Expressen > Kultur

Monday, 23 July, 08:15

Expressen - 22 feb 18 kl. 12:09

Ska vi debattera människors rätt att existera?Kajsa Ekis Ekmans debatt om transkvinnor och biologi vore otänkbar om det gällde andra gruppers rätt att existera.Isobel Hadley-Kamptz ser en tidsanda av förtryck och intolerans marschera in på dagens kultursidor..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekis Ekmans, Hadley-Kamptz

Dela artikeln

544 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska vi debattera, människorsrätt att , existera
EU-Parlamentet - 08 maj 15 kl. 18:41

Artikel - Malmström i handelsutskottet för att debattera förslag om ISDS

Allmän information : Den 6 maj debatterade ledamöter i handelsutskottet tillsammans med kommissionär Cecilia Malmström nya förslag om hur tvister mellan utländska investerare och stater bäst ska kunna lösas inom ramen för handelsavtalet med USA. Utskottsordförande Bernd Lange beskrev kommissionärens förslag om att skapa en permanent internationell investerartribunal som ”ett steg i rätt riktning”, men sade också att ”det inte går tillräckligt långt för att återupprätta människors förtroende i frågan”.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

Dagen - 27 okt 11 kl. 12:20

Läs en betraktares upplevelse av "Dawkins-debatten"

Per Landgren, svensk forskare i idéhistoria och verksam vid Oxfords universitet, besökte den debatt som William Lane Craig skulle ha haft med atiesten Richard Dawknins. Läs hans berättelse om debatten här.

Redan vid sjutiden på tisdagskvällen ringlade långa köer utanför ingångarna till det storslagna Sheldonian Theatre.

SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

TA - 20 jun 13 kl. 06:30

Valfrihetens vara eller icke vara inom primärvården

Foto: Meek, Tore
Svar till Dennis Andersson (den 3 juni).
Dennis Andersson fortsätter att argumentera som det anstår en politiker med skygglapparna på, det vill säga han väljer att inte kommentera mina förklaringar till de sakfel som han tidigare presenterat i sina debattinlägg utan går glatt vidare med nya felaktiga påståenden. Värst är hans trista insinuationer om att vi fuskar med ersättningen.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 13:50

"Det är inget som saknas"

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Ett 30-tal författare medverkar på årets bokfestival där Edit Södergran uppmärksammas lite extra. Dessutom ska samtal om litteraturen i vardagen föras och den fysiska bokens tillstånd debatteras.
Kristianstads bokfestival är i dag en etablerad institution i sydsvenskt kulturliv.

YLE - 21 sep 13 kl. 06:00

Sebastian Bergholm: Vi svinpälsar bryr oss om det som inte angår oss och tvärtom

Jani Salomaa heter killen bakom Hetero Pride som ordnas i Helsingfors idag. Detta som en reaktion mot att han anser att media vill tvinga till tolerans av sexuella minoriteter. I Finland får man inte längre säga sig stödja traditionella familjevärderingar menar han också.

Barometern - 23 apr 14 kl. 08:31

?Vi ska säga nej till euron?

Närodlad EU-politik som lyfter fram både regionala och lokala frågor.
Det är Kent Johanssons beskrivning av vilken EU-politik har står bakom. Kent Johansson (C) har en brokig och spännande politisk bakgrund.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Att skriva på samiska är hett politiskt stoff

I Ann-Helén Laestadius böcker om Agnes och Henrik försöker ungdomarna restaurera ett förlorat språk.Gunnar Ardelius om ett författarskap som borde beröra hela Sverige..

Expressen - 3 timmar sedan

Miljardärernas gräsmattor lyser gröna i torkans Sverige

Katastrofer som bränderna i svenska skogar kan också skapa starkare band i civilsamhället – men inte på alla håll. Ulrika Kärnborg läser den nya boken från Richard Wilkinson och Kate Pickett, paret bakom "Jämlikhetsanden". .

Expressen - Igår: 05:00

Ulfs utvandrare ger fingret åt den svenska överheten

Ulf Kristerssons bidrag till Expressens kultursommar är Vilhelm Mobergs utvandrarserie.Jens Liljestrand åkte till Grisslehamn på jakt efter moderat myndighetskritik och frihetslängtan..

Expressen - I förrgår: 08:37

Nu väntar den politiska striden för Telia

På morgonen avslöjades att Telia köper Bonnier Broadcasting. Men vad händer med till exempel TV4 om staten nu släpper ägandet i Telia? Mattias Fyrenius skriver om Nordens största medieaffär någonsin.

Expressen - 20 jul 18 kl. 05:00

Skam är ett ogräs så tjockt att inget annat kan växa

I standupföreställningen "Nanette" gör komikern Hannah Gadsby upp med självhat som humor hos gaycommunityt.Hanna Johansson skriver om skammen som gör sig påmind när man minst anar det..

Expressen - 20 jul 18 kl. 05:00

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 137

Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt av sin podcast – lyssna!.

Expressen - 19 jul 18 kl. 05:00

Klimatfiktion för en värld som brinner

Bränder härjar i Sverige och torkan har förtvivlat landets bönder under en av de varmaste somrar vi upplevt i modern tid.Victor Malm läser Maja Lundes "Blå", en dystopisk kli-fi-roman om en framtid som inte känns alltför avlägsen..

Expressen - 19 jul 18 kl. 05:00

Konsten skyddar henne mot katastrofen

Konstnären Lenke Rothman förlorade åtta av tio familjemedlemmar i Auschwitz. Magnus Florin ser en utställning full av föremål som ger skydd mot det fruktansvärda..

Expressen - 18 jul 18 kl. 14:03

Det är vi själva som skapat brandkaoset

Kanske var det inte så smart att plantera och driva upp gran och tall för hela slanten tills hettan blev vår herre, skriver Sven Olov Karlsson. .

Expressen - 18 jul 18 kl. 05:00

Vampyropera på Läckö slott är en blodlös historia

Tio år har gått sedan "Twilight" satte tonårshjärtan i brand – först nu når vampyrhajpen de svenska operascenerna. Hanna Höglund ser en blodsugaropera som saknar bett..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.