Expressen > Kultur

Wednesday, 16 January, 03:31

Expressen - 22 feb 18 kl. 12:09

Ska vi debattera människors rätt att existera?Kajsa Ekis Ekmans debatt om transkvinnor och biologi vore otänkbar om det gällde andra gruppers rätt att existera.Isobel Hadley-Kamptz ser en tidsanda av förtryck och intolerans marschera in på dagens kultursidor..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekis Ekmans, Hadley-Kamptz

Dela artikeln

544 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska vi debattera, människorsrätt att , existera
EU-Parlamentet - 08 maj 15 kl. 18:41

Artikel - Malmström i handelsutskottet för att debattera förslag om ISDS

Allmän information : Den 6 maj debatterade ledamöter i handelsutskottet tillsammans med kommissionär Cecilia Malmström nya förslag om hur tvister mellan utländska investerare och stater bäst ska kunna lösas inom ramen för handelsavtalet med USA. Utskottsordförande Bernd Lange beskrev kommissionärens förslag om att skapa en permanent internationell investerartribunal som ”ett steg i rätt riktning”, men sade också att ”det inte går tillräckligt långt för att återupprätta människors förtroende i frågan”.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

Dagen - 27 okt 11 kl. 12:20

Läs en betraktares upplevelse av "Dawkins-debatten"

Per Landgren, svensk forskare i idéhistoria och verksam vid Oxfords universitet, besökte den debatt som William Lane Craig skulle ha haft med atiesten Richard Dawknins. Läs hans berättelse om debatten här.

Redan vid sjutiden på tisdagskvällen ringlade långa köer utanför ingångarna till det storslagna Sheldonian Theatre.

SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:04

"Hur ska jag prata om integration, när den jag möter har åsikter likt SD:s"

En ny lagstiftning som tvingar kommuner att ta emot flyktingar behövs, av ett antal olika skäl. Främst för att ansvarsfördelningen idag inte är rättvis bland kommunerna i landet. Vidare för att detta i sin tur ger upphov till segregation i de generösare kommunerna, en segregation som bidrar till svårigheter för de nyanlända att integreras i det svenska samhället.

TA - 20 jun 13 kl. 06:30

Valfrihetens vara eller icke vara inom primärvården

Foto: Meek, Tore
Svar till Dennis Andersson (den 3 juni).
Dennis Andersson fortsätter att argumentera som det anstår en politiker med skygglapparna på, det vill säga han väljer att inte kommentera mina förklaringar till de sakfel som han tidigare presenterat i sina debattinlägg utan går glatt vidare med nya felaktiga påståenden. Värst är hans trista insinuationer om att vi fuskar med ersättningen.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 13:50

"Det är inget som saknas"

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Ett 30-tal författare medverkar på årets bokfestival där Edit Södergran uppmärksammas lite extra. Dessutom ska samtal om litteraturen i vardagen föras och den fysiska bokens tillstånd debatteras.
Kristianstads bokfestival är i dag en etablerad institution i sydsvenskt kulturliv.

YLE - 21 sep 13 kl. 06:00

Sebastian Bergholm: Vi svinpälsar bryr oss om det som inte angår oss och tvärtom

Jani Salomaa heter killen bakom Hetero Pride som ordnas i Helsingfors idag. Detta som en reaktion mot att han anser att media vill tvinga till tolerans av sexuella minoriteter. I Finland får man inte längre säga sig stödja traditionella familjevärderingar menar han också.

Barometern - 23 apr 14 kl. 08:31

?Vi ska säga nej till euron?

Närodlad EU-politik som lyfter fram både regionala och lokala frågor.
Det är Kent Johanssons beskrivning av vilken EU-politik har står bakom. Kent Johansson (C) har en brokig och spännande politisk bakgrund.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Den vänsterprasslande kungen hyrde in pöbeln

Vi vet inte ens hur en av våra främsta kompositörer såg ut. Lars Sjöberg läser Ernst Brunners roman om Johan Helmich Roman och hans tid. .

Expressen - Igår: 20:00

Så mycket tjänar en svensk poet

Katarina Frostenson kräver pengar av Svenska Akademien för att kunna fortsätta som poet. Sven Olov Karlsson gör en djupdykning i några av våra andra kända poeters ekonomiska verklighet..

Expressen - Igår: 15:57

Jag har aldrig ställt mig in hos Akademien

Poeten Einar Askestad svarar Daniel Sjölin i debatten om Svenska Akademiens stipendieutdelning..

Expressen - Igår: 14:01

Hon hade inte stått ut med dagens vänster

Den 15 januari är det 100 år sedan Rosa Luxemburg mördades. Salomon Schulman önskar att vänstern tagit hand om hennes idéarv..

Expressen - Igår: 06:30

Det här är ingen vanlig teater – därför nödvändig

I källaren på Barnens underjordiska scen har barnpubliken spelat huvudrollen.Margareta Sörenson befarar att det är slut med att leka Alice och Strindberg..

Expressen - Igår: 06:30

Samtidspoesin har blivit bekväm

Svensk poesi kan vara både skojfrisk, kreativ och egensinnig - i sin periferi. Men har den inte börjat stelna?Victor Malm läser fyra diktsamlingar och frågar sig om det inte är dags att komma ut ur marginalen..

Expressen - I förrgår: 16:00

Ungarna orkar inte längre med mat eller handling

Ingenting har längre en början eller ett slut, varken vid matbordet eller framför skärmarna. Daniel Sjölin ser hur matglädje blir mathat när berättarkonstens sista utpost dör..

Expressen - I förrgår: 06:30

Stasi gjorde allt för att stoppa DDR:s punkare

Punkarna i Östtyskland spelade en viktig roll i kampen mot diktaturen. Jan Gradvall läser ett historiskt dokument om subkulturens kraft..

Expressen - 12 jan 19 kl. 19:00

Därför blir vi besatta av städgurun Marie Kondo

Karin Olsson skriver till tjugondag Knut om städningens mål och mening..

Expressen - 12 jan 19 kl. 06:30

Hon sticker hål på myten om det gayvänliga Sverige

Forskaren Tiina Rosenberg har gjort en grundlig genomgång av den svenska teaterns queera samtidshistoria.Hanna Johansson läser ett utmärkt referensverk som påminner om hur mycket som finns kvar att göra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.