Expressen > Nyheter

Tuesday, 24 April, 04:54

Expressen - 22 feb 18 kl. 13:19

Nya förslaget: Skolansvariga ska bygga bort segregationSkolor ska ha elever med olika bakgrund. Kommuner och fristående skolhuvudmän får nu ett uttalat krav på sig att verka för det. Enligt utbildningsminister Gustav Fridolin kan det göras genom att placera nya skolor strategiskt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gustav Fridolin

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya förslaget, Skolansvarigaska , bygga, bort, segregation
Sydöstran - 24 jan 11 kl. 03:00

Kostsamt att bygga bort båtkö

KARLSHAMN Närmare 19 miljoner kronor. Det räknar en konsultfirma med att det kan komma att kosta att bygga bort kön till båtplatser i kommunen..

Vimmerby Tidning - 25 mar 14 kl. 08:59

SAP vill bygga bort bostadsbristen

I går avslöjade Socialdemokraterna den tredje delen av framtidskontraktet för Linköping. I fokus ligger bostadsbristen. Om de vinner valet i september ska de göra allt de kan för att bygga bort den..

DN - 30 maj 15 kl. 13:16

Så vill S bygga bort bostadsbristen

Allmännyttan måste ta ansvar för att bygga bort bostadsbristen. Det kräver Socialdemokraternas arbetsgrupp på den pågående S-kongressen i Västerås..

GöteborgsPosten - 01 jun 15 kl. 05:00

Alla behövs för att bygga bort bostadsbristen

För att kunna bygga bort trångboddhet, bostadsbrist och osäkra tredjehandskontrakt välkomnar vi både stora och små aktörer, skriver Ulf Kamne (MP) och Jahja Zeqiraj (S)..

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 15:06

Löfven vill bygga bort arbetslösheten

Regeringen vill bygga bort arbetslösheten.
I höstbudgeten kommer ett jobbpaket på 8,5 miljarder kronor till bland annat 15 000 nya hyresrätter.
– Det här är den största jobbsatsningen i Sverige på många, många år, sade statsminister Stefan Löfven..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 15:06

Löfven vill bygga bort arbetslösheten

Regeringen vill bygga bort arbetslösheten.
I höstbudgeten kommer ett jobbpaket på 8,5 miljarder kronor till bland annat 15 000 nya hyresrätter.
– Det här är den största jobbsatsningen i Sverige på många, många år, sade statsminister Stefan Löfven..

DN - 24 okt 15 kl. 12:10

Omöjligt bygga bort risken för terrordåd


Försök inte bygga bort faran, lås inte in er i skolorna. Det rådet får Sverige av Trond Henry Blattmann, vars son blev ett av Anders Behring Breiviks offer den 22 juli 2011..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 16 kl. 06:01

Går inte att bygga bort

Det skulle behöva byggas 700 000 nya bostäder de kommande tio åren bara för att hålla jämna steg med folkökningen, enligt statliga Boverket. Men myndighetens egen analytiker menar att det är en helt orealistisk tanke. Bostadsbristen har andra orsaker och går helt enkelt inte att bygga bort..

Expressen - 21 aug 16 kl. 14:45

Så vill V bygga bort bostadsbristen

Vänsterpartiet vill bygga bort bostadsbristen för studenter. Partiets förslag: Staten ska låna ut pengar till byggföretag. – Bostadsbristen är ett av våra mest akuta samhällsproblem, säger partiledare Jonas Sjöstedt..

Blekinge Läns tidning - 30 nov 17 kl. 16:36

Politiker vill bygga bort otryggheten i skolan

Övervakningskameror löser inte grundproblemen i som finns i gymnasieskolorna. Det menar Sandra Bizzozero (S) som i stället vill bygga bort otryggheten..

GöteborgsPosten - 27 feb 18 kl. 18:06

De vill bygga bort arkaden på Andra Långgatan

Otryggt, ofräscht och mörkt. Så beskriver Brf Skonaren pelargången på den del av Andra Långgatan som vetter mot Masthuggstorget. Nu ansöker de att få bygga bort den..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

George Bush till sjukhus

Tidigare amerikanske presidenten George HW Bush har förts till sjukhus för intensivvård.Enligt CNN rör det sig om en infektion i blodet..

Expressen - 4 timmar sedan

Här möts Macron och Trump i Vita huset

Frankrikes president Emmanuel Macron anlände till Washington för att träffa Donald Trump under måndagen.Under mötet väntas de båda makthavarna diskutera frågor som rör USA:s handel och kärnvapenavtalet med Iran, skriver Reuters..

Expressen - 5 timmar sedan

Skottskadad man kom in till akuten

En misstänkt skottskadad man kom in till akuten på sjukhuset i Lund sent på måndagskvällen.Det är inte känt hur illa skadad han är..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna drunknade när båten kantrade

Tre män överlevde men en kvinna i 35-årsåldern dog när en mindre båt kantrade utanför södra Själland på måndagseftermiddagen.Olycksorsaken är okänd..

Expressen - 6 timmar sedan

Nya råd ska ge äldre bättre mat

Måltiderna i äldreomsorgen ska i högre utsträckning än i dag utgå från individens behov och främja både aptit och matglädje. Det konstaterar Livsmedelsverket som nu kommer med nya råd om måltider inom hemtjänst och på äldreboenden..

Expressen - 6 timmar sedan

Man döms för 20-tal brott mot äldre

En man i 25-årsåldern döms för en rad stölder och bedrägerier mot äldre personer i Västerbotten och Jämtland i december förra året. Det rör sig om ett 20-tal brott, skriver Västerbottens-Kuriren..

Expressen - 6 timmar sedan

Man misstänks för 34 sexövergrepp mot barn

En man i 20-årsåldern misstänks för 34 fall av sexuella övergrepp mot personer under 18 år. Brotten ska ha ägt rum någonstans i Flens kommun mellan åren 2011 och 2014, skriver lokala medier..

Expressen - 6 timmar sedan

Larm om drunkning – två personer uppdragna ur å

På måndagskvällen har polis och räddningstjänst ryckt ut på larm om en drunkningsolycka i Marks kommun.Räddningstjänsten uppger att de fått upp två personer ur vattnet och att skadeläget är oklart. .

Expressen - 7 timmar sedan

Uppgifter: Mobbning och maktmissbruk på tv-jätte

Strix Television kan stoltsera med dokusåpor som ”Expedition Robinson”, ”Farmen” och ”Baren”. Men framgångarna har ett pris, enligt DN.Flera medarbetare väljer nu att berätta om maktmissbruk, mobbning och utfrysning bakom kamerorna..

Expressen - 7 timmar sedan

Smugglade 40 000 cigg – man döms till fängelse

En man i 40-årsåldern stoppades i tullen med närmare 40 000 cigaretter i sin skåpbil.Nu döms mannen till fängelse av Ystads tingsrätt för smuggling, skriver Ystads Allehanda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.