SR > Vetenskap

Friday, 22 June, 05:27

SR - 20 feb 18 kl. 06:00

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologinIcarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..
Läs mer på SR

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans systemför , djurövervakningkan , revolutionera, biologin
Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 15 kl. 16:46

Tsipras: Vi måste slippa övervakning

Grekland måste så snabbt som möjligt genomföra de reformer som krävs för att få det nya nödlånet på 86 miljarder, sade premiärministern Alexis Tsipras i ett tal när det nya parlamentet svors in.Det kräver en mängd reformer som rör skatter, pensioner, sjukvård och de finansiella och offentliga sektorerna.Tsipas säger att det inte kommer att bli lätt men nödvändigt för att föra landet "ut ur detta system med övervakning" och omedelbart påbörja diskussionerna om skuldlättnad.

Sydsvenskan - 20 aug 11 kl. 06:30

Biologin har ingen chans mot pizza

Det är inte bara i USA som befolkningen blir fetare. Problemet gäller stora delar av världen. I Kina ökar barnfetman i rask takt.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:30

Europeisk trafikövervakning nyttig även på lokal nivå

Via den europeiska trafikövervakningsorganisationen TISPOL kan polisen i Österbotten lära ut och ta lärdom av hur arbetet fungerar i andra länder. Flera gånger per år brukar polisen i Finland ha extra övervakning på vägarna då det är vanligt att man bland annat kontrollerar hastigheterna och gör alkoholtest. Det här görs inte enbart i Finland utan samtidigt också i 30 länder runt om i Europa.

YLE - 07 mar 14 kl. 13:13

”Finland skall revolutionera kundservice”

Ett nätverk av tidigare Nokia-anställda har lockat det brittiska bolaget Telrock att flytta största delen av sin produktutveckling till Finland. Till en början kommer bolaget att sysselsätta 50 personer i Uleåborg och Helsingfors. Telrock vill i Finland utveckla olika företags kundservice på mobiltelefoner.

UNT - 06 maj 15 kl. 19:00

Uppsalastudie skriver om biologin

En nyupptäckt mikroorganism kan vara en felande länk i utvecklingen av den sorts komplexa celler som alla växter, djur och svampar är uppbyggda av..

Skånskan - 15 jun 16 kl. 16:34

Segeåns fiskar och smådjur upp till ytan

svedala En abborre nappade nästan direkt när Anders Eklöv visade hur elfisket i Segeå går till. Även smådjur fångades in med hjälp av håv och åkte tillbaka i ån.Under tisdagskvällen hade Segeåns vattendragsförbund och vattenråd bjudit in allmänheten för att visa hur elfisket i ån går till och även visa vilka smådjur som döljer sig i ån.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:34

Övervakning med viltkamera inte helt oproblematisk

Viltkamerorna blir allt fler i Finland. Men en stor del av kamerorna används inte längre för att fotografera djur, utan i stället för att övervaka människor. Spela upp klipp på Arenan- I fjol såldes tiotusentals viltkameror i Finland, säger Juha Lyytikäinen på webbutiken Riistakamerat.

IDG - 04 jun 13 kl. 08:52

Smart låda för ip-övervakning

Det behöver inte vara särskilt krångligt att installera ett system för ip-övervakning. JustConnect hjälper dig på traven..

Dalarnas tidningar - 16 sep 13 kl. 06:41

ABB har infört system som möjliggör mobil övervakning av anställda

7 juni 2012 fick Anders Eliasson och hans 2000 kollegor på ABB Power Products i Ludvika ett mejl där IT-ansvarig på företaget skrev att det var helt i sin ordning att följa en länk installera appen Famoc i jobbtelefonen, en app som visade sig möjliggöra övervakning av de anställdas mobilanvändning..

Fler nyheter från SR

SR - 23 timmar sedan

En strimma hopp för havets koraller

Nu kommer amerikanska och brittiska korallforskare med goda nyheter. De har funnit små "öar" av koraller som återhämtat sig bra efter blekning och andra hot..

SR - 23 timmar sedan

Därför går patienter med bukspottkörtelcancer ner i vikt

Människor som drabbas av bukspottkörtelcancer går ofta ner rejält i vikt – och orsaken till det har hittills varit oklar. Nu hjälper ny forskning till att förklara fenomenet..

SR - 23 timmar sedan

Expertgrupp utreder: Så ska du agera vid en trafikolycksplats

Sahlgrenska Akademin i Göteborg söker svar på vilken beredskap som är rimlig att kräva av icke vårdutbildade trafikanter som kommer först fram till en allvarlig trafikolycka..

SR - Igår: 14:16

Här är Klotets miljösmarta sommarmeny

På sommaren samlas vi gärna kring grillen. Men vad är miljömässigt okej att lägga på gallret? Livsmedelsforskare Pernilla Tidåker och systemekolog Max Troell har valt råvarorna.

SR - Igår: 06:54

Vetenskapen har gott rykte

Hur stort är svenskarnas förtroende för forskning och forskare? Enligt senaste rapporten Vetenskapen i samhället är den större än någonsin..

SR - Igår: 06:00

Nytt projekt ska stoppa minken

Minkar gör stor skada i naturen, särskilt i fågelkolonier i skärgården. Nu startar ett EU-finansierat projekt för att utrota minken i värdefulla naturområden i Norge, Finland och Sverige..

SR - Igår: 06:00

Forskare: naturbeteskött bästa miljövalet i sommar

Nu är det snart midsommar och enligt forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, är svenskt naturbeteskött det bästa miljövalet på grillen eftersom det gynnar biologisk mångfald..

SR - I förrgår: 08:04

Nytt centrum för forskning kring förhistoriskt dna

Sverige ska få ett nytt centrum för forskning kring paleogenetik. Där ska man forska kring förhistoriska arter och organismer..

SR - I förrgår: 06:00

Albatrossexpeditionen – storslagen men bortglömd

För 70 år sen avslutades en stor svensk djuphavsexpedition med segelfartyget Albatross. Men trots att expeditionen var först med att ta upp långa sedimentproppar från världshavens bottnar, vilka kan berätta om jordens klimathistoria, är expeditionen idag i det närmaste bortglömd..

SR - I förrgår: 06:00

Rester från skogsindustrin kan bli biodrivmedel

En stor mängd restprodukter från skogsindustrin som inte utnyttjas idag skulle kunna användas för att producera biodrivmedel. Det kan göra industri och vägtransporter fossilfria, hävdar professor Pål Börjesson vid Lunds universitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.