DN > Inrikes

Monday, 23 July, 08:13

DN - 24 feb 18 kl. 07:00

Mammorna ett nytt vapen mot gängen i GottsundaStadsdelen Gottsunda i Uppsala är klassat av polisen som ett särskilt utsatt område: bilbränder, stenkastning och skjutningar. Mycket av gängkriminaliteten koncentreras till en enda gata, Bandstolsvägen.  Nu ska Gottsunda bort från listan. Och till sin hjälp har polisen och kommunen ett nytt vapen: mammorna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gottsunda, Uppsala

Dela artikeln

1148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammornaett , nytt, vapenmot , gängeni , Gottsunda
BT - 08 aug 13 kl. 11:57

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna. I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 11:55

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna.I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

GöteborgsPosten - 30 okt 13 kl. 21:29

Succékedjan - Leksands nya vapen?

Leksand har fått ett nytt vapen. Mot HV 71 var det första gången som Jens Jakobs, Johan Ryno och Jacob de la Rose spelade tillsammans. Alla tre gjorde mål när HV 71 besegrades med 4-1.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 15 kl. 09:58

Deportees inväntar undergången

Fyra år har gått sedan succén med ”Islands & shores”. I höst är Umeåbandet Deportees tillbaka med sitt femte album. Med en katastrof under uppsegling.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 06:51

Minnet svek misstänkt rånare under rättegången

"Jag vet inte, jag kommer inte ihåg".
Det var den misstänkte rånarens vanligaste svar på åklagarens frågor. En sak påstod 25-åringen dock med säkerhet under rättegången - han var inte med vid bankrånet.

YLE - 24 jan 16 kl. 09:21

Vapen får inte lämnas obevakade i sommarstugan

Västnylänningar är noggranna med sina vapen och förstår allvaret med dem, säger äldre kriminalkonstapel Bjarne Holmström. I Västnyland finns många vapeninnehavare vilket innebär en hel del arbete för polisen. Holmström arbetar heltid med vapen i regionen.

SR - 18 jan 18 kl. 08:11

Polisens gängexpert: Tillgången till vapen gör attackerna mot polisen grövre

Attacker mot poliser är inte ett nytt problem, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren, men tillgången till vapen och sprängämnen har gjort dem grövre..

Skånskan - 05 apr 18 kl. 16:52

Hämtade vapen efter bråk på Stortorget

MALMÖ Malmöbon blev utslängd från Etage och hamnade efteråt i bråk med några andra personer på Stortorget.
Sedan åkte han hem och beväpnade sig med både ett skjutvapen och en hammare.Men på väg tillbaka mot Stortorget råkade mannen avlossa ett skott i en bil.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 17:06

Enkelt att få tag på vapen

Det stora bordet i konferensrummet vid Malmöpolisens beslagsförråd är belamrat. Det är mestadels pistoler, men också ett antal Kalashnikovs och Uzis. Till och med en trampmina finns där.

YLE - 29 maj 17 kl. 04:41

Kemiska vapen brännhet fråga på Natokonferens i Helsingfors

Finland står värd för en årlig Nato-konferens i dag (29.5). En av de mest brännande frågorna är användningen av kemiska vapen i Syrien.

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Skottlossning i centrala Landskrona

En skottlossning har inträffat i centrala Landskrona. Hylsor har hittats på platsen, men ingen tycks ha skadats. .

DN - 19 timmar sedan

Så här ser skogsbränderna ut från rymden

Skogsbränderna i Sverige uppges nu ha passerat en total yta på 30.000 hektar. Vissa av dem är så stora att de kan ses från rymden, visar satellitbilder från den europeiska rymdorganisationen ESA..

DN - 21 timmar sedan

Misstänkt mord i centrala Göteborg

En man har hittats död i Röda sten-området i centrala Göteborg. Omständigheterna kring dödsfallet gör att brott inte kan uteslutas, uppger polisen på sin hemsida. Händelsen utreds därmed som mord..

DN - Igår: 23:17

Helgens regn gör lite nytta – nästa vecka kan bli rekordvarm

Under lördagen har lokala regn och åskskurar dragit in över delar av landet. Dessa kommer fortsätta under söndagen men sedan bytas ut mot åter sol och värme.  – Det är inte alls omöjligt att det blir upp emot 35 grader i vissa delar av landet, säger Kristian Silver, jourhavande meteorolog på SMHI.

DN - Igår: 21:30

De fick evakueras från Enskogen: ”Vi fick 20 minuter på oss”

Byn Enskogen, med drygt 20 invånare, utanför Ljusdal i Hälsingland är drabbat av de stora skogsbränderna. Hans och Julia Westelius fick evakueras från sitt hem i måndags..

DN - Igår: 19:32

Polsk konvoj på väg upp genom Sverige – fransmän och tyskar också på gång

140 polska brandbekämpare i 44 brandbilar rullade på lördagseftermiddagen genom södra Sverige, på väg upp till bränderna i Hälsingland och Härjedalen. Franska brandmän, tränade för insatser i oländig terräng, är också snart på väg, liksom 49 brandmän från Tyskland..

DN - Igår: 18:23

M-ledaren träffade drabbade: ”Vi är inte rustade”

Susanne Brunnsberg och Mikael Jonsson fick i tisdags fly med familjen och rädda gårdens 60 kor i Lillhärdal i södra Härjedalen.  Nu är familjen tillbaka, men risken finns att de kan tvingas att utrymma igen på grund av den nyckfulla branden.  – Det är otäckt, men det känns bra att få komma hem, säger Susanne Brunnsberg.

DN - Igår: 13:22

Kraftig rök vid storbrand i Varberg

Det brinner rejält i ett flerfamiljshus i Brunnsberg i centrala Varberg. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation..

DN - Igår: 12:02

Risk för fiskdöd i extrema värmen

På flera håll i Västerbotten har försäljningen av fiskekort tillfälligt stoppats eftersom bland annat röding, lax och öring riskerar att dö av hettan. – De blir väldigt stressade, lite som att sitta i en varm bastu med syrefattig luft, säger forskaren Örjan Östman till DN..

DN - Igår: 11:46

Ännu en misstänkt anlagd brand i Arboga

Under fredagen brann det på sju ställen i Arboga, misstänkt anlagda eldsvådor i framför allt terräng..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.