DN > Inrikes

Sunday, 09 December, 20:07

DN - 25 feb 18 kl. 05:00

Asatron växer i Sverige: ”Vill ses som andra religioner”De nordiska asasamfunden i Sverige växer. Nordiska Asasamfundet har på bara några år växt till över 800 medlemmar och även det äldre samfundet Forn Sed växer.  Samtidigt används deras symboler av nazistiska organisationer och de kritiseras för nationalism.  Vad säger de troende om kontroverserna, och vad är det egentligen de tror? .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Asasamfundet, Forn Sed

Dela artikeln

518 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asatron, växeri , SverigeVill , sessom andra , religioner
Dagen - 18 nov 16 kl. 03:05

Asatron frodas i en nationalistisk miljö

Gudar som Oden, Tyr och Freja ska återigen komma in i finrummet. Det är ambitionen i en religiös rörelse som växer förvånansvärt snabbt i Sverige just nu, och som grundats av personer som tidigare tillhört Sverigedemokraterna..

Dagen - 18 nov 16 kl. 03:05

Asatron frodas i en nationalistisk miljö

Gudar som Oden, Tyr och Freja ska återigen komma in i finrummet. Det är ambitionen i en religiös rörelse som växer förvånansvärt snabbt i Sverige just nu, och som grundats av personer som tidigare tillhört Sverigedemokraterna..

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Häggs bok om Gud fick ett ljumt mottagande

I ett långt gånget sekulariserat land som Sverige har litteraturprofessorn Göran Hägg skrivit en bok om Gud i Sverige. Man skulle tro att det handlar om något i stil med en vänstersving från Humanisterna med budskapet att tron på Gud är förlegad och inget för moderna människor att ägna sig åt. Så är det dock icke.

YLE - 06 feb 16 kl. 19:42

Varför Odins soldater? Varför inte Väinämöinens?

Varför älskar fascister nordisk mytologi? Det är rubriken på en debattartikel i den danska tidskriften Information. I texten lyfter författaren Sebastian Stryhn Kjeldtoft fram det finländska fenomenet Soldiers of Odin - det vill säga de gatupatruller som kallar sig Odins soldater och som patrullerar gatorna i finländska städer för att "trygga folks säkerhet".

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Spridningsrisk när villa utanför Mölnlycke står i brand

Brand bröt ut på söndagseftermiddagen i en villa nära Mölnlycke, strax öster om Göteborg. Den fullt utvecklade branden var ännu vid 18.30-tiden inte under kontroll, då risk för spridning till intilliggande hus kvarstår..

DN - 4 timmar sedan

Fem bilar i krock på bro i Trollhättan

Fem bilar är inblandade i en olycka på Stallbackabron i Trollhättan..

DN - 5 timmar sedan

Uppgiven stämning i Malmö efter dubbla explosioner

MALMÖ. Uppgivenhet och rädsla präglade samtalen mellan grannarna i Malmöstadsdelen Söderkulla på söndagen. Här inträffade den ena av nattens två explosioner i staden.

DN - 8 timmar sedan

Hakkors visades upp på rådhuset i Göteborg

En nazistsymbol projicerades på rådhusets fasad i centrala Göteborg på fredagskvällen, rapporterar lokala medier..

DN - 10 timmar sedan

Män gripna misstänkta för våldtäkt

Två män har anhållits misstänkta för en våldtäkt i Åre under lördagskvällen, rapporterar Sveriges Radio Jämtland..

DN - 14 timmar sedan

SMHI: Mer snö i norr och risk för halka söderöver

Under lördagen snöade det kraftigt över stora delar av Norrland, och snöfallet fortsätter både söndagen och måndagen, men i minskad omfattning. I södra delen av landet väntas en del regn och med därefter fallande temperatur är risken för halka stor..

DN - 19 timmar sedan

Sjöräddningsbåt i brand – två till sjukhus

Två personer fick föras till sjukhus efter att en av Sjöräddningssällskapets båtar i Västernorrland fattade eld under färd på lördagen, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland..

DN - Igår: 19:16

Kvinna hittad död – misstänkt mord

En kvinna i 70-årsåldern har hittats död i Borlänge. Polisen har inlett en förundersökning om mord..

DN - Igår: 16:07

Palmolja kvar i flera pepparkakor i butiken

Skövling av regnskog och cancerframkallande ämnen – trots alla larm är palmoljan kvar i många sorters pepparkakor ute på svenska butikshyllor. Den omdiskuterade ingrediensen finns kvar, fast nu i certifierad form..

DN - Igår: 15:29

15-åring som riktade pistol mot polis försatt på fri fot

Den pojke i 15-årsåldern som på fredagen anhölls efter att han riktat en pistol mot en polis är åter försatt på fri fot. – Jouråklagaren bedömde att det inte fanns några skäl att ha honom fortsatt frihetsberövad, säger Karl Jigland på Åklagarmyndighetens presstjänst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.