DI > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 23:02

DI - 22 feb 18 kl. 15:11

KI: Bättre hållbarhet i de offentliga finansernaHållbarheten i de svenska offentliga finanserna har förbättrats, trots att budgeten för 2018 är underfinansierad. Detta beror framför allt på att de offentliga utgifterna nu bedöms bli lägre som andel av BNP under hela scenarioperioden.  Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin hållbarhetsrapport som publicerades på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Bättre hållbarheti de , offentliga, finanserna
Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Expressen - 28 jun 17 kl. 10:11

”De offentliga finanserna stärks med 85 miljarder”

Sverige stärker de offentliga finanserna med 85 miljarder kronor. Det berättar finansminister Magdalena Andersson under en presskonferens på onsdagsförmiddagen. – När 200 000 fler människor kommit i arbete så är det klart att de offentliga finanserna ökar, säger finansministern.

YLE - 27 aug 18 kl. 11:12

Aktias chefsekonom hälsar till budgetmakarna: Åtgärda de offentliga finanserna nu

Aktias chefsekonom Heidi Schauman säger att de offentliga finanserna bör sättas i skick nu, då ekonomin pekar uppåt. Redan nästa år börjar den ekonomiska tillväxten mattas av och det blir allt svårare att korrigera finanserna, säger hon..

NSD - 13 apr 11 kl. 08:04

Plus i de offentliga finanserna i år

Regeringen räknar med ett överskott i de offentliga finanserna redan i år, enligt prognoserna i vårpropositionen..

Expressen - 23 aug 13 kl. 16:49

"Borg tar lättvindigt på offentliga finanserna"

Regeringen avsätter 25 miljarder kronor i utrymme till höstens budget. Konjunkturinstitutets bedömning är att sex miljarder vore nog. Nu får Anders Borg skarp kritik från Socialdemokraternas Magdalena Andersson som tycker att han borde lyssna mer på sina expertmyndigheter.

DN - 21 jan 14 kl. 10:12

S oroliga för offentliga finanserna

Socialdemokraterna är oroliga för de offentliga finanserna. Det betonade partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson vid ett seminarium i riksdagen på tisdagen.– Det finns skäl till oro, sade hon..

Affärsvärlden - 11 jun 15 kl. 10:53

ESV spår fortsatt underskott i de offentliga finanserna

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo. Prognoserna är ljusare än tidigare, men de förhållandevis stora underskott som Sverige har för närvarande består under de närmaste åren, bedöms det..

Affärsvärlden - 23 nov 15 kl. 10:27

Underskottet i de offentliga finanserna växer

Ekonomistyrningsverket (ESV) har lämnat reviderade prognoser över de svenska offentliga finanserna och den svenska statens budgetsaldo..

DI - 24 nov 15 kl. 17:28

Swedbank: Riskbilden minskar för de offentliga finanserna

Genom regeringens åtgärder som presenterades i dag bromsas flyktingströmmen till Sverige kraftigt. Därmed reduceras riskbilden för de offentliga finanserna och riskpremien för svenska obligationer bör därför minska. Det skriver Swedbank i en analys på tisdagseftermiddagen..

YLE - 09 aug 17 kl. 17:54

Budgeten 2018: Statsskulden ska minska och de offentliga finanserna stärkas

Finansminister Petteri Orpos budgetförslag har som mål att skapa marginaler för tillväxt och sysselsättning. Tillväxten kommer enligt finansministeriet att fortsätta även under kommande år, och baserar sig inte längre enbart på konsumtion.
Nu växer också exporten och investeringarna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU har nytt förslag till britterna om gränsen

EU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..

DI - 1 timme sedan

Matchning gav riktiga hamburgerjobb

Krisen bland Arbetsförmedlingens underleverantörer är dåliga nyheter för hamburgerkedjan Max, som har haft stor hjälp av företagen i jakten på personal. .

DI - 1 timme sedan

Varselvåg i jobbfixarbranschen

Flera företag som hjälper till med att få folk i jobb och som har Arbetsförmedlingen som sin viktigaste kund säger upp och varslar en stor del av sina anställda. Men branschkritik mot att regeringens resursslukande satsning på extratjänster ligger bakom tillbakavisas av både arbetsmarknadsministern och Arbetsförmedlingen. .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Lättnadsrally på bred front

Ledande amerikanska index steg i rekyl på tisdagen, då investerare bedömer att tullstriden mellan USA och Kina är mindre skadlig än befarat..

DI - 1 timme sedan

DNB sänker fyra fastighetsbolag

DNB Markets sänker fyra fastighetsbolag på tisdagen. Tre av aktierna får säljrekommendationer, enligt Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Så hög blir stormnotan för USA

Orkanen Florences vindar orsakade mellan 15 och 41 miljarder kronor i försäkrade förluster längsmed den amerikanska sydostkusten, enligt Verisk Analytics. Det skriver Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Apple har betalat sin gigantiska skatteskuld till Irland

Irlands regering har inkasserat nästan 150 miljarder kronor i omtvistade skatteskulder och ränta från teknikbjässen Apple, skriver The Guardian..

DI - 2 timmar sedan

Omskakat Kopparbergs lockar

Kopparbergs har varit en kanonplacering, men aktien har fått stryk då brexit skickade ned pundkursen i källaren. Men även om det finns orosmoln hittar Di argument för att köpa aktien..

DI - 2 timmar sedan

Törstiga asiater ska få fart på stabila ölaktier

Bryggeribranschens jättar gnetar i motvind i Europa och blickar mot Asien där tillväxten finns. Ölaktier lockar med stabilitet och god direktavkastning, men värderingarna är i vissa fall något överförfriskade. .

DI - 2 timmar sedan

Hemfosa: Höjd riktkurs, sänkt rekommendation

DNB Markets sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget Hemfosa till behåll från köp. Riktkursen höjs till 130 från 124 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.