SVT > Inrikes

Monday, 19 March, 17:23

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Snusningunder , graviditetenkan , påverka, fostrets, hjärtfrekvens
BT - 13 jan 14 kl. 11:40

Studie: paracetamol kan störa hjärna

Ett av världens mest använda substanser mot värk, paracetamol, kan störa hjärnans utveckling och ge beteendeförändringar i vuxen ålder, visar en studie på möss på Uppsala universitet. - Det talar för att det finns skäl att försöka begränsa användningen av paracetamol i slutet av graviditeten och vara restriktiv med att ge detta läkemedel till spädbarn, säger forskaren Henrik Viberg till Upsala Nya Tidning. Paracetamol finns i Alvedon, Panodil, Pamol och Reliv.

Trelleborgs Allehanda - 13 jan 14 kl. 11:38

Studie: Paracetamol kan störa hjärna

Arkivfoto: TT
Ett av världens mest värkmediciner, paracetamol, kan störa hjärnans utveckling och ge beteendeförändringar i vuxen ålder, visar en studie på möss på Uppsala universitet.
- Det talar för att det finns skäl att försöka begränsa användningen av paracetamol i slutet av graviditeten och vara restriktiv med att ge detta läkemedel till spädbarn, säger forskaren Henrik Viberg till Upsala Nya Tidning.Paracetamol finns i Alvedon, Panodil, Pamol och Reliv.

Ekonomistas - 17 mar 15 kl. 05:55

Kan vi påverka vår egen intelligens? Vad du tror påverkar hur väl du lyckas.

Mellan hälften och trefjärdedelar av en persons intelligens uppskattas vara ärftligt betingad. Resten är det alltså enklare att påverka själv. Således kan intelligens betraktas både som något som är på förhand fastlagt och svårt att påverka, och som något som man själv har omfattande inflytande över.

Nyheter 24 - 28 feb 14 kl. 10:32

Ny studie: Lathet kan vara bra för hälsanSkyll på kompisen

Lata människor hyllas sällan men enligt en ny studie kan lathet faktiskt vara bra för hälsan.Enligt studien, gjord av forskare vid St. Bonaventure-universitetet i New York och publicerad i senaste numret av tidskriften Appetite, kan lathet faktiskt användas till att påverka våra matvanor till det bättre.

IDG - 17 feb 15 kl. 09:45

Studie: Anonyma kommentarer på internet kan påverka dig mer än expertråd


En ny studie visar att anonyma kommentatorer som anses vara pålitliga, är bättre på att påverka en läsares åsikt än samhällsinformatörer.  .

SR - 13 maj 15 kl. 18:16

Studie: Längre amning kan påverka barnets tarmflora

Längre amning kan påverka barnets tarmflora. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademien och Halmstads länssjukhus..

Ekonomistas - 01 okt 15 kl. 06:55

Tur, otur, val och ansvar: ny studie om rättvisepreferenser

När vill människor omfördela ekonomiska resuser mellan andra och när är ojämlikhet acceptabelt? Det är fokus i ”Luck, Choice and Responsibility – An Experimental Investigation of Fairness Views”, en ny studie som just publicerats i Journal of Public Economics av undertecknad, samt Bjørn-Atle Reme och Erik Sørensen (båda vid Norges Handelshögskola i Bergen). Vi studerar kontrollerbara och icke kontrollerbara risker och hur ojämlikhet som är resultatet av att en aktör haft otur hanteras.

Världen Idag - 19 feb 14 kl. 00:00

Sverige vill påverka spansk abortlag

"Alla uttrycker oro inför den nya lagen", uppger Elisabeth Sala Estrada, sekreterare vid den spanska ambassaden.Spaniens konservativa regering beslöt i december att förverkliga vallöftet att ändra den fyra år gamla abortlagen, vilken tillåter kvinnan att själv besluta om abort fram till i vecka 14 av graviditeten. Enligt förslaget ska abort bara tillåtas om kvinnan blivit med barn genom våldtäkt, och då endast fram till vecka 12, eller om kvinnans fysiska eller mentala hälsa risker.

Expressen - 22 aug 16 kl. 09:32

Mammans matvanor kan påverka adhd-risk

För mycket socker och fett under graviditeten kan öka risken för adhd hos barnet. Forskarna tror att kosten förändrar barnets arvsmassa, vilket ökar risken att drabbas. Överläkaren Ylva Ginsberg, som forskar och jobbar med adhd, menar dock att det krävs ytterligare studier.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 18 kl. 05:00

Värktabletter kan påverka fertiliteten

Kvinnor som äter vanliga värktabletter i början av graviditeten kan äventyra sina blivande döttrars framtida fertilitet. Det tror forskare efter att ha undersökt hur värksubstansen ibuprofen påverkar antalet ägg. Substansen ibuprofen ingår i en rad vanl.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Detta har hänt: Hanif Bali lämnar moderaternas partistyrelse

Det började med ett inlägg på twitter förra veckan. Efter massiv kritik lämnar nu riksdagsledamoten Hanif Bali (M) moderaternas partistyrelse. Detta har hänt..

SVT - 1 timme sedan

Ulf Kristersson (M) om Hanif Bali: ”Vi har agerat”

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse och slutar twittra. – Han koncentrerar sig på sitt riksdagsarbete och att återvinna förtroende, säger partiledaren Ulf Kristersson till Dagens Nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

Medicinsk-etiska rådet säger ja till medicinska åldersbedömningar

Den omstridda metoden med magnetröntgen av knäleden för att bedöma ålder på ungdomar får nu ja av statens medicinsk-etiska råd. Men det krävs att man är tydlig med hur stora felmarginalerna är och att man fortsätter att vetenskapligt utvärdera metoden, skriver nämnden..

SVT - 3 timmar sedan

Förslag om ensamkommande klart

Regeringen vill sänka identifieringskravet för ensamkommande unga som ska få en ny chans att stanna. Ändringen görs för att uppemot 9 000 ska få stanna för studier..

SVT - 3 timmar sedan

Invandrade elever presterar sämre

Invandrade elever presterar sämre än infödda elever och skillnaden är större i Sverige än i andra OECD länder, enligt en ny Pisa-rapport..

SVT - 4 timmar sedan

”Det blev fel direkt från början”

En av de sex franska turisterna som varit vilsna i fjällen berättar nu om felnavigeringen i den kraftiga vinden..

SVT - 6 timmar sedan

SVT:s politikreporter: Därför var Balis agerande allvarligt

Efter turbulensen kring riksdagsledamoten Hanif Bali kom i går beskedet att han lämnar Moderaternas partistyrelse. Så här kommenterar Love Benigh, politikreporter på SVT Nyheter, Balis avgång..

SVT - 8 timmar sedan

Robert Laul: Ett förkastligt beteende

Sportjournalisten Robert Laul hamnade i fokus i samband med höstens metoo-rörelse. Det uppmärksammades att han i ett videoklipp på Youtube skrålade ett grovt sexuellt påstående om en kollega. Nu berättar han om bakgrunden till händelsen..

SVT - 18 timmar sedan

Ebba Busch Thor (KD): ”Pappa staten ska inte bestämma”

I veckan lanserade Socialdemokraterna ett vallöfte om att förbjuda religiösa friskolor i Sverige. I SVT:s Agenda möttes civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor – som själva gått i religiösa skolor – för att debattera frågan. Se ett utdrag i klippet ovan..

SVT - 20 timmar sedan

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse, meddelar han själv på Facebook..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.