Expressen > Nyheter

Tuesday, 24 April, 05:03

Expressen - 24 feb 18 kl. 22:33

Hela familjen utslagen av influensan – värre än vanligtÅrets influensa är hårdare än vanligt, enligt Folkhälsomyndigheten.Tusentals svenskar ligger däckade i säsongssmittan – tre av dem är Annika, 34, maken Johan, 33, och sonen Felix, 7, i Malmö.– Nu när vi alla var nästan friska så fick Felix dubbelsidig öroninflammation och är helt däckad, berättar Annika från sjuksängen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Annika, Johan, Felix, Malmö

Dela artikeln

223 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hela familjen, utslagenav , influensan, värre, än, vanligt
SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:46

Familjen ? grunden i ett gott samhälle

Den senaste tidens händelser med upplopp och bilbränder runtom i Sveriges förorter har fått många att efterlysa föräldrarnas ansvar. Med rätta med tanke på att många av stenkastarna faktiskt var barn, och borde vara någon helt annanstans vid tiden för upploppen. Borde vi inte alltid efterfråga föräldraansvaret i högre utsträckning?

Expressen - 13 jun 17 kl. 11:14

JUST NU: Explosion – strömmen utslagen

Larm om explosion i ett ställverk i Uddevalla kom till räddningstjänsten på tisdagsförmiddagen.– Det har skett en mindre explosion i ett ställverk och strömmen är utslagen i större delar av Uddevalla, säger Jan Olsson, insatsledare på räddningstjänsten i Mitt Bohuslän.Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen..

Posh24 - 03 apr 13 kl. 14:02

Är du lika lång som någon från Kardashian-familjen?

Kardashian-familjen blir bara större och större , och består av alla möjliga personligheter i dag. En sak som vi märkt är att vissa av dem (ja, i alla fall en särskilt), är superlånga medan andra är riktiga shorties. Men är du lika lång som någon av dem?

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:07

Nu är Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels

Det började blygsamt med gåvan på knappt en miljard kronor 2012. Lagom till jul blir Familjen Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels. Då kommer värdet att överstiga tre miljarder och de riktigt stora utbetalningarna till svensk forskning kan ta sin början.

YLE - 14 feb 14 kl. 16:04

Influensasäsongen igång - inte värre än tidigare

Köerna är långa och väntrummen trånga sedan nyheten om att flera finländare dött i svininfluensa fått folk att ta sig till hälsostationerna för att få vaccinera sig mot säsonginfluensan, där svininfluensan, H1N1 numera ingår, och på flera håll har vaccinerna tagit slut. Alltid när det är tal om dödsfall blir människor oroliga, säger överläkare Hanna Nohynek vid THLs avdelning för vaccinationer och immunskydd, och i synnerhet när det gäller unga, friska människor. - En tredjedel av de som vårdats på intensiven har i grunden varit friska individer.

YLE - 19 feb 16 kl. 16:56

Influensaepidemin var värre än vanligt

Influesaepidemin som började för fyra veckor sedan har i år varit värre än tidigare år och i Karleby har även några dödsfall noterats. Men nu ser situationen bättre ut. I en månads tid har influensapatienter kontinuerligt legat på intensiven, men enligt överläkaren Marko Rahkonen vid Mellersta Österbottens centralsjukhus har man nu fått bukt med epidemin.

SN - 27 feb 13 kl. 20:26

Influensan slår hårt

Årets influensa slår hårt mot Nyköpingsborna. Många ligger just nu nedbäddade i sjuksängen. Förklaringen är att färre har vaccinerat sig mot influensan jämfört med förra året..

HBL - 06 jan 15 kl. 13:05

Influensan värst i månadsskiftet

Det är ännu inte för sent att låta vaccinera sig mot influensa, även om influensan redan har drabbat olika håll av landet. Enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL) väntas en influensatopp i månadsskiftet januari-februari. Influensasäsongen kan bli värre än vanligt.

GT - 18 feb 15 kl. 16:48

Influensan har kopplat greppet – det blir värre

Atjoo, prosit, snyft och snörvel. Nu är influensan som värst för i år – och den ökar fortfarande. – Den kommer nog att stiga någon vecka till, säger Gunilla Ockborn, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen..

GT - 25 feb 15 kl. 18:36

För sent att vaccinera sig – mot influensan

Influensan sprider sig och läget är ännu värre än tidigare - men nu är det för sent att vaccinera dig. – Att vaccinera sig nu är som att sätta på vinterdäck när hela vintern redan har passerat, säger Leif Dotevall, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

George Bush till sjukhus

Tidigare amerikanske presidenten George HW Bush har förts till sjukhus för intensivvård.Enligt CNN rör det sig om en infektion i blodet..

Expressen - 4 timmar sedan

Här möts Macron och Trump i Vita huset

Frankrikes president Emmanuel Macron anlände till Washington för att träffa Donald Trump under måndagen.Under mötet väntas de båda makthavarna diskutera frågor som rör USA:s handel och kärnvapenavtalet med Iran, skriver Reuters..

Expressen - 5 timmar sedan

Skottskadad man kom in till akuten

En misstänkt skottskadad man kom in till akuten på sjukhuset i Lund sent på måndagskvällen.Det är inte känt hur illa skadad han är..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna drunknade när båten kantrade

Tre män överlevde men en kvinna i 35-årsåldern dog när en mindre båt kantrade utanför södra Själland på måndagseftermiddagen.Olycksorsaken är okänd..

Expressen - 6 timmar sedan

Nya råd ska ge äldre bättre mat

Måltiderna i äldreomsorgen ska i högre utsträckning än i dag utgå från individens behov och främja både aptit och matglädje. Det konstaterar Livsmedelsverket som nu kommer med nya råd om måltider inom hemtjänst och på äldreboenden..

Expressen - 6 timmar sedan

Man döms för 20-tal brott mot äldre

En man i 25-årsåldern döms för en rad stölder och bedrägerier mot äldre personer i Västerbotten och Jämtland i december förra året. Det rör sig om ett 20-tal brott, skriver Västerbottens-Kuriren..

Expressen - 6 timmar sedan

Man misstänks för 34 sexövergrepp mot barn

En man i 20-årsåldern misstänks för 34 fall av sexuella övergrepp mot personer under 18 år. Brotten ska ha ägt rum någonstans i Flens kommun mellan åren 2011 och 2014, skriver lokala medier..

Expressen - 7 timmar sedan

Larm om drunkning – två personer uppdragna ur å

På måndagskvällen har polis och räddningstjänst ryckt ut på larm om en drunkningsolycka i Marks kommun.Räddningstjänsten uppger att de fått upp två personer ur vattnet och att skadeläget är oklart. .

Expressen - 7 timmar sedan

Uppgifter: Mobbning och maktmissbruk på tv-jätte

Strix Television kan stoltsera med dokusåpor som ”Expedition Robinson”, ”Farmen” och ”Baren”. Men framgångarna har ett pris, enligt DN.Flera medarbetare väljer nu att berätta om maktmissbruk, mobbning och utfrysning bakom kamerorna..

Expressen - 7 timmar sedan

Smugglade 40 000 cigg – man döms till fängelse

En man i 40-årsåldern stoppades i tullen med närmare 40 000 cigaretter i sin skåpbil.Nu döms mannen till fängelse av Ystads tingsrätt för smuggling, skriver Ystads Allehanda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.