Dagen > Kultur

Friday, 23 March, 07:50

Dagen - 22 feb 18 kl. 15:00

Osannolikt men sant: Vatikanen ordnar "hackathon" för första gångenEtt "hackathon" är en slags inspirationsfestival för programmerare. En sådan ska nu Vatikanen ordna för första gången någonsin i mars..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Vatikanen

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osannoliktmen , sant, Vatikanen, ordnar, hackathonför första , gången
Dagen - 22 feb 18 kl. 15:00

Osannolikt men sant: Vatikanen ordnar "hackathon" för första gången

Ett "hackathon" är en slags inspirationsfestival för programmerare. En sådan ska nu Vatikanen ordna för första gången någonsin i mars..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Nättroll anklagar bolagets koncernchef - "Någon kan ha sett det och trott att det är sant"

På Avanza, Sveriges ledande digitala plattform för sparande och investeringar, har en anonym användare anklagat Lars Thunberg, koncernchef VA Automotive, för att ljuga om sin utbildning - ett påhopp som inte är sant..

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Pingst gör studiebesök i Vatikanen

Dialogen mellan Pingst och Katolska kyrkan i Sverige går in i en ny fas. I maj görs ett gemensamt studiebesök i Vatikanen. Det har aldrig hänt tidigare.

YLE - 12 mar 13 kl. 10:01

Vatikanen fylls av nyfikna som vill följa påvevalet

På tisdagen sammanträdde konklaven i Vatikanen för att välja en ny påve till katolska kyrkan. Vasabon Peter Lüttge är på plats och gör en snabbdokumentär om valet. Peter Lüttge.

Dagen - 25 apr 15 kl. 16:28

Från RFSU till Vatikanen

En svensk barn- äldre- och jämställdhetsminister i Vatikanen. Låter det osannolikt? Faktum är att Åsa Regner på måndag besöker Rom för att träffa påven och tala om människohandel..

Kristianstadsbladet - 14 maj 12 kl. 08:20

Carlsson efter straffmissen: Osannolikt

Spel på övertid, 2?2 mellan Tollarp och Genarp. Då får Tollarp straff.

Västerbottens Folkblad - 09 apr 13 kl. 02:00

Vad är osannolikt?

Vad är sannolikt, osannolikt och sant undrar Katarina Henriksson (S) från Fredrika. Tage Danielsson (1928-1985) var mycket duktig på att skriva träffsäkra monologer. Den om [...

Dagen - 20 jan 11 kl. 03:00

Vatikanen försökte hindra polisutredning

Vatikanen ville hindra de irländska biskoparna från att polisanmäla misstänkta pedofilpräster. Det framgår av ett brev från den påvlige nuntien på Irland till biskoparna 1997. Brevet skickades strax efter att kyrkan på Irland bestämt att prästers övergrepp skulle polisanmälas.

BT - 12 feb 13 kl. 16:27

Vatikanen förbereder farväl

Vatikanen förbereder ett högtidligt avsked av den avgående påven Benedictus XVI ? och inför valet av hans efterträdare. Själv blir Benedictus pensionär i påvedömet efter sina sista plikter.

Dagen - 25 aug 11 kl. 17:02

Vatikanen och SSPX i möte

Vatikanen och den ultrakonservativa gruppen SSPX ska mötas för samtal om en eventuell försoning.

Mötet kommer att äga rum den 14 september och förberedande samtal ska ha hållits "i en väldigt god atmosfär", enligt talespersoner för Society of Saint Pius X (SSPX). Vatikanens presstjänst har bekräftat att mötet ska äga rum, och att kardinal William Levada, prefekt för Troskongregationen, är kyrkans representant.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

Här är trion som ska intervjua partiledarna

Sällan har religionens plats i samhället varit så hett omdebatterat som nu. Vad passar då bättre än att flytta in samtalet i kyrkan? Torsdag den 5 april inleds partiledarutfrågningarna i regi av tidningen Dagen och pingstkyrkan i Uppsala..

Dagen - 4 timmar sedan

”I smyg tänkte jag att jag kanske hade blivit frälst”

Föreställ dig att en av Sveriges mest inflytelserika rockprofiler hamnar på en lovsångshelg i Småland där han blir frälst. Därefter går han en Alphakurs som slutar med att han döps i grannes pool. Inse sedan att verkligheten ibland överträffar dikten.

Dagen - 4 timmar sedan

Singapore – det lilla landet med extra allt

Singapore är en spännande och märklig plats på samma gång. Det lilla landet som samtidigt är en stad och en ö, har mycket att erbjuda, alltifrån vita tigrar till konstgjorda öar..

Dagen - 4 timmar sedan

Omsorgen om andra viktig för Leif-Ove Bohlin

På söndag fyller Leif-Ove Bohlin 70 år. Även om han varit pensionär i flera år fortsätter han både att jobba och ha en massa bollar i luften..

Dagen - 4 timmar sedan

Osunt beroende av staten

Den nya utredningen visar att samfunden inte kan ta för givet att deras rätt till självstyre kommer respekteras, skriver Marcus Jonsson..

Dagen - 4 timmar sedan

Lättuggad livsvisdom som berör

Dagen - 4 timmar sedan

Välkommen du som rubbar hela vår existens

När Jesus dyker upp är ingenting som vanligt längre, han befriar, upprättar och bryter alla förväntningar..

Dagen - 4 timmar sedan

”Mycket av det jag drömt om har gått i uppfyllelse”

Sandra Bäckelid fyller 35 år och är en riktig äventyrare. Födelsedagen firas utomlands på en strand..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.