SVT > Inrikes

Friday, 22 June, 05:30

SVT - 20 feb 18 kl. 13:29

Med gratis bussar vill många kommuner nå bilpendlarnaPå många håll i landet görs försök att uppmuntra människor att åka kollektivt i stället för att ta bilen. I Kiruna kostar ett årskort en hundring per år och i Ockelbo har kommunens ”Kuxabussar” varit gratis sedan över 20 år tillbaka. Men det är svårt att nå bilpendlarna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kiruna, Ockelbo, Kuxabussar

Dela artikeln

2271 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med gratis, bussarvill många , kommuner, , bilpendlarna
Barometern - 23 nov 17 kl. 13:06

MP vill införa gratis bussar i kommunen – på lördagar

Miljöpartiet de gröna i Kalmar vill införa gratis bussar i hela kommunen – på lördagar. – Vi vill ta bort behovet att bygga fler parkeringsplatser, säger Max Troendlé, talesperson för partiet..

DalaDemokraten - 01 aug 15 kl. 12:39

Avesta förebild för gratis bussar

Nolltaxa i kollektivtrafik har blivit ett slagord. Numer finns ett nätverk med städer och kommuner där den här reformen genomförts. Här finns städerna Akureyri på Island, Roverto i Italien och Tallinn i Estland..

Barometern - 17 jun 16 kl. 18:52

MP:s förslag: Gratis bussar på lördagar

Mindre barngrupper i förskola och skola och avgiftsfri lördag på kommunens alla bussar. Det är några satsningar i Miljöpartiets budgetförslag..

DalaDemokraten - 07 apr 14 kl. 09:43

Gratis bussar från Tällberg till Rättvik

RÄTTVIK Rättviks Köpmannaförening arbetar med att utveckla besöksnäringen och erbjuder gratis buss från Tällberg till Rättviks centrum..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 14 kl. 14:00

Gratis bussar till Putte i Parken

Under festivalen Putte i Parken som pågår 3–5 juli kör Karlstadsbuss festivalbesökare gratis på linje 22 till området..

Västerbottens Folkblad - 22 sep 15 kl. 21:24

[PLUS] Inget test med gratis bussar

Att testa gratis kollektivtrafik blir för dyrt, enligt majoritetspolitikerna som avslår en motion....

Blekinge Läns tidning - 04 nov 15 kl. 09:54

Marinmuseum bjussar på gratis bussar

Nu åker alla elever gratis till Marinmuseum. En satsning som även kan bli aktuell för nyanlända..

Västerbottens Folkblad - 24 okt 16 kl. 07:59

Kräver gratis bussar

Ung vänster Umeå ockuperade en busskur på Vasaplan i lrödags eftermiddag. Men ockupationen var högst fredlig då ockupanterna beväpnade sig med fika och gratisbiljetter som delades ut till andra åkande. Syftet var att samla på sig namnunderskrifter.

Barometern - 10 dec 16 kl. 06:43

Frågan om gratis bussar förhalas

I lokaltidningarna har vi den 8 december kunnat läsa artiklar om att nu skall frågan om gratis kollektivtrafik för pensionärer återigen utredas..

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 15:18

Tusentals namn för gratis buss

Foto: Bosse Nilsson
Över 4 500 personer har skrivit för gratis buss för alla över 70 och i går fick kommunalrådet ta emot namnlistorna.
Det är snart ett och ett halvt år sedan Mildred Hilleskog från Sibbhult skrev ett medborgarförslag. Hon ville att personer över 70 år skulle få åka gratis på bussarna i Östra Göinge kommun.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - 12 timmar sedan

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - 13 timmar sedan

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - 13 timmar sedan

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..

SVT - 16 timmar sedan

Meteorologen: ”Normalt med skurar på midsommar”

Den som ska fira midsommar utomhus får räkna med att ta med paraply, det är nämligen normalt med skurar på under sommarens stora högtid..

SVT - 20 timmar sedan

Magdalena Andersson (S) presenterar det ekonomiska läget i Sverige

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar Finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget..

SVT - 21 timmar sedan

Här är propparna och fällorna i midsommartrafiken

Midsommar är inte bara blomster, sill och majad stång. Det är också en helg av frustration och stress över ändlösa bilköer då många vägar förvandlas till potentiella dödsfällor – nu kommer också dagarna på året då flest dör och skadas. Här är alla vägar att undvika i midsommartrafiken..

SVT - 21 timmar sedan

Så kör du säkert – trafikexpertens tips inför midsommar

Starta så tidigt du kan, men räkna ändå med att komma fram sent. Och framför allt: Undvik tjafs och stress i bilen. Här är de bästa tipsen på hur du minimerar riskerna i midsommartrafiken..

SVT - 22 timmar sedan

Senaste nytt i Morgonstudion – följ sändningen här

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.