SVT > Inrikes

Wednesday, 16 January, 03:10

SVT - 21 feb 18 kl. 19:02

Sverige mest korrupta landet i SkandinavienSverige är det mest korrupta landet i Skandinavien, enligt organisationen Transparency Internationals bedömning. I deras årliga ranking över korruption sjunker Sverige. Orsaken kan vara förra årets skandaler i flera myndigheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skandinavien, Transparency Internationals, Sverige

Dela artikeln

14458 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, mest, korrupta, landeti , Skandinavien
Realtid - 29 aug 16 kl. 13:16

Sverige mest innovativa landet efter Schweiz

The Global Innovation Index rankar Schweiz som det mest innovativa landet i världen 2016. Sverige intar silverplatsen och puttar ner Storbritannien till en bronsplats..

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 09:47

Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen

Brittiska The Telegraph uppmärksammar en ny rapport, som identifierar Sverige som världens mest privat skuldsatta land. När man även summerar med statliga skulder landar Sverige bara på andra plats bland listade länder, och vi ligger också näst högst när det gäller de så marknadskänsliga externa skulderna.

Total skuldsättning 2013, procent av BNPSjälva rapporten heter Deleveraging?

DI - 17 jan 17 kl. 15:24

Lista: Sverige mest innovativa landet i väst

Sverige har gått om Tyskland och är nu västvärldens mest innovativa land, enligt Bloombergs årliga innovationslista. Sydkorea står dock obesegrat i världstoppen..

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 16 kl. 01:20

Rapport: Företagare mest korrupta

Företagsledare och lokalpolitiker anses mest korrupta och var tredje svensk tror att risken för repressalier avskräcker från att avslöja korruption. Det visar Transparency Internationals (TI) undersökning. Sverige rankas som ett av världens minst korrup.

DI - 06 sep 13 kl. 13:26

Här är USA:s mest korrupta stat

Politisk korruption i USA förknippas kanske främst med Chicago och New York. Men varken Illinois eller New York toppar när USA:s mest korrumperade delstater rankas.Den mest korrupta delstaten doftar i stället av alligatorer, träskmark och kryddiga kräftkok, skriver Business Insider..

Affärsvärlden - 03 dec 13 kl. 14:25

Världens mest korrupta länder

Somalia, Nordkorea och Afghanistan toppar Transparency Internationals lista över världens mest korrupta länder..

Expressen - 27 maj 15 kl. 08:41

Presidenten är en av världens mest korrupta

LONDON. Telia Sonera verkar gilla det här med mutor. Nå, de har valt en expert på området den här gången.

UNT - 16 nov 16 kl. 01:22

Rapport: Företagare mest korrupta

Företagsledare och lokalpolitiker anses mest korrupta och var tredje svensk tror att risken för repressalier avskräcker från att avslöja korruption..

GöteborgsPosten - 16 nov 16 kl. 01:22

Rapport: Företagare mest korrupta

Företagsledare och lokalpolitiker anses mest korrupta och var tredje svensk tror att risken för repressalier avskräcker från att avslöja korruption. Det visar Transparency Internationals (TI) undersökning..

UNT - 16 nov 16 kl. 01:20

Rapport: Företagare mest korrupta

Företagsledare och lokalpolitiker anses mest korrupta och var tredje svensk tror att risken för repressalier avskräcker från att avslöja korruption..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Implantat för sterilisering ger kvinnor komplikationer

Tiotusentals kvinnor som steriliserat sig med hjälp av ett implantat i äggledarna har fått så svåra komplikationer att de tvingas till drastiska operationer för att ta bort dem. Trots att de drabbade kvinnorna vittnar om samma problem vill bolaget bakom inte säga att det är deras produkt som är orsaken..

SVT - 5 timmar sedan

Här är onsdagens hållpunkter i riksdagen

Dramat kring regeringsbildningen verkar aldrig ta slut. Ändå kan det – tro det eller ej – snart vara över. Här är hållpunkterna du behöver ha koll på..

SVT - 5 timmar sedan

Svenska politikerna reagerar på Brexit-beskedet – och Björklund svingar mot SD

Kort efter brexitbeskedet rusade de svenska politikerna ut i sociala medier för att bjuda folket på en generös buffé av synpunkter. Liberalernas Jan Björklund tog också tillfället i akt att ge en känga till SD: ”Kaos efter att brexitavtalet underkänts. Verkar ju vara en bra idé från SD att Sverige borde lämna EU”..

SVT - 10 timmar sedan

Säpo: ”Rysslands avsikt är inte att föra krig med Sverige”

Hoten mot Sverige är mer omfattade än på många år. Men Rysslands avsikt är att inte föra krig mot Sverige. – Deras avsikt är att påverka och destabilisera, säger Säpochefen Klas Friberg..

SVT - 8 timmar sedan

Försvarsmakten kallar in it-soldater till värnplikt

Försvarsmakten kommer att kalla in it-soldater till värnplikt. Samtidigt meddelar Säkerhetspolisen att samarbetet med FRA, Försvarsmakten och MSB ska stärkas för att möta det ökade antalet cyberangrepp. Ryssland och Kina pekas ut som de främsta cyberhoten..

SVT - 9 timmar sedan

Annie Lööf: ”Vi ser till att V inte får politiskt inflytande de kommande åren”

Kommer Vänsterpartiet få inflytande över politiken? Det tycks finnas olika tolkningar av den frågan. Nu säger Annie Lööf (C) att de kommer att kunna förhandla som andra partier, så länge det inte rör de 73 punkterna i överenskommelsen.

SVT - 9 timmar sedan

Ny bevisning: Misstänkt hade tillgång till bombinstruktioner

Ny bevisning visar att en av de tre män som nu åtalas för förberedelse till terroristbrott var medlem i en privat chattgrupp där instruktioner på hur man tillverkar hemmagjorda bomber förekommer. I gruppens inledande beskrivning står bland annat: ”Vi måste lära oss om jihad, hur vi kan stödja, förbereda samt utföra det”..

SVT - 11 timmar sedan

Jonas Sjöstedt i möte med Stefan Löfven

Efter Jonas Sjöstedts vänsterkrok – under tisdagen har V-ledaren haft ett möte med Stefan Löfven (S). Jonas Sjöstedts pressekreterare bekräftar för SVT Nyheter att samtal förs men i övrigt är det locket på. – Samtal pågår och de är konstruktiva, säger Stefan Löfven till Aftonbladet..

SVT - 11 timmar sedan

L-ledamoten: ”V ska inte ha något inflytande över den svenska politiken”

I överenskommelsen mellan S/MP, C och L står det att Vänsterpartiet inte ska ha något inflytande över svensk politik den kommande mandatperioden. En skrivelse som retat upp V, men som inte kan förhandlas bort, enligt den liberala riksdagsledamoten Helena Gellerman..

SVT - 12 timmar sedan

Mats Knutson: Om V inte ger S sitt stöd går Sverige till extra val

Om Vänsterpartiet inte ger sitt stöd till Stefan Löfven (S) går Sverige till ett extra val. Det säger SVT:s politikreporter Mats Knutson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.