Expressen > Nyheter

Monday, 23 July, 08:15

Expressen - 24 feb 18 kl. 22:33

Hela familjen utslagen av influensan – värre än vanligtÅrets influensa är hårdare än vanligt, enligt Folkhälsomyndigheten.Tusentals svenskar ligger däckade i säsongssmittan – tre av dem är Annika, 34, maken Johan, 33, och sonen Felix, 7, i Malmö.– Nu när vi alla var nästan friska så fick Felix dubbelsidig öroninflammation och är helt däckad, berättar Annika från sjuksängen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Annika, Johan, Felix, Malmö

Dela artikeln

223 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hela familjen, utslagenav , influensan, värre, än, vanligt
SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:46

Familjen ? grunden i ett gott samhälle

Den senaste tidens händelser med upplopp och bilbränder runtom i Sveriges förorter har fått många att efterlysa föräldrarnas ansvar. Med rätta med tanke på att många av stenkastarna faktiskt var barn, och borde vara någon helt annanstans vid tiden för upploppen. Borde vi inte alltid efterfråga föräldraansvaret i högre utsträckning?

Expressen - 13 jun 17 kl. 11:14

JUST NU: Explosion – strömmen utslagen

Larm om explosion i ett ställverk i Uddevalla kom till räddningstjänsten på tisdagsförmiddagen.– Det har skett en mindre explosion i ett ställverk och strömmen är utslagen i större delar av Uddevalla, säger Jan Olsson, insatsledare på räddningstjänsten i Mitt Bohuslän.Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen..

Posh24 - 03 apr 13 kl. 14:02

Är du lika lång som någon från Kardashian-familjen?

Kardashian-familjen blir bara större och större , och består av alla möjliga personligheter i dag. En sak som vi märkt är att vissa av dem (ja, i alla fall en särskilt), är superlånga medan andra är riktiga shorties. Men är du lika lång som någon av dem?

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:07

Nu är Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels

Det började blygsamt med gåvan på knappt en miljard kronor 2012. Lagom till jul blir Familjen Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels. Då kommer värdet att överstiga tre miljarder och de riktigt stora utbetalningarna till svensk forskning kan ta sin början.

YLE - 14 feb 14 kl. 16:04

Influensasäsongen igång - inte värre än tidigare

Köerna är långa och väntrummen trånga sedan nyheten om att flera finländare dött i svininfluensa fått folk att ta sig till hälsostationerna för att få vaccinera sig mot säsonginfluensan, där svininfluensan, H1N1 numera ingår, och på flera håll har vaccinerna tagit slut. Alltid när det är tal om dödsfall blir människor oroliga, säger överläkare Hanna Nohynek vid THLs avdelning för vaccinationer och immunskydd, och i synnerhet när det gäller unga, friska människor. - En tredjedel av de som vårdats på intensiven har i grunden varit friska individer.

YLE - 19 feb 16 kl. 16:56

Influensaepidemin var värre än vanligt

Influesaepidemin som började för fyra veckor sedan har i år varit värre än tidigare år och i Karleby har även några dödsfall noterats. Men nu ser situationen bättre ut. I en månads tid har influensapatienter kontinuerligt legat på intensiven, men enligt överläkaren Marko Rahkonen vid Mellersta Österbottens centralsjukhus har man nu fått bukt med epidemin.

SN - 27 feb 13 kl. 20:26

Influensan slår hårt

Årets influensa slår hårt mot Nyköpingsborna. Många ligger just nu nedbäddade i sjuksängen. Förklaringen är att färre har vaccinerat sig mot influensan jämfört med förra året..

HBL - 06 jan 15 kl. 13:05

Influensan värst i månadsskiftet

Det är ännu inte för sent att låta vaccinera sig mot influensa, även om influensan redan har drabbat olika håll av landet. Enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL) väntas en influensatopp i månadsskiftet januari-februari. Influensasäsongen kan bli värre än vanligt.

GT - 18 feb 15 kl. 16:48

Influensan har kopplat greppet – det blir värre

Atjoo, prosit, snyft och snörvel. Nu är influensan som värst för i år – och den ökar fortfarande. – Den kommer nog att stiga någon vecka till, säger Gunilla Ockborn, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen..

GT - 25 feb 15 kl. 18:36

För sent att vaccinera sig – mot influensan

Influensan sprider sig och läget är ännu värre än tidigare - men nu är det för sent att vaccinera dig. – Att vaccinera sig nu är som att sätta på vinterdäck när hela vintern redan har passerat, säger Leif Dotevall, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - just nu

Sverige får jättenota för internationella hjälpen

Utländska flygare och brandmän hyllas som hjältar för att de hjälper ett Sverige i nöd.Men efter hjälpen kommer notan.Mottagarlandet betalar hela kostnaden för den internationella insatsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Pendeltågstation snart åter i drift

Pendeltågstationen Stockholm City beräknas kunna öppna för trafik i slutet av veckan, skriver SL i ett pressmeddelande..

Expressen - 30 minuter sedan

Buss har kört in i viadukt

En buss har kört in i en järnvägsviadukt.– Det ska ha inträffat på Svanevägen, nära järnvägsstationen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Tjuvar stal avgassystem vid inbrott

Polisen har under natten till måndagen mottagit larm om misstänkta inbrott.I Höör ska tjuvar ha kommit över ett avgassystem..

Expressen - 1 timme sedan

Henrik hörde pip i stupröret – dammsög upp måsunge

Henrik och hans familj hamnade mitt i en insats för att ta upp en måsunge ur marken.Fem personer och en dammsugare deltog i räddningsarbetet.– Då hörde vi ett ljud som påminner om när man dammsuger upp någonting för stort där hemma och i stället för att pipet kom nerifrån marken hörde vi nu pipet inifrån dammsugaren, säger Henrik..

Expressen - 1 timme sedan

Brand under kraftledning

Under natten brann det med öppna lågor i terrängen vid en kraftledning i Kalmar.Det är i nuläget oklart vad som kan ha orsakat branden, enligt polisens uppgifter..

Expressen - 1 timme sedan

Hällde bensin på villa och tände på – polisen utreder försök till grov mordbrand

Någon hällde bensin på en villa i Kungsbacka under natten till måndagen.Personen eller personerna har sedan tänt på.– Boende lyckas släcka branden själva i förstaläget, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 2 timmar sedan

Mattbedragarna slog till mot äldre och dementa

En man i 50-årsåldern lurade över 20 äldre, bland annat senildementa, på tusentals kronor genom att utge sig för att sälja äkta mattor. Nu har mannen och hans son dömts till fängelse för grovt bedrägeri.Inger, 76, och Mary, 88, är två av de drabbade.

Expressen - 2 timmar sedan

Gravida Elisa, 25, dog på sjukhuset – efter missfall

25-åriga Elisa var gravid med sitt andra barn när hon fick svåra smärtor och blödningar.På sjukhuset får hon missfall och sepsis, blodförgiftning, som personalen inte lyckas hejda. Samtidigt begås flera misstag.

Expressen - 2 timmar sedan

Trumps svar till Iran: ”Hota aldrig USA”

På söndagen fick USA en skarp varning från Irans president Hassan Rouhani. – Amerika borde veta... ett krig med Iran är alla krigs moder, säger Hassan Rouhani, enligt Reuters.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.