SR > Nyheter

Sunday, 09 December, 22:33

Liknande nyheter

Taggar: Kungensnart , längst, tid, tronen
Expressen - 26 apr 18 kl. 08:03

Kungen har suttit längst på tronen av alla – någonsin

KAMAKURA. Kungen har just avslutat sitt officiella besök i Japan.När han sätter sig på flyget hem gör han det som den kung i Sverige som genom alla tider har suttit längst på tronen: 44 år och 223 dagar.

DN - 13 sep 13 kl. 10:14

Bildspecial: Kungen 40 år på tronen

Han slår inte drottningarna Elizabeth och Margrethe, men Carl XVI Gustaf är den nu manlige levande regent i Europa som suttit längst på sin tron..

DN - 21 dec 13 kl. 00:30

Allt fler vill att kungen ska lämna tronen

Svenska folkets dom: Dags att lämna över tronen, kungen. För första gången är det fler som vill att kronprinsessan Victoria tar över nu – än att kungen ska sitta kvar. Samtidigt fortsätter motståndet mot monarkin att öka, visar en ny DN/Ipsos-mätning..

DI - 15 sep 13 kl. 21:16

Så firade kungen 40 år på tronen

Med hurrarop, skålande och dans firades Carl XVI Gustafs 40 år på tronen under söndagen. "Det känns underbart och värmande, och det är något jag kommer att komma i håg resten av mitt liv", sa kungen som tack till uppvaktarna..

SR - 12 sep 13 kl. 19:14

Kungen 40 år på tronen - ny utställning öppnar

På söndag har kung Carl XVl Gustaf varit Sveriges statschef i 40 år. I morgon öppnar en utställning på Kungliga slottet i Stockholm, som handlar om hans år som regent. Här finns bland annat en gigantisk mantel och en vacker tron, som kungen faktiskt använde de allra första åren när han tillträtt..

ÖstersundsPosten - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

Länstidningen i Jämtland - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

DN - 27 apr 18 kl. 15:04

Kungen och hans huvudbonader – en tidsresa

Kung Carl XVI Gustaf är den svenska monark som suttit längst tid på tronen. Se en tidsresa från åren som gått – genom kungens många huvudbonader..

Expressen - 01 mar 18 kl. 13:54

Kungen slår historiskt rekord – därför kommer han inte att fira

Kung Carl Gustaf går mot rekord – och kommer den 26 april att vara den regent som suttit längst på tronen i Sverige genom alla tider.Men det blir inget firande.– Kungen arbetar på, precis som vanligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet..

Skånskan - 30 apr 18 kl. 22:11

Kungen firades på 72-årsdagen

Stockholm Kung Carl Gustaf XVI firades traditionsenligt sin 72-årsdag på valborgsmässoafton.Det är över 44 år sedan Carl XVI Gustaf blev kung i Sverige. Det gör honom till den kung som suttit längst på tronen.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Vill att fredspriset ska sätta ljus på Sveriges agerande

Många yezidier i Sverige är glada och stolta över att priset i år delvis går till den yezidiska människorättsaktivisten Nadia Murad..

SR - 4 timmar sedan

Borgmästare utbyter erfarenhet om migration

I morgon antar FN för första gången ett omfattande ramverk kring migration - för en "säker, ordnad och reglerad migration" är rubriken..

SR - 6 timmar sedan

Första konkreta resultatet i Jemensamtalen

I förhandlingarna om Jemen som förs just nu i Sverige har representanter för parterna i dag för första gången suttit i samma rum och fört direkta samtal..

SR - 7 timmar sedan

Mukwege: Kvinnors kroppar har blivit till slagfält

I morgon delas Nobels fredspris ut under högtidliga former, och i dag har de två pristagarna Nadia Murad och Denis Mukwege mött pressen inför utdelningen i Oslo..

SR - 8 timmar sedan

Vanligt med bränder på andra advent

När det andra ljuset tänds kan brandmännen räkna med extra arbete. Just andra advent är en av dagarna på året med flest bränder, enligt brandmannen Ulf Leijon..

SR - 9 timmar sedan

Regeringskris i Belgien

I Belgien lämnar nu det flamländska partiet N-VA regeringen, och därmed spricker regeringskoalition. Det uppger belgiska medier..

SR - 9 timmar sedan

Hayam var sexslav hos IS i Irak

Efter att ha fritagits från terrorrörelsen lever Hayam Farhan Dino i saknad av sin dotter som hon inte fick behålla – för att hon blev till under en våldtäkt av en IS-man..

SR - 9 timmar sedan

Kraven på att Macron stiger fram ökar

I Frankrike demonstrerade 136.000 människor igår emot regeringens politik och inte mindre än 1700 stoppade av polis och 1200 personer frihetsberövades..

SR - 11 timmar sedan

Israel: Attacktunnlar från Libanon upptäckta

Israel har den senaste veckan upptäckt flera tunnlar under gränsen från Libanon in i Israel. Enligt den israeliska armén har tunnlarna byggts för att lättare kunna attackera israeler inne i Israel..

SR - 12 timmar sedan

Över 1 700 gripna efter protesterna i Paris

När franska myndigheter nu summerar gårdagens våldsamma demonstrationer på olika håll i landet står det klart att drygt 1700 personer greps i samband med protesterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.