Expressen > Kultur

Tuesday, 24 April, 04:35

Expressen - 22 feb 18 kl. 12:09

Ska vi debattera människors rätt att existera?Kajsa Ekis Ekmans debatt om transkvinnor och biologi vore otänkbar om det gällde andra gruppers rätt att existera.Isobel Hadley-Kamptz ser en tidsanda av förtryck och intolerans marschera in på dagens kultursidor..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekis Ekmans, Hadley-Kamptz

Dela artikeln

544 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska vi debattera, människorsrätt att , existera
EU-Parlamentet - 08 maj 15 kl. 18:41

Artikel - Malmström i handelsutskottet för att debattera förslag om ISDS

Allmän information : Den 6 maj debatterade ledamöter i handelsutskottet tillsammans med kommissionär Cecilia Malmström nya förslag om hur tvister mellan utländska investerare och stater bäst ska kunna lösas inom ramen för handelsavtalet med USA. Utskottsordförande Bernd Lange beskrev kommissionärens förslag om att skapa en permanent internationell investerartribunal som ”ett steg i rätt riktning”, men sade också att ”det inte går tillräckligt långt för att återupprätta människors förtroende i frågan”.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

Dagen - 27 okt 11 kl. 12:20

Läs en betraktares upplevelse av "Dawkins-debatten"

Per Landgren, svensk forskare i idéhistoria och verksam vid Oxfords universitet, besökte den debatt som William Lane Craig skulle ha haft med atiesten Richard Dawknins. Läs hans berättelse om debatten här.

Redan vid sjutiden på tisdagskvällen ringlade långa köer utanför ingångarna till det storslagna Sheldonian Theatre.

SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

TA - 20 jun 13 kl. 06:30

Valfrihetens vara eller icke vara inom primärvården

Foto: Meek, Tore
Svar till Dennis Andersson (den 3 juni).
Dennis Andersson fortsätter att argumentera som det anstår en politiker med skygglapparna på, det vill säga han väljer att inte kommentera mina förklaringar till de sakfel som han tidigare presenterat i sina debattinlägg utan går glatt vidare med nya felaktiga påståenden. Värst är hans trista insinuationer om att vi fuskar med ersättningen.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 13:50

"Det är inget som saknas"

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Ett 30-tal författare medverkar på årets bokfestival där Edit Södergran uppmärksammas lite extra. Dessutom ska samtal om litteraturen i vardagen föras och den fysiska bokens tillstånd debatteras.
Kristianstads bokfestival är i dag en etablerad institution i sydsvenskt kulturliv.

YLE - 21 sep 13 kl. 06:00

Sebastian Bergholm: Vi svinpälsar bryr oss om det som inte angår oss och tvärtom

Jani Salomaa heter killen bakom Hetero Pride som ordnas i Helsingfors idag. Detta som en reaktion mot att han anser att media vill tvinga till tolerans av sexuella minoriteter. I Finland får man inte längre säga sig stödja traditionella familjevärderingar menar han också.

Barometern - 23 apr 14 kl. 08:31

?Vi ska säga nej till euron?

Närodlad EU-politik som lyfter fram både regionala och lokala frågor.
Det är Kent Johanssons beskrivning av vilken EU-politik har står bakom. Kent Johansson (C) har en brokig och spännande politisk bakgrund.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Rogivande rim på sängkanten ger bästa tänkbara avslut

Lotta Olsson skriver poesi med det lilla barnets särskilda perspektiv.Margareta Sörenson läser en utsökt bilderbok..

Expressen - 21 timmar sedan

Finns det liv finns det hopp även om man blir uppäten

Att bli uppäten av nåt stort och farligt kan ha sina fördelar.Martina Montelius läser en ny fabel med en annorlunda twist..

Expressen - 21 timmar sedan

Hur pratar man med barn om självmord?

Jenny Jägerfeld har skrivit en roman för unga om när en förälder tar livet av sig.Gunilla Brodrej läser en berättelse om sorgen, skulden och hur man går vidare..

Expressen - 22 timmar sedan

ANNONS: Välkommen att söka Cornelis-stipendiet

ANNONS: 2018 års stipendium ur Stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne utlyses till ansökan..

Expressen - Igår: 17:00

Barnen som kom i kläm i 68-vänsterns utopier

Längtan efter något större kan ta sig skilda uttryck.Therese Bohman ser en utställning av revolutionens barnbarn..

Expressen - Igår: 15:49

Sparkade regissören satte lösnäsor på Trump och Putin

Peter Konwitschny presenterar en helt ny läsart av den ryska operan "Boris Godunov".Lars Sjöberg ser en imponerande ensemble i en överaktualiserad föreställning..

Expressen - Igår: 14:31

Bangs pacifism är en provokation än i dag

Barbro Alving, känd som Bang, är en av Sveriges mest legendariska reportrar.Ida Ölmedal ser henne porträtteras på scen, och funderar över en sida som går på tvärs med samtiden..

Expressen - Igår: 11:19

Team Knutblus – ännu en match i Gamla stan

De Aderton har blivit Kultursveriges mest omdiskuterade De Elva. Ankan tog rygg på supporterklubben i med- och motgång..

Expressen - Igår: 08:03

Vår stund på jorden är inte bestämd av briljans

Kulturhistorien är fylld av konstnärer som har gått bort för tidigt. .

Expressen - Igår: 06:00

Att ta farväl av barnet – en kärlekshistoria som tar slut

Hur känns det att efter många år som förälder se sitt barn flytta hemifrån?Expressen publicerar ett utdrag ur Linda Skugges kommande bok "Flygfärdig"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.