DN > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 18:26

Liknande nyheter

Taggar: , påverkas, framtida, låntagare, guideom nya , amorteringskravet
BT - 15 sep 13 kl. 14:50

Så påverkas du av nya budgeten

En löntagare kan räkna med flera hundralappar, för många uppemot en femhundring, extra i plånboken varje månad nästa år. Även pensionärerna får sänkt skatt, men regeringens budget ökar klyftorna. På onsdag presenterar regeringen budgeten för nästa år och allt pekar på att i stort sett alla löntagare får omkring 200?

SvD - 10 nov 14 kl. 11:00

Bolåntagare positiva till amorteringskrav

Ett amorteringskrav stöds av sex av tio bolåntagare, visar en ny undersökning från SBAB. Men de som är mest positiva är de som påverkas minst..

DI - 20 apr 16 kl. 19:34

Svenska låntagare tar höjd för högre ränta

Sveriges låntagare samlar i ladorna inför kommande räntehöjningar.Nio av tio sparar eller amorterar för att klara av framtida påfrestningar..

YLE - 07 dec 16 kl. 04:50

Riksdagen debatterar skattesänkningar - se hur din beskattning påverkas!

Vem gynnas mest av regeringens skattesänkningar? Frågan kommer att vara aktuell på onsdag då riksdagen debatterar skattelättnaderna för 2017. Vår interaktiva grafik visar hur förändringarna påverkar din beskattning!

DI - 18 sep 13 kl. 13:56

Så påverkas löntagarna

Regeringens femte jobbskatteavdrag ger klirr i kassan för landets löntagare. För den som tjänar 40.000 kronor eller mer handlar det om 590 kronor extra i månaden, för den som har 20.

DI - 23 mar 16 kl. 14:28

Så påverkas gamla lån av amorteringskravet

Amorteringskravet ska inte bara gälla nya lån. Även befintliga låntagare som utökar sina lån för att till exempel renovera sin bostad kommer att omfattas av kravet. Det uppger Finansinspektionen..

Ekonomistas - 25 sep 14 kl. 14:09

Årets Assar Lindbeck-medalj till Mariassunta Giannetti

Under den pågående nationella konferensen för landets nationalekonomer delades idag Assar Lindbeck-medaljen till bästa nationalekonom under 45 års ålder ut. Årets pristagare är Mariassunta Giannetti, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. I ett av sina arbeten undersöker Mariassunta hur olika typer av bankåterkapitaliseringar påverkade bankers låntagare under den japanska 1990-talskrisen.

Ekonomistas - 04 okt 16 kl. 19:09

Kreditreglering, ränteavdrag och skatt på småhus och bostadsrätter

Svenska bostadspriser är uppdrivna av lägre räntor, skattesubventioner, övergång till amorteringsfria lån, sänkt fastighetsskatt och avskaffad förmögenhetsskatt. (En aktuell förklaring av prisutvecklingen finns här.) När det gäller räntorna är det rimligt att tro att många låntagare sedan ett par år förväntar sig fortsatt låga räntor.

Opinionen.se - 28 nov 13 kl. 16:30

Ingves: Riskhanteringen tar flera år


Det tar många år till, med åtgärder mot banker och låntagare, för att vända den riskfyllda trenden med hög skuldsättning bland hushåll och sårbara svenska banker, enligt Riksbankschefen Stefan Ingves. Det svenska finanssystemet är stabilt. Men också känsligt för påfrestningar, enligt Riksbankens halvårsrapport om finansiell stabilitet.

BT - 28 nov 13 kl. 16:27

Ingves: Riskhanteringen tar flera år

Det tar många år till, med åtgärder mot banker och låntagare, för att vända den riskfyllda trenden med hög skuldsättning bland hushåll och sårbara svenska banker, enligt Riksbankschefen Stefan Ingves. Det svenska finanssystemet är stabilt. Men också känsligt för påfrestningar, enligt Riksbankens halvårsrapport om finansiell stabilitet.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

FI-chefen om Danske Bank: Det kan hända här också

Skandalen i Danske Bank har blossat upp till proportioner som sällan skådats i Skandinavien. Finansinspektionen utesluter inte att någonting liknande kan inträffa i Sverige.  – Vi kan inte säga att vi är säkra på att vara fredade från sådant här, säger Erik Thedéen.

DN - 19 timmar sedan

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - 9 timmar sedan

Danske Banks vd avgår efter penningtvättskandalen

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..

DN - 9 timmar sedan

Kinas nästa drag: Ska bli oberoende av amerikansk soja

USA övertalade på 1980-talet Kina att importera mycket soja för att stärka sin stora grisindustri. Nu vill kineserna, som ett led i handelskriget, ersätta sojan med andra grödor. Det kan bli en kalldusch för amerikanska farmare..

DN - 10 timmar sedan

Så blev storbankens filial tummelplats för omfattande penningtvätt - kopplingar till Putin misstänks

Sedan våren 2017 har avslöjanden om Danske Bank rullats ut med jämna mellanrum och bankens aktie har tappat värde i takt med att skandalen växt. Det är bland annat den danska tidningen Berlingske som tillsammans med det internationella journalistnätverket mot korruption, OCCRP, kunnat berätta om stora summor pengar som tvättats genom Danske Bank Estonia. .

DN - Igår: 15:50

Trump: Kina ger sig på mina lojalaste väljare

Donald Trump ger nu sin bild av den upptrappade handelskonflikten med Kina: Peking har länge utnyttjat USA och försöker nu angripa Trumps mest lojala väljargrupper, hävdar han. Han hotar samtidigt att fortsätta upptrappningen..

DN - Igår: 21:35

Japansk miljardär får resa till månen

Natten mot tisdagen stod det klart att den japanske miljardären och entreprenören Yusaku Maezawa blir världens första månfarare sedan amerikanen Eugene Cernan tog sista steget in i månlandaren för att lyfta mot jorden 1972 i Apollo 17. .

DN - Igår: 11:23

Australiska jordgubbsodlare skaffar metalldetektorer

Den jordgubbskris med nålar i bären som spritt sig över hela Australien har medfört stora förluster för odlarna. Nu har vissa producenter skaffat metalldetektorer för att bli av med nålproblemet..

DN - Igår: 10:54

Schibsted börsnoterar utländsk annonsverksamhet

Den norska mediekoncernen Schibsted har beslutat att knoppa av och börsnotera sin verksamhet för radannonser utanför hemmamarknaderna, ”the international online classifieds”. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - Igår: 09:00

Uppåt för priserna för bostäder och villor

Prisindex för både bostadsrätter och villor stiger i Sverige. Det visar ny statistik från Valueguard. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.