Expressen > Nyheter

Monday, 23 July, 08:14

Expressen - 22 feb 18 kl. 13:19

Nya förslaget: Skolansvariga ska bygga bort segregationSkolor ska ha elever med olika bakgrund. Kommuner och fristående skolhuvudmän får nu ett uttalat krav på sig att verka för det. Enligt utbildningsminister Gustav Fridolin kan det göras genom att placera nya skolor strategiskt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gustav Fridolin

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya förslaget, Skolansvarigaska , bygga, bort, segregation
Sydöstran - 24 jan 11 kl. 03:00

Kostsamt att bygga bort båtkö

KARLSHAMN Närmare 19 miljoner kronor. Det räknar en konsultfirma med att det kan komma att kosta att bygga bort kön till båtplatser i kommunen..

Vimmerby Tidning - 25 mar 14 kl. 08:59

SAP vill bygga bort bostadsbristen

I går avslöjade Socialdemokraterna den tredje delen av framtidskontraktet för Linköping. I fokus ligger bostadsbristen. Om de vinner valet i september ska de göra allt de kan för att bygga bort den..

DN - 30 maj 15 kl. 13:16

Så vill S bygga bort bostadsbristen

Allmännyttan måste ta ansvar för att bygga bort bostadsbristen. Det kräver Socialdemokraternas arbetsgrupp på den pågående S-kongressen i Västerås..

GöteborgsPosten - 01 jun 15 kl. 05:00

Alla behövs för att bygga bort bostadsbristen

För att kunna bygga bort trångboddhet, bostadsbrist och osäkra tredjehandskontrakt välkomnar vi både stora och små aktörer, skriver Ulf Kamne (MP) och Jahja Zeqiraj (S)..

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 15:06

Löfven vill bygga bort arbetslösheten

Regeringen vill bygga bort arbetslösheten.
I höstbudgeten kommer ett jobbpaket på 8,5 miljarder kronor till bland annat 15 000 nya hyresrätter.
– Det här är den största jobbsatsningen i Sverige på många, många år, sade statsminister Stefan Löfven..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 15:06

Löfven vill bygga bort arbetslösheten

Regeringen vill bygga bort arbetslösheten.
I höstbudgeten kommer ett jobbpaket på 8,5 miljarder kronor till bland annat 15 000 nya hyresrätter.
– Det här är den största jobbsatsningen i Sverige på många, många år, sade statsminister Stefan Löfven..

DN - 24 okt 15 kl. 12:10

Omöjligt bygga bort risken för terrordåd


Försök inte bygga bort faran, lås inte in er i skolorna. Det rådet får Sverige av Trond Henry Blattmann, vars son blev ett av Anders Behring Breiviks offer den 22 juli 2011..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 16 kl. 06:01

Går inte att bygga bort

Det skulle behöva byggas 700 000 nya bostäder de kommande tio åren bara för att hålla jämna steg med folkökningen, enligt statliga Boverket. Men myndighetens egen analytiker menar att det är en helt orealistisk tanke. Bostadsbristen har andra orsaker och går helt enkelt inte att bygga bort..

Expressen - 21 aug 16 kl. 14:45

Så vill V bygga bort bostadsbristen

Vänsterpartiet vill bygga bort bostadsbristen för studenter. Partiets förslag: Staten ska låna ut pengar till byggföretag. – Bostadsbristen är ett av våra mest akuta samhällsproblem, säger partiledare Jonas Sjöstedt..

Blekinge Läns tidning - 30 nov 17 kl. 16:36

Politiker vill bygga bort otryggheten i skolan

Övervakningskameror löser inte grundproblemen i som finns i gymnasieskolorna. Det menar Sandra Bizzozero (S) som i stället vill bygga bort otryggheten..

GöteborgsPosten - 27 feb 18 kl. 18:06

De vill bygga bort arkaden på Andra Långgatan

Otryggt, ofräscht och mörkt. Så beskriver Brf Skonaren pelargången på den del av Andra Långgatan som vetter mot Masthuggstorget. Nu ansöker de att få bygga bort den..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Pendeltågstation snart åter i drift

Pendeltågstationen Stockholm City beräknas kunna öppna för trafik i slutet av veckan, skriver SL i ett pressmeddelande..

Expressen - 30 minuter sedan

Buss har kört in i viadukt

En buss har kört in i en järnvägsviadukt.– Det ska ha inträffat på Svanevägen, nära järnvägsstationen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Tjuvar stal avgassystem vid inbrott

Polisen har under natten till måndagen mottagit larm om misstänkta inbrott.I Höör ska tjuvar ha kommit över ett avgassystem..

Expressen - 1 timme sedan

Henrik hörde pip i stupröret – dammsög upp måsunge

Henrik och hans familj hamnade mitt i en insats för att ta upp en måsunge ur marken.Fem personer och en dammsugare deltog i räddningsarbetet.– Då hörde vi ett ljud som påminner om när man dammsuger upp någonting för stort där hemma och i stället för att pipet kom nerifrån marken hörde vi nu pipet inifrån dammsugaren, säger Henrik..

Expressen - 1 timme sedan

Brand under kraftledning

Under natten brann det med öppna lågor i terrängen vid en kraftledning i Kalmar.Det är i nuläget oklart vad som kan ha orsakat branden, enligt polisens uppgifter..

Expressen - 1 timme sedan

Hällde bensin på villa och tände på – polisen utreder försök till grov mordbrand

Någon hällde bensin på en villa i Kungsbacka under natten till måndagen.Personen eller personerna har sedan tänt på.– Boende lyckas släcka branden själva i förstaläget, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 2 timmar sedan

Mattbedragarna slog till mot äldre och dementa

En man i 50-årsåldern lurade över 20 äldre, bland annat senildementa, på tusentals kronor genom att utge sig för att sälja äkta mattor. Nu har mannen och hans son dömts till fängelse för grovt bedrägeri.Inger, 76, och Mary, 88, är två av de drabbade.

Expressen - 2 timmar sedan

Gravida Elisa, 25, dog på sjukhuset – efter missfall

25-åriga Elisa var gravid med sitt andra barn när hon fick svåra smärtor och blödningar.På sjukhuset får hon missfall och sepsis, blodförgiftning, som personalen inte lyckas hejda. Samtidigt begås flera misstag.

Expressen - 2 timmar sedan

Trumps svar till Iran: ”Hota aldrig USA”

På söndagen fick USA en skarp varning från Irans president Hassan Rouhani. – Amerika borde veta... ett krig med Iran är alla krigs moder, säger Hassan Rouhani, enligt Reuters.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera personer har skjutits i Toronto

Ett flertal personer har skjutits i Toronto, Kanada. Enligt Sky News ska minst åtta personer, varav ett barn, ha förts till sjukhus. Skjutningen ska ha pågått över flera kvarter i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.