Nyteknik > Teknik

Friday, 22 June, 05:25

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 11:19

Mystiskt radioaktivt moln över Alaska: ”Ingen naturlig källa”Under rutinuppdraget hittade forskarna något märkligt i luften ovanför Alaska. Nämligen en radioaktiv partikel anrikad med uran. Var kom den ifrån?.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Alaska

Dela artikeln

112 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mystiskt, radioaktivt, molnöver , AlaskaIngen , naturlig, källa
Nyteknik - 15 nov 17 kl. 15:18

Mystiskt radioaktivt moln över Europa – spåras till Ryssland

Europeiska myndigheter presenterar nya detaljer om ett stort radioaktivt moln som spred sig över Europa förra månaden..

Expressen - 10 nov 17 kl. 15:17

Radioaktivt moln över Europa

Franska strålskyddsinstitutet IRSN rapporterar om ett mystiskt utsläpp av radioaktiva ämnet rutenium-106. Man misstänker att det kommer från Ryssland eller Kazakstan. Även i Sverige uppmättes strålningen.

Expressen - 03 mar 18 kl. 20:00

Radioaktivt ämne över Skandinavien kan komma från Putins kärnkraftsmissil

Ett mystiskt radioaktivt ämne har uppmätts över Skandinavien i början av 2017 och 2018.Utsläppet kan mycket väl komma från Putins nya kärnkraftsmissil, hävdar den norska kärnkraftsexperten Nils Bøhmer.– Det är viktigt att både norska och svenska myndigheter ställer Ryssland till svars, säger han..

Aftonbladet - 15 mar 11 kl. 10:45

Oro i Tokyo för radioaktivt moln

Tokyoborna köar för att ta sig ut ur megastaden ? vinden blåser från olycksområdet.

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:04

Radioaktivt moln över Europa

Radioaktiva föroreningar har uppmätts över Europa under de senaste veckorna. Man misstänker man att den härrör från en olycka på ett kärnkraftverk i Ryssland eller Kazakstan..

BT - 10 okt 14 kl. 22:38

Mystiskt brev orsakade avspärrningar

Ett brev med ett mystiskt innehåll som skickats till Palestinska myndighetens beskickning på Rådmansgatan i Stockholm orsakade en stor insats under fredagseftermiddagen och kvällen. Polis och räddningstjänst kallades till platsen och kvarteret kring beskickningen spärrades av. Larmet kom vid 15.

Expressen - 07 apr 12 kl. 15:53

Mystiska moln hittade på Mars

Amatörastronomerna blev förbryllade när det plötsligt dök upp ett mystiskt moln på nytagna bilder från Mars. Nu verkar gåtan vara löst. Troligen rör det sig om morgonväder ?

Nyteknik - 02 sep 13 kl. 15:13

Radioaktiva fyrar mystiskt försvunna i arktis

Två ryska fyrar som drivs av radioaktivt strontium är på vift utanför Rysslands kust, skriver nättidningen Barents Observer. De ryska myndigheternas teori är att de spolats ut i havet..

Supermiljöbloggen - 31 jan 14 kl. 10:42

Shell slopar oljeplaner i Alaska under 2014

Efter en “dyster” kvartalsrapport meddelar det brittisk-holländska företaget Shell att man slopar planerna på oljeborrning i Alaska under 2014. Företagets vinst har minskat med 71 procent under fjärde kvartalet 2013, till 2,1 miljarder USD. Den sjunkande vinsten gör att företaget nu ska minska sina utgifter för prospektering och utveckling från 46 till 37 miljarder USD.

Expressen - 28 jan 17 kl. 09:57

Mystiskt ufomoln dök plötsligt upp i fjällen

Lugn, det var inget tefat med utomjordingar som plötsligt dök upp på himlen i Jämtlandsfjällen. Förklaringen till fenomenet är inte alls så dramatisk. Det vara bara...

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..

Nyteknik - 15 timmar sedan

South Carolina är Volvos nya hem – nu öppnar fabriken i USA

Den första amerikanska anläggningen är en viktig pusselbit för rollen som global premiumtillverkare. ”Nu är Ridgevillfabriken officiellt öppen för business”, sa Volvochefen Håkan Samuelsson vid invigningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.