DI > Ekonomi

Thursday, 21 June, 04:31

DI - 19 feb 18 kl. 14:38

Yrkesprogrammen ska ge högskolebehörighetAlla nationella program i gymnasiet måste från hösten 2019 innehålla kurser som ger högskolebehörighet. Det föreslår regeringen i en kommande proposition, erfar TT..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yrkesprogrammenska ge , högskolebehörighet
SvD - 18 feb 15 kl. 17:30

S vill återinföra högskolebehörighet på yrkesprogrammen

Högskolebehörighet som standard på yrkesprogrammen – med möjlighet att välja bort den. Det är regeringens förslag på mellanväg för att lyckas få igenom en förändring av yrkesprogrammen i riksdagen..

SmålandsPosten - 10 aug 17 kl. 06:00

Gör högskolebehörighet till standard

I samband med gymnasiereformen GY11 försvann automatiskt högskolebehörigheten för yrkesprogrammen. Yrkesprogrammens elever blir därför mer begränsade på framtidens arbetsmarknad om de inte gör ett aktivt val att läsa till högskolebehörighet. Att tidigt begränsa ungdomars framtida val och försvåra möjligheten till högskolestudier minskar både flexibiliteten på arbetsmarknaden och ungdomars frihet..

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 11:50

Enklare läsa in högskolebehörighet


Alla elever på gymnasiets yrkesprogram ska kunna läsa in högskolebehörighet inom ramen för sitt program. I dag måste eleverna på fem av programmen läsa extra för att nå behörigheten. Men regeringen låter nu Skolverket se över hur programmen kan justeras så att behörigheten kan nås inom de vanliga 2 500 poängen.

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 04:37

Färre sökande till yrkesprogrammen


Trenden att färre söker sig till gymnasiets yrkesprogram verkar hålla i sig. När Ekot i SR ringde runt till 40 gymnasieskolor i landet rapporterade samtliga minskat antal sökande till yrkesprogrammen, efter den första preliminära antagningen.Minskningen på de 40 skolorna var tre procent i snitt på ett läsår.

BT - 04 mar 14 kl. 04:38

Färre sökande till yrkesprogrammen

Trenden att färre söker sig till gymnasiets yrkesprogram verkar hålla i sig. När Ekot i SR ringde runt till 40 gymnasieskolor i landet rapporterade samtliga minskat antal sökande till yrkesprogrammen, efter den första preliminära antagningen. Minskningen på de 40 skolorna var tre procent i snitt på ett läsår.

Alliansfritt Sverige - 02 jul 12 kl. 08:46

Yrkesprogrammen gapar tomma

RESULTAT. Att ta bort behörigheten till universitet skulle öka ansökningarna till yrkesprogrammen. Logiken var enkel: den som gillar att hantverksarbete kan ju omöjligen ha något intresse av teoretiska ämnen.

GöteborgsPosten - 21 maj 18 kl. 20:12

Elever skeptiska till obligatorisk behörighet

En har valt att läsa in högskolebehörigheten. Den andra fokuserar på yrkesämnen. Men varken Emma Johannisson eller Andrea Wiberg på Ester Mosessons gymnasium tror att det är bra med obligatorisk högskolebehörighet på yrkesprogrammen..

UNT - 20 aug 12 kl. 07:52

Yrkesprogrammen lockar färre

Allt färre elever söker sig till gymnasiernas yrkesprogram, trots att möjligheten till jobb efter studenten är god. Sedan gymnasieskolan gjordes om förra året ger yrkesprogrammen inte automatiskt högskolebehörighet..

Alliansfritt Sverige - 04 mar 14 kl. 10:35

Eleverna ratar yrkesprogrammen

Nu är det dags för en årlig tradition: rapporteringen om att skolungdomarna ratar nuvarande folkpartiledare Jan Björklunds yrkesgymnasieskola. Det var samma rapportering 2013, 2012 och 2011. I år är det Ekot som är först ute [UT] med att ringa runt till 40 olika gymnasieskolor för att ta reda på hur det ser ut efter den första preliminära intagningen.

Sydsvenskan - 05 mar 13 kl. 12:41

Enklare läsa in behörighet

Alla elever på gymnasiets yrkesprogram ska kunna läsa in högskolebehörighet inom ramen för sitt program. Förändringen, som Skolverket ska förbereda, berör fem av yrkesprogrammen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Emma Stenström: Sätt manipulation på skolschemat

Från utsidan kan det te sig som ett mysterium. Hur kan till exempel Katarina Frostenson försvara den så kallade ”kulturprofilen”, om det ligger det minsta i de anklagelser som förts fram? Och vad är det som gör att Melania stannar hos Donald?

DI - 5 timmar sedan

Handelsbanken förbättrar regelefterlevnad efter hårda kritiken

Efter den hårda kritiken är Handelsbanken i färd med att bilda en ny avdelning för regelefterlevnad i Storbritannien. ”Det är en konsekvens av ett behov av att förstärka samordningen”, uppger banken..

DI - 6 timmar sedan

Viss lättnad på Wall Street

USA-börserna handlades oregelbundet under onsdagen. En viss lättnad noterades på Wall Street efter de breda nedgångarna som präglat handelsveckan hittills i spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 6 timmar sedan

Här är aktierna du riskerar att inte bli av med

De lite mindre handelsplatserna fortsätter att växa så det knakar och totalt har 16 bolag listats på First North Stockholm i år. Men det finns aktier att se upp, annars riskerar du att inte kunna ta dig ur. Di har gått igenom vilka aktier som handlades minst respektive mest under maj.

DI - 6 timmar sedan

Trump sätter stopp för separationerna

Donald Trump har skrivit under en presidentorder i syfte att sätta stopp för de kontroversiella separationerna av barn och vuxna som olagligt korsar gränsen mellan Mexiko och USA..

DI - 7 timmar sedan

Tyskland pekar ut Ryssland för hackerattack

Det var sannolikt Ryssland som låg bakom den förra veckans hackerattack mot tyska energi- och elbolag. Det säger Hans-Georg Maassen, chef för den tyska säkerhetspolisen BFV, till tidningskoncernen RND..

DI - 7 timmar sedan

Affärsvärlden: Köp Rovio, Tryg och Coor

Köp Rovio, Tryg och Coor men avstå från Soltech. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. .

DI - 7 timmar sedan

Obama in i debatten om familjeseparationer

Nu ger sig USA:s förre president Barack Obama in i debatten kring familjeseparationerna vid gränsen mot Mexiko..

DI - 7 timmar sedan

Serneke bygger lyxvillor åt storägare – mörkar för marknaden

Byggbolaget Serneke bygger två exklusiva villor i Hovås utanför Göteborg åt redaren Sten A Olssons arvinge – tillika Sernekes storägare, kan Di avslöja. Marknaden hålls ovetande om projektets existens..

DI - 8 timmar sedan

Ny mätning: SD näst största partiet

Sverigedemokraterna går starkast framåt i ny väljarundersökning. Enligt DN/Ipsos får partiet 20 procent och är därmed Sveriges näst största parti, enligt mätningen.  Moderaterna får det lägsta väljarstödet sedan Ulf Kristersson blev partiledare, 19 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.