DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:02

DI - 19 feb 18 kl. 14:38

Yrkesprogrammen ska ge högskolebehörighetAlla nationella program i gymnasiet måste från hösten 2019 innehålla kurser som ger högskolebehörighet. Det föreslår regeringen i en kommande proposition, erfar TT..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yrkesprogrammenska ge , högskolebehörighet
SvD - 18 feb 15 kl. 17:30

S vill återinföra högskolebehörighet på yrkesprogrammen

Högskolebehörighet som standard på yrkesprogrammen – med möjlighet att välja bort den. Det är regeringens förslag på mellanväg för att lyckas få igenom en förändring av yrkesprogrammen i riksdagen..

SmålandsPosten - 10 aug 17 kl. 06:00

Gör högskolebehörighet till standard

I samband med gymnasiereformen GY11 försvann automatiskt högskolebehörigheten för yrkesprogrammen. Yrkesprogrammens elever blir därför mer begränsade på framtidens arbetsmarknad om de inte gör ett aktivt val att läsa till högskolebehörighet. Att tidigt begränsa ungdomars framtida val och försvåra möjligheten till högskolestudier minskar både flexibiliteten på arbetsmarknaden och ungdomars frihet..

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 11:50

Enklare läsa in högskolebehörighet


Alla elever på gymnasiets yrkesprogram ska kunna läsa in högskolebehörighet inom ramen för sitt program. I dag måste eleverna på fem av programmen läsa extra för att nå behörigheten. Men regeringen låter nu Skolverket se över hur programmen kan justeras så att behörigheten kan nås inom de vanliga 2 500 poängen.

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 04:37

Färre sökande till yrkesprogrammen


Trenden att färre söker sig till gymnasiets yrkesprogram verkar hålla i sig. När Ekot i SR ringde runt till 40 gymnasieskolor i landet rapporterade samtliga minskat antal sökande till yrkesprogrammen, efter den första preliminära antagningen.Minskningen på de 40 skolorna var tre procent i snitt på ett läsår.

BT - 04 mar 14 kl. 04:38

Färre sökande till yrkesprogrammen

Trenden att färre söker sig till gymnasiets yrkesprogram verkar hålla i sig. När Ekot i SR ringde runt till 40 gymnasieskolor i landet rapporterade samtliga minskat antal sökande till yrkesprogrammen, efter den första preliminära antagningen. Minskningen på de 40 skolorna var tre procent i snitt på ett läsår.

Alliansfritt Sverige - 02 jul 12 kl. 08:46

Yrkesprogrammen gapar tomma

RESULTAT. Att ta bort behörigheten till universitet skulle öka ansökningarna till yrkesprogrammen. Logiken var enkel: den som gillar att hantverksarbete kan ju omöjligen ha något intresse av teoretiska ämnen.

UNT - 20 aug 12 kl. 07:52

Yrkesprogrammen lockar färre

Allt färre elever söker sig till gymnasiernas yrkesprogram, trots att möjligheten till jobb efter studenten är god. Sedan gymnasieskolan gjordes om förra året ger yrkesprogrammen inte automatiskt högskolebehörighet..

Alliansfritt Sverige - 04 mar 14 kl. 10:35

Eleverna ratar yrkesprogrammen

Nu är det dags för en årlig tradition: rapporteringen om att skolungdomarna ratar nuvarande folkpartiledare Jan Björklunds yrkesgymnasieskola. Det var samma rapportering 2013, 2012 och 2011. I år är det Ekot som är först ute [UT] med att ringa runt till 40 olika gymnasieskolor för att ta reda på hur det ser ut efter den första preliminära intagningen.

Sydsvenskan - 05 mar 13 kl. 12:41

Enklare läsa in behörighet

Alla elever på gymnasiets yrkesprogram ska kunna läsa in högskolebehörighet inom ramen för sitt program. Förändringen, som Skolverket ska förbereda, berör fem av yrkesprogrammen..

YA - 08 sep 17 kl. 21:00

Yrkeselever siktar högt

Regeringens vill ge eleverna på yrkesprogrammen högskolebehörighet. På Ystad gymnasium välkomnas förslaget..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Bankens oberoende står på spel

Slutar Oktogonen få vinstavsättningar från Handelsbanken tvingas stiftelsen att sälja aktier i banken. Det riskerar påverka bankens oberoende och bli en stor skattesmäll för Oktogonens andelsägare..

DI - 5 minuter sedan

Richard Bråse: Uppförsbacke när digitaliseringen tar fart

Efter H&M:s kurskollaps riskerar Handelsbanken att bli nästa börsjätte att hamna under hård strukturell press. Den kontorsfokuserade affärsmodellen kan vändas till en utmaning när banktjänster digitaliseras i allt högre utsträckning..

DI - 4 minuter sedan

Håkan Blomdahl fortsätter öka i Mertiva - har nu 54,5 procent

Mertivas majoritetsägare Håkan Blomdahl fortsätter att steg för steg öka sitt innehav i investeringsbolaget. .

DI - 3 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

DI - 5 minuter sedan

Missnöjd personal hot mot Handelsbanken

Vinstandelsstiftelsen Oktogonen, som har varit avgörande för Handelsbankens framgångar, riskerar att bli ett allvarligt problem för banken. Om Handelsbankens lönsamhet fortsätter att sjunka, jämfört med konkurrenterna, stoppar banken avsättningarna till stiftelsen..

DI - 45 minuter sedan

Kryphål i nya Postnord-lagen

Den första mars införde Postnord avgifter på varor från Kina. Det riskerar att sänka näthandeln på billiga produkter. Men lågprishandlare har hittat ett kryphål, rapporterar SVT.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankerna

När det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

LEDARE. Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

DI - 1 timme sedan

Sex and the city-stjärna vill bli guvernör

Cynthia Nixon, mest känd för sin roll i tv-serien Sex and the city, ställer upp i guvernörsvalet i New York, skriver amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde om avtalet: "Trodde inte det skulle komma så här snabbt"

”Idag är det vit rök i Bryssel. Avtalet är ett väldigt stort framsteg. Jag trodde inte att det skulle komma så här snabbt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.