SVT > Kultur

Tuesday, 11 December, 08:19

SVT - 22 feb 18 kl. 20:44

Rysk biograf bötfälls för att ha visat satirfilmen Death of StalinEn rysk biograf bötfälls för att ha visat den brittisk-franska komedin ”The death of Stalin”. Bötessumman ligger på drygt tiotusen kronor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Death, Stalin, The

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, biograf, bötfällsför att ha , visat, satirfilmen, Death, of Stalin
DN - 22 feb 18 kl. 15:49

Rysk biograf får böter för att ha visat ”The death of Stalin”

En rysk biograf får närmare 14 000 kronor i böter för att ha visat den brittisk-franska komedin "The death of Stalin". .

Cornucopia - 11 feb 15 kl. 20:25

Imponerande rysk militär logistik

"Amatörer räknar brigader och divisioner, proffs tittar på logistiken." - Jag, inspirerad av någon annanUnder det kalla kriget sades det att Warzawapaktens och i synnerhet Sovjetunionens logistik skulle bryta samman inom 4 - 10 veckor när tredje världskriget bröt ut, och det därför var helt avgörande för kommunisterna att lägga så mycket av västvärldens territorium under sig så fort som möjligt. Fast nu kan man inte annat än bli imponerad av rysk militär logistik, när man klarat av att föra krig i Ukraina i sju månader, även om det är en något förenklad bild.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 14:00

Moms oroar populär biograf på Nygatan

Hörby I över två år har biograf Metropol stått öppen för besökare. Krister Funder hoppas nu kunna utöka verksamheten och utbudet, men trots stora visioner hänger en del orosmoln över lokalen på Nygatan.Det har nu gått mer än två och ett halv år sedan biograf Metropol öppnade upp portarna igen efter ett sex år långt uppehåll.

BT - 27 aug 14 kl. 16:36

Kiev: Rysk bas i Ukraina

Rapporter om ryska trupper i Ukraina kommer från huvudstaden Kiev. En "taktisk" bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson.Enligt talsmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Cornucopia - 03 sep 13 kl. 11:56

Ballistiska skott i Medelhavet kan vara rysk markering

Enligt ursprungligen ryska källor har två ballistiska skott, sannolikt ballistiska robotar, avfyras i eller mot östra Medelhavet. Robotarna ska ha landat i havet efter att ha slutfört sin ballistiska bana, som alltså tar dem upp till övre eller rent av yttre atmosfären för maximal räckvidd. Det finns olika hypoteser här - dels testskott från amerikanskt håll, men det kan också handla om ryska skott för att visa på närvaro och förmåga i avskräckande syfte.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

HBL - 26 sep 13 kl. 20:08

Greenpeace: En finländare hålls häktad i Murmansk

Miljöorganisationen Greenpeace finländska aktivist Sini Saarela hålls häktad i Murmansk i minst 3 dagar innan ärendet tas upp i rätten på nytt. Hälften av en grupp miljöaktivister som gripits av ryska myndigheter har häktats misstänkta för sjöröveri, uppger Greenpeace. I dag hölls häktningsförhandlingar i en domstol i Murmansk i nordvästra Ryssland för de 30 Greenpeaceaktivister som greps på fartyget Arctic Sunrise, när de protesterade mot rysk oljeexploatering i Arktis.

BT - 07 mar 14 kl. 22:29

Krimborna känner rysk vind blåsa

Diplomatiska försök, hot om skärpta sanktioner mot Ryssland samt ryska avfärdanden av fördömanden präglar krisen om Krimhalvön. Och av Krimbornas egna ord att döma börjar det märkas att de tror att vinden blåser i rysk favör.- Nato och USA flyttar hela tiden fram sina positioner kring Ryssland, så varför skulle inte Ryssland få flytta fram sina?

BT - 27 aug 14 kl. 21:25

Rysk soldat sägs ha erkänt transport

En "taktisk" rysk bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson. Enligt underrättelsetjänsten SBU har en 19-årig rysk rekryt erkänt vapenleveranser till rebellerna.Enligt talesmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Åldersgränsen för ny Spiderman-film sänks

Förvaltningsrätten har beslutat att sänka åldergränsen för biofilmen Spider-Man: Into the Spider-Verse, som har premiär nästa vecka..

SVT - 10 timmar sedan

Erik Grönwall kan vinna Grammy för Jesus Christ superstar

Erik Grönwall finns bland de svenskar som har chans att vinna pris på amerikanska Grammygalan i början av nästa år. Den svenske artisten, som vann TV4:s ”Idol” 2009, är nominerad för sin roll i livesändningen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal ”Jesus Christ superstar”..

SVT - 11 timmar sedan

Sara Danius klänning dominerar Nobelsamtalet

Årets Nobelfestligheter pågår för fullt, och redan nu har en av årets stora samtalsämnen för galan utkristalliserat sig: Sara Danius enorma, färgstarka klänning. – Den är nog inte riktad enbart till Svenska Akademien, den är nästan större än så. En färgbomb som slår knockout på alla svartvita pingviner i salen – männen i frackar, säger Kulturnyheternas modekritiker Dennis Dahlqvist..

SVT - 13 timmar sedan

Belgiens hårt kritiserade Afrikamuseum återinvigs

Nu återinvigs belgiska Afrikamuseet, efter att ha ägnat fem år åt att försöka tvätta bort sin kolonialistiska stämpel. Kulturnyheterna var på plats i Bryssel för öppningen av museet, som anklagats för både kolonialism och rasism..

SVT - 13 timmar sedan

Maryse Condé: ”Ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset”

Varje år besöker nobelpristagaren i litteratur Rinkeby, och i år var det därför tid för Maryse Condé – som tilldelats det som kommit att kallas det ”alternativa nobelpriset” – att träffa elever på Rinkeby bibliotek, – Jag gör ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset, det är samma sak för mig, säger hon till Kulturnyheterna..

SVT - 17 timmar sedan

Växande viralt fenomen: Tävling om att undvika Whams jullåt

Har du hört Whams 80-talsklassiker Last Christmas nu i december? Då har du redan förlorat tävlingen Whamageddon – en utmaning som går ut på att undvika den välkända jullåten..

SVT - 18 timmar sedan

Internkrig, förtroendekris och inställt Nobelpris – så var året för Svenska Akademien

För första gången sedan Andra världskriget har Svenska Akademien inte kunnat dela ut något Nobelpris i litteratur. Istället har institutionens år präglats av intern splittring och förtroendekris till följd av skandalen med Kulturprofilen. Kulturnyheterna sammanfattar året..

SVT - 18 timmar sedan

SVT stoppar reklamkampanj med julkalender-aktuella Cecilia Forss

SVT har stoppat en reklamkampanj som skådespelaren Cecilia Forss medverkar i. Forss, som har en av huvudrollerna i årets julkalender, hade missat att reklamsamarbeten inte är tillåtna under tiden hon syns i SVT:s program. – Vi hade absolut kunnat kommunicera de här reglerna ännu tydligare, säger julkalenderns projektledare Lisa Andrae..

SVT - 23 timmar sedan

Idag startar Musikhjälpen

Ikväll blir Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz inlåsta i en glasbur på Stortorget i Lund. Dygnet runt i en hel vecka sänder de radio och tv för att samla in pengar till förmån för funktionsvarierade..

SVT - Igår: 07:40

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. -Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld, sade författaren i sitt tacktal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.