SVT > Inrikes

Sunday, 09 December, 20:11

SVT - 24 feb 18 kl. 18:37

I jakten på arbetskraft – företagare startar egna utbildningarFler branscher har stor brist på folk, samtidigt som många nyanlända har den erfarenhet som behövs. Nu startar många företag egna kompletterande utbildningar för att få in personal..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

48 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I jakten, arbetskraft, företagare, startar, egna, utbildningar
YLE - 19 okt 17 kl. 05:57

Nystart för jakten på butiksföretagare - Björkö handel piffas upp med talkokrafter

På Björkö i Houtskär väntar man fortfarande på att en ny företagare ska ta över bybutiken. Före man kör i gång en ny annonskampanj ska butiken snyggas upp..

Aftonbladet - 21 feb 15 kl. 10:35

Jakten på ny MacGyver startar

Men nu ska hjälten vara en kvinna.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 28 okt 14 kl. 04:38

De ersattes av företagare

Kannustalo vill ersätta anställda med inhyrd arbetskraft. Men då måste man kunna bevisa att det blir billigare. Och så är det inte, enligt tre tidigare anställda.

YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

YLE - 05 nov 15 kl. 11:55

Arbetskraft vid pälsfarmer granskas

Arbetarskyddet kommer att inspektera företag inom pälsbranschen under november och december. Det görs bland annat eftersom pälsfarmarna använder sig av mycket utländsk arbetskraft. En del av arbetet sköts också med hjälp av underleverantörer och inhyrd arbetskraft.

YLE - 17 jul 15 kl. 05:38

Österbottnisk arbetskraft behövs i Sverige

Chanserna för österbottniska företagare att ta sig in på den rikssvenska marknaden är god, bedömer Kjell Skoglund, vd på Finsk-svenska handelskammaren. Skoglunds roll är att hjälpa finska företag inpå den svenska marknaden. Ett trumfkort för de österbottniska företagen är språkkunskaper.

YLE - 03 maj 17 kl. 16:26

Jakten fortsätter på Norrby i Snappertuna: Ny företagare träffade alla grannar först

En ny företagare vill nu satsa på grannvänlig jaktturism på Norrby gård i Snappertuna. Den nya företagaren inleder också köttproduktion på gården. Tanken är att minska på de större jakterna när Mika Lahtinens företag Milacohunt tar över.

YLE - 28 jul 17 kl. 04:59

Baltic växer snabbt - utmaningen är att hitta arbetskraft

Baltic Yachts i Jakobstad växer och orderböckerna är fulltecknade. Utmaningen är främst att hitta arbetskraft och företagen konkurrerar sinsemellan om bra medarbetare. I september startar man en ny rekryteringsutbildning.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Agendas studiogäster om klimatet 9 december

Steven Chu, Nobelpristagare 1997 och energiminister i USA 2009-2013 och Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet medverkar i Agenda 9 december..

SVT - 6 timmar sedan

Zero waste: SVT Nyheters reporter försökte att leva skräpfritt i en vecka

Hur svårt är det att inte producera något skräp under en vecka? SVT Nyheter testade att leva skräpfritt enligt livsstilen ”zero waste”..

SVT - 8 timmar sedan

I dag hålls mötena som kan avgöra Löfvens framtid

Centerpartiet och Liberalerna har möte i dag med respektive partistyrelse, erfar SVT Nyheter. Det är möten som kan vara av yttersta vikt för regeringsbildningen. – De kan avgöra om vi får en ny regering eller inte, säger SVT Nyheters politikreporter Love Benigh..

SVT - 9 timmar sedan

Så här är årets bordsplacering under Nobelmiddagen

Nobelstiftelsen presenterade på söndagen vilka som får sitta vid huvudbordet på Nobelfesten, bredvid kungafamiljen, riksdagens talman och statsministern. Bristen på litteraturpristagare har inte påverkat arbetet med bordsplaceringen, meddelar stiftelsen..

SVT - 10 timmar sedan

Sverige säljer krigsmateriel som kan användas i Jemenkriget

Samtidigt som Sverige är värd för fredssamtal om Jemenkriget har svenska Saab miljardleveranser av krigsmateriel på gång till landet. Utrustningen kan användas för bombningarna som drabbat civilbefolkningen så hårt..

SVT - 10 timmar sedan

Tullen tipsar: Så näthandlar du säkert utanför EU

Köper du dina julklappar online är det viktigt att ha koll på att sajten är okej, men också på varifrån ditt paket skickas. För att slippa oönskade avgifter och piratkopior finns det några saker som är bra att tänka på, enligt Tullverket..

SVT - 14 timmar sedan

9 december: Nattens nyheter

SVT - 16 timmar sedan

SMHI: Mer snö i norr och risk för halka söderöver

Under söndagen i södra delen av landet väntas en del regn och därefter fallande temperatur med stor risk för halka. Efter lördagens kraftiga snöfall över stora delar av Norrland kommer det fortsätta att snöa något mindre även under söndagen och måndagen. – Där det är blöta vägar finns det också risk för påfrysning, säger SMHI:s meteorolog..

SVT - 18 timmar sedan

Tusentals i klimatmarsch i polska Katowice

Bönder från Sydamerika, aktivister från Asien, studenter från USA och familjer från Europa deltog när tusentals demonstranter i polska staden Katowice på lördagen..

SVT - Igår: 19:40

Största utsläpparna satsar inte på koldioxidrening

För att klara klimatmålen måste utsläppen från industrier renas från koldioxid. Det slog FN:s klimatpanel fast nyligen. Men ingen av de tio anläggningar i Sverige som står för de största klimatutsläppen har beslutat om att bygga koldioxidrening.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.