SR > Kultur

Monday, 23 July, 08:14

Liknande nyheter

Taggar: De tyngdlösa
YA - 27 jul 13 kl. 06:30

Tyngdlös resa över havet

Foto: Hanna Ellborg
En känsla av tyngdlöshet. Av luft som strömmar mellan ben och armar. ?

NSD - 04 dec 12 kl. 17:46

Kirunaföretag säljer tyngdlösa upplevelser

Spaceport Sweden har börjat sälja tyngdlösa upplevelser.Ännu handlar det inte om rymdresor, utan om så kallade parabelflygningar som ska starta i Bordeaux i Frankrike..

Nyteknik - 24 apr 14 kl. 16:05

Testar tyngdlös tomatodling

Från frö till färdiga tomater, är det möjligt i tyngdlöshet. Ett växthus i rymden ska ge svar 2016..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här spelar de fotboll – tyngdlösa i rymden

Världsmästerskapen står som bekant för dörren, något som självklart ska uppmärksammas oavsett var man befinner sig.Även om man är i, låt oss säga rymden, så kan man ju njuta av världens vackraste sport.Något som de amerikanska astronauterna Reid Wiseman och Steve Swanson tillsammans med tyske Alexander Gerst visar upp med all önskvärd tydlighet.

GT - 24 jun 14 kl. 15:44

Claes Malmberg blir tyngdlös i Gunnebo

En hel del sång, en hel del dans och ett rejält antal karaktärer – repetitionerna inför årets sommarteater i Gunnebo pågår för fullt. Claes Malmberg, som står i fronten av föreställningen "Från parken till Vegas", lovar mycket inför premiären. – Denna enorma kroppshydda blir plötsligt tyngdlös, säger han till GT..

IDG - 15 okt 15 kl. 10:23

Video: Astronauten filmar en vattendroppe i tyngdlöshet - och resultatet blir magiskt


Besättningen på rymdstationen ISS har fått en ny leksak: en 4k-videokamera. Så här ser det ut när de filmade en vattendroppe i tyngdlöshet..

SR - 11 jul 18 kl. 06:26

Tyngdlös vattenklyvning ger hopp om längre rymdresor

Nu har en forskargrupp från USA och Tyskland lyckats spjälka vatten i tyngdlöshet. Något som ger förhoppningar om att skapa artificiell fotosyntes på rymdfarkoster..

Aftonbladet - 07 dec 12 kl. 11:59

Kolla, du kan sväva tyngdlös i en Airbus

Spektakulära flygturer för 54000 kr lanseras i Europa.

Fria Tidningen - 05 apr 14 kl. 08:05

Sverige och Kuba förenas i tyngdlös föreställning

Kultur I den svensk- kubanska dansföreställningen Possible Impossible är allt möjligt, och dansarna förvandlas till skyltdockor, myllrande insekter och luftkonstnärer. .

SR - 05 nov 14 kl. 19:26

Interstellar: Om vikten av pappaledigt i tyngdlöst tillstånd

I Christopher Nolans film Interstellar går en framtida jord mot en ekologisk katastrof. Matthew McConaughey och Anne Hathaway spelar astronauterna som försöker hitta ett nytt hem för mänskligheten i yttre rymden. Roger Wilson har gjort dem sällskap..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sommartipset: En av alla tiders starkaste anti-krigsfilmer

Har man en gång sett "Eldflugornas grav", så glömmer man den inte. Det säger Kulturnytts Björn Jansson om filmen som beskrivits som en av alla tiders starkaste anti-krigsfilmer..

SR - 2 timmar sedan

Så används kulturen i stadsplaneringen

När bostadsbolag ska bygga nya bostadsområden, är det inte ovanligt att man i ett första skede använder kultur och konstnärer – ibland för att skapa dialog med medborgarna, ibland för att helt enkelt göra området mer attraktivt. Kulturnytt har tittat på två sådana fall, för att ta reda på vad som egentligen händer med kulturambitionen när grävskoporna till slut rullar in..

SR - I förrgår: 22:55

Barockglans i Solen och Nordstjärnan på Vadstena slott

En sång- och danshyllning skapad 1701 och tillägnad Ludvig XIV och Karl XII - det är det allkonstverk som Vadstena-Akademien bjuder på i årets stora uppsättning Solen och Nordstjärnan..

SR - I förrgår: 15:06

Telia köper Bonnier Broadcasting

Idag offentliggjordes en storaffär på den svenska mediemarknaden. Telia köper Bonniers tv-verksamhet för totalt 9,2 miljarder kronor..

SR - I förrgår: 14:35

Adaks filmfestival invigd – för 26:e året

Den gamla styrelsen slutade förra året, men i år återvänder Adaks filmfestival med ny ledning. – I år har vi siktat in oss på olika teman – att vi har olika teman de tre olika dagarna och valt filmer och gäster utifrån det, säger Jeanette Hallin, ordförande i föreningen Sagabiografens vänner..

SR - I förrgår: 14:13

Colleen McCulloughs mångmiljonarvstvist är över – tillföll maken

2015 avled den framgångsrika, australiska författaren Colleen McCullough. Sedan dess har det varit oklart vem hennes mångmiljonarv ska tillfalla – fram till nu..

SR - I förrgår: 11:00

"Gomorra"-författaren stäms av Italiens inrikesminister

Efter hätska meningsutbyten på Twitter stämmer Italiens högerpopulistiske inrikesminister Matteo Salvini författaren Roberto Saviano för förtal..

SR - I förrgår: 10:15

Akira Kurosawas manuspartner är död

Shinobu Hashimoto, som bland annat var med och skrev manus till flera av Akira Kurasawas filmer, har dött..

SR - I förrgår: 10:15

Fyra personer åtalas för mordet på rapparen XXXTentacion

De fyra åtalade männnen är mellan 20 och 22 år gamla och anklagas för att ha mördat rapparen i samband med att de skulle råna honom..

SR - 20 jul 18 kl. 06:30

Överlevare från Utøya återskapar sina minnen

Den svenska dokumentärfilmen 'Reconstructing Utøya' låter fem överlevare gestalta sina minnen kring händelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.