SVT > Inrikes

Monday, 17 December, 06:13

SVT - 20 feb 18 kl. 13:29

Med gratis bussar vill många kommuner nå bilpendlarnaPå många håll i landet görs försök att uppmuntra människor att åka kollektivt i stället för att ta bilen. I Kiruna kostar ett årskort en hundring per år och i Ockelbo har kommunens ”Kuxabussar” varit gratis sedan över 20 år tillbaka. Men det är svårt att nå bilpendlarna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kiruna, Ockelbo, Kuxabussar

Dela artikeln

2271 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med gratis, bussarvill många , kommuner, , bilpendlarna
Barometern - 23 nov 17 kl. 13:06

MP vill införa gratis bussar i kommunen – på lördagar

Miljöpartiet de gröna i Kalmar vill införa gratis bussar i hela kommunen – på lördagar. – Vi vill ta bort behovet att bygga fler parkeringsplatser, säger Max Troendlé, talesperson för partiet..

DalaDemokraten - 01 aug 15 kl. 12:39

Avesta förebild för gratis bussar

Nolltaxa i kollektivtrafik har blivit ett slagord. Numer finns ett nätverk med städer och kommuner där den här reformen genomförts. Här finns städerna Akureyri på Island, Roverto i Italien och Tallinn i Estland..

Barometern - 09 aug 18 kl. 08:22

Gratis bussar – och höjd skatt på kapital

Gratis kollektivtrafik till unga. Och gratis mediciner till barn. Vänsterpartiet är nöjt med den senaste mandatperioden.

Barometern - 17 jun 16 kl. 18:52

MP:s förslag: Gratis bussar på lördagar

Mindre barngrupper i förskola och skola och avgiftsfri lördag på kommunens alla bussar. Det är några satsningar i Miljöpartiets budgetförslag..

DalaDemokraten - 07 apr 14 kl. 09:43

Gratis bussar från Tällberg till Rättvik

RÄTTVIK Rättviks Köpmannaförening arbetar med att utveckla besöksnäringen och erbjuder gratis buss från Tällberg till Rättviks centrum..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 14 kl. 14:00

Gratis bussar till Putte i Parken

Under festivalen Putte i Parken som pågår 3–5 juli kör Karlstadsbuss festivalbesökare gratis på linje 22 till området..

Västerbottens Folkblad - 22 sep 15 kl. 21:24

[PLUS] Inget test med gratis bussar

Att testa gratis kollektivtrafik blir för dyrt, enligt majoritetspolitikerna som avslår en motion....

Blekinge Läns tidning - 04 nov 15 kl. 09:54

Marinmuseum bjussar på gratis bussar

Nu åker alla elever gratis till Marinmuseum. En satsning som även kan bli aktuell för nyanlända..

Västerbottens Folkblad - 24 okt 16 kl. 07:59

Kräver gratis bussar

Ung vänster Umeå ockuperade en busskur på Vasaplan i lrödags eftermiddag. Men ockupationen var högst fredlig då ockupanterna beväpnade sig med fika och gratisbiljetter som delades ut till andra åkande. Syftet var att samla på sig namnunderskrifter.

Barometern - 10 dec 16 kl. 06:43

Frågan om gratis bussar förhalas

I lokaltidningarna har vi den 8 december kunnat läsa artiklar om att nu skall frågan om gratis kollektivtrafik för pensionärer återigen utredas..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Snön dundrar in över Sverige – SMHI går ut med varning efter flera trafikolyckor

Snöfallet har slagit till rejält mot södra Sverige och ställt till med problem i trafiken. Buss i diket utanför Linköping, lastbil rakt genom mitträcket på E4:an nära Örkelljunga och bil i kollision med buss utanför Otterbäcken är några exempel. Nu drar nederbörden vidare norrut, och SMHI varnar för besvärligt väder i Västernorrlands och Gävleborgs län..

SVT - 8 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer mot migrationsavtal i Bryssel

Demonstrationer urartade i våld när över 5000 människor protesterade mot FN:s migrationsavtal i Bryssel under söndagkvällen. Polis använde vattenkanoner och tårgas för att stoppa sammandrabbningarna, enligt BBC..

SVT - 8 timmar sedan

Talman Andreas Norlén i SVT:s Agenda

I början av nästa vecka kommer talman Andreas Norlén att lämna besked om vem som blir föremål för nästa statsministeromröstning och när den kommer att ske. Han hoppas att det ska bli den sista. –Min mening är att frågan ska kunna lösas i omgång tre, säger han i SVT:s Agenda..

SVT - 8 timmar sedan

Person omhändertagen efter intrång på skyddsobjekt i Bålsta

En person omhändertogs under söndagen efter att ha tagit sig in på ett skyddsobjekt i Bålsta, uppger Försvarmakten i ett pressmeddelande..

SVT - 8 timmar sedan

Rikspolischefen: Ett misslyckande för hela samhället

Det mest akuta för att minska dödsskjutningarna i Sverige är att bryta tillväxten till de kriminella gängen, säger rikspolischef Anders Thornberg. – Om 12-13-åringar begår brott måste det få konsekvenser, man måste ta hand om dem, säger han i SVT:s Agenda. .

SVT - 9 timmar sedan

V, MP och KD vill stoppa svensk vapenexport till länderna i Jemenkriget

Den humanitära katastrofen i krigets Jemen har fått flera länder att stoppa vapenexporten till länder som är indragna i kriget. Men från Sverige fortsätter affärerna som förut. Nu visar SVT:s frågor till partierna att vapenexporten delar de politiska blocken mitt itu..

SVT - 10 timmar sedan

M och KD gör kraftiga nedskärningar i Naturvårdsverkets budget

Den nyligen klubbade miljöbudgeten i riksdagen för 2019 innebär att Naturvårdsverkets budget och de projektanslag som myndigheten hanterar minskar med 40 procent. Det motsvarar en nedskärning med 2,7 miljarder kronor jämfört med 2018, uppger generaldirektören Björn Risinger. – Min reaktion är att det är väldigt stora neddragningar för miljöverksamheten, säger han..

SVT - 11 timmar sedan

Julskinkan säljer allt sämre

Julskinkan är fortfarande svenskarnas favoriträtt på julbordet. Men den blir mindre och mindre populär. Försäljningen har minskat flera år i rad och trenden spås fortsätta även i år..

SVT - 11 timmar sedan

Polisen kräver åtgärder mot det dödliga skjutvåldet

Nästan 300 skjutningar har inträffat i år, 44 av dem med dödlig utgång. Det är fler än något annat år. I en ny skrivelse till Justitiedepartementet kallar Polismyndigheten utvecklingen för ”djupt oroväckande”..

SVT - 12 timmar sedan

Varför så få höga politiker i Agenda?

Trots en dramatisk politisk höst har det varit skralt med partiföreträdare som gäster i Agenda. Svenska väljare har rätt att få höra hur politikerna ser på Sveriges framtid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.