SVT > Kultur

Wednesday, 26 September, 07:08

SVT - 22 feb 18 kl. 14:30

Ny näthatslag tandlös – EU sätter stopp för polisens arbetePolisanmälningar av kränkningar på nätet leder sällan till några åtal. Det skulle en ny lag, som börjat gälla från och med årsskiftet råda bot på. 122 anmälningar har kommit in bara i januari men polisen tror att många som nu anmält riskerar att bli besvikna..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny näthatslag, tandlösEU , sätter, stoppför , polisens, arbete
YLE - 18 apr 17 kl. 14:37

Vi besöker tandläkaren för sällan - så här vet du om dina tänder håller på att lossna

Många undviker tandläkaren ända tills det är för sent. För få tandläkarbesök kan leda till svåra inflammationer och till och med att du tappar tänderna. Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för då får du veta om du behöver vård eller inte, men många väntar hellre tills det blir akut.

YLE - 11 sep 17 kl. 04:48

Tandläkare efterlyser lördagsgodis och varnar för smoothies

Smoothies, proteinstänger och dadlar är en del av mångas kost nu för tiden. Men hur påverkar dagens mattrender tandhälsan, och vilka livsmedel hoppas tandläkarna ska bli en kortvarig modefluga? Finländare är sämst i Norden på att borsta tänderna.

Barometern - 14 maj 14 kl. 06:45

Tandläkare i miljonstrid

Tandläkarentreprenören Lars Elmborg, som driver tandläkarkedjan Elmborgs tandvård, har hamnat i en ekonomisk tvist med paraplybolaget Praktikertjänst. Lars Elmborg fick för en tid sedan sparken från Praktikertjänst, som han själv är delägare i, och har sedan dess fört en strid mot Praktikertjänsts avgående vd Carola Lemne som i sin tur precis lämnat bolaget till förmån för ordförandeposten i Svenskt Näringsliv.
Lars Elmborg fick lämna Praktikertjänst i vintras, efter 28 år, sedan han bland annat anklagats för att ha använt panoramaröntgenmaskiner utan tillstånd.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 09:00

Tandläkaren som inte vill gå i pension

Foto: Tommy Svensson
Under de 17 år han skådat folk i given mun har han blivit något av en institution. – Det är lite överdrivet men jag är den tandläkare som varit längst i Tollarp, säger Lucian Terme.
Resan från Oradea till Tollarp var inte lätt att göra.

IDG - 13 mar 15 kl. 08:38

Twitter sätter - till sist - stopp: Nu förbjuds stulna nakenbilder och hämndporr


De stora jättarna på den sociala mediehimlen har fått kritik för tandlöst agerande mot kränkningar och så kallad hämndporr. Nu tar Twitter mer ansvar, men experten är tveksam om det ger någon effekt..

Blekinge Läns tidning - 07 maj 17 kl. 14:00

Sätt stopp för tandläkarnas girighet

Finns det ingen hejd på tandläkarnas girighet i detta län?.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 11:39

Polisen ersätter tandskada

En man från Kronoberg får ersättning efter att ha skadat framtänderna när en polis med hjälp av armgrepp lade ned honom på golvet i arrestintaget i polishuset i Växjö. Mannen var berusad när polisen grep honom i Växjö en sen lördagkväll. Väl i arresten kände sig polismannen nödgad att lägga mannen ner med hjälp av ett armgrepp.

Skånskan - 13 okt 16 kl. 06:00

Tandläkarstudenter sitter sysslolösa

MALMÖ 20 utländska studenter på Tandläkarhögskolan sitter sysslolösa sedan februari. De deltar i ett internationellt specialiseringsprogram på skolan men har ännu inte fått besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket.
Nu ber företrädare för odontologiska fakulteten Malmös politiker om hjälp.

YLE - 02 jan 18 kl. 07:04

TS: Kunder med servicesedlar överraskas av jätteräkningar från privata tandläkarbesök

Åbobor har överraskats av höga räkningar efter besök vid privata tandläkarstationer, skriver Turun Sanomat. Staden misstänker att den privata tandvården utnyttjar sina kunders okunskap om hur servicesedlarna fungerar för att sälja på dem dyra tilläggstjänster, som kunden själv blir tvungen att betala..

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 22:38

Sveriges klimatlag är tandlös menar kritiker

Sveriges klimatpolitiska ramverk, ibland bara kallat "klimatlagen", antogs 2017 och var en överenskommelse mellan samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna. Ramverket har hyllats av regeringen och välkomnats av bland annat Naturskyddsföreningen, men nu möter det kritik för att vara för snävt, tandlöst och underordnat ekonomiska intressen.  Det klimatpolitiska ramverket består av: Klimatlagen - alla regeringar måste följa ramverket, ta fram en handlingsplan för klimatpolitiken och redovisa hur det går.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Curatorn: ”All konst är politisk”

Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..

SVT - 10 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Bill Cosby, har under kvällen fått sitt straff tidsbestämt, domen blev tre till tio år i fängelse. Han dömdes i april i år för att tre gånger under 2004 ha drogat och sexuellt utnyttjat basketspelaren Andrea Constand..

SVT - 11 timmar sedan

Författaren Jens Liljestrand: ”Vilhelm Moberg vände Sverige ryggen”

I höst kommer författaren Jens Liljestrands biografi om Vilhelm Moberg. Det är den första heltäckande biografin om författaren, en sjuhundra sidor lång bok om kärlek, debatter, kultur och utmattningssymptom. Med frågeställningen vad det egentligen säger om oss svenskar, att Utvandrarsviten blivit ett nationalepos..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Kina-satiren har fått konsekvenser

Idag krävde den kinesiska ambassaden återigen en ursäkt från SVT för det satiriska inslaget i programmet Svenska nyheter. Den upptrappade konflikten kan göra att det blir svårare för svenska journalister som verkar i Kina. .

SVT - 14 timmar sedan

Kulturprofilen fortsatt häktad

Hovrätten har beslutat att avslå den så kallade kulturprofilens överklagande av det tidigare häktningsbeslutet. – Han kommer inte att släppas fri, säger Mariana Cuevas, domstolshandläggare på Svea hovrätt, till TT..

SVT - 14 timmar sedan

Kina-satiren skapar reaktioner internationellt

Satiren om kinesiska turister i SVT-programmet Svenska nyheter är inte längre något som bara Sverige och Kina bryr sig om. Historien har blivit omskriven i bland annat brittiska, ryska och amerikanska medier..

SVT - 15 timmar sedan

Michael Kors köper Versace

Det amerikanska modeföretaget Michael Kors köper upp familjeföretaget Versace för 1,8 miljarder euro. Delar av företaget såldes redan 2015 till investmentbolaget Blackstone som nu också säljs vidare till modejätten Michael Kors..

SVT - 15 timmar sedan

Hundratusentals slår tillbaka mot tweet av Donald Trump

Snart har ett år passerat sedan startskottet för metoo-rörelsen. Nu sprider sig en ny hashtag – #whyididntreport över internet. Genom den vittnar hundratusentals personer om sexuella övergrepp de blivit utsatta för och varför det är svårt att anmäla..

SVT - 16 timmar sedan

Pippi Långstrump flyttar till Rinkeby i ny barnbok

Pippi Långstrump kommer tillbaka – men som romsk tjej, och byter Villa Villekulla mot Rinkeby..

SVT - 19 timmar sedan

Kinas ambassad: ”Vi kommer aldrig acceptera en sådan ursäkt”

Påhittade undanflykter – det är vad kinesiska ambassaden tycker om SVT:s ursäkt efter Kina-satiren i programmet Svenska nyheter. Nu uppmanar de SVT att istället komma med en uppriktig ursäkt omedelbart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.