Nyteknik > Teknik

Monday, 17 December, 21:36

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 11:19

Mystiskt radioaktivt moln över Alaska: ”Ingen naturlig källa”Under rutinuppdraget hittade forskarna något märkligt i luften ovanför Alaska. Nämligen en radioaktiv partikel anrikad med uran. Var kom den ifrån?.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Alaska

Dela artikeln

112 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mystiskt, radioaktivt, molnöver , AlaskaIngen , naturlig, källa
Nyteknik - 15 nov 17 kl. 15:18

Mystiskt radioaktivt moln över Europa – spåras till Ryssland

Europeiska myndigheter presenterar nya detaljer om ett stort radioaktivt moln som spred sig över Europa förra månaden..

Expressen - 10 nov 17 kl. 15:17

Radioaktivt moln över Europa

Franska strålskyddsinstitutet IRSN rapporterar om ett mystiskt utsläpp av radioaktiva ämnet rutenium-106. Man misstänker att det kommer från Ryssland eller Kazakstan. Även i Sverige uppmättes strålningen.

Expressen - 03 mar 18 kl. 20:00

Radioaktivt ämne över Skandinavien kan komma från Putins kärnkraftsmissil

Ett mystiskt radioaktivt ämne har uppmätts över Skandinavien i början av 2017 och 2018.Utsläppet kan mycket väl komma från Putins nya kärnkraftsmissil, hävdar den norska kärnkraftsexperten Nils Bøhmer.– Det är viktigt att både norska och svenska myndigheter ställer Ryssland till svars, säger han..

Aftonbladet - 15 mar 11 kl. 10:45

Oro i Tokyo för radioaktivt moln

Tokyoborna köar för att ta sig ut ur megastaden ? vinden blåser från olycksområdet.

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:04

Radioaktivt moln över Europa

Radioaktiva föroreningar har uppmätts över Europa under de senaste veckorna. Man misstänker man att den härrör från en olycka på ett kärnkraftverk i Ryssland eller Kazakstan..

BT - 10 okt 14 kl. 22:38

Mystiskt brev orsakade avspärrningar

Ett brev med ett mystiskt innehåll som skickats till Palestinska myndighetens beskickning på Rådmansgatan i Stockholm orsakade en stor insats under fredagseftermiddagen och kvällen. Polis och räddningstjänst kallades till platsen och kvarteret kring beskickningen spärrades av. Larmet kom vid 15.

Expressen - 07 apr 12 kl. 15:53

Mystiska moln hittade på Mars

Amatörastronomerna blev förbryllade när det plötsligt dök upp ett mystiskt moln på nytagna bilder från Mars. Nu verkar gåtan vara löst. Troligen rör det sig om morgonväder ?

Nyteknik - 02 sep 13 kl. 15:13

Radioaktiva fyrar mystiskt försvunna i arktis

Två ryska fyrar som drivs av radioaktivt strontium är på vift utanför Rysslands kust, skriver nättidningen Barents Observer. De ryska myndigheternas teori är att de spolats ut i havet..

Supermiljöbloggen - 31 jan 14 kl. 10:42

Shell slopar oljeplaner i Alaska under 2014

Efter en “dyster” kvartalsrapport meddelar det brittisk-holländska företaget Shell att man slopar planerna på oljeborrning i Alaska under 2014. Företagets vinst har minskat med 71 procent under fjärde kvartalet 2013, till 2,1 miljarder USD. Den sjunkande vinsten gör att företaget nu ska minska sina utgifter för prospektering och utveckling från 46 till 37 miljarder USD.

Expressen - 28 jan 17 kl. 09:57

Mystiskt ufomoln dök plötsligt upp i fjällen

Lugn, det var inget tefat med utomjordingar som plötsligt dök upp på himlen i Jämtlandsfjällen. Förklaringen till fenomenet är inte alls så dramatisk. Det vara bara...

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Frankrike inför digitalskatt

Från och med årsskiftet får nätjättar som Google, Apple och Facebook betala en digitalskatt i Frankrike. Landets finansminister Bruno Le Maire meddelar nu att landet ska införa sin egen variant för att beskatta globala nätjättar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Problemet är att hälften hoppar av utbildningen”

REPLIK. Otillräckliga förkunskaper i framför allt matematik är huvudorsaken till att hälften väljer att lämna utbildningen. Istället för nya högskoleplatser behövs insatser i grund- och gymnasieskolan, framför allt i matematik, skriver Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Nya tekniken sänker bensinförbrukningen med 30 procent

Tuffare utsläppskrav har fått biltillverkare att hoppa på elektrifieringståget. Men MWI:s teknik ska rädda förbränningsmotorn. Det tyska företaget påstår att de kan minska förbrukning och utsläpp enormt..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Svensk bakom fynd av faraonsk massgrav

50 vuxna och 25 barn begravda för flera tusen år sedan i ett djupt gravschakt från den 18:e dynastin _ så lyder det nya fyndet av svenska arkeologen Maria Nilsson och hennes team i fornlämningen Jabal al-Silsila i Egypten. – Det är skelett efter skelett efter skelett, säger hon..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Astronautens diss av Bransons rymdturism: ”Dangerous, dead-end technology”

Australiens mest välkända astronaut, Andy Thomas, sågar Richard Bransons satsning på rymdturism som ”Dangerous. Go nowhere, dead-end technology”..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Åk undervattensfärd till mytomspunna Titanic

Sugen på en närmare titt på vraket efter Titanic? Grattis – med rätt plånbok kan resan ner i djupet bli verklighet..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Nya Vivo Nex Dual – en mobil med dubbla skärmar

Varför nöja sig bara en skärm när man kan få två? Nya Vivo Nex Dual ser inte ut som någon annan mobil på marknaden..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Tog sig förbi skärmlåset på Android med 3d-utskrivet huvud

Journalist bröt sig in i fyra Android-telefoner med hjälp av en 3d-skrivare. Men Iphone stod pall för trycket..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Fjärrvärmeverket Värtaverket redovisade för låga utsläpp av växthusgaser

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Revolutionerande teknik redo för framtidens fordonsindustri

Tack vare sin unika kompetens och patent inom termoplastkompositer leder Inxide en rad FoU-projekt inom fordonsindustrin. Nu växlar bolaget upp ytterligare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.