DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 07:05

DI - 24 feb 18 kl. 15:47

Toppar ska utbilda ledare för framtidenAnnie Lööf, Marie Wall och Hélène Barnekow är några av toppnamnen som ska föreläsa på Handelshögskolans nya ledarskapsutbildning som startar i mars. Fokus ligger på framtidens digitala transformation..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lööf, Wall, Hélène Barnekow, Handelshögskolans

Dela artikeln

377 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Topparska , utbilda, ledareför , framtiden
Nerikes Allehanda - 15 maj 15 kl. 13:29

Persson ska utbilda ledare

Örebroaren Kent Persson, tidigare partisekreterare för Moderaterna, har dragit i gång en egen kommunikationsbyrå efter att ha lämnat politiken..

Expressen - 13 sep 14 kl. 05:43

Ledare: Framtiden är inte röda slipsar

Är det Jonas Sjöstedt som är de rödgrönas statsministerkandidat? Mönstret gick i SVT igen från tidigare partiledardebatter: det var vänsterledaren som kunde presentera en alternativ vision för Sverige. Låt gå för att den bygger på en sedelpress, men Sjöstedt har rutinen och smartheten att ta för sig i debatterna.

YLE - 19 okt 16 kl. 11:52

Förbundspennan: Föreningarna behöver ledare och tränare

Johan Nordmyr skriver om hur man ska få fler att ställa upp som tränare i denna veckas Förbundspennan. Inom projektet Talangjakten besöker jag friidrottsföreningarna i Österbottens idrottsdistrikt (ÖID) för att hjälpa dem att utvecklas i önskad riktning. Det som föreningarna vill ha hjälp med kan variera, men det alla dock har gemensamt är behovet av fler eller kunniga ledare och tränare.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 08:07

Så ska Öman och Lakers möta framtiden

Matchdräkten är en stor intäktspotential, Arenastadsskolan ska producera spelare och orangea bussar ska bredda supporterbasen.
Så går Anders Ömans tankar när det gäller att öka intresse, intäkter och egna spelare.
- Om tio år ska halva laget komma från vår egen organisation, säger Växjö Lakers vd.

SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 06:58

Näktergalen behövs ?satsa för framtiden

Näktergalen Växjö är ett mentorsprojekt som vänder sig till studenter på Linnéuniversitetet, studieort Växjö. Projektet syftar till att skapa möten mellan grundskolebarn i åldern åtta till tolv år och studenter vid universitetet, skriver­ Håkan Hansson, projekt­ledare för Näkter­galen Växjö. Många gånger tänker man kortsiktigt när det gäller olika satsningar.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:41

Välj yrke med hjärtat - även i framtiden

Näringslivets forskningsanstalt Etla har idag publicerat en rapport enligt vilken en tredjedel av dagens jobb kommer att försvinna under de kommande 20 åren. Datorstyrd teknologi ska ersätta människa i framför allt lågavlönade arbeten utförda av lågutbildad personal. Visst kommer arbetslivet att förändras i framtiden, det håller Sara Åström, karriärvägledare vid Arcada i Helsingfors, med om.

HBL - 16 apr 13 kl. 16:45

Flexibilitet framtiden för Fiskars

Snabbt, stabilt, flexibelt. Det är några ledord för Fiskars i Billnäs. Kunderna vill ha sina varor snabbt och då gäller det att hänga med på fabriken.

Trelleborgs Allehanda - 08 feb 12 kl. 06:30

Framtidens ledare finns på hemmaplan

Det finns många potentiella skolledare bland lärarna i Trelleborgs kommun. Det tror bildningsförvaltningen som i mars drar igång egna ledarutbildningar för att möta behovet av rektorer och skolledare i framtiden.
Av 48 som sökt har 22 valts ut till en så kallad traineeutbildning som vänder sig till lärare på alla nivåer, från förskola till gymnasiet.

BT - 30 aug 13 kl. 13:42

Prioritera skolornas ledare

Det är dags att på allvar se över skolledarnas möjligheter att vara de ledare som lärarna och eleverna, och i slutänden hela samhället, förväntar sig och behöver, anser Sveriges skolledarförbund. Sveriges skolledarförbund vill lyfta fram de personer som är de verkliga spindlarna i näten för att förskolan och skolan ska leva upp till de ställda förväntningarna ? landets alla förskolechefer och rektorer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Dyster framtidstro i handeln

Butikshandlarnas framtidstro försämrades i december, trots den stundande julhandeln. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer..

DI - 30 minuter sedan

Dollarn försvagas något på måndagen

USA-räntorna pendlade upp och ned i fredags kväll då investerare sökte efter säkrare tillgångar efter svag statistik från Kina och Europa. I måndagens asiatiska handel rör sig de amerikanska räntorna sidledes, medan dollarn har tappat något mot både yen och euro..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Försiktigt uppåt på Asienbörserna

De ledande börserna i Asien inledde överlag börsveckan med mindre uppgångar medan stämningen var något med dämpad på de kinesiska fastlandsbörserna. .

DI - 30 minuter sedan

Spectracure ohotade på en nischad miljardmarknad

Spectracure har efter en övertecknad emission säkrat kassan och även bytt handelsplats till Nasdaq First North. I intervjun redogörs för hur kapitalet från emissionen ska användas, potential och triggers i närtid samt bolagets strategi för att slå sig in på en miljardmarknad.

DI - 1 timme sedan

Vems tid är det nu?

En av årets stora tv-succéer är serien ”Vår tid är nu”, som börjar på fredsdagen 1945 och där vi får följa med huvudpersonerna i livets olika vedermödor och glädjeämnen, under de decennier som det svenska samhället växer och utvecklas som allra bäst.  Ju äldre man är som tittare, desto mer kan man frossa i bilderna med Kobratelefoner, cigarettmunstycken och Volvo Duett. .

DI - 1 timme sedan

Sydkorea sänker BNP-prognos

Sydkorea räknar med att den ekonomiska tillväxten i år och nästa år kommer att vara den långsammaste sedan 2012 och sänker sina prognoser för att räkna in svagare export som skadas av handelsspänningar och lägre global efterfrågan..

DI - 1 timme sedan

May varnar för ny brexit-omröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May vädjar till parlamentsledamöter att inte stödja förslaget om en ny brexit-omröstning och menar att det skulle medföra irreparabel skada på landets politik. Det framgår i ett tal som hon ska hålla i parlamentet och som till delar har offentliggjorts..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Blandad utveckling på börserna

Något försiktigt positiva tongångar märks på en del av de asiatiska börserna när handelsveckan inleds. Investerarna riktar nu fokus mot USA:s centralbanks (Federal Reserve) möte senare i veckan..

DI - 1 timme sedan

Investerare: ”Brexit hänger som en våt filt över näringslivet”

Kyliga vindar blåser på den brittiska fastighetsmarknaden och investeringarna har bromsat in. Det är en konsekvens av oron för brexit, menar Gerard Versteegh på fastighetsinvesteraren CEG.  ”Brexit hänger som en våt filt över näringslivet”, säger han..

DI - 8 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.