DN > Inrikes

Tuesday, 16 October, 15:16

DN - 24 feb 18 kl. 07:00

Mammorna ett nytt vapen mot gängen i GottsundaStadsdelen Gottsunda i Uppsala är klassat av polisen som ett särskilt utsatt område: bilbränder, stenkastning och skjutningar. Mycket av gängkriminaliteten koncentreras till en enda gata, Bandstolsvägen.  Nu ska Gottsunda bort från listan. Och till sin hjälp har polisen och kommunen ett nytt vapen: mammorna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gottsunda, Uppsala

Dela artikeln

1148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammornaett , nytt, vapenmot , gängeni , Gottsunda
BT - 08 aug 13 kl. 11:57

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna. I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 11:55

Nytt vapen mot rattfylla i Göteborg

Alkobommar med IR-teknik är det nya vapnet mot rattfulla förare som rullar av färjorna.I Göteborgs hamn testas den nya tekniken inom kort. Samtliga yrkesförare måste blåsa innan de får köra vidare.

GöteborgsPosten - 30 okt 13 kl. 21:29

Succékedjan - Leksands nya vapen?

Leksand har fått ett nytt vapen. Mot HV 71 var det första gången som Jens Jakobs, Johan Ryno och Jacob de la Rose spelade tillsammans. Alla tre gjorde mål när HV 71 besegrades med 4-1.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 15 kl. 09:58

Deportees inväntar undergången

Fyra år har gått sedan succén med ”Islands & shores”. I höst är Umeåbandet Deportees tillbaka med sitt femte album. Med en katastrof under uppsegling.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 06:51

Minnet svek misstänkt rånare under rättegången

"Jag vet inte, jag kommer inte ihåg".
Det var den misstänkte rånarens vanligaste svar på åklagarens frågor. En sak påstod 25-åringen dock med säkerhet under rättegången - han var inte med vid bankrånet.

YLE - 24 jan 16 kl. 09:21

Vapen får inte lämnas obevakade i sommarstugan

Västnylänningar är noggranna med sina vapen och förstår allvaret med dem, säger äldre kriminalkonstapel Bjarne Holmström. I Västnyland finns många vapeninnehavare vilket innebär en hel del arbete för polisen. Holmström arbetar heltid med vapen i regionen.

SR - 18 jan 18 kl. 08:11

Polisens gängexpert: Tillgången till vapen gör attackerna mot polisen grövre

Attacker mot poliser är inte ett nytt problem, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren, men tillgången till vapen och sprängämnen har gjort dem grövre..

Skånskan - 08 dec 16 kl. 17:06

Enkelt att få tag på vapen

Det stora bordet i konferensrummet vid Malmöpolisens beslagsförråd är belamrat. Det är mestadels pistoler, men också ett antal Kalashnikovs och Uzis. Till och med en trampmina finns där.

Skånskan - 05 apr 18 kl. 16:52

Hämtade vapen efter bråk på Stortorget

MALMÖ Malmöbon blev utslängd från Etage och hamnade efteråt i bråk med några andra personer på Stortorget.
Sedan åkte han hem och beväpnade sig med både ett skjutvapen och en hammare.Men på väg tillbaka mot Stortorget råkade mannen avlossa ett skott i en bil.

BT - 17 aug 18 kl. 13:43

Terroristens medhjälpare dömd på nytt

En man som tidigare dömts för vapenbrott i samband med terrorattentatet i Köpenhamn 2015 får nu ett nytt fängelsestraff, den här gången för medhjälp i en konflikt mellan kriminella gäng. Även den här gången handlar det om att han har hjälpt till med att gömma ett vapen.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Bibliotekschef döms för grundlagsbrott under DN-intervju

Under en intervju i samband med en granskning 2017 frågade bibliotekschefen DN:s journalist vem som lämnat ut uppgifter.  Nu döms hon till böter av Värmlands tingsrätt för att ha efterforskat källor..

DN - 5 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål hittat vid Karlskronas polisstation

Polisens nationella bombskydd är på väg till Karlskrona för att undersöka ett misstänkt farligt föremål som hittats i närheten av polishuset i staden..

DN - 6 timmar sedan

Fyra anhållna för mordförsök i Filipstad

Fyra män i 20-årsåldern greps under måndagskvällen, skäligen misstänkta för försök till mord, sedan en man hittats med allvarliga skador i Filipstad..

DN - 10 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Malmö

Under natten till tisdagen fick polisen i Malmö ett larm om en misstänkt skottlossning i området Kronprinsen i centrala Malmö, skriver Sydsvenskan..

DN - 10 timmar sedan

Så växer Sverige – här är kommunerna som blomstrar och de som krymper

Flera av Sveriges regioner växer så det knakar. Samtidigt avfolkas delar av landet. En stor utmaning framöver blir att stärka krympande landsbygdskommuner..

DN - 19 timmar sedan

2019 års fiskekvoter i Östersjön klara

EU:s fiskeministrar har tidigare än väntat lyckats enats om nästa års fiskekvoter i Östersjön..

DN - 19 timmar sedan

Sällsynt runstensfynd i Uppland

Vid renoveringen av en kyrka norr om Uppsala gjordes ett sällsynt fynd – ett runstensfragment av kalksten. Trots att Uppland huserar hälften av landets runstenar har bara ett enda liknande fragment upptäckts i länet tidigare..

DN - 22 timmar sedan

Minskad användning av antibiotika till djur

Tyskland och Nederländerna har minskat sin användning av antibiotika till djur kraftigt på senare år, men använder fortfarande mycket mer än Sverige, visar en ny rapport. Cypern använder i särklass mest i Europa medan Norge använder minst..

DN - Igår: 12:11

En person gripen efter hot om skjutning på skola

Polisen har under dagen gripit en tonåring misstänkt för att ha hotat om skjutning på en gymnasieskola i Boden. .

DN - Igår: 07:08

Fortsatta tågförseningar mellan Stockholm och Göteborg

Det kommer att bli förseningar på upp till några timmar på samtliga tåg på västra stambanan mellan Göteborg och Stockholm, minst fram till och med onsdagen. Problemen beror på söndagens brand i ett ställverk mellan Töreboda och Skövde. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.