SVT > Inrikes

Wednesday, 18 July, 16:48

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , förbjuda, nätsökningari , terrorsyfte
YLE - 14 aug 15 kl. 14:31

Regeringen vill släppa in mindre mängder snus

I den nya tobakslagen föreslår regeringen att mängden snus som får importeras för privatbruk minskar med två tredjedelar. Regeringen vill se en rejäl begränsning i mängden snus som får importeras för privatbruk. I den nya tobakslagen föreslås en minskning från det nuvarande tillåtna 1,5 kilo snus till 0,5 kilo.

Nerikes Allehanda - 21 aug 16 kl. 05:15

Är det okej med insamlingsbössa?

Ska vi återigen fördriva romer från Sverige? Hur kommer det att uppfattas av historiker som gör vitböcker om Sveriges behandling av utsatta människor om 30 eller 40 år?Enligt beräkningar finns det 4 000 så kallade EU-migranter i Sverige.

Cornucopia - 10 sep 13 kl. 12:13

Perfekt läge att slopa ränteavdraget - Riksbanken förbjuds ta hänsyn till skulderna

Med bolåneräntor på eller nära rekordlåga nivåer, samtidigt som konjunkturen vänder upp i en återhämtning, så är läget perfekt att omgående slopa ränteavdraget. Avskaffandet av avdraget kvittas lämpligen genom en höjning av grundavdraget för alla, för att på så sätt vara kostnadsneutralt och inte störa den för konjunkturen så dyrkade konsumtionen. Som kollektiv får hushållen lika mycket kvar i fickan, medan låg skuldsättning premieras över hög skuldsättning.

HBL - 14 jan 14 kl. 05:24

95 namn bakom ryska fastighetsmotionen

Det finns ingen majoritet i riksdagen bakom lagförslaget som vill förbjuda ryska medborgares köp av tomter och mark i Finland. Då riksdagen i går kontrollräknade namnen sjönk initiativtagarnas antal från en majoritet på 101 till en minoritet på 95 ledamöter.Inför jul gick riksdagsledamot Suna Kymäläinen (SDP) ut med nyheten att hennes initiativ, att stoppa ryska medborgares rätt att göra fastighetsaffärer i Finland, stöds av en majoritet på 101 ledamöter.

BT - 20 maj 14 kl. 09:02

Matfusket måste stoppas

Stoppa matfusket. Med låga straff och näst intill obefintliga kontroller går det att fuska hur mycket som helst med märkning av mat. Konsumenter måste kunna lita på att det som står på förpackningarna också stämmer.

BT - 24 sep 12 kl. 16:00

Prestationshöjande substans förbjuds

Regeringen har beslutat att förbjuda substansen DMAA som numera klassas som hälsofarlig. Den används för att höja prestationen och säljs på gym, i hälsokostbutiker och via internet.
Det är nu olagligt att framställa importera, konsumera eller inneha substansen, som är känd under flera namn.

BT - 12 apr 13 kl. 10:50

Tillåt energismart byggande

Kommunerna i Västra Götaland räknar med att bygga 6 473 nya bostäder i år. Tillåt dem att ställa krav på att byggnaderna ska vara energieffektiva. Om förslaget i den statliga byggkravsutredningen blir verklighet blir visionerna om ett hållbart samhällsbyggande bara tomma ord.

YLE - 02 aug 14 kl. 08:26

Bidöden – ett olöst mysterium

Bisamhällen i Nordamerika och Europa håller på att dö ut – och ingen vet ännu riktigt varför. Om massdöden av honungsbin inte kan stoppas har vi framför oss en ekologisk och ekonomisk katastrof. Det finns ett flertal förklaringar till massdöden av bin, men helt säkra bevis för att det skulle finnas en enda orsak till den finns inte.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 13:43

Dagens skola driver på segrationen

Foto: Helena Landstedt
Skolan är i högsta grad en fråga som syns och hörs i den allt mer intensiva valrörelsen. Författare och idé- historiker Sven-Eric Liedman tycker det hade varit bättre om utbildningsminister Jan Björklund haft lika bra ordning på sina argument, som han säger sig vilja se i klassrummen. Del 4 i kultursidans artikelserie Mitt val handlar om skolan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 fakta om hatet och hoten mot romer i Europa som kommer få dig att skämmas

Antiziganismen, alltså hat, hot, trakasserier och diskriminering mot romer är på stark frammarsch i vår del av världen. Så här ser det ut runt om i Europa1. Protesterna i Bulgarien2011 utbröt oroligheter och stora antiromska protester i hela Bulgarien efter en man mördats av en rom.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Bakgrund: Människorättskämpen Nelson Mandela

Den 18 juli i år skulle människorättskämpen och ex-presidenten Nelson Mandela ha fyllt 100 år. Nelson Mandela gick bort år 2013 och blev 95 år gammal..

SVT - 45 minuter sedan

Miljöpartiets Maria Ferm: ”Många ungas framtid på spel”

Migrationsverket har beslutat att avvakta med att tillämpa den lag som ska göra det möjligt för ensamkommande som studerar att få uppehållstillstånd kommer att innebära mycket oro för unga som väntat länge på ett besked, säger Maria Ferm, Miljöpartiets talesperson i migrationsfrågor..

SVT - 1 timme sedan

MUF svarar Tim, 20, om cancerköer

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Helena Nanne (MUF), andra vice förbundsordförande, Tim, 20, från Stockholm..

SVT - 2 timmar sedan

Statsministern ska besöka brandhärdar

”Ni gör hjälteinsatser” – statsminister Stefan Löfven (S) vill tacka alla som sliter med brandbekämpningen. På torsdagen tänker han själv besöka brandhärdarna..

SVT - 4 timmar sedan

”Sämre beredskap i dag än under Västmanlandsbranden 2014”

Sveriges brandberedskap är i dag sämre än under storbranden i Västmanland 2014, anser svenska brandmän enligt en enkät som Brandmännens Riksförbund gjort. – Nedrustningen har pågått de senaste femton åren, säger Magnus Sjöholm i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 5 timmar sedan

KD svarar Ilma,18, om elever med diagnoser

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Annika Eclund (KD) Ilma, 18, från Stockholm..

SVT - 5 timmar sedan

M svarar Elsa, 16, om betyg i beteende

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Erik Bengtzboe (M) Elsa, 16 år från Enköping..

SVT - 5 timmar sedan

C svarar William, 18, om skogsbruket

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Rickard Nordin (C) William, 18, från Stockholm..

SVT - 5 timmar sedan

SSU svarar Jakob, 21, om kärnkraften

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Philip Botström (SS) Jakob, 21, från Stockholm..

SVT - 5 timmar sedan

Grön Ungdom svarar Jakob, 21, om kärnkraft

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Axel Hallberg (Grön Ungdom) Jakob, 21 från Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.