DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 07:29

DI - 22 feb 18 kl. 15:11

KI: Bättre hållbarhet i de offentliga finansernaHållbarheten i de svenska offentliga finanserna har förbättrats, trots att budgeten för 2018 är underfinansierad. Detta beror framför allt på att de offentliga utgifterna nu bedöms bli lägre som andel av BNP under hela scenarioperioden.  Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin hållbarhetsrapport som publicerades på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Bättre hållbarheti de , offentliga, finanserna
Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Expressen - 28 jun 17 kl. 10:11

”De offentliga finanserna stärks med 85 miljarder”

Sverige stärker de offentliga finanserna med 85 miljarder kronor. Det berättar finansminister Magdalena Andersson under en presskonferens på onsdagsförmiddagen. – När 200 000 fler människor kommit i arbete så är det klart att de offentliga finanserna ökar, säger finansministern.

YLE - 27 aug 18 kl. 11:12

Aktias chefsekonom hälsar till budgetmakarna: Åtgärda de offentliga finanserna nu

Aktias chefsekonom Heidi Schauman säger att de offentliga finanserna bör sättas i skick nu, då ekonomin pekar uppåt. Redan nästa år börjar den ekonomiska tillväxten mattas av och det blir allt svårare att korrigera finanserna, säger hon..

NSD - 13 apr 11 kl. 08:04

Plus i de offentliga finanserna i år

Regeringen räknar med ett överskott i de offentliga finanserna redan i år, enligt prognoserna i vårpropositionen..

Expressen - 23 aug 13 kl. 16:49

"Borg tar lättvindigt på offentliga finanserna"

Regeringen avsätter 25 miljarder kronor i utrymme till höstens budget. Konjunkturinstitutets bedömning är att sex miljarder vore nog. Nu får Anders Borg skarp kritik från Socialdemokraternas Magdalena Andersson som tycker att han borde lyssna mer på sina expertmyndigheter.

DN - 21 jan 14 kl. 10:12

S oroliga för offentliga finanserna

Socialdemokraterna är oroliga för de offentliga finanserna. Det betonade partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson vid ett seminarium i riksdagen på tisdagen.– Det finns skäl till oro, sade hon..

Affärsvärlden - 11 jun 15 kl. 10:53

ESV spår fortsatt underskott i de offentliga finanserna

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo. Prognoserna är ljusare än tidigare, men de förhållandevis stora underskott som Sverige har för närvarande består under de närmaste åren, bedöms det..

Affärsvärlden - 23 nov 15 kl. 10:27

Underskottet i de offentliga finanserna växer

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo..

DI - 24 nov 15 kl. 17:28

Swedbank: Riskbilden minskar för de offentliga finanserna

Genom regeringens åtgärder som presenterades i dag bromsas flyktingströmmen till Sverige kraftigt. Därmed reduceras riskbilden för de offentliga finanserna och riskpremien för svenska obligationer bör därför minska. Det skriver Swedbank i en analys på tisdagseftermiddagen..

YLE - 09 aug 17 kl. 17:54

Budgeten 2018: Statsskulden ska minska och de offentliga finanserna stärkas

Finansminister Petteri Orpos budgetförslag har som mål att skapa marginaler för tillväxt och sysselsättning. Tillväxten kommer enligt finansministeriet att fortsätta även under kommande år, och baserar sig inte längre enbart på konsumtion.
Nu växer också exporten och investeringarna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Urstark norrländsk jobbmarknad

Arbetsgivarna skriker fortsatt efter arbetskraft på många håll och i Norrland är jobbmarknaden rekordstark. Några tecken på en avmattning in på det nya året syns ännu inte i sysselsättningen, med undantag för Skåne..

DI - 30 minuter sedan

1984-samhället har anlänt

Experter varnar för att artificiell intelligens redan används på ett sätt som hotar människors integritet. Systemen utvecklas av en liten klick i Silicon Valley som drivs av tron på att teknik kan lösa allt.  ”Världen lider av techchauvinism”, säger forskaren Meredith Broussard till Di.

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Nedåt i Japan – men Softbank lyfter

De asiatiska börserna handlas blandat under tisdagen efter en sen återhämtning i USA efter dämpad handelsoro. I Japan är Topix-index nere på nivåer som inte setts sedan september 2017..

DI - 1 timme sedan

Dystert i klädhandeln – skoförsäljningen rasar

Det var inte bara Stockholmsbörsen som hade det tufft i november. För den svenska kläd- och skohandeln blev det en dyster månad med minskad försäljning, enligt nya siffror från Svensk Handel Stil. ”December började inte heller bra”, säger Svensk Handel Stils branschordförande Mikael Sandström..

DI - 1 timme sedan

Tips till näringslivet: Våga satsa på en politisk "föredetting"

I november var jag utomlands, så långt bort man kan komma ifrån Sverige. På södra halvklotet har de också börjat julpynta – men i stigande sommartemperaturer. Jakarandaträden blommar.

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdag 11 december

Här är tisdagens agenda..

DI - 2 timmar sedan

Kina och USA diskuterar tidsplan för handelssamtal

Förhandlare från Kina och USA har avhandlat en tidplan för handelssamtal mellan länderna, uppger Kinas handelsdepartement..

DI - 2 timmar sedan

Smålandsföretaget säljer julgranar genom e-handel

Med influencers och e-handel fick familjens traditionella granodling ny växtkraft. Smålandsgran, som ägs av syskonen Anna Benson och Emil Nilsson, säljer ekologiska julgranar online i 24 städer..

DI - 8 timmar sedan

Chefsekonomen: Svårt att pricka rätt fast ränta

Intresset för att binda sina bolån ökar. Det finns enstaka tillfällen då det har lönat sig de senaste åren. Men då ska du ha träffat exakt rätt tidpunkt, och förhandlat med rätt bank.

DI - 8 timmar sedan

Starbreezes rekonstruktör ser "god potential"

Som en del i rekonstruktionsprocessen för gamingbolaget Starbreeze har rekonstruktör Lars Söderqvist skickat bolagens borgenärer en så kallad cirkulärskrivelse som nu också har lagts upp på Starbreeze hemsida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.