DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 15:40

DI - 22 feb 18 kl. 15:11

KI: Bättre hållbarhet i de offentliga finansernaHållbarheten i de svenska offentliga finanserna har förbättrats, trots att budgeten för 2018 är underfinansierad. Detta beror framför allt på att de offentliga utgifterna nu bedöms bli lägre som andel av BNP under hela scenarioperioden.  Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin hållbarhetsrapport som publicerades på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Bättre hållbarheti de , offentliga, finanserna
Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Expressen - 28 jun 17 kl. 10:11

”De offentliga finanserna stärks med 85 miljarder”

Sverige stärker de offentliga finanserna med 85 miljarder kronor. Det berättar finansminister Magdalena Andersson under en presskonferens på onsdagsförmiddagen. – När 200 000 fler människor kommit i arbete så är det klart att de offentliga finanserna ökar, säger finansministern.

NSD - 13 apr 11 kl. 08:04

Plus i de offentliga finanserna i år

Regeringen räknar med ett överskott i de offentliga finanserna redan i år, enligt prognoserna i vårpropositionen..

Expressen - 23 aug 13 kl. 16:49

"Borg tar lättvindigt på offentliga finanserna"

Regeringen avsätter 25 miljarder kronor i utrymme till höstens budget. Konjunkturinstitutets bedömning är att sex miljarder vore nog. Nu får Anders Borg skarp kritik från Socialdemokraternas Magdalena Andersson som tycker att han borde lyssna mer på sina expertmyndigheter.

DN - 21 jan 14 kl. 10:12

S oroliga för offentliga finanserna

Socialdemokraterna är oroliga för de offentliga finanserna. Det betonade partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson vid ett seminarium i riksdagen på tisdagen.– Det finns skäl till oro, sade hon..

Affärsvärlden - 11 jun 15 kl. 10:53

ESV spår fortsatt underskott i de offentliga finanserna

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo. Prognoserna är ljusare än tidigare, men de förhållandevis stora underskott som Sverige har för närvarande består under de närmaste åren, bedöms det..

Affärsvärlden - 23 nov 15 kl. 10:27

Underskottet i de offentliga finanserna växer

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo..

DI - 24 nov 15 kl. 17:28

Swedbank: Riskbilden minskar för de offentliga finanserna

Genom regeringens åtgärder som presenterades i dag bromsas flyktingströmmen till Sverige kraftigt. Därmed reduceras riskbilden för de offentliga finanserna och riskpremien för svenska obligationer bör därför minska. Det skriver Swedbank i en analys på tisdagseftermiddagen..

YLE - 09 aug 17 kl. 17:54

Budgeten 2018: Statsskulden ska minska och de offentliga finanserna stärkas

Finansminister Petteri Orpos budgetförslag har som mål att skapa marginaler för tillväxt och sysselsättning. Tillväxten kommer enligt finansministeriet att fortsätta även under kommande år, och baserar sig inte längre enbart på konsumtion.
Nu växer också exporten och investeringarna.

Expressen - 06 sep 16 kl. 13:27

Kortvarigt plus i de offentliga finanserna

Sveriges offentliga finanser hamnar på plus för första gången på flera år – men snart backar vi igen, enligt Ekonomistyrningsverkets nya prognos..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Skydda dig mot börsras – bygg en kackerlacksportfölj

Är du en riskavert investerare med fokus på värdebevarande? Då kan den så kallade kackerlacksportföljen vara något för dig. Så här bygger du ihop portföljen som ska överleva nästan allt.

DI - 2 timmar sedan

Kina exporterar alltmer bensin

Kina ökade sin export av bensin med 134 procent under maj månad – till 1,47 miljoner ton – jämfört med samma period i fjol, enligt uppgifter från landets tullmyndighet. Även dieselexporten ökade med drygt 62,6 procent till 2 miljoner ton jämfört med maj månad föregående år..

DI - 3 timmar sedan

JAB reser 5 miljarder euro i ny fond

Konglomeratet JAB, är nära att resa 5 miljarder euro, motsvarande drygt 50 miljarder kronor, i en ny fond. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. .

DI - 3 timmar sedan

Tsipras uppfyllde slipslöfte

Under ett framträdande inför politiska allierade i Aten på fredagen framträdde Greklands premiärminister Alexis Tsipras i en vinröd slips, och uppfyllde därmed löftet om att inte bära plagget förrän Greklands skuldproblem blivit lösta..

DI - 3 timmar sedan

Rea på köpcentrum – men ingen vill köpa

E-handels framfart sätter sina spår även på fastighetsmarknaden. Medan logistikfastigheter är glödhett fortsätter köpcentrumfastigheter att tappa. .

DI - 3 timmar sedan

Bostadsutvecklaren Axxonen går i konkurs

Nedgången har för de svenska bostadspriserna har nu skördat ett första offer i form av bostadsutvecklaren Axxonen. Bolaget har nu gått i konkurs, rapporterar E55..

DI - 4 timmar sedan

Loppisfynden att jaga i sommar – och som du kan sälja dyrt

Glas, prydnadsfigurer och vaser från 1970-talet. Det är prylar du ska lägga vantarna på när loppisarna nu avlöser varandra i Sommarsverige. I alla fall om du vill sälja de vidare på Tradera.

DI - 5 timmar sedan

Space X plockar prestigeorder

Det amerikanska försvarsdepartementet har tilldelat Elon Musks Space X ett tyngre kontrakt. .

DI - 5 timmar sedan

Tyska telejättens it-bolag sparkar tusentals

Tyska teleoperatörsjätten Deutsche Telekom egna IT-bolag T-Systems genomför ett större besparingsprogram..

DI - 5 timmar sedan

Netflix pr-chef sparkas efter sex år

Netflix pr-chef Jonathan Friedland fick sparken streamingjätten efter att han uttalat sig olämpligt. Det rapporterar Hollywood Reporter och hänvisar till ett internt mejl på Netflix..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.