DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 11:23

DI - 24 feb 18 kl. 15:47

Toppar ska utbilda ledare för framtidenAnnie Lööf, Marie Wall och Hélène Barnekow är några av toppnamnen som ska föreläsa på Handelshögskolans nya ledarskapsutbildning som startar i mars. Fokus ligger på framtidens digitala transformation..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lööf, Wall, Hélène Barnekow, Handelshögskolans

Dela artikeln

377 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Topparska , utbilda, ledareför , framtiden
Nerikes Allehanda - 15 maj 15 kl. 13:29

Persson ska utbilda ledare

Örebroaren Kent Persson, tidigare partisekreterare för Moderaterna, har dragit i gång en egen kommunikationsbyrå efter att ha lämnat politiken..

Expressen - 13 sep 14 kl. 05:43

Ledare: Framtiden är inte röda slipsar

Är det Jonas Sjöstedt som är de rödgrönas statsministerkandidat? Mönstret gick i SVT igen från tidigare partiledardebatter: det var vänsterledaren som kunde presentera en alternativ vision för Sverige. Låt gå för att den bygger på en sedelpress, men Sjöstedt har rutinen och smartheten att ta för sig i debatterna.

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 08:07

Så ska Öman och Lakers möta framtiden

Matchdräkten är en stor intäktspotential, Arenastadsskolan ska producera spelare och orangea bussar ska bredda supporterbasen.
Så går Anders Ömans tankar när det gäller att öka intresse, intäkter och egna spelare.
- Om tio år ska halva laget komma från vår egen organisation, säger Växjö Lakers vd.

YLE - 19 okt 16 kl. 11:52

Förbundspennan: Föreningarna behöver ledare och tränare

Johan Nordmyr skriver om hur man ska få fler att ställa upp som tränare i denna veckas Förbundspennan. Inom projektet Talangjakten besöker jag friidrottsföreningarna i Österbottens idrottsdistrikt (ÖID) för att hjälpa dem att utvecklas i önskad riktning. Det som föreningarna vill ha hjälp med kan variera, men det alla dock har gemensamt är behovet av fler eller kunniga ledare och tränare.

SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 06:58

Näktergalen behövs ?satsa för framtiden

Näktergalen Växjö är ett mentorsprojekt som vänder sig till studenter på Linnéuniversitetet, studieort Växjö. Projektet syftar till att skapa möten mellan grundskolebarn i åldern åtta till tolv år och studenter vid universitetet, skriver­ Håkan Hansson, projekt­ledare för Näkter­galen Växjö. Många gånger tänker man kortsiktigt när det gäller olika satsningar.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:41

Välj yrke med hjärtat - även i framtiden

Näringslivets forskningsanstalt Etla har idag publicerat en rapport enligt vilken en tredjedel av dagens jobb kommer att försvinna under de kommande 20 åren. Datorstyrd teknologi ska ersätta människa i framför allt lågavlönade arbeten utförda av lågutbildad personal. Visst kommer arbetslivet att förändras i framtiden, det håller Sara Åström, karriärvägledare vid Arcada i Helsingfors, med om.

HBL - 16 apr 13 kl. 16:45

Flexibilitet framtiden för Fiskars

Snabbt, stabilt, flexibelt. Det är några ledord för Fiskars i Billnäs. Kunderna vill ha sina varor snabbt och då gäller det att hänga med på fabriken.

Trelleborgs Allehanda - 08 feb 12 kl. 06:30

Framtidens ledare finns på hemmaplan

Det finns många potentiella skolledare bland lärarna i Trelleborgs kommun. Det tror bildningsförvaltningen som i mars drar igång egna ledarutbildningar för att möta behovet av rektorer och skolledare i framtiden.
Av 48 som sökt har 22 valts ut till en så kallad traineeutbildning som vänder sig till lärare på alla nivåer, från förskola till gymnasiet.

BT - 30 aug 13 kl. 13:42

Prioritera skolornas ledare

Det är dags att på allvar se över skolledarnas möjligheter att vara de ledare som lärarna och eleverna, och i slutänden hela samhället, förväntar sig och behöver, anser Sveriges skolledarförbund. Sveriges skolledarförbund vill lyfta fram de personer som är de verkliga spindlarna i näten för att förskolan och skolan ska leva upp till de ställda förväntningarna ? landets alla förskolechefer och rektorer.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 04:00

Framtiden behöver glokala ledare

Fördomar var mycket användbara i det isolerade lilla bysamhället. Roller och uppgifter fördelades mellan byborna. Man bytte tjänster och varor (men sällan pengar) och behöll därmed balans i det lokala samhället, även om det redan då fanns de som skodde sig mer än andra.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Vänsterpartiet accepterar inte Björn Söder som talman

Vänsterpartiet kommer inte att acceptera Sverigedemokraternas Björn Söder som riksdagens andre vice talman. I stället lanserar partiet en vänsterpartistisk motkandidat, Lotta Johnsson Fornarve..

DI - 15 minuter sedan

OECD skriver ned global BNP-prognos

Den globala BNP-tillväxten kan ha toppat samtidigt som nedåtriskerna intensifieras. En hög grad av osäkerhet tynger den globala tillväxten, som inte längre är lika brett baserad och utsikterna skiljer sig åt bland de stora ekonomierna, speciellt gäller detta tillväxtmarknaderna. Det skriver OECD i en interimsprognos på torsdagen.

DI - 30 minuter sedan

Sven-Olof Johansson tankar vidare i Fast Partner

Sven-Olof Johansson, största ägare och vd i Fast Partner, har ökat sitt ägande under den senaste veckan, enligt Finansinspektionens insynsregister..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor:

Norska kronan försvagas och norska räntor sjunker efter att Norges Bank som väntat höjt sin styrränta till 0,75 procent, men samtidigt sänkt sin räntebana en aning. Svenska kronan tappar också något efter beskedet..

DI - 45 minuter sedan

Farligt hög USA-ränta kastar mörk skugga på börsen

Den amerikanska tioårsräntan ligger nu över 3 procent. Frågan är när nivåerna börjar bli jobbiga för börsen. Feds räntebesked i nästa vecka blir högintressant..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Gardell lyfter Veoneer

Stockholmsbörsen handlades högre på torsdagsförmiddagen. De större Europabörserna var också upp. .

DI - 45 minuter sedan

Experten varnar: Oljeprisraset är nära

WTI-oljan riskerar att sjunka så långt som till 65 dollar per fat senare i år. Det varnar den globala chefsanalytikern Tom Kloza, enligt Business Insider..

DI - 45 minuter sedan

Plussiffror för brittisk detaljhandel

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, steg 0,3 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,3 procent..

DI - 45 minuter sedan

Söderberg & Partners: Helgar inflationsmålen medlen?

I Söderberg & Partners tredje strategirapport för 2018 konstaterar företaget bland annat att ett inflationsmål överordnat allt annat i kombination med Riksbankens självständighet riskerar att leda till finansiell instabilitet, samt att sämsta miljön för aktier är när BNP-tillväxttakten och inflationstakten faller sekventiellt..

DI - 1 timme sedan

Dansk finansinspektion granskar Danske

Den danska finansinspektionen återupptar granskningen av penningtvätthärvan i Danske Bank, uppger myndighetschefen Jesper Berg för danska TV2, enligt nyhetsbyrån Ritzau..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.