DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 07:52

DI - 22 feb 18 kl. 15:41

NCC köper danskt entreprenadföretagByggkoncernen NCC förvärvar det danska entreprenadföretaget Jakobsen & Blindkilde. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NCC, Jakobsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NCC, köper, danskt, entreprenadföretag
Skånskan - 31 aug 16 kl. 06:00

NCC kräver mer för att bygga nya skolan

Skurup NCC kastar in handduken och drar tillbaka sitt anbud. De vill inte bygga nya högstadieskolan i Skurup.
Nya krav om ersättningar dök upp i förhandlingar – som kommunen sade blankt nej till.

Kristianstadsbladet - 06 maj 13 kl. 06:30

Skum istället för salt

Foto: Bosse Nilsson
I fjol saltades ogräset. I år testas ett nytt sätt att bekämpa ogräs i Kristianstad: med skum. ?

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 14 kl. 16:07

Första grävande för höghusbygge

Sara Johari
Det var mest på skoj när Eva Frostberger från NCC, kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) samt Olle Zinn (M), ordförande i Trelleborgshem, äntrade varsin liten grävare för att ta de första spadtagen för nybygget på Sockerbrukstomten på måndagsförmiddagen.
Men själva bygget är minst av allt på skoj. Det handlar om i första etappen två höghus på åtta våningar, med sammanlagt 74 lägenheter.

Kristianstadsbladet - 08 aug 14 kl. 19:40

Vinst bara fult för vissa

Foto: BONNY HÅKANSSON / TT
Ingen stormar stadshuset när byggfirmor får miljonuppdrag. Men vinst i skolor betraktar vänstern som stöld.
På ett pressmöte i Hässleholms stadshus i förra veckan presenterades tre projekt där privata entreprenörer fått uppdrag av kommunen.

YA - 11 aug 14 kl. 04:00

Vinst bara fult för vissa

Foto: BONNY HÅKANSSON / TT
Ingen stormar stadshuset när byggfirmor får miljonuppdrag. Men vinst i skolor betraktar vänstern som stöld.
På ett pressmöte i Hässleholms stadshus i förra veckan presenterades tre projekt där privata entreprenörer fått uppdrag av kommunen.

BT - 19 nov 13 kl. 08:43

Byggbolag störst i offentlig marknad

Tre byggbolag ligger i topp när Dagens Samhälle listar de företag som är störst på den offentliga marknaden: Skanska, NCC och Peab. Konkurrensen är svag i byggsektorn, enligt Konkurrensverket.I rapporten har tidningen kartlagt det tidningen kallar för den offentliga marknaden - alltså de privata företag som helt eller delvis livnär sig på köp, upphandling och finansiering från den offentliga sektorn och de offentliga företagen.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

Cornucopia - 11 jul 15 kl. 18:04

DI: Nya IT-bubblan skapar värderingar, inte jobb

Senaste Dagens Industri, dvs riktiga tidningen och inte nätsajten, har inför helgen gjort en summering av värderingen hos de nya svenska IT-bolagen. Det kan konstateras att den nya vågens IT-bubbla till skillnad mot den förra inte skapar några jobb, utan istället skapar skyhöga bolagsvärderingar. Förra IT-bubblan gjorde åtminstone både och.

NSD - 26 mar 13 kl. 11:02

Dundret Runt Skate

Förnamn Efternamn Bostadsort Företag/klubb Antal Dundret Runt Birger Aidanpää Gällivare 21 Linda Andersson Gällivare Gellivare Skidallians IK 6 Joakim Aukea Koskullskulle LKAB 1 Hanna Bengtsson Gällivare LKAB 12 Birgitta Berg Jokkmokk 1 Caroline Blombacke Gällivare Gällivare Måleri 8 Gunder Bäck Kiruna 8 Daniel Dyrander Svappavaara LKAB 2 Örjan Edman Gällivare Kommun 3 Evelina Ekström Malmberget 2 Dagny Engman Gällivare 1 Hans Eriksson Koskullskulle 13 Ingemar Eriksson Poultikasvaara 10 Jan Eriksson Kiruna LKAB Mekaniska 5 Simon Eriksson Överkalix Överkalix IF 1 Kenneth Fagerlönn Gällivare LKAB 5 Carina Falk Tjautjas 1 Johan Franzén Gällivare 3 Patrik Fyrén Gällivare Boliden Aitik 1 Gunilla Hansson Koskullskulle Boliden Aitik 1 Peter Hansson Gällivare Boliden Aitik

Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 19:41

Politiker, ni nonchalerar arbetsmarknadens utmaningar

Sverige behöver jobb, en ny jobbpolitik. Inga synpunkter på enklare instegsjobb, lägre anställningströsklar, enklare processer för att starta nya företag och så vidare. Nödvändigt men otillräckligt.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Macrons popularitet dalar i ny mätning

Frankrikes president Emmanuel Macrons popularitetssiffror dalar. I en ny mätning från opinionsföretaget BVA får Macron bara stöd av 40 procent av fransmännen – den lägsta siffran någonsin för honom i en sådan undersökning..

DI - 15 minuter sedan

Bäddat för fall på Stockholmsbörsen

Det ser ut att bli en röd fredag även på Stockholmsbörsen i spåren av den tilltagande oron för ett globalt handelskrig. Förhandeln hos IG pekar vid halv åtta på en öppning för OMXS30 på minus 1,7 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Kappahl redovisar reslutat på 5 miljoner

Klädbolaget Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 5 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 (december-februari)..

DI - 15 minuter sedan

Goliatseger för Academedia

Att använda skalfördelar eller välja att gå med förlust för att slå ut konkurrenter är okej, enligt Förvaltningsrätten. Arbetsförmedlingen får rätt när den gav större delen av en mångmiljardaffär till utbildningsjätten Academedia. .

DI - 30 minuter sedan

USA:s senat röstade igenom ny budget

Den amerikanska senaten har röstat igenom en budgetöverenskommelse på 1 300 miljarder dollar och därmed avvärjt en ny nedstängning av statsapparaten..

DI - 45 minuter sedan

MTG delas upp i två bolag

Styrelsen för MTG har beslutat att initiera en process för att dela upp MTG i två bolag MTG och Nordic Entertainment Group..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: USA:s Kina-tullar sänker risksentimentet

STOCKHOLM (Direkt) Risksentimentet på de finansiella marknaderna är kraftigt negativt efter att USA infört tullar på importvaror från Kina för minst 50 miljarder dollar. Samtidigt oroar utnämningen av höken John Bolton till nationell säkerhetsrådgivare efter sparkade H R McMaster..

DI - 2 timmar sedan

EU-toppmötet återkallar EU:s ambassadör från Moskva

BRYSSEL (Direkt) EU-toppmötet beslöt att återkalla EU:s ambassadör från Moskva i en månad i protest mot Rysslands förmodade skuld i nervgasattacken i Salisbury.  .

DI - 2 timmar sedan

Diamanthandeln når nätet: "Vi kan vara 50 procent billigare"

Handel med diamantsmycken är den sista bastionen för traditionella ­butiker. Men ett nystartat bolag med svenska entreprenörer i spetsen siktar nu på att nå en världsmarknad via e-handel med den exklusiva råvaran..

DI - 2 timmar sedan

Asienbörser: Oro för handelskrig orsakar börsfall i Asien

Tokyobörsen gick ned kraftigt efter att USA:s president Donald Trump presenterat ett förslag om tullar på kinesiska produkter. Tullarna, till ett värde av upp till 60 miljarder dollar, väcker oro för hur det kommer att påverka den globala ekonomin.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.