SR > Nyheter

Tuesday, 19 June, 14:27

Liknande nyheter

Taggar: Kungensnart , längst, tid, tronen
Expressen - 26 apr 18 kl. 08:03

Kungen har suttit längst på tronen av alla – någonsin

KAMAKURA. Kungen har just avslutat sitt officiella besök i Japan.När han sätter sig på flyget hem gör han det som den kung i Sverige som genom alla tider har suttit längst på tronen: 44 år och 223 dagar.

DN - 21 dec 13 kl. 00:30

Allt fler vill att kungen ska lämna tronen

Svenska folkets dom: Dags att lämna över tronen, kungen. För första gången är det fler som vill att kronprinsessan Victoria tar över nu – än att kungen ska sitta kvar. Samtidigt fortsätter motståndet mot monarkin att öka, visar en ny DN/Ipsos-mätning..

DN - 13 sep 13 kl. 10:14

Bildspecial: Kungen 40 år på tronen

Han slår inte drottningarna Elizabeth och Margrethe, men Carl XVI Gustaf är den nu manlige levande regent i Europa som suttit längst på sin tron..

DI - 15 sep 13 kl. 21:16

Så firade kungen 40 år på tronen

Med hurrarop, skålande och dans firades Carl XVI Gustafs 40 år på tronen under söndagen. "Det känns underbart och värmande, och det är något jag kommer att komma i håg resten av mitt liv", sa kungen som tack till uppvaktarna..

SR - 12 sep 13 kl. 19:14

Kungen 40 år på tronen - ny utställning öppnar

På söndag har kung Carl XVl Gustaf varit Sveriges statschef i 40 år. I morgon öppnar en utställning på Kungliga slottet i Stockholm, som handlar om hans år som regent. Här finns bland annat en gigantisk mantel och en vacker tron, som kungen faktiskt använde de allra första åren när han tillträtt..

ÖstersundsPosten - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

Länstidningen i Jämtland - 03 dec 17 kl. 16:54

Kungen är tillbaka på tronen: Fourcade avslutade VC-veckan med suverän insats

Kungen är tillbaka på skidskyttetronen. Martin Fourcade krossade allt och alla på den avslutande jaktstarten i Östersund. – Jag älskar den här platsen, sa fransmannen efter 40-sekunderssegern före en comebackande Jakov Fak, Slovenien..

DN - 27 apr 18 kl. 15:04

Kungen och hans huvudbonader – en tidsresa

Kung Carl XVI Gustaf är den svenska monark som suttit längst tid på tronen. Se en tidsresa från åren som gått – genom kungens många huvudbonader..

Expressen - 01 mar 18 kl. 13:54

Kungen slår historiskt rekord – därför kommer han inte att fira

Kung Carl Gustaf går mot rekord – och kommer den 26 april att vara den regent som suttit längst på tronen i Sverige genom alla tider.Men det blir inget firande.– Kungen arbetar på, precis som vanligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet..

Skånskan - 30 apr 18 kl. 22:11

Kungen firades på 72-årsdagen

Stockholm Kung Carl Gustaf XVI firades traditionsenligt sin 72-årsdag på valborgsmässoafton.Det är över 44 år sedan Carl XVI Gustaf blev kung i Sverige. Det gör honom till den kung som suttit längst på tronen.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hovrätten fastställer dom efter knivattack

Svea hovrätt slår fast tingsrättens dom och dömer den man som knivhögg polismannen Ted Eriksson på Medborgarplatsen i augusti 2017 till fem års fängelse..

SR - 15 minuter sedan

Boverket: Bristen på bostäder allt större

Bostadsbyggandet minskar i år - och samtidigt skriver nu Boverket upp sin prognos för hur stort behovet av nya bostäder är..

SR - 1 timme sedan

Gängkonflikt bakom skotten i Malmö

Tre personer sköts till döds och tre skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen.  Under natten har polisen arbetat intensivt med ärendet men ännu finns ingen misstänkt eller gripen..

SR - 1 timme sedan

Brott mot demokratin ska straffas hårdare

Angrepp mot blåljuspersonal ska straffas hårdare och straffen för brott mot förtroendevalda skärpas. Det meddelar regeringen idag..

SR - 1 timme sedan

Tydlig spricka mellan Trumps USA och Europa

USA:s president Donald Trump har återigen blandat sig i Europas migrationspolitik. Dessutom har han skrivit att kriminaliteten ökar, vilket är felaktigt..

SR - 1 timme sedan

Så många skjuts till döds varje år

Efter en lugn vår har dödsskjutningarna blossat upp igen. Hittills i år har sju skjutits till döds i Malmö..

SR - 1 timme sedan

Luftfakturor på 10,7 miljoner till Östersundshem

Östersundshem presenterar på tisdagsförmiddagen resultatet av den interna utredning av ekonomin som gjorts mot bakgrund av brottsmisstankarna mot förre vd:n Daniel Kindberg..

SR - 5 timmar sedan

Slutbetänkande om public service presenteras

Parlamentariska public service-kommittén lämnar nu över slutbetänkandet om framtidens public service till kulturminister Alice Bah Kuhnke.  Ekot sänder presskonferensen direkt..

SR - 5 timmar sedan

Felskyltning ledde till radioaktiv läcka

Personal på Forsmark öppnade fel ventil och blev nedsprutade med radioaktivt vatten. Skälet: en felplacerad skylt..

SR - 6 timmar sedan

Nätläkares remisser nobbas

Våra patienter drabbas av vårdcentralernas ovilja att ta emot remisser från nätläkare, anser de stora vårdföretagen KRY och Min Doktor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.