SVT > Kultur

Wednesday, 21 March, 19:35

SVT - 22 feb 18 kl. 14:30

Ny näthatslag tandlös – EU sätter stopp för polisens arbetePolisanmälningar av kränkningar på nätet leder sällan till några åtal. Det skulle en ny lag, som börjat gälla från och med årsskiftet råda bot på. 122 anmälningar har kommit in bara i januari men polisen tror att många som nu anmält riskerar att bli besvikna..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny näthatslag, tandlösEU , sätter, stoppför , polisens, arbete
YLE - 18 apr 17 kl. 14:37

Vi besöker tandläkaren för sällan - så här vet du om dina tänder håller på att lossna

Många undviker tandläkaren ända tills det är för sent. För få tandläkarbesök kan leda till svåra inflammationer och till och med att du tappar tänderna. Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för då får du veta om du behöver vård eller inte, men många väntar hellre tills det blir akut.

YLE - 11 sep 17 kl. 04:48

Tandläkare efterlyser lördagsgodis och varnar för smoothies

Smoothies, proteinstänger och dadlar är en del av mångas kost nu för tiden. Men hur påverkar dagens mattrender tandhälsan, och vilka livsmedel hoppas tandläkarna ska bli en kortvarig modefluga? Finländare är sämst i Norden på att borsta tänderna.

Barometern - 14 maj 14 kl. 06:45

Tandläkare i miljonstrid

Tandläkarentreprenören Lars Elmborg, som driver tandläkarkedjan Elmborgs tandvård, har hamnat i en ekonomisk tvist med paraplybolaget Praktikertjänst. Lars Elmborg fick för en tid sedan sparken från Praktikertjänst, som han själv är delägare i, och har sedan dess fört en strid mot Praktikertjänsts avgående vd Carola Lemne som i sin tur precis lämnat bolaget till förmån för ordförandeposten i Svenskt Näringsliv.
Lars Elmborg fick lämna Praktikertjänst i vintras, efter 28 år, sedan han bland annat anklagats för att ha använt panoramaröntgenmaskiner utan tillstånd.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 09:00

Tandläkaren som inte vill gå i pension

Foto: Tommy Svensson
Under de 17 år han skådat folk i given mun har han blivit något av en institution. – Det är lite överdrivet men jag är den tandläkare som varit längst i Tollarp, säger Lucian Terme.
Resan från Oradea till Tollarp var inte lätt att göra.

IDG - 13 mar 15 kl. 08:38

Twitter sätter - till sist - stopp: Nu förbjuds stulna nakenbilder och hämndporr


De stora jättarna på den sociala mediehimlen har fått kritik för tandlöst agerande mot kränkningar och så kallad hämndporr. Nu tar Twitter mer ansvar, men experten är tveksam om det ger någon effekt..

Blekinge Läns tidning - 07 maj 17 kl. 14:00

Sätt stopp för tandläkarnas girighet

Finns det ingen hejd på tandläkarnas girighet i detta län?.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 11:39

Polisen ersätter tandskada

En man från Kronoberg får ersättning efter att ha skadat framtänderna när en polis med hjälp av armgrepp lade ned honom på golvet i arrestintaget i polishuset i Växjö. Mannen var berusad när polisen grep honom i Växjö en sen lördagkväll. Väl i arresten kände sig polismannen nödgad att lägga mannen ner med hjälp av ett armgrepp.

Skånskan - 13 okt 16 kl. 06:00

Tandläkarstudenter sitter sysslolösa

MALMÖ 20 utländska studenter på Tandläkarhögskolan sitter sysslolösa sedan februari. De deltar i ett internationellt specialiseringsprogram på skolan men har ännu inte fått besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket.
Nu ber företrädare för odontologiska fakulteten Malmös politiker om hjälp.

YLE - 02 jan 18 kl. 07:04

TS: Kunder med servicesedlar överraskas av jätteräkningar från privata tandläkarbesök

Åbobor har överraskats av höga räkningar efter besök vid privata tandläkarstationer, skriver Turun Sanomat. Staden misstänker att den privata tandvården utnyttjar sina kunders okunskap om hur servicesedlarna fungerar för att sälja på dem dyra tilläggstjänster, som kunden själv blir tvungen att betala..

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 22:38

Sveriges klimatlag är tandlös menar kritiker

Sveriges klimatpolitiska ramverk, ibland bara kallat "klimatlagen", antogs 2017 och var en överenskommelse mellan samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna. Ramverket har hyllats av regeringen och välkomnats av bland annat Naturskyddsföreningen, men nu möter det kritik för att vara för snävt, tandlöst och underordnat ekonomiska intressen.  Det klimatpolitiska ramverket består av: Klimatlagen - alla regeringar måste följa ramverket, ta fram en handlingsplan för klimatpolitiken och redovisa hur det går.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Donation från läkemedelsföretag till Londonmuseum skapar debatt

I Storbritannien har en gåva på en miljon pund till Londonmuseet National Portrait Gallery från den amerikanska stenrika släkten Sackler skapat debatt. Anledningen är att släkten är ägare till företaget bakom opioiden OxyContin – medicinen som ligger bakom den drogepidemi som de senaste åren svept över USA..

SVT - 1 timme sedan

K-popartister ska uppträda i Nordkorea – första gången sedan 2005

Efter Nordkoreas deltagande i vinter-OS i Pyeongchang ska nu sydkoreanska k-popartister skickas över gränsen till nordkoreanska huvudstadenstaden Pyongyang. K-pop artister har inte synts i Nordkorea sedan 2005..

SVT - 2 timmar sedan

Han blir ny chefredaktör på Kvällsposten

Expressens malmöredaktion Kvällsposten får ny chefredaktör: Magnus Ringman. Efter att ha jobbat som stabschef på Aftonbladet går han nu över till konkurrenten, och ger sig in i den skånska lokaljournalistiken..

SVT - 2 timmar sedan

Norsk litteraturskatt gratis på nätet

I början av februari blev Norge det första landet i världen att göra nästan hela det nationella litterära arvet gratis tillgängligt på internet..

SVT - 3 timmar sedan

Mario Vargas Llosa kritiseras för att skylla journalistmord på pressfriheten

Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa har rört upp känslor genom att säga att morden på mexikanska journalister hänger ihop med den utvidgade pressfriheten. Nu vänder sig journalister mot den peruanske författaren..

SVT - 4 timmar sedan

Vanligare med cigaretter på film: Netflix kritiseras för att romantisera rökning

Strömningstjänsten Netflix kritiseras för att ha ett stort antal scener med personer som röker i sitt sortiment. Även på vita duken märks en spirande cigarettrend. Därmed frågar Kulturnyheterna sig: har det blivit coolt att röka på film igen?.

SVT - 5 timmar sedan

Susanna Pettersson blir ny chef på Nationalmuseum

Susanna Pettersson, tidigare chef för konstmuseet Ateneum i Helsingfors, blir ny överintendent för Nationalmuseum i Stockholm. Hon börjar sitt nya jobb i år, men kommer till en arbetsplats vars budget det stormat kring..

SVT - 6 timmar sedan

Trakasserier och veganism – de nya barnbokstrenderna

Hälsolitteratur, skarp kritik mot köttnormen och flickor som utsätts för sexuella trakasserier. Det är de stora trenderna i förra årets barnboksutgivning..

SVT - 6 timmar sedan

Piratkopieringen ökade 2017 – tv-serier och musik populärast

Under 2017 gjordes 300 miljarder besök på piratsajter, enligt antipiratföretaget Muso. Mer än en tredjedel av besöken gällde tv-serier, följt av musik. Men olaglig nedladdning av film minskade..

SVT - 8 timmar sedan

Mark Levengood och Jonas Gardell startar podd

Ett av Sveriges mest kända par startar podden Mark & Jonas om sin vardag, skriver förlaget Norstedts i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.