SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 14:07

SR - 20 feb 18 kl. 06:00

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologinIcarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..
Läs mer på SR

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans systemför , djurövervakningkan , revolutionera, biologin
Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Sydsvenskan - 20 aug 11 kl. 06:30

Biologin har ingen chans mot pizza

Det är inte bara i USA som befolkningen blir fetare. Problemet gäller stora delar av världen. I Kina ökar barnfetman i rask takt.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:30

Europeisk trafikövervakning nyttig även på lokal nivå

Via den europeiska trafikövervakningsorganisationen TISPOL kan polisen i Österbotten lära ut och ta lärdom av hur arbetet fungerar i andra länder. Flera gånger per år brukar polisen i Finland ha extra övervakning på vägarna då det är vanligt att man bland annat kontrollerar hastigheterna och gör alkoholtest. Det här görs inte enbart i Finland utan samtidigt också i 30 länder runt om i Europa.

YLE - 07 mar 14 kl. 13:13

”Finland skall revolutionera kundservice”

Ett nätverk av tidigare Nokia-anställda har lockat det brittiska bolaget Telrock att flytta största delen av sin produktutveckling till Finland. Till en början kommer bolaget att sysselsätta 50 personer i Uleåborg och Helsingfors. Telrock vill i Finland utveckla olika företags kundservice på mobiltelefoner.

UNT - 06 maj 15 kl. 19:00

Uppsalastudie skriver om biologin

En nyupptäckt mikroorganism kan vara en felande länk i utvecklingen av den sorts komplexa celler som alla växter, djur och svampar är uppbyggda av..

Skånskan - 15 jun 16 kl. 16:34

Segeåns fiskar och smådjur upp till ytan

svedala En abborre nappade nästan direkt när Anders Eklöv visade hur elfisket i Segeå går till. Även smådjur fångades in med hjälp av håv och åkte tillbaka i ån.Under tisdagskvällen hade Segeåns vattendragsförbund och vattenråd bjudit in allmänheten för att visa hur elfisket i ån går till och även visa vilka smådjur som döljer sig i ån.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:34

Övervakning med viltkamera inte helt oproblematisk

Viltkamerorna blir allt fler i Finland. Men en stor del av kamerorna används inte längre för att fotografera djur, utan i stället för att övervaka människor. Spela upp klipp på Arenan- I fjol såldes tiotusentals viltkameror i Finland, säger Juha Lyytikäinen på webbutiken Riistakamerat.

IDG - 04 jun 13 kl. 08:52

Smart låda för ip-övervakning

Det behöver inte vara särskilt krångligt att installera ett system för ip-övervakning. JustConnect hjälper dig på traven..

Dalarnas tidningar - 16 sep 13 kl. 06:41

ABB har infört system som möjliggör mobil övervakning av anställda

7 juni 2012 fick Anders Eliasson och hans 2000 kollegor på ABB Power Products i Ludvika ett mejl där IT-ansvarig på företaget skrev att det var helt i sin ordning att följa en länk installera appen Famoc i jobbtelefonen, en app som visade sig möjliggöra övervakning av de anställdas mobilanvändning..

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

De riskerar sina liv – för djurens skull

De senaste dagarna har det rasat stora bränder i södra Australien. Utvecklade larmsystem gör att invånarna är förberedda på hur de ska bete sig vid bränder – men många djurägare riskerar livet när de försöker rädda sina djur..

SR - 8 timmar sedan

Unikt exemplar ger nya insikter om Stockholms blodbad

Ett unikt exemplar av medeltidsmanuskriptet Gesta Danorum, eller Danskarnas bedrifter, har köps in av Kungliga Biblioteket i Stockholm. Exemplaret är en förstautgåva av den tryckta versionen av boken ifrån 1514, medan originalet skrevs redan 300 år tidigare..

SR - Igår: 09:56

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - Igår: 07:01

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - Igår: 06:53

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - Igår: 06:00

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - Igår: 06:08

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - I förrgår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - I förrgår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - I förrgår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.