SVT > Inrikes

Wednesday, 20 June, 00:00

SVT - 24 feb 18 kl. 18:37

I jakten på arbetskraft – företagare startar egna utbildningarFler branscher har stor brist på folk, samtidigt som många nyanlända har den erfarenhet som behövs. Nu startar många företag egna kompletterande utbildningar för att få in personal..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

48 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I jakten, arbetskraft, företagare, startar, egna, utbildningar
YLE - 19 okt 17 kl. 05:57

Nystart för jakten på butiksföretagare - Björkö handel piffas upp med talkokrafter

På Björkö i Houtskär väntar man fortfarande på att en ny företagare ska ta över bybutiken. Före man kör i gång en ny annonskampanj ska butiken snyggas upp..

Aftonbladet - 21 feb 15 kl. 10:35

Jakten på ny MacGyver startar

Men nu ska hjälten vara en kvinna.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 28 okt 14 kl. 04:38

De ersattes av företagare

Kannustalo vill ersätta anställda med inhyrd arbetskraft. Men då måste man kunna bevisa att det blir billigare. Och så är det inte, enligt tre tidigare anställda.

YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

YLE - 05 nov 15 kl. 11:55

Arbetskraft vid pälsfarmer granskas

Arbetarskyddet kommer att inspektera företag inom pälsbranschen under november och december. Det görs bland annat eftersom pälsfarmarna använder sig av mycket utländsk arbetskraft. En del av arbetet sköts också med hjälp av underleverantörer och inhyrd arbetskraft.

YLE - 17 jul 15 kl. 05:38

Österbottnisk arbetskraft behövs i Sverige

Chanserna för österbottniska företagare att ta sig in på den rikssvenska marknaden är god, bedömer Kjell Skoglund, vd på Finsk-svenska handelskammaren. Skoglunds roll är att hjälpa finska företag inpå den svenska marknaden. Ett trumfkort för de österbottniska företagen är språkkunskaper.

YLE - 03 maj 17 kl. 16:26

Jakten fortsätter på Norrby i Snappertuna: Ny företagare träffade alla grannar först

En ny företagare vill nu satsa på grannvänlig jaktturism på Norrby gård i Snappertuna. Den nya företagaren inleder också köttproduktion på gården. Tanken är att minska på de större jakterna när Mika Lahtinens företag Milacohunt tar över.

YLE - 28 jul 17 kl. 04:59

Baltic växer snabbt - utmaningen är att hitta arbetskraft

Baltic Yachts i Jakobstad växer och orderböckerna är fulltecknade. Utmaningen är främst att hitta arbetskraft och företagen konkurrerar sinsemellan om bra medarbetare. I september startar man en ny rekryteringsutbildning.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ministern om kampen mot kriminella gängen: Se till att punktmarkera och bura in dem

Malmöborna är skakade över dödsskjutningen i sin hemstad och många är rädda. Polisen säger till Aktuellt att de jobbar hårt med få kontroll över de kriminella gängen. Men hur tänker politikerna?

SVT - 6 timmar sedan

M-ledamot har mestadels fel om att elcykel-bidrag gynnar storstadsbor

Elcykelbidraget gynnar stockholmare och storstadsbor. Det menar riksdagsledamoten Lars Beckman. Problemet är bara att han inte har någon täckning för sitt påstående..

SVT - 9 timmar sedan

Midsommarvädret – regn, blåst och kyla

Efter den ovanligt heta och torra våren och försommaren återgår nu vädret till det ”normala”. För luttrade midsommarfirare betyder det regn, blåst och kyla på de flesta håll i landet. – I fjällen kan det till och med bli blötsnö, säger SVT:s Nitzan Cohen..

SVT - 10 timmar sedan

M-plan för att bygga ut försvaret

Moderaterna vill stegvis bygga upp försvaret och på sikt dubbla försvarsbudgeten. Mellan 2021 och 2030 vill partiet bland annat se fler stridsfartyg, ubåtar, stridsflyg och ytterligare en armébrigad..

SVT - 11 timmar sedan

Nya riktlinjer för public service – så påverkas du

Den nya public service-utredningen föreslår att en ny tv-avgift införs redan nästa år, att bevakningen av Sveriges ”vita fläckar” förstärks och bolagens utbud ska bestå av bild och ljud, inte text..

SVT - 12 timmar sedan

Benkö: Vi måste anpassa oss för att överleva

I dag kommer förslag om hur Public Service ska se ut i framtiden. Andra delen av Public Service-utredningen handlar det om hur TV och radio ska regleras i det nya medielandskapet. Sveriges Radios vd Cilla Benkö menar att det är viktigt att anpassa sig för att överleva i dagens medielandskap..

SVT - 12 timmar sedan

Vad är public service egentligen?

Public service, eller TV och radio i allmänhetens tjänst. Varför har vi det egentligen?.

SVT - 15 timmar sedan

Tredje person död efter skjutningen i Malmö

En tredje person har dött efter gårdagens skjutning på Drottninggatan i centrala Malmö, det skriver tidningen Sydsvenskan..

SVT - 16 timmar sedan

Så genomskådar du den twittrande roboten

Vill du få koll på om det kan vara en robot som står bakom de tweets du läser? I videon tipsar SVT Nyheters reporter Philip Rudolfsson om vilka tecken du bör spana efter..

SVT - 16 timmar sedan

Vården iskall på Twitter – slås stort av migration, mediekritik och motståndare

När ledarskribenterna twittrar är det vissa frågor som får stor spridning medan andra knappt syns alls. Vård, skola och omsorg lyser med sin frånvaro – trots att de tillhör väljarnas viktigaste frågor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.