Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 March, 07:53

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 11:20

Svarta listan: Här är värsta branscherna115 ärenden rör banker, rapporterar SVT Nyheter. I 16 fall ledde det till att bankerna blev fällda, framgår det. Det handlar alltså om konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista, som publiceras två gånger varje år och där syftet är att varna allmänheten för företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN:s) rekommendationer. Företagen betecknas som oseriösa; de struntar i att följa gällande konsumentlagar, avtal och regler i Sverige. Dessutom vägrar företagen ersätta och på så vis kompensera missnöjda kunder.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT Nyheter, Råd, Allmänna, ARN, Sverige, Arn, PS, Airways, Norwegian, Svarta, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svarta, listanHär är , värsta, branscherna
DI - 01 sep 14 kl. 21:08

Flygbolagen på svarta listan

Här är de värsta bolagen när det gäller strandsatta semesterfirare som vägras kompensation. Påhittade visumkrav och bortplockade hemresor helt utan ersättning är två skräckexempel ur svarta listan från tidningen Råd och Rön..

SVT - 22 feb 18 kl. 01:25

Här är värstingbranscherna på ”Svarta listan”

Bilverkstäder, begbilhandlare och byggfirmor. De branscherna dominerar konsumenttidningen Råd & Röns ”Svarta lista”, som varnar för oseriösa företag..

Expressen - 22 feb 18 kl. 09:43

Svarta listan: Branscherna med flest oseriösa företag

Bilverkstäder, bilhandlare och byggfirmor. De är värstingbranscherna som toppar Råd & Röns "svarta lista", som varnar kunder för oseriösa företag..

Expressen - 16 dec 15 kl. 14:03

Flygbolagen som toppar svarta listan

Flygbolagen du bör undvika – här är listan. EU har uppdaterat sin svarta lista över världens värsta flygbolag. Här är bolagen som är bannlysta från att flyga till och från EU..

Expressen - 23 jan 17 kl. 10:34

Svarta listan: Landets värsta hyresvärdar

Hyresgäster som trakasserats och vräks när man framfört kritik. Hus som förfaller, kalla element på vintern och regelvidriga hyreshöjningar. Listan över oseriösa hyresvärdar och vad de gjort är lång.

Supermiljöbloggen - 30 mar 14 kl. 10:25

Svarta listan: regeringens miljöpolitik missar målen

Tankesmedjan Cogito riktar i en rapport skarp kritik mot regeringens miljöpolitik på 18 områden. Vi har rotat i våra arkiv och hittat en hel del. Här är listan på alla 18 punkter Cogito kritiserar regeringen på, med länkar till tidigare artiklar vi på Supermiljöbloggen skrivit: Regeringen har låga ambitioner och otydliga mål för klimatpolitiken
- Ännu ingen plan för regeringens klimatfärdplan Regeringen verkar inte för tillräckliga klimatmål inom EU
- Därför säger regeringen nej till tre klimatmål
- Regeringens "tydliga och ambitiösa" linje i klimatfrågan ifrågasätts
- SMB avslöjar: Centern överkörda av Moderaterna i frågan om klimatmål i EU Regeringen genomför inte föreslagna åtgärder från sina egna klimatutre

SvD - 23 jan 17 kl. 20:42

Svarta listan: Landets värsta hyresvärdar

En hyresvärd har i tio år hotat att vräka en hyresgäst för obetald hyra, trots att den bevisligen alltid har betalats i tid. En annan har höjt hyran utan förhandling och en tredje krävde betalning för kyl och frys utanför hyran. Samtliga har nu hamnat på Hem & Hyras lista över Sveriges värsta värdar för 2016..

SVT - 09 mar 17 kl. 18:05

Svarta listan hotar fredlig Eurovision

Första pris i Melodifestivalen är en resa till Kiev. Där är arbetet med Eurovision song contest flera månader försenat – samtidigt begär arrangören ökad säkerhet. – Det är en väldigt svår konflikt och det finns ingen enkel lösning, säger Jon-Ola Sand, chef för Eurovision song contest..

Vagabond - 18 sep 17 kl. 09:20

Svarta listan 2017 – här är resebranschens värstingar

Lågprisbolagen vägrar oftare än andra flygbolag att ersätta resenärer som drabbats av förseningar, överbokningar och inställda flyg. För andra året i rad är Wizz Air värst av de värsta. På en föga smickrande andra plats kommer Norwegian..

Testfakta - 01 dec 11 kl. 13:59

Branscherna som toppar svarta listan

Bara drygt sju av tio företag följer beslut från Allmänna reklamationsnämnden under första halvåret i år. Det är samma andel som under 2010..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

USA har fått 700.000 nya dollarmiljonärer

USA har under 2017 fått 700 000 nya dollarmiljonärer, enligt en rapport från Spectrum Group. Det rapporterar CNBC. Jämfört med 2016 är ökningen sex procent och totalt finns det nu mer än elva miljoner miljonärer, vilket är ett nytt rekord.

Dagens PS - 1 timme sedan

McMaster avgår – Trump får sin trejde rådgivare

Den nationelle säkerhetsrådgivaren Herbert Raymond McMaster avgår från president Trumps stab och ersätts av den tidigare FN-ambassadören John Bolton. John Bolton, beskrivs som en ”hök” och har förespråkat en hård linje mot Ryssland, Iran och Nordkorea. Bolton blir Donald Trumps tredje nationella säkerhetsrådgivare sedan han tillträdde som president och han väntas tillträda inom kort.

Dagens PS - 1 timme sedan

Mercedes pimpar bilmodeller

Kombin och sedanen har redan lyfts. ”Nu är det tvådörrarskarossernas tur”, skriver Vi Bilägare. Fronten och bakpartiet har designats om på C-klassvarianterna, framgår det, liksom att LED High Performance blivit standard på strålkastarna.

Dagens PS - 20 timmar sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 19 timmar sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - I förrgår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.