SVT > Inrikes

Thursday, 20 September, 10:46

SVT - 20 feb 18 kl. 13:29

Med gratis bussar vill många kommuner nå bilpendlarnaPå många håll i landet görs försök att uppmuntra människor att åka kollektivt i stället för att ta bilen. I Kiruna kostar ett årskort en hundring per år och i Ockelbo har kommunens ”Kuxabussar” varit gratis sedan över 20 år tillbaka. Men det är svårt att nå bilpendlarna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kiruna, Ockelbo, Kuxabussar

Dela artikeln

2271 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med gratis, bussarvill många , kommuner, , bilpendlarna
Barometern - 23 nov 17 kl. 13:06

MP vill införa gratis bussar i kommunen – på lördagar

Miljöpartiet de gröna i Kalmar vill införa gratis bussar i hela kommunen – på lördagar. – Vi vill ta bort behovet att bygga fler parkeringsplatser, säger Max Troendlé, talesperson för partiet..

DalaDemokraten - 01 aug 15 kl. 12:39

Avesta förebild för gratis bussar

Nolltaxa i kollektivtrafik har blivit ett slagord. Numer finns ett nätverk med städer och kommuner där den här reformen genomförts. Här finns städerna Akureyri på Island, Roverto i Italien och Tallinn i Estland..

Barometern - 09 aug 18 kl. 08:22

Gratis bussar – och höjd skatt på kapital

Gratis kollektivtrafik till unga. Och gratis mediciner till barn. Vänsterpartiet är nöjt med den senaste mandatperioden.

Barometern - 17 jun 16 kl. 18:52

MP:s förslag: Gratis bussar på lördagar

Mindre barngrupper i förskola och skola och avgiftsfri lördag på kommunens alla bussar. Det är några satsningar i Miljöpartiets budgetförslag..

DalaDemokraten - 07 apr 14 kl. 09:43

Gratis bussar från Tällberg till Rättvik

RÄTTVIK Rättviks Köpmannaförening arbetar med att utveckla besöksnäringen och erbjuder gratis buss från Tällberg till Rättviks centrum..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 14 kl. 14:00

Gratis bussar till Putte i Parken

Under festivalen Putte i Parken som pågår 3–5 juli kör Karlstadsbuss festivalbesökare gratis på linje 22 till området..

Västerbottens Folkblad - 22 sep 15 kl. 21:24

[PLUS] Inget test med gratis bussar

Att testa gratis kollektivtrafik blir för dyrt, enligt majoritetspolitikerna som avslår en motion....

Blekinge Läns tidning - 04 nov 15 kl. 09:54

Marinmuseum bjussar på gratis bussar

Nu åker alla elever gratis till Marinmuseum. En satsning som även kan bli aktuell för nyanlända..

Västerbottens Folkblad - 24 okt 16 kl. 07:59

Kräver gratis bussar

Ung vänster Umeå ockuperade en busskur på Vasaplan i lrödags eftermiddag. Men ockupationen var högst fredlig då ockupanterna beväpnade sig med fika och gratisbiljetter som delades ut till andra åkande. Syftet var att samla på sig namnunderskrifter.

Barometern - 10 dec 16 kl. 06:43

Frågan om gratis bussar förhalas

I lokaltidningarna har vi den 8 december kunnat läsa artiklar om att nu skall frågan om gratis kollektivtrafik för pensionärer återigen utredas..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

30 personer misstänks för miljonfusk med rotavdrag

30 personer misstänks för brott och staten ska ha lurats på flera miljoner kronor i en stor härva med misstänkt fusk med rotavdrag, uppger Sveriges radio Ekot..

SVT - 1 timme sedan

Amazon växer i rekordfart – nu bygger nätjätten i Sverige

Just nu håller nätjätten Amazon på att etablera sig i Sverige. Det är ett av världens största företag som säljer allt från kläder och mat till bilar. Företaget är på väg att bli hela världens affär.

SVT - 4 timmar sedan

Rättegång mot sexbrottsmisstänkt läkare drar igång

Idag drar rättegången mot den läkare som misstänks för flera fall av sexualbrott mot barn igång. Totalt står 52 barn och 18 vuxna som målsägande..

SVT - 5 timmar sedan

Hustak flög i Norge i natt – ny storm på väg mot Sverige

Under onsdagskvällen och natten drog stormen in över Norge. Hustak flög och människor blåste omkull i natt. Nu kommer nästa höststorm – och den drar även in över Sverige på fredagskvällen.

SVT - 11 timmar sedan

Reklam eller genetik – vad är orsaken till ätstörningar?

Vad är det egentligen som orsakar kroppshets hos allt fler ungdomar? Efter uppmärksamheten kring Mia Skäringers nya tv-serie Kroppshets, diskuterades frågan i Aktuellt mellan professorn i psykologi Ann Frisén och psykiatriforskaren Yvonne Hausswolff-Juhlin. – Det finns starka kommersiella intressen i att få oss att känna oss missnöjda, säger Ann Frisén..

SVT - 12 timmar sedan

Ny utredning sågar AF – men privata bolag lyckas inte bättre

Arbetsförmedlingen har misslyckats med flera av sina viktigaste uppdrag. Det slår den statliga arbetsmarknadsutredningen fast. Samtidigt är privata bolag inte bättre på att fixa jobb..

SVT - 14 timmar sedan

Miljonfallskärm för Danske Bank-vd:n

Penningtvättskandalen inom Danske Bank, som beskrivs som en av de största i världen, tvingade idag vd:n Thomas Borgen att avgå. Nu står det klart hur mycket pengar han får med sig efter avgången..

SVT - 17 timmar sedan

Mia Skäringer: ”Jag mår så illa, så jävla illa”

Allt fler drabbas av ätstörningar och en förklaring som pekas ut är samhällets utseendefixering och reklamens påverkan. Komikern Mia Skäringer berättar nu i den kommande tv-serien Kroppshets i SVT om sin egen tuffa högstadietid med ätstörningar. Se delar av hennes berättelse i klippet ovan..

SVT - 17 timmar sedan

Se Mia Skäringer bli retuscherad

Modevärldens kroppsideal kan vara svåra att värja sig mot. Men hur går det egentligen till när modeller fotas och retuscheras? I programmet ”Kroppshets” låter Mia Skäringer sig fotas och sedan förändras på en datorskärm.

SVT - 17 timmar sedan

Fler söker vård för ätstörningar

Antalet personer som söker sig till öppenvården för ätstörningar har ökat med nästan 30 procent de senaste 10 åren. Det visar nya siffror från Socialstyrelsen idag. De allra flesta är kvinnor men ökningen är betydligt större bland män..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.