DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 21:27

DI - 22 feb 18 kl. 15:30

Tysk dieseldom dröjerTysklands högsta förvaltningsdomstol kommer att meddela sin dom gällande lokala stopp för äldre dieselbilar den 27 februari. Det skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bloomberg News

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysk, dieseldom, dröjer
SvD - 23 okt 13 kl. 16:11

Tysk regering dröjer

De tyska kristdemokraterna och socialdemokraterna inledde i dag sina med spänning väntade koalitionsförhandlingar i Berlin..

DI - 22 sep 14 kl. 17:32

Tysk supfest höjer hotellpriserna

Alla som dricker för många öl och behöver sova ut får betala dyra pengar. Hotellpriserna i München har chockhöjts..

DI - 23 nov 17 kl. 09:38

Tysk industri höjer takten

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,6 i november från 56,6 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 56,7..

Cornucopia - 17 maj 15 kl. 18:46

Fortum Distribution höjer elnätspriserna med 6%

Fortums elnätverksamhet, det lokala monopolet Fortum Distribution, såldes i våras till ett konsortium. Knappt har bläcket torkat på kontraktet förrän nya Fortum Distribution höjer elnätspriserna med cirka 3 - 6%, för andra gången samma år.

Man skriver följande i sitt kundutskick.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 18 kl. 08:17

Höjd tysk BNP-prognos

Det tunga Münchenbaserade ekonomiska institutet Ifo höjer sin prognos för tysk tillväxt till 1,9 procent i år, upp från 1,8 procent. Ifos ekonomer hänvisar till oväntat bra fart i ekonomin under första halvåret. Bakom lyftet ligger i första hand tysk pr.

Skånskan - 15 okt 13 kl. 23:30

Tysk­land väl­jer den ohåll­ba­ra vä­gen

Tysk­lands mil­jö­mi­nis­ter går den tys­ka bil­in­du­strins ären­den när han ver­kar för att skju­ta upp EU:s reg­ler om kol­di­ox­id­ut­släpp från bi­lar..

SvD - 05 maj 14 kl. 22:00

Tysk teater med brutal närvaro

På Theatertreffen ser SvD:s Lars Ring hur en expressiv tysk spelstil förhöjer texten på ett sätt som ingen svensk teater förmår. Den storartade uppsättningen ”Zement” är en del av festivalens hyllning till regissören Dimiter Gotscheff..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 11:44

Digitalskatt dröjer efter tysk-fransk framstöt

En fransk-tysk framstöt om en mindre och senarelagd skatt ökar möjligheterna för EU att börja beskatta globala nätjättar. Men det lär dröja till tidigast i vår..

Sydsvenskan - 18 maj 16 kl. 09:08

Storbank höjer tysk BNP-prognos

Den schweiziska storbanken UBS höjer tillväxtprognoserna för Tyskland, Frankrike och Spanien för 2016, men sänker samtidigt prognosen för Italien..

UNT - 18 maj 16 kl. 09:08

Storbank höjer tysk BNP-prognos

Den schweiziska storbanken UBS höjer tillväxtprognoserna för Tyskland, Frankrike och Spanien för 2016, men sänker samtidigt prognosen för Italien..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Spiesshofer: Rätt tid att tacka aktieägarna för tålamodet

ABB startar ett gigantiskt återköpsprogram av egna aktier när försäljningen av Power Grids för 100 miljarder till japanska Hitachi är slutförd. Nya ABB inför en ny mindre byråkratisk struktur med fokus på digitaliseringen av industrin. ”Vi skriver ett helt nytt kapitel i ABB:s historia”, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer till Di..

DI - 30 minuter sedan

Svårigheter att ersätta Ghosn – ingen ny ordförande för Nissan

Fordonstillverkaren Nissans styrelse lyckades inte enas om en ersättare för den avpolletterade styrelseordföranden Carlos Ghon på måndagen. Det rapporterar tidningen Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Investerarprofilen spår björnmarknad i USA nästa år

"Obligationskungen" Jeffrey Gundlach ser ingen pardon efter nyår – New York-börsen lär fortsätta ned till nya bottennivåer under 2019. Det säger han i en intervju med tv-kanalen CNBC..

DI - 1 timme sedan

Ingves väntas hänga på Fed

Två av årets sista och viktigaste räntebesked väntar i veckan. Blir det som marknaden tror försöker Riksbankens Stefan Ingves ta ett första steg närmare kollegan Jerome Powell..

DI - 1 timme sedan

Skakigt på Wall Street – börsen dyker igen

Knappt kunde New York-börsen hämta andan på måndagseftermiddagen innan det bar av nedåt igen. Strax innan klockan 20 handlas S&P 500 ned 1,7 procent..

DI - 1 timme sedan

Många bolag oförberedda på uttåget

En majoritet av företagen i Storbritannien har inte förberett sig för brexit varnar Bank of England. Det är lika illa bland de svenska företagen. ”Vi är mycket oroliga över generellt dåliga förberedelser”, säger handelskommissionär Gustaf Bergström på Business Sweden i London..

DI - 1 timme sedan

Värvning från Tesla sätter fart på rykten om Apple-bil

Teknikjätten Apple har värvat elbilstillverkaren Teslas tidigare seniordesigner Andrew Kim. Det späder på spekulationerna om att Apple återvänt till arbetet med att utveckla en egen bil, rapporterar tekniksajten The Verge..

DI - 1 timme sedan

Brexit broms för svenskt fikabröd

Kaféet Blåbär säljer både svenskt fika och skandinaviska designprodukter i London. Grundaren Sandra West vill expandera, men vågar inte på grund av brexit. "Jag hoppas vi får ett beslut så vi kan gå vidare", säger svenskan inför parlamentets omröstning..

DI - 1 timme sedan

Labour kräver misstroendeomröstning om May

Labourledaren Jeremy Corbyn säger under debatten i underhuset att han kommer att kräva en misstroendeomröstning på grund av att Theresa May skjutit upp omröstningen om brexitavtalet..

DI - 2 timmar sedan

JO inleder granskning av FI:s hantering av utlämnande av uppgifter

Justitieombudsmannen (JO) har beslutat att inleda en granskning av Finansinspektionens agerande i samband med att Svenska Dagbladet begärde ut vissa uppgifter för en tid sedan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.