Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 19:04

Dagens PS - 24 feb 18 kl. 06:00

38 meter superyacht – sportbil i garage ombordJo, båten levereras faktiskt med sportbil som körs på i aktern. Medge att konstruktionen är rätt läcker. Och för designen står brittiska Gray, som tidigare bland annat ritat konceptmodeller av Volvo, Aston Martin och Saab. Sportbilen har 880 hästkrafter (V12:a med dubbel turbo) vilket gör att den sammanlagda motorstyrkan ombord ligger på sammanlagt 14.000 hästkrafter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gray, Volvo, Martin, Saab, Dagensps

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 38 meter, superyacht, sportbili , garage, ombord
SmålandsPosten - 18 feb 17 kl. 15:47

Fordon brinner två meter från garage

Enligt ett larm till SOS strax efter klockan halv fyra på lördagseftermiddagen brinner det i ett fordon..

SmålandsPosten - 18 feb 17 kl. 20:57

Brand i personbil två meter från garage

Strax efter klockan halv fyra på lördagseftermiddagen kom ett larm till SOS om brand i fordon..

Alingsås tidning - 01 sep 16 kl. 16:44

Mellby Garage AB blir ”Vårgårdabor”

Ytterligare ett företag flyttar sin verksamhet till Vårgårda. Mellby Garage AB, med 20 anställda, etablerar sig på industriområdet Flygaren.
– Vi räknar med att flytten ska vara klar till semestern 2017, säger Fredrik Sahlberg, delägare i företaget.

UT - 11 timmar sedan

Brott: Tjuvar tog sig in i garage

Under måndagskvällen skedde ett inbrott i ett garage i Hökerum..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Superyacht till salu på nätet för 1,7 Mdr

Ett av världens lyxigaste privatskepp - den 85 meter långa lyxyachten M/Y Cakewalk - är till salu för 1,7 miljarder kronor på en norsk annonssajt. Här är bilderna som får båtfolket att dregla..

Hela Gotland - 24 jul 13 kl. 15:08

Superyacht förtöjde i hamnen

I dag förtöjde den 64 meter långa yachten Felicita West i Visby hamn. Och den är till salu..

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 13 kl. 16:36

Superyacht besökte Helsingör

Fartyget är 124 meter långt vilket gör henne till den 14: e största yachten i världen..

Affärsvärlden - 28 jan 15 kl. 14:01

Världens första superyacht med hybridmotor

I genomsnitt drar en superyacht över 490 liter bränsle per timme – när den går på tomgång. Nu har dock ett mer miljövänligt alternativ lanserats, skriver CNBC..

Sydsvenskan - 22 jul 15 kl. 18:52

Superyacht har lagt till i Dockan

Lyxyachten "Forever One" la till i Dockan i Malmö på onsdagen. Fartyget är 54,5 meter långt och byggdes 2014 i den italienska staden Ancona..

BT - 10 aug 12 kl. 08:36

Efter konkursen - nu bygger Torbjörn von Braun en egen sportbil

Förra året kraschade han med sitt företag. Nu är Torbjörn von Braun åter på banan med nya mål. Det mest uppseendeväckande: Nästa år hoppas han kunna ratta sin alldeles egna supersportbil ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Nordea-bossen dras in i penningtvättshärvan

Björn ”Nalle” Wahlroos vill inte kommentera uppgifterna. Däremot säger Sampos investorrelations- och kommunikationsspecialist Mirko Hurmerinta så här, enligt SvD Näringsliv: ”Under den tid vi ägde banken märkte vi inte några kriminella aktiviteter och vi har inte varit del av någon undersökning, så vitt vi vet”. Björn Wahlroos är ordförande för och stor ägare i Sampo, som i sin tur är Nordeas huvudägare.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tips: Överreaktion ger köptillfälle

Det anser Kepler Cheuvreux och hissar nu investmentbolaget. Den tyska e-handelsbjässen Zalando vinstvarnade som Dagens PS skrev i går, tisdag, vilket fick storägaren Kinneviks aktie att rasa med nästan 8 procent. Att vinstvarningen kom från Zalando har mest sin förklaring i den ovanligt varma sommaren, det torde inte få några långtgående följder, resonerar Kepler Cheuvreux, som därmed sätter en köprekommendation från tidigare behåll på storägaren Kinneviks aktie med en nedjusterad riktkurs till 306 kronor från tidigare 320 kronor; på tisdagen stängde aktiekursen på 267 kronor, framgår det på Privata Affärers sajt.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Spotify stäms för könsdiskriminering

En kvinnlig säljchef på Spotify har stämt företaget för bland annat könsdiskriminering, skriver Breakit med hänvisning till nöjessajten Variety. Diskrimineringen ska ha kommit från att kvalificerade kvinnor utelämnats från vad som beskrivs som drogfyllda ”grabbresor” till Sundance Film Festival, men också via olämpliga uttalanden från finanschefen och en HR-chef. Därutöver anklagas Spotify också för att ha befordrat en chef efter att denna varnats för sexuella trakasserier.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Media Markt-ägaren vinstvarnar

Elektronikjätten Ceconomy som bland annat äger Media Markt vinstvarnar och hänvisar till en varm sommar och en implementering av strategiska initiativ avseende den tyska marknaden som varit långsammare än väntat. Det rapporterar Financial Times. Nu väntar man sig att rörelseresultatet, både innan och efter avskrivningar, kommer vara betydligt lägre jämfört med föregående räkenskapsår.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Swedbank lanserar grönt bolån

Swedbank lanserar ett grönt bolån för privatkunder. Det framgår av ett pressmeddelande. Swedbanks ambition är att erbjuda och utveckla produkter och tjänster som hjälper såväl privat- som företagskunder att göra långsiktigt hållbara val.

Dagens PS - 10 timmar sedan

FI höjer krisbuffert – här är orsaken

Finansinspektionen har beslutat att höja det kontracykliska buffertvärdet från 2,0 till 2,5 procent. Anledningen är att systemriskerna har ökat, uppger myndigheten i ett pressmeddelande. Myndigheten vill att banker i perioder med högkonjunktur och hög kredittillväxt skapar kapitalbuffertar för tider av finansiell oro.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ledarkollen: Spricker Moderaterna?

Dagens ledarkoll handlar om maktens arrogans, om penningtvätt, om Greiders ilska, och så klart om det pågående politiska kaoset. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  EU och penningtvätt DI skriver att EU borde tillhandahåll en myndighet som jobbar mot penningtvätt: ”När Danske Banks lilla estniska filial avkastade 400 procent på eget kapital, medan banken på gruppnivå låg på 5 procent, borde koncernledningen ha anat oråd.

Dagens PS - 10 timmar sedan

SAS onödiga nota: 240 miljoner

Flygbolaget SAS är skyldiga resenärer 240 miljoner kronor för förseningar under sommaren, enligt bolaget Airhelp. Det rapporterar Dagens industri. Ansvarigt flygbolag är skyldigt att ersätta varje drabbad resenär med upp till 600 euro, motsvarande cirka 6 200 kronor, om flyget är försenat mer än tre timmar, enligt en EU-lag.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Skandal tvingar bankdirektör att gå

Från början var det en visselblåsare som blottade skandalen. Det är Danske Banks vd Thomas Borgen som nu lämnar sin stol efter den uppdagade penningtvätt-skandalen, som Dagens PS även uppmärksammat. Det är nyhetsbyrån Reuters som, enligt SVT, berättar att Borgen tvingas avgå men att han stannar kvar till dess att banken hittat en ersättare.

Dagens PS - Igår: 16:52

Aktietips: Köpläge efter vinstvarning

Pareto anser att tillväxt borde vara den primära värdedrivaren för Zalando och ser köpläge i aktien efter tisdagens vinstvarning. Analystjänsten har sänkt sin riktkurs till 55 euro, från tidigare 63, men upprepat köprekommendationen. Zalando reviderade under tisdagen ned prognosen för det justerade rörelseresultatet till 150-190 miljoner euro, mot tidigare nedre delen i intervallet på 220-270 miljoner euro.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.