DN > Inrikes

Tuesday, 24 April, 05:00

DN - 24 feb 18 kl. 07:00

Mammorna ett nytt vapen mot gängen i GottsundaStadsdelen Gottsunda i Uppsala är klassat av polisen som ett särskilt utsatt område: bilbränder, stenkastning och skjutningar. Mycket av gängkriminaliteten koncentreras till en enda gata, Bandstolsvägen.  Nu ska Gottsunda bort från listan. Och till sin hjälp har polisen och kommunen ett nytt vapen: mammorna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gottsunda, Uppsala

Dela artikeln

1148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammornaett , nytt, vapenmot , gängeni , Gottsunda
BT - 08 aug 13 kl. 11:57

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna. I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 11:55

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna.I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

GöteborgsPosten - 30 okt 13 kl. 21:29

Succékedjan - Leksands nya vapen?

Leksand har fått ett nytt vapen. Mot HV 71 var det första gången som Jens Jakobs, Johan Ryno och Jacob de la Rose spelade tillsammans. Alla tre gjorde mål när HV 71 besegrades med 4-1.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 15 kl. 09:58

Deportees inväntar undergången

Fyra år har gått sedan succén med ”Islands & shores”. I höst är Umeåbandet Deportees tillbaka med sitt femte album. Med en katastrof under uppsegling.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 06:51

Minnet svek misstänkt rånare under rättegången

"Jag vet inte, jag kommer inte ihåg".
Det var den misstänkte rånarens vanligaste svar på åklagarens frågor. En sak påstod 25-åringen dock med säkerhet under rättegången - han var inte med vid bankrånet.

YLE - 24 jan 16 kl. 09:21

Vapen får inte lämnas obevakade i sommarstugan

Västnylänningar är noggranna med sina vapen och förstår allvaret med dem, säger äldre kriminalkonstapel Bjarne Holmström. I Västnyland finns många vapeninnehavare vilket innebär en hel del arbete för polisen. Holmström arbetar heltid med vapen i regionen.

SR - 18 jan 18 kl. 08:11

Polisens gängexpert: Tillgången till vapen gör attackerna mot polisen grövre

Attacker mot poliser är inte ett nytt problem, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren, men tillgången till vapen och sprängämnen har gjort dem grövre..

Skånskan - 05 apr 18 kl. 16:52

Hämtade vapen efter bråk på Stortorget

MALMÖ Malmöbon blev utslängd från Etage och hamnade efteråt i bråk med några andra personer på Stortorget.
Sedan åkte han hem och beväpnade sig med både ett skjutvapen och en hammare.Men på väg tillbaka mot Stortorget råkade mannen avlossa ett skott i en bil.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 17:06

Enkelt att få tag på vapen

Det stora bordet i konferensrummet vid Malmöpolisens beslagsförråd är belamrat. Det är mestadels pistoler, men också ett antal Kalashnikovs och Uzis. Till och med en trampmina finns där.

YLE - 29 maj 17 kl. 04:41

Kemiska vapen brännhet fråga på Natokonferens i Helsingfors

Finland står värd för en årlig Nato-konferens i dag (29.5). En av de mest brännande frågorna är användningen av kemiska vapen i Syrien.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Köpcentrum utryms när giftig rök sprids över Kalmar

En omfattande brand i centrala Kalmar gör nu att giftig rök sprids över staden. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en kemikaliebrand..

DN - 19 timmar sedan

Mantorpmördaren kan dömas till fängelse

Den 24-årige man som tingsrätten kommit fram till är skyldig till att ha dödat en man och kvinna i Mantorp förra året led inte av en allvarlig psykisk störning enligt Rättsmedicinalverket, rapporterar Aftonbladet. Det betyder att mannen kan dömas till fängelse..

DN - 20 timmar sedan

Just nu: Pläderingar i Madsenfallet

Rättegången mot mordåtalade Peter Madsen går i dag in i sin slutspurt, och både åklagaren och försvarsadvokaten är redo för sina pläderingar. Följ direktrapporteringen..

DN - Igår: 10:40

Svenskar kör mer bil än någonsin

Förra året körde vi i Sverige mer bil än någonsin tidigare, enligt Trafikanalys senaste siffror. – Det är oroväckande att det fortsätter öka, säger statistiker Anette Myhr..

DN - Igår: 05:44

Flera bilbränder i Malmö

Flera bilbränder har drabbat Malmö under natten. I den första branden förstördes två bilar i stadsdelen Rosengård, skriver Sydsvenskan..

DN - I förrgår: 22:13

Sanna Torén Björling: Mötet på Backåkra kan bädda för en nystart

Personliga relationer kan vara nog så viktiga i diplomati. Säkerhetsrådets utflykt till Backåkra kan ha stärkt de mellanmänskliga banden mellan FN-ambassadörerna, men för att lösa upp låsningarna i FN:s viktigaste sammanslutning krävs verklig politisk vilja..

DN - I förrgår: 19:14

Livlös person funnen i Malmödamm

En person har hittats livlös i en damm i Malmöstadsdelen Limhamn. Den skadade har förts till sjukhus..

DN - I förrgår: 16:45

Flera skadade i omkörningsolycka utanför Eskilstuna

Flera personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 53 mellan Eskilstuna och Malmköping med totalt fyra bilar och fem personer inblandade..

DN - I förrgår: 14:07

Slukhål stänger Europaväg i Dalarna

Ett stort hål i vägen har tvingat polisen att stänga av trafiken på E16, tre mil öster om Falun..

DN - I förrgår: 10:00

Öresundsbron stängd efter rökutveckling

Öresundsbron har stängts på grund av rökutveckling i tunneldelen. Trafiken är stoppad i båda riktningarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.