Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 02:43

Dagens PS - 24 feb 18 kl. 07:02

Mästerkocken till Furuviks havskrog”Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö”, är Jonas Dahlboms besked. Den 19 maj öppnar nya Furuviks havskrog – tidigare Furuviks brygga – med Jonas Dahlbom vid grytorna. Han kommer närmast från Gröna Lunds restaurangscen, där han bland annat var med och lanserade två nya restauranger på tivolit. Jonas Dahlbom har en diger meritlista att luta sig mot: Vinnare av Årets kock, en fjärdeplacering i Bocuse d’Or; dessutom har han belönats med priset för bästa fiskrätt, Prix Poisson, varit med i ”Kockarnas kamp” i TV4 samt haft ett finger med i skapandet av Nobelmiddagen. Furuviks havskrog drivs i år i Furuviks egen regi och slår upp portarna samtidigt som nöjesparken och Furuviks havshotell, knappt en mil söder o
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Furuviks, Jonas Dahlboms, Jonas Dahlbom, Gröna Lunds, Dahlbom, Årets, Bocuse, ’or, Poisson, Kockarnas, TV4, Nobelmiddagen, Gävle, Göteborg, Nina Tano, Furuvik, Jonas, Mästerkocken, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mästerkockentill , Furuviks, havskrog
Sydöstran - 24 apr 18 kl. 11:27

Norje havskrog blir året runt-krog

Den tredje maj tar Mehmet Ata Inci över som hyresgäst på Norje havskrog. – Vi kommer hålla öppet året om, säger den nye hyresgästen. .

Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 13:32

Elephant Man till Furuviks reggaefestival


Jamaicanska dancehallstjärnan Elephant Man gästar Furuviks reggaefestival i sommar. Han får sällskap av Capleton och Ce'Cile.Furuviks reggaefestival äger rum utanför Gävle den 16-17 augusti.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 13 kl. 13:35

Elephant Man till Furuviks reggaefestival

Jamaicanska dancehallstjärnan Elephant Man gästar Furuviks reggaefestival i sommar. Han får sällskap av Capleton och Ce'Cile. Furuviks reggaefestival äger rum utanför Gävle den 16-17 augusti.

Västerbottens Folkblad - 12 jul 13 kl. 13:34

Elephant Man till Furuviks reggaefestival

Jamaicanska dancehallstjärnan Elephant Man gästar Furuviks reggaefestival i sommar. Han får sällskap av Capleton och Ce?Cile.

UNT - 20 aug 12 kl. 14:24

Fler besökare på Furuviks reggaefestival

Nästan 13 000 personer besökte Furuviks nöjespark under de två dagarna när reggaefestival hölls. Det är en ökning om man jämfört med de drygt 9000 besökare under förra årets reggaefestival i Uppsala..

NT - 12 jul 13 kl. 13:32

Elephant Man till Furuviks reggaefestival

Jamaicanska dancehallstjärnan Elephant Man gästar Furuviks reggaefestival i sommar. Han får sällskap av Capleton och Ce'Cile..

Expressen - 20 jun 13 kl. 14:12

15:00: Mästerkocken Sigrid Bárány chattar

Klockan 15:00 startar chatten om midsommarmaten med Sigrid Bárány, vinnare av mästerkocken, här. Använder du vår iPhone-app, hittar du chatten här..

Nerikes Allehanda - 01 mar 14 kl. 05:17

Mästerkocken på Kyrkbacksskolan

– Vi lagar wokad kyckling. Med stekta räkor, säger Emma Pettersson.Mästerkocken på Kyrkbacksskolan pågår för fullt.

Aftonbladet - 03 apr 14 kl. 06:00

Attacken: ”I min värld är jag mästerkocken”

Ala Abasis attack på Amir Kheirmand i Mästerkocken.

Expressen - 22 maj 14 kl. 20:37

Brolle i New York med Mästerkocken Sigrid

Brolle, 32, lockade 35 000 rockentusiaster till folkparkerna förra sommaren. Nu räknar han med nästan det dubbla. Men så lockar, förlåt, rockar han med Mästerkocken Sigrid Bárány, 38, som ska grilla kött och korv för att värma upp publiken.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Barclays ser möjligheter i svag Spotify-aktie

Barclays behåller sin rekommendation övervikt för Spotify med riktkursen 200 dollar. Enligt bankens analytiker har den senaste tidens svaga utveckling för Spotify-aktien skapat en möjlighet. Barclays bedömer att trenden på Spotifys största marknader är oförändrad under fjärde kvartalet.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Så infriar du nyårslöftet att spara

10 tips på hur du tålmodigt bygger upp en sparbuffert. Ihärdighet är nyckelordet för att lyckas. Många har för vana att lova stort och hålla smått inför nyår.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Entreprenörer fick nej på nej av banken

Småföretagarna vittnar om kyliga bemötanden av banker, som får hård konkurrens av mer vänligt inställda uppstickare. ”Man kan känna sig uppgiven när ens verksamhet växer och man hade behövt stöd från sin bank för tillväxt men får nej. Ett tag var jag på banken nästan en gång i kvartalet och fick nej alla gånger”, berättar Peter Munteanu, som tillsammans med en kollega startade en videostreamingtjänst inom yoga, hälsa och träning, i Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nasdaq-chef spår fortsatt börsturbulens

Aktiemarknaden i år kommer att liksom 2018 präglas av en stor volatilitet. Det bedömer Nikolaj Kosakewitsch, vd för Nasdaq Copenhagen, i en intervju med Finwire Danmark. Kosakewitsch uppger att läget inte är förändrat för i år då de stora osäkerheterna kring brexit och handelskriget fortsatt lever kvar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Allt fler mäklare pessimistiska

Andelen mäklare som bedömer att bostadspriserna i Sverige ska sjunka de kommande tre månaderna fortsätter öka även denna mätperiod. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Löfvens agerande chockar finansmannen

”Jag tycker det var förfärligt”, säger Sven Hagströmer om S-ledarens uppträdande. Det är de rödgrönas överenskommelse med C och L, där Vänsterpartiet en uppgörelsen ska stängas ute från allt politiskt inflytande, som väcker stor förvåning hos Sven Hagströmer. ”Den här klausulen borde självklart inte funnits med” Tror Stefan Löfven att hela Vänsterpartiet är idioter?

Dagens PS - 15 timmar sedan

Nokia karvar bort 350 jobb

Telekombolaget Nokia har ska inleda samtal med facken vilket väntas leda till att cirka 350 arbetstillfällen i Finland ryker under 2019. Det är en del av det globala kostnadsbesparingsprogram på 700 miljoner euro som Nokia flaggat för. Nedskärningarna motsvarar cirka 6 procent av totalt 6 000 anställda i Finland, skriver Bloomberg News..

Dagens PS - 15 timmar sedan

Mobilbranschen står och stampar

”Analytiker talar samstämmigt om brist på innovation och nya banbrytande funktioner”, skriver Computer Sweden. Smartphone-försäljningen gick ned under 2018 och för 2019 tycks det inte se ljusare ut. Apple, Samsung och LG Electronics har alla vinstvarnat, samtidigt gör en ny rapport gällande att produktionen av smartphones väntas sjunka med 3,3 procent, eller i värsta fall 5 procent under detta år, skriver CS.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Blocket plockar ny vd från Tele2

Schibsted-ägda köp- och säljsajten Blocket har rekryterat Pernilla Nissler från Tele2 som ny vd med tillträde i dag. ”Vi har sökt efter en vd med förmågan att se hur Blocket kan uppnå full potential och som har siktet inställt på tillväxt”, säger Anders Skoe, ansvarig för Schibsteds nordiska marknadsplatser. Han har fram tills nu varit tillförordnad vd för Blocket.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Nu sänker banken räntan – om du binder

Statliga SBAB meddelar i dag att räntorna sänks på bolån med långa bindningstider. ”Marknadsräntorna med längre löptider har den senaste tiden sjunkit och därmed har SBAB:s upplåningskostnader också sjunkit. Detta har skapat utrymme för att sänka bolåneräntorna med längre bindningstider.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.