Nyteknik > Teknik

Sunday, 23 September, 15:06

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 11:19

Mystiskt radioaktivt moln över Alaska: ”Ingen naturlig källa”Under rutinuppdraget hittade forskarna något märkligt i luften ovanför Alaska. Nämligen en radioaktiv partikel anrikad med uran. Var kom den ifrån?.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Alaska

Dela artikeln

112 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mystiskt, radioaktivt, molnöver , AlaskaIngen , naturlig, källa
Nyteknik - 15 nov 17 kl. 15:18

Mystiskt radioaktivt moln över Europa – spåras till Ryssland

Europeiska myndigheter presenterar nya detaljer om ett stort radioaktivt moln som spred sig över Europa förra månaden..

Expressen - 10 nov 17 kl. 15:17

Radioaktivt moln över Europa

Franska strålskyddsinstitutet IRSN rapporterar om ett mystiskt utsläpp av radioaktiva ämnet rutenium-106. Man misstänker att det kommer från Ryssland eller Kazakstan. Även i Sverige uppmättes strålningen.

Expressen - 03 mar 18 kl. 20:00

Radioaktivt ämne över Skandinavien kan komma från Putins kärnkraftsmissil

Ett mystiskt radioaktivt ämne har uppmätts över Skandinavien i början av 2017 och 2018.Utsläppet kan mycket väl komma från Putins nya kärnkraftsmissil, hävdar den norska kärnkraftsexperten Nils Bøhmer.– Det är viktigt att både norska och svenska myndigheter ställer Ryssland till svars, säger han..

Aftonbladet - 15 mar 11 kl. 10:45

Oro i Tokyo för radioaktivt moln

Tokyoborna köar för att ta sig ut ur megastaden ? vinden blåser från olycksområdet.

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:04

Radioaktivt moln över Europa

Radioaktiva föroreningar har uppmätts över Europa under de senaste veckorna. Man misstänker man att den härrör från en olycka på ett kärnkraftverk i Ryssland eller Kazakstan..

BT - 10 okt 14 kl. 22:38

Mystiskt brev orsakade avspärrningar

Ett brev med ett mystiskt innehåll som skickats till Palestinska myndighetens beskickning på Rådmansgatan i Stockholm orsakade en stor insats under fredagseftermiddagen och kvällen. Polis och räddningstjänst kallades till platsen och kvarteret kring beskickningen spärrades av. Larmet kom vid 15.

Expressen - 07 apr 12 kl. 15:53

Mystiska moln hittade på Mars

Amatörastronomerna blev förbryllade när det plötsligt dök upp ett mystiskt moln på nytagna bilder från Mars. Nu verkar gåtan vara löst. Troligen rör det sig om morgonväder ?

Nyteknik - 02 sep 13 kl. 15:13

Radioaktiva fyrar mystiskt försvunna i arktis

Två ryska fyrar som drivs av radioaktivt strontium är på vift utanför Rysslands kust, skriver nättidningen Barents Observer. De ryska myndigheternas teori är att de spolats ut i havet..

Supermiljöbloggen - 31 jan 14 kl. 10:42

Shell slopar oljeplaner i Alaska under 2014

Efter en “dyster” kvartalsrapport meddelar det brittisk-holländska företaget Shell att man slopar planerna på oljeborrning i Alaska under 2014. Företagets vinst har minskat med 71 procent under fjärde kvartalet 2013, till 2,1 miljarder USD. Den sjunkande vinsten gör att företaget nu ska minska sina utgifter för prospektering och utveckling från 46 till 37 miljarder USD.

Expressen - 28 jan 17 kl. 09:57

Mystiskt ufomoln dök plötsligt upp i fjällen

Lugn, det var inget tefat med utomjordingar som plötsligt dök upp på himlen i Jämtlandsfjällen. Förklaringen till fenomenet är inte alls så dramatisk. Det vara bara...

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Han ger pensionerade ingenjörer chansen att fortsätta jobba

Många äldre ingenjörer vill jobba men har svårt att hitta ett jobb som inte handlar om trädgårdsskötsel eller vaktmästeri. Det vill företaget Jiro Pro ändra på. Här får pensionerade ingenjörer chansen att tjäna extra pengar och fortsätta att använda sina kunskaper och erfarenheter..

Nyteknik - Igår: 06:00

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - I förrgår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - I förrgår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.