SVT > Kultur

Friday, 23 March, 07:53

SVT - 22 feb 18 kl. 06:00

Omtalade Fe blandar svensk urskog och nordiska sagorEfter två decennier i branschen står den svenska indiestudion Zoink inför sitt stora genombrott. I sitt nya spel Fe vill de fånga känslan av att vara ute i skogen ensam som barn: En plats som är vibrerande, vacker – och skrämmande. – Vi hade alla växt upp nära skogen och känt den magin – går den att fånga i ett spel?, säger Klaus Lyngeled, creative director till Fe..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fe, Zoink, Klaus Lyngeled

Dela artikeln

310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: OmtaladeFe , blandarsvensk , urskogoch , nordiska, sagor
YLE - 06 aug 15 kl. 03:58

Nordiska ungdomsförbund kämpar med nazistiska fördomar

Flera nordiska ungdomsförbund är oroade över att de förväxlas med nynationalistiska rörelser. Många högerextrema organisationer använder både liknande namn och retorik som de officiella förbunden.
Thorgny Arwidson är ordförande för Föreningen Nordens ungdomsförbund.

Supermiljöbloggen - 30 okt 17 kl. 12:45

Polen skövlar Europas urskog för att trotsa EU

Europas äldsta urskog används idag som den främsta brickan i maktspelet mellan Polens regering och EU-kommissionen.  Polen är sedan tidigare kända för att hamna högst på prispallen av länder som subventionerar fossilindustrin. De har också dubbelbokat klimatmöte och kolmöte, och har bedömts ha sämst klimatarbete i EU.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 08:53

Ikea avverkar unik urskog - i skydd av miljöflagg


Möbeljätten Ikea försäkrar att virket de använder kommer från hållbara skogsbruk. I skydd av miljöflagg pågår samtidigt en skövling som hotar urskogen. Det avslöjar Uppdrag Granskning på onsdagen.

Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 15:29

Europas äldsta urskog hotas av kalavverkning

Enligt uppgift till Supermiljöbloggen har Polens miljöminister Jan Szyszko skrivit ett tillägg i skogsplanen för Europas äldsta urskog, Bialowieza, som öppnar upp för kalavverkning. De nya instruktionerna gör det möjligt att kalhugga även den äldsta och mest känsliga delen av skogen. Utanför nationalparkens buffertzon finns privata skogsägare som har påträffat granbarkborre.

Vimmerby Tidning - 27 nov 15 kl. 09:57

Berättelser från världsunik rysk urskog

Kristian Svedberg, som tidigare arbetat vid skogsstyrelsen kåserade och visade bilder från den ryska taigan och den unika boreala urskog som finns där..

Supermiljöbloggen - 27 maj 16 kl. 14:09

Trots motstånd- nu hugger Polen ner Europas äldsta urskog

I vintras publicerade vi en artikel om hur Europas äldsta urskog, Bialowieza, hotades av kalavverkning. Idag är det inte längre ett hot, utan att sorgligt faktum. Bialowiezaskogen är en av de sista resterande urskogarna på den europeiska kontinenten och hem för Europas största däggdjur och träd.

SN - 05 okt 16 kl. 22:27

Urstor GIK-seger mot Urskog

14 gjorda mål. 96 avlossade skott. Gnesta IK:s seriepremiär mot Urskog blev en verklig skrattmatch.

UNT - 18 jul 17 kl. 10:02

Fiby urskog – en orörd pärla

Endast 16 kilometer från Uppsala ligger den orörda pärlan Fiby urskog..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 17 kl. 13:23

Polen lovar lyda EU om urskog

Polens miljöminister Jan Szyszko säger att landet redan till 100 procent är tillmötesgående när det gäller EU:s krav på att sluta skövla Europas sista urskog, Bialowieza. EU-domstolens högsta instans har slagit fast att Polen annars kommer att få betala.

BT - 21 nov 17 kl. 13:23

Polen lovar lyda EU om urskog

Polens miljöminister Jan Szyszko säger att landet redan till 100 procent är tillmötesgående när det gäller EU:s krav på att sluta skövla Europas sista urskog, Bialowieza. EU-domstolens högsta instans har slagit fast att Polen annars kommer att få betala ett vite på motsvarande 993 000 kronor - om dagen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 21 nov 17 kl. 13:23

Polen lovar lyda EU om urskog

Polens miljöminister Jan Szyszko säger att landet redan till 100 procent är tillmötesgående när det gäller EU:s krav på att sluta skövla Europas sista urskog, Bialowieza. EU-domstolens högsta instans har slagit fast att Polen annars kommer att få betala ett vite på motsvarande 993 000 kronor - om dagen.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Strömmad musik ger störst intäkter

Intäkterna för musikindustrin i USA växte med över 16 procent i fjol till den högsta nivån på tio år, enligt det amerikanska branschorganet RIAA..

SVT - 1 timme sedan

Filmrecensionen: Grottmannen Dug

”Kul för småttingarna, inte riktigt lika roligt för en Wallace & Gromit-nostalgiker”. Fredrik Sahlin har sett Aardman Animations senaste lerfest..

SVT - 1 timme sedan

Filmrecension: Faces, Places

Den 88-åriga filmskaparikonen Agnès Varda och hennes yngre kumpan JR drar runt på den franska landsbygden och latjar fram bildkonst..

SVT - 1 timme sedan

Filmrecension: Battle of the Sexes

Filmatisering av en klassisk tennismatch från 1970-talet då kvinnliga esset Billy Jean King utmanas av avdankade mansgrisen Bobby Riggs. Förutsägbart och halvbakat, tycker Kristoffer Viita..

SVT - 10 timmar sedan

Ingvar Oldsberg anmäler TV4 till Granskningsnämnden

Granskningsnämnden prövar om innehållet i radio- och tv-program följer de regler som finns och är främst till för tittare och lyssnare, men nu har den avskedade Bingolottoprogramledaren Ingvar Oldsberg bestämt sig för att anmäla TV4..

SVT - 12 timmar sedan

Recension: För att de ville det

Kajsa Sundins idéroman handlar om att återta njutningen och självförglömmelsen i den så kallade posterotikens tid: ”Bra litteratur om (bra) sex är ett riskabelt projekt. För att de ville det är stundtals en förslagen undersökning av nya gränser för friheten”, skriver Kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles..

SVT - 13 timmar sedan

KB köper bok för två miljoner med vittnesmål från Stockholms blodbad

Den ser ut som en rätt vanlig bok från 1500-talet. Men den innehåller unika anteckningar och kludd i marginalen från en av Sveriges mest kända dåtida potentater. En man som var ögonvittne vid Stockholms blodbad 1520.

SVT - 13 timmar sedan

Kulturhuset Stadsteaterns ledning bemöter kritiken

Kulturnyheterna har pratat med ledningsgruppen på Kulturhuset Stadsteatern. – Rapporten ger ett bra underlag för de förändringar vi måste genomföra, säger Johan Wirfält, chef för Forum/Debatt..

SVT - 18 timmar sedan

SVT tappar förtroende bland äldre och alliansväljare

SVT och SR fortsätter tappa i förtroende hos svenska folket visar årets Förtroendebarometer. 58 procent har förtroende för SVT, jämfört med förra årets 60 procent. Och under mandatperioden har förtroendet hos alliansväljare rasat..

SVT - 20 timmar sedan

Kulturhuset Stadsteaterns utredning här

Utredningen om Benny Fredrikssons ledarskap på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sköts upp efter Fredrikssons bortgång i helgen. Nu har utredningen offentliggjorts..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.