SVT > Kultur

Friday, 23 March, 19:18

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, biograf, bötfällsför att ha , visat, satirfilmen, Death, of Stalin
DN - 22 feb 18 kl. 15:49

Rysk biograf får böter för att ha visat ”The death of Stalin”

En rysk biograf får närmare 14 000 kronor i böter för att ha visat den brittisk-franska komedin "The death of Stalin". .

Cornucopia - 11 feb 15 kl. 20:25

Imponerande rysk militär logistik

"Amatörer räknar brigader och divisioner, proffs tittar på logistiken." - Jag, inspirerad av någon annanUnder det kalla kriget sades det att Warzawapaktens och i synnerhet Sovjetunionens logistik skulle bryta samman inom 4 - 10 veckor när tredje världskriget bröt ut, och det därför var helt avgörande för kommunisterna att lägga så mycket av västvärldens territorium under sig så fort som möjligt. Fast nu kan man inte annat än bli imponerad av rysk militär logistik, när man klarat av att föra krig i Ukraina i sju månader, även om det är en något förenklad bild.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 14:00

Moms oroar populär biograf på Nygatan

Hörby I över två år har biograf Metropol stått öppen för besökare. Krister Funder hoppas nu kunna utöka verksamheten och utbudet, men trots stora visioner hänger en del orosmoln över lokalen på Nygatan.Det har nu gått mer än två och ett halv år sedan biograf Metropol öppnade upp portarna igen efter ett sex år långt uppehåll.

BT - 27 aug 14 kl. 16:36

Kiev: Rysk bas i Ukraina

Rapporter om ryska trupper i Ukraina kommer från huvudstaden Kiev. En "taktisk" bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson.Enligt talsmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Cornucopia - 03 sep 13 kl. 11:56

Ballistiska skott i Medelhavet kan vara rysk markering

Enligt ursprungligen ryska källor har två ballistiska skott, sannolikt ballistiska robotar, avfyras i eller mot östra Medelhavet. Robotarna ska ha landat i havet efter att ha slutfört sin ballistiska bana, som alltså tar dem upp till övre eller rent av yttre atmosfären för maximal räckvidd. Det finns olika hypoteser här - dels testskott från amerikanskt håll, men det kan också handla om ryska skott för att visa på närvaro och förmåga i avskräckande syfte.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

HBL - 26 sep 13 kl. 20:08

Greenpeace: En finländare hålls häktad i Murmansk

Miljöorganisationen Greenpeace finländska aktivist Sini Saarela hålls häktad i Murmansk i minst 3 dagar innan ärendet tas upp i rätten på nytt. Hälften av en grupp miljöaktivister som gripits av ryska myndigheter har häktats misstänkta för sjöröveri, uppger Greenpeace. I dag hölls häktningsförhandlingar i en domstol i Murmansk i nordvästra Ryssland för de 30 Greenpeaceaktivister som greps på fartyget Arctic Sunrise, när de protesterade mot rysk oljeexploatering i Arktis.

BT - 27 aug 14 kl. 21:25

Rysk soldat sägs ha erkänt transport

En "taktisk" rysk bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson. Enligt underrättelsetjänsten SBU har en 19-årig rysk rekryt erkänt vapenleveranser till rebellerna.Enligt talesmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

BT - 07 mar 14 kl. 22:29

Krimborna känner rysk vind blåsa

Diplomatiska försök, hot om skärpta sanktioner mot Ryssland samt ryska avfärdanden av fördömanden präglar krisen om Krimhalvön. Och av Krimbornas egna ord att döma börjar det märkas att de tror att vinden blåser i rysk favör.- Nato och USA flyttar hela tiden fram sina positioner kring Ryssland, så varför skulle inte Ryssland få flytta fram sina?

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Snipptecknaren” skriver bok om makten i relationer

Konstnären Anna Åhlund blev känd som ”snipptecknaren” när hon 2014 började lägga ut teckningar under hashtaggen #ensnippaomdagen. Nu är hon aktuell med boken Kärlekens tunga där relationens makthierarkier blottläggs och det är ingen jämställd bild hon tecknar..

SVT - 2 timmar sedan

Israelisk reality-serie ska avslöja sexuella trakasserier med dold kamera

För första gången ska verkliga sexuella trakasserier på riktiga arbetsplatser fångas på film. Bakom initiativet står ett israeliskt produktionsbolag, inspirerade av metoo- och time’s up-rörelserna..

SVT - 4 timmar sedan

Pressvisningar och selfies förbjuds i Cannes

Inga förhandsvisningar för pressen och inga selfies på röda mattan. Reglerna skärps inför den 71:a upplagan av filmfestivalen i Cannes..

SVT - 5 timmar sedan

Regeringen planerar att kalla Google och Facebook till möte

Justitieminister Morgan Johansson (S) lämnade under ett möte med Tidningsutgivarna beskedet att man tänker kalla Google och Facebook till möte angående hatiskt och kränkande material som tillåts ligga kvar på plattformarna..

SVT - 6 timmar sedan

Polarpriset ber om 400.000 kronor i bidrag från Kulturdepartementet

Polarpriset ber Kulturdepartementet om 400.000 kronor för att betala resa och vandrarhem för 30 medlemmar av det afghanska musikinstitutet Anim, som är en av årets pristagare, rapporterar Sveriges Radio..

SVT - 8 timmar sedan

Josef Fares om nya karriären som spelutvecklare: ”När jag ger mig in i något blir det stort”

För en svensk publik är Josef Fares främst känd som filmregissör, med ett antal folkkära och kritikerrosade filmer bakom sig. Men de senaste åren har han bytt bana och skapat sig ett namn internationellt som spelutvecklare. Nu släpps hans nya spel, fängelsedramat A way out..

SVT - 8 timmar sedan

Spelrecension: Underhållande ytlighet i Ni No Kuni II

Studio Ghibli-samarbetet Ni No Kuni blev en smärre sensation 2013 – och beskrevs som en spelbar version av den berömda animationsstudions filmer. Nu är uppföljaren här. Kulturnyheternas Alicia Andersson upplever en underhållande fest för ögat, men saknar det djup som skulle tagit spelet till nästa nivå..

SVT - 10 timmar sedan

PSL hyllar Jenny Wilsons nya album

RECENSION. Jenny Wilson backar inte. Vilken livshistoria hon ger oss, på album efter album, menar Kulturnyheternas recensent Per Sinding-Larsen som hyllar nya fullängdaren ”Excorcism”.

SVT - 10 timmar sedan

En av fem överväger att avsluta sitt Facebook-konto

21 procent av svenska Facebookanvändare funderar på att avsluta sina konton på grund av skandalen med Cambridge Analytica. Det visar en Sifo-undersökning som TV4 har beställt..

SVT - 11 timmar sedan

Strömmad musik ger störst intäkter

Intäkterna för musikindustrin i USA växte med över 16 procent i fjol till den högsta nivån på tio år, enligt det amerikanska branschorganet RIAA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.