SVT > Kultur

Tuesday, 18 September, 23:33

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, biograf, bötfällsför att ha , visat, satirfilmen, Death, of Stalin
DN - 22 feb 18 kl. 15:49

Rysk biograf får böter för att ha visat ”The death of Stalin”

En rysk biograf får närmare 14 000 kronor i böter för att ha visat den brittisk-franska komedin "The death of Stalin". .

Cornucopia - 11 feb 15 kl. 20:25

Imponerande rysk militär logistik

"Amatörer räknar brigader och divisioner, proffs tittar på logistiken." - Jag, inspirerad av någon annanUnder det kalla kriget sades det att Warzawapaktens och i synnerhet Sovjetunionens logistik skulle bryta samman inom 4 - 10 veckor när tredje världskriget bröt ut, och det därför var helt avgörande för kommunisterna att lägga så mycket av västvärldens territorium under sig så fort som möjligt. Fast nu kan man inte annat än bli imponerad av rysk militär logistik, när man klarat av att föra krig i Ukraina i sju månader, även om det är en något förenklad bild.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 14:00

Moms oroar populär biograf på Nygatan

Hörby I över två år har biograf Metropol stått öppen för besökare. Krister Funder hoppas nu kunna utöka verksamheten och utbudet, men trots stora visioner hänger en del orosmoln över lokalen på Nygatan.Det har nu gått mer än två och ett halv år sedan biograf Metropol öppnade upp portarna igen efter ett sex år långt uppehåll.

BT - 27 aug 14 kl. 16:36

Kiev: Rysk bas i Ukraina

Rapporter om ryska trupper i Ukraina kommer från huvudstaden Kiev. En "taktisk" bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson.Enligt talsmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Cornucopia - 03 sep 13 kl. 11:56

Ballistiska skott i Medelhavet kan vara rysk markering

Enligt ursprungligen ryska källor har två ballistiska skott, sannolikt ballistiska robotar, avfyras i eller mot östra Medelhavet. Robotarna ska ha landat i havet efter att ha slutfört sin ballistiska bana, som alltså tar dem upp till övre eller rent av yttre atmosfären för maximal räckvidd. Det finns olika hypoteser här - dels testskott från amerikanskt håll, men det kan också handla om ryska skott för att visa på närvaro och förmåga i avskräckande syfte.

Cornucopia - 02 mar 16 kl. 10:52

Rapport: Lärdomar från rysk-ukrainska kriget

Potomac-stiftelsen har publicerat en rapport med lärdomar från det rysk-ukrainska kriget, som är väl värda att ta till sig för försvarsintresserade, och speciellt "branschfolk".
Svenska artillerimål med låg överlevnad och bara en spade per fordon.Rapporten baserar sig på 16 månaders arbete och intervjuer med i princip samtliga någorlunda höga befälhavare på den ukrainska frontlinjen mot de ryska trupperna.

HBL - 26 sep 13 kl. 20:08

Greenpeace: En finländare hålls häktad i Murmansk

Miljöorganisationen Greenpeace finländska aktivist Sini Saarela hålls häktad i Murmansk i minst 3 dagar innan ärendet tas upp i rätten på nytt. Hälften av en grupp miljöaktivister som gripits av ryska myndigheter har häktats misstänkta för sjöröveri, uppger Greenpeace. I dag hölls häktningsförhandlingar i en domstol i Murmansk i nordvästra Ryssland för de 30 Greenpeaceaktivister som greps på fartyget Arctic Sunrise, när de protesterade mot rysk oljeexploatering i Arktis.

BT - 07 mar 14 kl. 22:29

Krimborna känner rysk vind blåsa

Diplomatiska försök, hot om skärpta sanktioner mot Ryssland samt ryska avfärdanden av fördömanden präglar krisen om Krimhalvön. Och av Krimbornas egna ord att döma börjar det märkas att de tror att vinden blåser i rysk favör.- Nato och USA flyttar hela tiden fram sina positioner kring Ryssland, så varför skulle inte Ryssland få flytta fram sina?

BT - 27 aug 14 kl. 21:25

Rysk soldat sägs ha erkänt transport

En "taktisk" rysk bataljon har slagit läger utanför Donetsk, enligt de ukrainska säkerhetsstyrkornas talesperson. Enligt underrättelsetjänsten SBU har en 19-årig rysk rekryt erkänt vapenleveranser till rebellerna.Enligt talesmannen Andrij Lysenko har den ryska militärbasen etablerats vid byn Pobeda, omkring fem mil söder om staden Donetsk som hålls av proryska rebeller.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Stormarknadsshopping och vardagstristess – Lars Tunbjörk skildrade Sverige

Lars Tunbjörk är en av Sveriges mest uppskattade fotografer och en skildrare av sprickorna i det svenska folkhemmet. Han gick bort för tre och ett halvt år sedan, och nu visas hans verk på Fotografiska i Stockholm. Bakom utställningen står Lars Tunbjörks fru, dokumentärfilmaren Maud Nycander.

SVT - 2 timmar sedan

J.K Rowling bekräftar Harry Potter-teori

Författaren J.K Rowling har bekräftat en Harry Potter teori som länge varit föremål för diskussion bland fansen – hon försökte lära läsarna att uttala Hermiones namn korrekt genom att i ”Den flammande bägaren” låta karaktären Viktor Krum uttala namnet fel..

SVT - 2 timmar sedan

Tv-galorna tappar mark: Årets Emmy-gala hade lägst tittarsiffror någonsin

2018 års Oscarsgala drog en mindre tv-publik än någonsin. Även de som bänkade sig framför Emmygalan var den minsta uppmätta skara någonsin..

SVT - 4 timmar sedan

Billy Moores liv i ett thailändskt fängelse blev filmen A prayer before dawn

Billy Moore från Liverpool hamnade i ett thailändskt fängelse och var tvungen att boxas mot andra fångar för att överleva. A prayer before dawn heter filmen som är baserad på hans upplevelser. Kulturnyheterna har träffat Billy Moore och filmens regissör..

SVT - 4 timmar sedan

Hon hjälper Kinas finanselit välja konstverk

Förra året gick den kinesiska konstmarknaden om den brittiska som den nästa största i världen. Melanie Lum, just nu aktuell som curator för en utställning med kinesisk samtidskonst på galleri C.F Hill i Stockholm, har varit med och byggt upp en av landets främsta privata samlingar..

SVT - 5 timmar sedan

Anna Odells X&Y med Mikael Persbrandt öppnar Stockholms filmfestival

Anna Odell, känd för konstverket ”Okänd, kvinna 2009 – 349701” och långfilmsdebuten Återträffen återvänder till vita duken med X&Y med henne själv och Mikael Persbrandt i huvudrollen. Filmen får premiär under Stockholms filmfestival i november..

SVT - 7 timmar sedan

Färre elever söker sig till konstskolor

De högskoleförberedande konstskolorna upplever att söktrycket minskat de senaste åren, enligt en undersökning som Sveriges Radios Kulturnytt genomfört..

SVT - 7 timmar sedan

Åldern påverkar hur vi talar om kärlek

Som en ägodel, en resa eller en behållare? De är tre vanliga metaforer vi använder när vi refererar till kärlek. I en avhandling från Umeå universitet såg språkvetaren Per Boström att äldre personer är mer romantiska än yngre i sitt sätt att tala om kärlek..

SVT - 11 timmar sedan

Fler deltagare till På spåret

I grupp 2 till årets omgång av På spåret ser vi både debutanter och tidigare deltagare. Bland annat kommer förra årets vinnare Josefin Johansson och Johar Bendjelloul tillbaka..

SVT - 12 timmar sedan

Läkare: Pussy Riot-medlem förgiftad

Pjotr Verzilov, medlem i det ryska regimkritiska punk- och aktivistkollektivet Pussy Riot, blev sannolikt förgiftad. En läkare på det sjukhus i Berlin där Verzilov vårdas sedan i helgen säger på en presskonferens att det inte finns någon annan förklaring till Verzilovs tillstånd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.