SR > Vetenskap

Sunday, 23 September, 14:19

SR - 20 feb 18 kl. 06:00

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologinIcarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..
Läs mer på SR

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans systemför , djurövervakningkan , revolutionera, biologin
Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Sydsvenskan - 20 aug 11 kl. 06:30

Biologin har ingen chans mot pizza

Det är inte bara i USA som befolkningen blir fetare. Problemet gäller stora delar av världen. I Kina ökar barnfetman i rask takt.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:30

Europeisk trafikövervakning nyttig även på lokal nivå

Via den europeiska trafikövervakningsorganisationen TISPOL kan polisen i Österbotten lära ut och ta lärdom av hur arbetet fungerar i andra länder. Flera gånger per år brukar polisen i Finland ha extra övervakning på vägarna då det är vanligt att man bland annat kontrollerar hastigheterna och gör alkoholtest. Det här görs inte enbart i Finland utan samtidigt också i 30 länder runt om i Europa.

YLE - 07 mar 14 kl. 13:13

”Finland skall revolutionera kundservice”

Ett nätverk av tidigare Nokia-anställda har lockat det brittiska bolaget Telrock att flytta största delen av sin produktutveckling till Finland. Till en början kommer bolaget att sysselsätta 50 personer i Uleåborg och Helsingfors. Telrock vill i Finland utveckla olika företags kundservice på mobiltelefoner.

UNT - 06 maj 15 kl. 19:00

Uppsalastudie skriver om biologin

En nyupptäckt mikroorganism kan vara en felande länk i utvecklingen av den sorts komplexa celler som alla växter, djur och svampar är uppbyggda av..

Skånskan - 15 jun 16 kl. 16:34

Segeåns fiskar och smådjur upp till ytan

svedala En abborre nappade nästan direkt när Anders Eklöv visade hur elfisket i Segeå går till. Även smådjur fångades in med hjälp av håv och åkte tillbaka i ån.Under tisdagskvällen hade Segeåns vattendragsförbund och vattenråd bjudit in allmänheten för att visa hur elfisket i ån går till och även visa vilka smådjur som döljer sig i ån.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:34

Övervakning med viltkamera inte helt oproblematisk

Viltkamerorna blir allt fler i Finland. Men en stor del av kamerorna används inte längre för att fotografera djur, utan i stället för att övervaka människor. Spela upp klipp på Arenan- I fjol såldes tiotusentals viltkameror i Finland, säger Juha Lyytikäinen på webbutiken Riistakamerat.

IDG - 04 jun 13 kl. 08:52

Smart låda för ip-övervakning

Det behöver inte vara särskilt krångligt att installera ett system för ip-övervakning. JustConnect hjälper dig på traven..

Dalarnas tidningar - 16 sep 13 kl. 06:41

ABB har infört system som möjliggör mobil övervakning av anställda

7 juni 2012 fick Anders Eliasson och hans 2000 kollegor på ABB Power Products i Ludvika ett mejl där IT-ansvarig på företaget skrev att det var helt i sin ordning att följa en länk installera appen Famoc i jobbtelefonen, en app som visade sig möjliggöra övervakning av de anställdas mobilanvändning..

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 16:13

Sociala medier viktigare än tevereklam i årets val

Sociala medier var viktigare än någonsin i årets valrörelse och partierna själva såg Facebook som mer betydelsefull än tevereklam. Det visar en snabbforskningsrapport som är den första i sitt slag för Sverige..

SR - Igår: 15:09

Forskarna tipsar: Så blir du mer klimatsmart

Allt fler blir medvetna om hur vår livsstil orsakar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser. Men vad kan man göra för att minska dem? Vi har bett forskarna om tips.

SR - Igår: 14:47

Ulrika Björkstén: Goda intentioner men ingen vetenskap bakom dagens betygssystem

Vetenskapsradions Ulrika Björkstén om ett betygssystem ingen är nöjd med..

SR - Igår: 14:22

Odla med P1 är slut för säsongen

Odla med P1:s producent Ulla de Verdier och programledare Gustaf Klarin tackar för den gångna säsongen..

SR - I förrgår: 07:05

Antibiotika till djur minskar

Försäljningen av antibiotika till djur minskar i Sverige. Det skriver tidningen ATL. Jämfört med övriga EU-länder har Sverige lägst försäljning och ett fortsatt gynnsamt läge i kampen mot antibiotikaresistenta bakterier.

SR - I förrgår: 06:00

USA: Allt fler dör av överdoser med narkotika

Antalet narkotikarelaterade dödsfall i USA stiger allt snabbare. En ny studie visar att trenden sträcker sig ända tillbaka till 70-talet..

SR - I förrgår: 06:00

Forskare vill kartlägga hela populationer med ny teknik

Forskare vill kartlägga hela populationer av människor som levde för 10 000-tals år sedan genom prover ur sediment..

SR - I förrgår: 20:00

Forskare bekräftar: Mystisk fossil tillhör djurriket

Forskare i Australien har lyckats analysera var den mystiska fossilen Dickinsonia egentligen kommer ifrån..

SR - 20 sep 18 kl. 07:15

Forskare hoppas bota hårlöshet - med sandelträ

Kanske kan doftmolekyler av sandelträ vara något för att behandla hårlöshet framöver. Sandelträ ser nämligen ut att stimulera hårväxten, menar forskare..

SR - 20 sep 18 kl. 06:10

Varför bryr vi oss mer om bin än om getingar?

Den roll som getingar och andra steklar spelar i naturen uppskattas inte på samma sätt som den roll bin spelar, enligt brittiska forskare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.