SVT > Kultur

Friday, 14 December, 02:28

SVT - 22 feb 18 kl. 14:30

Ny näthatslag tandlös – EU sätter stopp för polisens arbetePolisanmälningar av kränkningar på nätet leder sällan till några åtal. Det skulle en ny lag, som börjat gälla från och med årsskiftet råda bot på. 122 anmälningar har kommit in bara i januari men polisen tror att många som nu anmält riskerar att bli besvikna..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny näthatslag, tandlösEU , sätter, stoppför , polisens, arbete
YLE - 18 apr 17 kl. 14:37

Vi besöker tandläkaren för sällan - så här vet du om dina tänder håller på att lossna

Många undviker tandläkaren ända tills det är för sent. För få tandläkarbesök kan leda till svåra inflammationer och till och med att du tappar tänderna. Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för då får du veta om du behöver vård eller inte, men många väntar hellre tills det blir akut.

YLE - 11 sep 17 kl. 04:48

Tandläkare efterlyser lördagsgodis och varnar för smoothies

Smoothies, proteinstänger och dadlar är en del av mångas kost nu för tiden. Men hur påverkar dagens mattrender tandhälsan, och vilka livsmedel hoppas tandläkarna ska bli en kortvarig modefluga? Finländare är sämst i Norden på att borsta tänderna.

Barometern - 14 maj 14 kl. 06:45

Tandläkare i miljonstrid

Tandläkarentreprenören Lars Elmborg, som driver tandläkarkedjan Elmborgs tandvård, har hamnat i en ekonomisk tvist med paraplybolaget Praktikertjänst. Lars Elmborg fick för en tid sedan sparken från Praktikertjänst, som han själv är delägare i, och har sedan dess fört en strid mot Praktikertjänsts avgående vd Carola Lemne som i sin tur precis lämnat bolaget till förmån för ordförandeposten i Svenskt Näringsliv.
Lars Elmborg fick lämna Praktikertjänst i vintras, efter 28 år, sedan han bland annat anklagats för att ha använt panoramaröntgenmaskiner utan tillstånd.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 09:00

Tandläkaren som inte vill gå i pension

Foto: Tommy Svensson
Under de 17 år han skådat folk i given mun har han blivit något av en institution. – Det är lite överdrivet men jag är den tandläkare som varit längst i Tollarp, säger Lucian Terme.
Resan från Oradea till Tollarp var inte lätt att göra.

IDG - 13 mar 15 kl. 08:38

Twitter sätter - till sist - stopp: Nu förbjuds stulna nakenbilder och hämndporr


De stora jättarna på den sociala mediehimlen har fått kritik för tandlöst agerande mot kränkningar och så kallad hämndporr. Nu tar Twitter mer ansvar, men experten är tveksam om det ger någon effekt..

Blekinge Läns tidning - 07 maj 17 kl. 14:00

Sätt stopp för tandläkarnas girighet

Finns det ingen hejd på tandläkarnas girighet i detta län?.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 11:39

Polisen ersätter tandskada

En man från Kronoberg får ersättning efter att ha skadat framtänderna när en polis med hjälp av armgrepp lade ned honom på golvet i arrestintaget i polishuset i Växjö. Mannen var berusad när polisen grep honom i Växjö en sen lördagkväll. Väl i arresten kände sig polismannen nödgad att lägga mannen ner med hjälp av ett armgrepp.

Skånskan - 13 okt 16 kl. 06:00

Tandläkarstudenter sitter sysslolösa

MALMÖ 20 utländska studenter på Tandläkarhögskolan sitter sysslolösa sedan februari. De deltar i ett internationellt specialiseringsprogram på skolan men har ännu inte fått besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket.
Nu ber företrädare för odontologiska fakulteten Malmös politiker om hjälp.

YLE - 02 jan 18 kl. 07:04

TS: Kunder med servicesedlar överraskas av jätteräkningar från privata tandläkarbesök

Åbobor har överraskats av höga räkningar efter besök vid privata tandläkarstationer, skriver Turun Sanomat. Staden misstänker att den privata tandvården utnyttjar sina kunders okunskap om hur servicesedlarna fungerar för att sälja på dem dyra tilläggstjänster, som kunden själv blir tvungen att betala..

Supermiljöbloggen - 03 mar 18 kl. 22:38

Sveriges klimatlag är tandlös menar kritiker

Sveriges klimatpolitiska ramverk, ibland bara kallat "klimatlagen", antogs 2017 och var en överenskommelse mellan samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna. Ramverket har hyllats av regeringen och välkomnats av bland annat Naturskyddsföreningen, men nu möter det kritik för att vara för snävt, tandlöst och underordnat ekonomiska intressen.  Det klimatpolitiska ramverket består av: Klimatlagen - alla regeringar måste följa ramverket, ta fram en handlingsplan för klimatpolitiken och redovisa hur det går.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Robin Thicke och Pharrell Williams döms att betala skadestånd till Marvin Gayes familj

Den långvariga upphovsrättsliga kampen om Robin Thicke och Pharrell Williams megahit Blurred lines från 2013 är över. De två artisterna döms att betala 5 miljoner pund till Marvin Gayes familj..

SVT - 6 timmar sedan

Sjukvårdspartier på framfart – vad betyder det för kulturen?

Tre månader efter valet och fortfarande ingen regering. I kommunerna och regionerna börjar det sakta men säkert klarna. En sak är dock säker: enfrågepartier, särskilt med sjukvårdsinriktning, har gått starkt framåt i regionerna och landstingen.

SVT - 7 timmar sedan

The Cure, Janet Jackson och Stevie Nicks invalda i the rock & roll hall of fame

Av 15 nominerade till årets placeringar i Rock & roll hall of fame, blev sju stycken invalda..

SVT - 7 timmar sedan

Operarecension: Rucklarens väg

Idag är det många kvinnor slår sig fram som dirigenter. Men kanadensiska Barbara Hannigan är onekligen unik med sin dubbla karriär: en akrobatisk hög sopran som sjunger svåra roller, gärna också i spagat och tåspetsskor. Och nu har Hannigan en tredje karriär, projektet Equilibrium, där hon producerar turnéföreställningar och coachar unga sångare.

SVT - 7 timmar sedan

Veckorevyn lägger ner papperstidningen

Irena Pozar kommer att ta över driften för den digitala upplagan av Veckorevyn som chefredaktör och från och med januari blir det inga fler magasin i pappersform, skriver Dagens media..

SVT - 7 timmar sedan

Liv Ullman fyller 80: ”Men jag är ju inte 80 inombords”

Liv Ullman hade spelat teater i Norge i flera år när hon träffade Ingmar Bergman som gjorde henne till filmstjärna. Hon blev Oscarsnominerad två gånger; för sin roll som Kristina i Utvandrarna och som Jenny Isaksson i Ansikte mot ansikte på 70-talet. 2018 har hon mest fått prata om Ingmar Bergman i samband med regissörens 100-årsjubileum, nu ser hon fram emot att prata om något annat..

SVT - 9 timmar sedan

Nobels fredsfest i Oslo blev en folkfest

Av ekonomiska skäl ersattes den annars internationellt stjärnspäckade fredspriskonserten i år av en alternativ konsert, med lokala artister, öppen för allmänheten: Nobels fredsfest mitt i centrala Oslo. – Det blev en riktig folkfest, vilket vi gillar i Norge, säger kulturjournalisten Agnes Moxnes till Kulturnyheterna..

SVT - 10 timmar sedan

Rockstjärna utslängd från sin Sverigespelning

Peter Murphy, tidigare frontman i det brittiska gothrockbandet Bauhaus, blev på onsdagskvällen utkastad från sin egen konsert på Nalen i Stockholm, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 12 timmar sedan

Hilma af Klints liv blir opera

Konstnären Hilma af Klints liv och konst är temat för en ny opera, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt..

SVT - 13 timmar sedan

Moderna museet om indragen fri entré: ”Ett hån”

I går röstade riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budget som ska börja gälla vid årsskiftet. Ett område man ska spara in pengar på är fri entré på de statliga museena. Nu reagerar Moderna museets chef Daniel Birnbaum: ”Ett hån”, skriver han i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.