DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:29

DI - 22 feb 18 kl. 15:11

KI: Bättre hållbarhet i de offentliga finansernaHållbarheten i de svenska offentliga finanserna har förbättrats, trots att budgeten för 2018 är underfinansierad. Detta beror framför allt på att de offentliga utgifterna nu bedöms bli lägre som andel av BNP under hela scenarioperioden.  Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin hållbarhetsrapport som publicerades på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Bättre hållbarheti de , offentliga, finanserna
Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Expressen - 28 jun 17 kl. 10:11

”De offentliga finanserna stärks med 85 miljarder”

Sverige stärker de offentliga finanserna med 85 miljarder kronor. Det berättar finansminister Magdalena Andersson under en presskonferens på onsdagsförmiddagen. – När 200 000 fler människor kommit i arbete så är det klart att de offentliga finanserna ökar, säger finansministern.

NSD - 13 apr 11 kl. 08:04

Plus i de offentliga finanserna i år

Regeringen räknar med ett överskott i de offentliga finanserna redan i år, enligt prognoserna i vårpropositionen..

Expressen - 23 aug 13 kl. 16:49

"Borg tar lättvindigt på offentliga finanserna"

Regeringen avsätter 25 miljarder kronor i utrymme till höstens budget. Konjunkturinstitutets bedömning är att sex miljarder vore nog. Nu får Anders Borg skarp kritik från Socialdemokraternas Magdalena Andersson som tycker att han borde lyssna mer på sina expertmyndigheter.

DN - 21 jan 14 kl. 10:12

S oroliga för offentliga finanserna

Socialdemokraterna är oroliga för de offentliga finanserna. Det betonade partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson vid ett seminarium i riksdagen på tisdagen.– Det finns skäl till oro, sade hon..

Affärsvärlden - 11 jun 15 kl. 10:53

ESV spår fortsatt underskott i de offentliga finanserna

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo. Prognoserna är ljusare än tidigare, men de förhållandevis stora underskott som Sverige har för närvarande består under de närmaste åren, bedöms det..

Affärsvärlden - 23 nov 15 kl. 10:27

Underskottet i de offentliga finanserna växer

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo..

DI - 24 nov 15 kl. 17:28

Swedbank: Riskbilden minskar för de offentliga finanserna

Genom regeringens åtgärder som presenterades i dag bromsas flyktingströmmen till Sverige kraftigt. Därmed reduceras riskbilden för de offentliga finanserna och riskpremien för svenska obligationer bör därför minska. Det skriver Swedbank i en analys på tisdagseftermiddagen..

YLE - 09 aug 17 kl. 17:54

Budgeten 2018: Statsskulden ska minska och de offentliga finanserna stärkas

Finansminister Petteri Orpos budgetförslag har som mål att skapa marginaler för tillväxt och sysselsättning. Tillväxten kommer enligt finansministeriet att fortsätta även under kommande år, och baserar sig inte längre enbart på konsumtion.
Nu växer också exporten och investeringarna.

Expressen - 06 sep 16 kl. 13:27

Kortvarigt plus i de offentliga finanserna

Sveriges offentliga finanser hamnar på plus för första gången på flera år – men snart backar vi igen, enligt Ekonomistyrningsverkets nya prognos..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Hans Bolander: Många fallgropar med nya bolånegivare

Bolåntagare med stabil ekonomi och gott om låneutrymme i fastigheten hör till vinnarna när nya kreditgivare dyker upp. Men det finns fallgropar att se upp för..

DI - 1 timme sedan

Inget veto från Trump – kommer underteckna budgeten

USA:s president Donald Trump kommer att underteckna den budgetöverenskommelse på 1.300 miljarder dollar som senaten och representanthuset klubbat igenom, rapporterar Reuters och hänvisar till källor i Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Analyschefen: Det blir effekterna av regeringens skatteförslag

Regeringens förslag om ny bolagsskatt kan slå mot mindre fastighetsbolag, och innebära en negativ påverkan på svensk tillväxt. Det säger Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, till Di..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Verkstadsbolag föll i slutet på sur börsvecka

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick relativt svagt..

DI - 1 timme sedan

Norden: Oljan lyfte Oslobörsen som steg mot strömmen

De nordiska börserna gick åt olika håll under fredagens handel. I Norge steg Oslo börs medan det var oförändrat i Köpenhamn och nedåt på de övriga nordiska börserna. Ute i Europa föll börserna på bred front.

DI - 2 timmar sedan

Nobina förlänger kontrakt värt 800 miljoner med norska Ruter

Nobina förlänger avtal med norska Ruter med 2,5 respektive 3 år, fram till april 2022 och 2023..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Fordonsaktier föll på fortsatt oro för handelskrig

I kölvattnet av oro för handelskrig mellan USA och Kina tappade exportberoende industribolag på de europeiska börserna på fredagen. Framförallt fordonsaktier handlades ned. Stoxx Europe 600-index sjönk med 1,0 procent..

DI - 2 timmar sedan

Fackförbundet ser inte minskat byggande: "Branschen går som tåget"

Fackförbundet Byggnads känner inte igen sig i Sveriges Byggindustriers (BI) prognos om ett minskat bostadsbyggande. Tvärtom, "branschen går som tåget".  Det skriver Byggnads i ett pressmeddelande..

DI - 2 timmar sedan

ABB-vd gav finanschef 50 Mkr i lön för nio månader

Di kan avslöja att Timo Ihamuotila tjänade 50 miljoner under sina första nio månader som finansdirektör i ABB. Det är mer än vad Martin Lundstedt fick betalt för att ratta Volvo rekordåret 2017..

DI - 2 timmar sedan

Hemnet: Budgivningen lugnar ned sig

Budgivningen på bostadsrätter har lugnat ned sig ordentligt i takt med att bostadsmarknaden svalnat av. Slutpriserna är nu mycket närmare utropspriserna än tidigare. Hittills i år ligger slutpriserna på bostadsrätter i genomsnitt 4 procent över utropspriserna, jämfört med 13 procent under motsvarande månader i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.