Nyteknik > Teknik

Friday, 23 March, 14:07

Liknande nyheter

Taggar: Mystiskt, radioaktivt, molnöver , AlaskaIngen , naturlig, källa
Nyteknik - 15 nov 17 kl. 15:18

Mystiskt radioaktivt moln över Europa – spåras till Ryssland

Europeiska myndigheter presenterar nya detaljer om ett stort radioaktivt moln som spred sig över Europa förra månaden..

Expressen - 10 nov 17 kl. 15:17

Radioaktivt moln över Europa

Franska strålskyddsinstitutet IRSN rapporterar om ett mystiskt utsläpp av radioaktiva ämnet rutenium-106. Man misstänker att det kommer från Ryssland eller Kazakstan. Även i Sverige uppmättes strålningen.

Expressen - 03 mar 18 kl. 20:00

Radioaktivt ämne över Skandinavien kan komma från Putins kärnkraftsmissil

Ett mystiskt radioaktivt ämne har uppmätts över Skandinavien i början av 2017 och 2018.Utsläppet kan mycket väl komma från Putins nya kärnkraftsmissil, hävdar den norska kärnkraftsexperten Nils Bøhmer.– Det är viktigt att både norska och svenska myndigheter ställer Ryssland till svars, säger han..

Aftonbladet - 15 mar 11 kl. 10:45

Oro i Tokyo för radioaktivt moln

Tokyoborna köar för att ta sig ut ur megastaden ? vinden blåser från olycksområdet.

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 17:04

Radioaktivt moln över Europa

Radioaktiva föroreningar har uppmätts över Europa under de senaste veckorna. Man misstänker man att den härrör från en olycka på ett kärnkraftverk i Ryssland eller Kazakstan..

BT - 10 okt 14 kl. 22:38

Mystiskt brev orsakade avspärrningar

Ett brev med ett mystiskt innehåll som skickats till Palestinska myndighetens beskickning på Rådmansgatan i Stockholm orsakade en stor insats under fredagseftermiddagen och kvällen. Polis och räddningstjänst kallades till platsen och kvarteret kring beskickningen spärrades av. Larmet kom vid 15.

Expressen - 07 apr 12 kl. 15:53

Mystiska moln hittade på Mars

Amatörastronomerna blev förbryllade när det plötsligt dök upp ett mystiskt moln på nytagna bilder från Mars. Nu verkar gåtan vara löst. Troligen rör det sig om morgonväder ?

Nyteknik - 02 sep 13 kl. 15:13

Radioaktiva fyrar mystiskt försvunna i arktis

Två ryska fyrar som drivs av radioaktivt strontium är på vift utanför Rysslands kust, skriver nättidningen Barents Observer. De ryska myndigheternas teori är att de spolats ut i havet..

Supermiljöbloggen - 31 jan 14 kl. 10:42

Shell slopar oljeplaner i Alaska under 2014

Efter en “dyster” kvartalsrapport meddelar det brittisk-holländska företaget Shell att man slopar planerna på oljeborrning i Alaska under 2014. Företagets vinst har minskat med 71 procent under fjärde kvartalet 2013, till 2,1 miljarder USD. Den sjunkande vinsten gör att företaget nu ska minska sina utgifter för prospektering och utveckling från 46 till 37 miljarder USD.

Expressen - 28 jan 17 kl. 09:57

Mystiskt ufomoln dök plötsligt upp i fjällen

Lugn, det var inget tefat med utomjordingar som plötsligt dök upp på himlen i Jämtlandsfjällen. Förklaringen till fenomenet är inte alls så dramatisk. Det vara bara...

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

”Sista chansen infria vallöftet om egen el”

DEBATT. Med ett halvår kvar till valet saknas fortfarande besked om det löfte som (S) och (MP) gav redan 2014 – att ge alla rättvisa villkor för att producera sin egen solel, oavsett boendeform. Det skriver Jonas Spangenberg, BoKlok, Linda Burenius Magnusson, 100% förnybart och Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Forskarnas larm: Mer än 79.000 ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavsområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 ton..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så liten var sannolikheten att Uberolyckan skulle inträffa

Sannolikheten att en autonom Uberbil skulle vara inblandad i en dödsolycka redan nu var bara 3,2 procent, enligt en beräkning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Det finns på botten av jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom till genom en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer. Här är vad de hittade på botten..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell USA och Sovjet bakom jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell mellan USA och Sovjet skapade jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

"R2D2" hindrar virus som vill radera hårddisken

Forskare har hittat en metod för att stoppa virus som vill skriva över alla filer på hårddisken - och den stavas R2D2..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Mer än 79.000 tusen ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavssopområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 tusen ton..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kina: Vi kämpar till slutet i ett handelskrig

USA:s president Donald Trump föreslår tullar på kinesiska produkter för 50 miljarder dollar – det första steget av många åtgärder mot Peking enligt Trump. Kina hotar nu med att försvara sig med alla åtgärder som krävs om ett handelskrig bryter ut..

Nyteknik - 4 timmar sedan

EU undantas från USA:s ståltullar

EU omfattas inte när USA inför skyddstullar på stål- och aluminium i natt. Införandet av tullar pausas för EU och ytterligare sex länder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.