SVT > Kultur

Friday, 14 December, 01:24

SVT - 22 feb 18 kl. 06:00

Omtalade Fe blandar svensk urskog och nordiska sagorEfter två decennier i branschen står den svenska indiestudion Zoink inför sitt stora genombrott. I sitt nya spel Fe vill de fånga känslan av att vara ute i skogen ensam som barn: En plats som är vibrerande, vacker – och skrämmande. – Vi hade alla växt upp nära skogen och känt den magin – går den att fånga i ett spel?, säger Klaus Lyngeled, creative director till Fe..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fe, Zoink, Klaus Lyngeled

Dela artikeln

310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: OmtaladeFe , blandarsvensk , urskogoch , nordiska, sagor
YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Polisen har gripit fyra personer ur Nordiska motståndsrörelsen - följ vår direktrapportering från dagens marscher

Nationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och de vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Polisen har gripit fyra personer och beslagtagit flera swastikaflaggor i samband med Nordiska motståndsrörelsens marsch

Nationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..

YLE - 06 aug 15 kl. 03:58

Nordiska ungdomsförbund kämpar med nazistiska fördomar

Flera nordiska ungdomsförbund är oroade över att de förväxlas med nynationalistiska rörelser. Många högerextrema organisationer använder både liknande namn och retorik som de officiella förbunden.
Thorgny Arwidson är ordförande för Föreningen Nordens ungdomsförbund.

Supermiljöbloggen - 30 okt 17 kl. 12:45

Polen skövlar Europas urskog för att trotsa EU

Europas äldsta urskog används idag som den främsta brickan i maktspelet mellan Polens regering och EU-kommissionen.  Polen är sedan tidigare kända för att hamna högst på prispallen av länder som subventionerar fossilindustrin. De har också dubbelbokat klimatmöte och kolmöte, och har bedömts ha sämst klimatarbete i EU.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 08:53

Ikea avverkar unik urskog - i skydd av miljöflagg


Möbeljätten Ikea försäkrar att virket de använder kommer från hållbara skogsbruk. I skydd av miljöflagg pågår samtidigt en skövling som hotar urskogen. Det avslöjar Uppdrag Granskning på onsdagen.

Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 15:29

Europas äldsta urskog hotas av kalavverkning

Enligt uppgift till Supermiljöbloggen har Polens miljöminister Jan Szyszko skrivit ett tillägg i skogsplanen för Europas äldsta urskog, Bialowieza, som öppnar upp för kalavverkning. De nya instruktionerna gör det möjligt att kalhugga även den äldsta och mest känsliga delen av skogen. Utanför nationalparkens buffertzon finns privata skogsägare som har påträffat granbarkborre.

Vimmerby Tidning - 27 nov 15 kl. 09:57

Berättelser från världsunik rysk urskog

Kristian Svedberg, som tidigare arbetat vid skogsstyrelsen kåserade och visade bilder från den ryska taigan och den unika boreala urskog som finns där..

Supermiljöbloggen - 27 maj 16 kl. 14:09

Trots motstånd- nu hugger Polen ner Europas äldsta urskog

I vintras publicerade vi en artikel om hur Europas äldsta urskog, Bialowieza, hotades av kalavverkning. Idag är det inte längre ett hot, utan att sorgligt faktum. Bialowiezaskogen är en av de sista resterande urskogarna på den europeiska kontinenten och hem för Europas största däggdjur och träd.

SN - 05 okt 16 kl. 22:27

Urstor GIK-seger mot Urskog

14 gjorda mål. 96 avlossade skott. Gnesta IK:s seriepremiär mot Urskog blev en verklig skrattmatch.

UNT - 18 jul 17 kl. 10:02

Fiby urskog – en orörd pärla

Endast 16 kilometer från Uppsala ligger den orörda pärlan Fiby urskog..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 17 kl. 13:23

Polen lovar lyda EU om urskog

Polens miljöminister Jan Szyszko säger att landet redan till 100 procent är tillmötesgående när det gäller EU:s krav på att sluta skövla Europas sista urskog, Bialowieza. EU-domstolens högsta instans har slagit fast att Polen annars kommer att få betala.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Robin Thicke och Pharrell Williams döms att betala skadestånd till Marvin Gayes familj

Den långvariga upphovsrättsliga kampen om Robin Thicke och Pharrell Williams megahit Blurred lines från 2013 är över. De två artisterna döms att betala 5 miljoner pund till Marvin Gayes familj..

SVT - 5 timmar sedan

Sjukvårdspartier på framfart – vad betyder det för kulturen?

Tre månader efter valet och fortfarande ingen regering. I kommunerna och regionerna börjar det sakta men säkert klarna. En sak är dock säker: enfrågepartier, särskilt med sjukvårdsinriktning, har gått starkt framåt i regionerna och landstingen.

SVT - 6 timmar sedan

The Cure, Janet Jackson och Stevie Nicks invalda i the rock & roll hall of fame

Av 15 nominerade till årets placeringar i Rock & roll hall of fame, blev sju stycken invalda..

SVT - 6 timmar sedan

Operarecension: Rucklarens väg

Idag är det många kvinnor slår sig fram som dirigenter. Men kanadensiska Barbara Hannigan är onekligen unik med sin dubbla karriär: en akrobatisk hög sopran som sjunger svåra roller, gärna också i spagat och tåspetsskor. Och nu har Hannigan en tredje karriär, projektet Equilibrium, där hon producerar turnéföreställningar och coachar unga sångare.

SVT - 6 timmar sedan

Veckorevyn lägger ner papperstidningen

Irena Pozar kommer att ta över driften för den digitala upplagan av Veckorevyn som chefredaktör och från och med januari blir det inga fler magasin i pappersform, skriver Dagens media..

SVT - 6 timmar sedan

Liv Ullman fyller 80: ”Men jag är ju inte 80 inombords”

Liv Ullman hade spelat teater i Norge i flera år när hon träffade Ingmar Bergman som gjorde henne till filmstjärna. Hon blev Oscarsnominerad två gånger; för sin roll som Kristina i Utvandrarna och som Jenny Isaksson i Ansikte mot ansikte på 70-talet. 2018 har hon mest fått prata om Ingmar Bergman i samband med regissörens 100-årsjubileum, nu ser hon fram emot att prata om något annat..

SVT - 8 timmar sedan

Nobels fredsfest i Oslo blev en folkfest

Av ekonomiska skäl ersattes den annars internationellt stjärnspäckade fredspriskonserten i år av en alternativ konsert, med lokala artister, öppen för allmänheten: Nobels fredsfest mitt i centrala Oslo. – Det blev en riktig folkfest, vilket vi gillar i Norge, säger kulturjournalisten Agnes Moxnes till Kulturnyheterna..

SVT - 9 timmar sedan

Rockstjärna utslängd från sin Sverigespelning

Peter Murphy, tidigare frontman i det brittiska gothrockbandet Bauhaus, blev på onsdagskvällen utkastad från sin egen konsert på Nalen i Stockholm, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Hilma af Klints liv blir opera

Konstnären Hilma af Klints liv och konst är temat för en ny opera, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt..

SVT - 12 timmar sedan

Moderna museet om indragen fri entré: ”Ett hån”

I går röstade riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budget som ska börja gälla vid årsskiftet. Ett område man ska spara in pengar på är fri entré på de statliga museena. Nu reagerar Moderna museets chef Daniel Birnbaum: ”Ett hån”, skriver han i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.