SVT > Inrikes

Wednesday, 21 March, 19:37

SVT - 20 feb 18 kl. 13:29

Med gratis bussar vill många kommuner nå bilpendlarnaPå många håll i landet görs försök att uppmuntra människor att åka kollektivt i stället för att ta bilen. I Kiruna kostar ett årskort en hundring per år och i Ockelbo har kommunens ”Kuxabussar” varit gratis sedan över 20 år tillbaka. Men det är svårt att nå bilpendlarna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kiruna, Ockelbo, Kuxabussar

Dela artikeln

2265 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med gratis, bussarvill många , kommuner, , bilpendlarna
Barometern - 23 nov 17 kl. 13:06

MP vill införa gratis bussar i kommunen – på lördagar

Miljöpartiet de gröna i Kalmar vill införa gratis bussar i hela kommunen – på lördagar. – Vi vill ta bort behovet att bygga fler parkeringsplatser, säger Max Troendlé, talesperson för partiet..

DalaDemokraten - 01 aug 15 kl. 12:39

Avesta förebild för gratis bussar

Nolltaxa i kollektivtrafik har blivit ett slagord. Numer finns ett nätverk med städer och kommuner där den här reformen genomförts. Här finns städerna Akureyri på Island, Roverto i Italien och Tallinn i Estland..

Barometern - 17 jun 16 kl. 18:52

MP:s förslag: Gratis bussar på lördagar

Mindre barngrupper i förskola och skola och avgiftsfri lördag på kommunens alla bussar. Det är några satsningar i Miljöpartiets budgetförslag..

DalaDemokraten - 07 apr 14 kl. 09:43

Gratis bussar från Tällberg till Rättvik

RÄTTVIK Rättviks Köpmannaförening arbetar med att utveckla besöksnäringen och erbjuder gratis buss från Tällberg till Rättviks centrum..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 14 kl. 14:00

Gratis bussar till Putte i Parken

Under festivalen Putte i Parken som pågår 3–5 juli kör Karlstadsbuss festivalbesökare gratis på linje 22 till området..

Västerbottens Folkblad - 22 sep 15 kl. 21:24

[PLUS] Inget test med gratis bussar

Att testa gratis kollektivtrafik blir för dyrt, enligt majoritetspolitikerna som avslår en motion....

Blekinge Läns tidning - 04 nov 15 kl. 09:54

Marinmuseum bjussar på gratis bussar

Nu åker alla elever gratis till Marinmuseum. En satsning som även kan bli aktuell för nyanlända..

Västerbottens Folkblad - 24 okt 16 kl. 07:59

Kräver gratis bussar

Ung vänster Umeå ockuperade en busskur på Vasaplan i lrödags eftermiddag. Men ockupationen var högst fredlig då ockupanterna beväpnade sig med fika och gratisbiljetter som delades ut till andra åkande. Syftet var att samla på sig namnunderskrifter.

Barometern - 10 dec 16 kl. 06:43

Frågan om gratis bussar förhalas

I lokaltidningarna har vi den 8 december kunnat läsa artiklar om att nu skall frågan om gratis kollektivtrafik för pensionärer återigen utredas..

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 15:18

Tusentals namn för gratis buss

Foto: Bosse Nilsson
Över 4 500 personer har skrivit för gratis buss för alla över 70 och i går fick kommunalrådet ta emot namnlistorna.
Det är snart ett och ett halvt år sedan Mildred Hilleskog från Sibbhult skrev ett medborgarförslag. Hon ville att personer över 70 år skulle få åka gratis på bussarna i Östra Göinge kommun.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kritik mot digitala vårdgivare: ”Nätläkarna dränerar vården på resurser”

Det senaste året har tillväxten för privata digitala vårdgivare varit extrem snabb. Men nätläkarbolagens verksamhet är starkt ifrågasatt..

SVT - 5 timmar sedan

Så gör du ditt hem klimatsmart

Flera av apparaterna som är oumbärliga för oss i vardagen drar mycket energi, men med några enkla knep kan de sluta dra mer än vad som behövs. – Många gånger handlar det om våra vanor och det behöver inte kosta något att ändra, säger Helena Holm på Energimyndigheten..

SVT - 7 timmar sedan

Facebook används i partiernas kampanjer

De flesta partier använder sig i dag av olika typer information från sociala medier, till exempel genom riktade kampanjer. Ett exempel är när Socialdemokraterna försökte påverka personer som på Facebook visat intresse för vårdfrågor..

SVT - 8 timmar sedan

Nordea svartlistar Facebook

Nordens största bank, Nordea, kommer inte längre att låta bankens division för hållbara fonder köpa fler aktier i internetjätten Facebook..

SVT - 9 timmar sedan

Elevers bakgrund påverkar betygen allt mer

”Elever med olika bakgrund möts mer sällan i skolan”.

SVT - 10 timmar sedan

Längre skoldagar med Moderaterna

Moderaterna går till val på att förlänga skoldagarna i grundskolan med en timme. Partiet vill också ha mer matematik och svenska i lågstadiet och införa obligatorisk läxhjälp och skola på loven för elever som riskerar att halka efter..

SVT - 9 timmar sedan

KD och C har haft kontakter med Cambridge Analytica

Två riksdagspartier medger till SVT att de haft kontakter med det kontroversiella företaget Cambridge Analytica. Även SD säger att de kan ha haft kontakter. – Vi har blivit kontaktade men har varken köpt tjänster eller inlett samarbete, skriver Kristdemokraternas kommunikationschef Mia Widell till SVT..

SVT - 12 timmar sedan

Svenskarna tar mer politisk hänsyn tidigare

Svenskarna brukar inte ta hänsyn till styrelseskicket i de länder dit vi åker för att semestra. Men årets undersökning av resvanor tyder på att vi börjat med det..

SVT - 13 timmar sedan

”Vi får räkna med mer nederbörd – och med mer torka”

Det regnar och snöar mer i Sverige. SVT Nyheter har tagit fram statistik som visar en ökning av den genomsnittliga nederbörden från ungefär 45 millimeter per månad i början på 1900-talet, till över 55 millimeter per månad det här årtiondet. – Intensivare regn är en effekt av global uppvärmning, säger Mats Bergmark vid Räddningstjänsten..

SVT - 13 timmar sedan

Här har nederbörden ökat mest i Sverige

Att nederbörden i Sverige ökar är tydligt. Av SMHI:s 36 mätstationer har 23 haft den högsta noteringen av nederbörd något av de senaste två decennierna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.