SR > Vetenskap

Monday, 17 December, 20:32

SR - 20 feb 18 kl. 06:00

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologinIcarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..
Läs mer på SR

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans systemför , djurövervakningkan , revolutionera, biologin
Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 12:18

Rikspolischefen vill fokusera på brott - inte sociala uppgifter och djur

Under gårdagens lördagsintervju i Public Service sade nye rikspolischefen Anders Thornberg att polisen ska bekämpa brott och inte ägna sig åt sociala uppgifter eller bortsprungna djur. I praktiken förespråkar han ett återinförande av kommunal ordningspolis, men kanske ska det ske via en ny nivå av befogenheter för privata ordningsvakter/väktare/säkerhetsvakter.
Rikspolischef Anders Thornberg.

Sydsvenskan - 20 aug 11 kl. 06:30

Biologin har ingen chans mot pizza

Det är inte bara i USA som befolkningen blir fetare. Problemet gäller stora delar av världen. I Kina ökar barnfetman i rask takt.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:30

Europeisk trafikövervakning nyttig även på lokal nivå

Via den europeiska trafikövervakningsorganisationen TISPOL kan polisen i Österbotten lära ut och ta lärdom av hur arbetet fungerar i andra länder. Flera gånger per år brukar polisen i Finland ha extra övervakning på vägarna då det är vanligt att man bland annat kontrollerar hastigheterna och gör alkoholtest. Det här görs inte enbart i Finland utan samtidigt också i 30 länder runt om i Europa.

Nyteknik - 10 dec 18 kl. 08:38

Deras unika flödesmotor ska revolutionera framtidens fordon

Vid första anblick, en spännande sexhjuling – men Ferox Azaris är mycket mer än så. Den demonstrerar företagets flödesmotor. Ett system som enligt tillverkaren kan revolutionera framtidens fordon..

YLE - 07 mar 14 kl. 13:13

”Finland skall revolutionera kundservice”

Ett nätverk av tidigare Nokia-anställda har lockat det brittiska bolaget Telrock att flytta största delen av sin produktutveckling till Finland. Till en början kommer bolaget att sysselsätta 50 personer i Uleåborg och Helsingfors. Telrock vill i Finland utveckla olika företags kundservice på mobiltelefoner.

UNT - 06 maj 15 kl. 19:00

Uppsalastudie skriver om biologin

En nyupptäckt mikroorganism kan vara en felande länk i utvecklingen av den sorts komplexa celler som alla växter, djur och svampar är uppbyggda av..

Skånskan - 15 jun 16 kl. 16:34

Segeåns fiskar och smådjur upp till ytan

svedala En abborre nappade nästan direkt när Anders Eklöv visade hur elfisket i Segeå går till. Även smådjur fångades in med hjälp av håv och åkte tillbaka i ån.Under tisdagskvällen hade Segeåns vattendragsförbund och vattenråd bjudit in allmänheten för att visa hur elfisket i ån går till och även visa vilka smådjur som döljer sig i ån.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:34

Övervakning med viltkamera inte helt oproblematisk

Viltkamerorna blir allt fler i Finland. Men en stor del av kamerorna används inte längre för att fotografera djur, utan i stället för att övervaka människor. Spela upp klipp på Arenan- I fjol såldes tiotusentals viltkameror i Finland, säger Juha Lyytikäinen på webbutiken Riistakamerat.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Nu odlas bananer utan jord

På Wageningens universitet i Nederländerna har forskare lyckats odla bananer utan jord för att undvika den svampsmitta som hotar världens bananer..

SR - 8 timmar sedan

Ekomaten och klimatet – fördjupning

Odling av ekologisk mat kan vara sämre för klimatet än konventionell odling. Det rapporterade nyligen Vetenskapsradion. Hör här ett längre inslag om en omdebatterad nyhet..

SR - 12 timmar sedan

Barnets kön bestäms delvis av skräp-dna

Forskare i Australien har hittat små bitar i vårt dna som styr aktiviteten på de gener som avgör ett barns könsutveckling..

SR - 14 timmar sedan

Bladlöss tjuvliftar – på varandra

Yngre bladlöss kan lifta på äldre om de hamnar på marken. Det har forskare upptäckt i labbmiljö..

SR - 14 timmar sedan

Därför firar vi demokratin idag

För precis 100 år sedan, den 17 december, togs ett viktigt beslut i Sveriges riksdag som kan ses som demokratins genombrott i vårt land..

SR - 14 timmar sedan

Fosfor ska utvinnas ur gruvavfall

Det statliga gruvföretaget LKAB ska tillverka gödsel från gammalt gruvavfall i en ny pilotanläggning..

SR - 13 dec 18 kl. 07:30

Hawaiis fåglar ska räddas från farlig orm

Den hawaiianska motsvarigheten till jordbruksverket importerar nu fyra exemplar av ormen Boiga irregularis, för att låta spårhundar träna på att söka upp dem..

SR - 14 dec 18 kl. 06:40

Medicinkapsel styrs inne i magen från mobilen

En liten kapsel i magen som kan servera dig din dagliga dos medicin, samla data och som styrs med hjälp av mobiltelefonen. Det här har forskare vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, utvecklat och 3D-printat..

SR - 14 dec 18 kl. 06:15

Här finns Europas sämsta luft

Den sämsta luften i Europa kan man inandas på västra Balkan, och vissa dagar är det bäst att hålla sig inomhus, enligt ambassadören i Sarajevo..

SR - 14 dec 18 kl. 06:15

Ojämlik ångerrätt när män steriliserar sig

Det har blivit vanligare att män i Sverige steriliserar sig. Men om man senare i livet ångrar sig och vill kunna bli pappa igen. Då gäller det att bo i rätt landsting om man ska få hjälp i den offentliga vården..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.