SR > Nyheter

Friday, 23 March, 07:42

SR - 22 feb 18 kl. 21:18

Kungen snart längst tid på tronenOm snart två månader blir Kungen den regent som suttit längst genom alla tider på den svenska tronen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kungen

Dela artikeln

188 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungensnart , längst, tid, tronen
DN - 21 dec 13 kl. 00:30

Allt fler vill att kungen ska lämna tronen

Svenska folkets dom: Dags att lämna över tronen, kungen. För första gången är det fler som vill att kronprinsessan Victoria tar över nu – än att kungen ska sitta kvar. Samtidigt fortsätter motståndet mot monarkin att öka, visar en ny DN/Ipsos-mätning..

DN - 13 sep 13 kl. 10:14

Bildspecial: Kungen 40 år på tronen

Han slår inte drottningarna Elizabeth och Margrethe, men Carl XVI Gustaf är den nu manlige levande regent i Europa som suttit längst på sin tron..

DI - 15 sep 13 kl. 21:16

Så firade kungen 40 år på tronen

Med hurrarop, skålande och dans firades Carl XVI Gustafs 40 år på tronen under söndagen. "Det känns underbart och värmande, och det är något jag kommer att komma i håg resten av mitt liv", sa kungen som tack till uppvaktarna..

SR - 12 sep 13 kl. 19:14

Kungen 40 år på tronen - ny utställning öppnar

På söndag har kung Carl XVl Gustaf varit Sveriges statschef i 40 år. I morgon öppnar en utställning på Kungliga slottet i Stockholm, som handlar om hans år som regent. Här finns bland annat en gigantisk mantel och en vacker tron, som kungen faktiskt använde de allra första åren när han tillträtt..

ÖstersundsPosten - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

Länstidningen i Jämtland - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

Expressen - 01 mar 18 kl. 13:54

Kungen slår historiskt rekord – därför kommer han inte att fira

Kung Carl Gustaf går mot rekord – och kommer den 26 april att vara den regent som suttit längst på tronen i Sverige genom alla tider.Men det blir inget firande.– Kungen arbetar på, precis som vanligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet..

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 08:53

Rondin dirigerar när kungen firar

Foto: Mark Hanlon
Mats Rondin, dirigent och cellist från Huaröd som dirigerar konserten ?Jubileumskonsert: Kungen 40 år på tronen?, som sänds av SVT nästa lördag, den 14 september.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 13:21

Fler vill se Victoria på tronen

Nu är det dags för kungen att kliva av tronen. Det anser fyra av tio svenskar, vilket är fler än när kungen fyllde 65.
Och det är fler kvinnor än män som vill se kronprinsessan Victoria ta över..

BT - 26 apr 16 kl. 13:20

Fler vill se Victoria på tronen

Nu är det dags för kungen att kliva av tronen. Det anser fyra av tio svenskar, vilket är fler än när kungen fyllde 65. Och det är fler kvinnor än män som vill se kronprinsessan Victoria ta över.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Första stipendiet ur Kim Wall-fonden delas ut

Idag den 23 mars skulle journalisten Kim Wall ha fyllt 31 år. Ikväll delas det första stipendiet ut från minnesfonden som bär hennes namn..

SR - 30 minuter sedan

Kina slår tillbaka med strafftullar mot USA

Det blir amerikanskt stål och jordbruksprodukter som drabbas när Kina svarar på USA:s beslut att införa importtullar på kinesiskt stål och aluminium..

SR - 1 timme sedan

Omdiskuterat inflationssamband håller fortfarande

I takt med att inflationen inte har tagit fart trots högkonjunktur och sjunkande arbetslöshet så har sambandet mellan arbetslöshet och inflation ifrågasatts i debatten både här hemma och internationellt, men en ny forskningsrapport hävdar att sambandet håller..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nyanlända kör upp

Många av Trafikverkets kontor i landet har sett en markant ökning av andelen nyanlända som kör upp för körkort..

SR - 1 timme sedan

Skärpta vapenlagar stoppade masskjutningar i Australien

Kan vapenlagar stoppa masskjutningar? Från politiker och vapenlobbyn i USA är svaret ett tydligt nej! Men i Australien har inte en enda masskjutning ägt rum sedan man införde en strikt vapenlag för 22 år sedan..

SR - 2 timmar sedan

Oro för handelskrig efter Trumps besked om nya Kinatullar

Nu på morgonen träder USA:s omdiskuterade handelstullar mot Kina ikraft, och samtidigt bekräftar Vita Huset att bland annat EU för tillfället undantas från skärpta tullsatser. Samtidigt kommer blandade reaktioner på de nya omfattande tullarna mot Kina som annonserades igår..

SR - 2 timmar sedan

Fler kroganställda använder droger

Drogmissbruket ökar kraftigt bland kroganställda visar en ny enkätundersökning från organisationen Stad, Stockholm förebygger alkohol och drogproblem..

SR - 3 timmar sedan

Snabbspår för djursjukskötare avbryts

Trots brist på djursjukskötare i Sverige så avbryter Sveriges lantbruksuniversitet det snabbspår som funnits för nyanlända med erfarenhet av djursjukvård. Det finns inte personal..

SR - 5 timmar sedan

EU kallar hem sin ambassadör från Ryssland

Efter nervgiftsattacken mot en rysk dubbelagent i Salisbury i Storbritannien i början av mars kallar nu EU tillbaka unionens ambassadör för konsultationer..

SR - 8 timmar sedan

Trumps nationelle säkerhetsrådgivare slutar

Den nationelle säkerhetsrådgivaren general H.R. McMaster får sluta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.