöka kasta sig till en plats i VM-finalen. Men bara bedriften i sig är stor ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 timmar sedan

Moderaterna vill satsa 5,6 miljarder extra på polisen

Moderaterna vill satsa 5,6 miljarder extra på polisen under nästa mandatperiod. Det handlar om extra satsningar på rekrytering av poliser, ökad lön och avskrivningar av polisstudenternas studielån. Det uppgav partiet på en presskonferens på måndagen..

SVT - 17 timmar sedan

Extremtidig sommar i Stockholm – men nu väntar ”aprilväder”

Nu är det bekräftat: Sommaren kom extremtidigt till Stockholm i år. Bara en gång tidigare har den meteorologiska sommaren anlänt före den 17 april – det var för 215 år sedan. – En årstid kan aldrig backa, är det sommar är det sommar, men den här veckan kommer kännas som ett rejält bakslag, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg..

SVT - 19 timmar sedan

Potatisodlaren Bitte: – Livsviktigt att rädda humlor och bin

Det kommer allt fler larmrapporter om brist på pollinerande insekter och färre antal fåglar på grund av bland annat högintensivt jordbruk. Miljömärkningen Svenskt Sigill skärper nu kraven, för att gynna biologisk mångfald. – Det är livsavgörande för hela mänskligheten, säger potatisodlaren Bitte Persson i Larsviken i Skåne..

SVT - 20 timmar sedan

Gift vid första ögonkastet – deltagarnas tre bästa kärlekstips

Sista avsnittet av SVT:s program Gift vid första ögonkastet har sänts. En del par har valt att gå skilda vägar och andra har valt att förbli gifta. Deltagarna Magnus Carlsson, Madelene Krånghed och sexologen Linn Heed besökte Morgonstudion för att prata om säsongen och ge sina bästa relationstips..

SVT - 22 timmar sedan

SVT/Novus: Kärvt läge för (S) inför valet

Med mindre än fem månader kvar till riksdagsvalet har läget kärvat till sig för Socialdemokraterna. Det visar SVT/Novus väljarbarometer för april. Aldrig tidigare har Socialdemokraterna så nära in på riksdagsvalet legat så lågt i väljarstöd..

SVT - Igår: 03:58

Fler tvistar om svarta kontrakt

Antalet tvister om svarta andrahandskontrakt ökar i hyresnämnderna. Ökningen av otillåten uthyrning gäller främst i städerna..

SVT - Igår: 01:42

Ylva Johansson (S) i Agenda: Rimligt att ha regler för arbetskraftsinvandring

Socialdemokraterna gjorde i veckan ett valutspel om att begränsa invandringen av arbetskraft för okvalificerade jobb. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) säger i Agenda att Sverige har den mest liberala lagstiftningen i hela världen..

SVT - Igår: 21:52

När ”Mini-me” sjöng allsång hos IOGT-NTO

SVT Nyheter grävde i inslagsarkivet och hittade Verne ”Mini-me” Troyer i några oväntade sammanhang..

SVT - Igår: 21:26

Olagligt att döda häckande fåglar

Nu är det full aktivitet bland måsar och trutar inför häckningssäsongen. Allt fler måsar flyttar in till städerna och bygger bon på olämpliga ställen där de stör och smutsar ner. Det är inte tillåtet att döda fåglarna, enligt lagen, men det finns undantag..

SVT - Igår: 21:26

Så här gör du om du vill flytta måsungar

Vad ska man göra om man inte vill bli väckt av en flock skränande måsar utanför fönstret? Eller om fåglarna byggt bo vid en förskola där barnen kan känna sig hotade när de är ute och leker på gården? Här får du tips på hur man gör om man vill flytta måsungar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.