News55 > Nyheter

Monday, 17 December, 03:25

News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarnaPå ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda. Detta kunde Inspektionen för vård och omsorg (IVO) konstatera efter en tillsyn av en gruppbostad i Knivsta. När den verksamhetsansvarige vid boendet fick frågan av IVO om huruvida samtycke inhämtats innan man satte hänglås på dörrarna svarade denne att ”det berodde på vad man menade med begreppet”.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Knivsta, Inspektionen, IVO, VD, LÄS MER, Ingen, Verksamheten, Blödande, Inte

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låstein , boendemed , hänglåsför att inte , störa, grannarna
News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarna

På ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda.

HBL - 26 okt 13 kl. 06:04

Både farfar och morfar satt i fångläger

I dag träffas delegaterna i Finlands svenska socialdemokrater för 100:e gången för en förbundskongress. För Folke Sundman är jubileet extra viktigt. Han föddes in i förbundet och har varit det troget hela sitt liv.

YLE - 16 feb 17 kl. 17:40

Poänglösa jumbon Pargas IF vill fortsätta i ligan: ”Det här var en träningssäsong”

Comebacksäsongen på högsta serienivå blev ingen höjdare för Pargas IF. Nykomlingen blev helt utan poäng i grundserien och tvingas nu kvala. Åskådarna orkar heja fram sitt lag också i säsongens sista grundseriekamp.

Expressen - 16 dec 14 kl. 14:53

Äldreboende sänglösa – skänktes till Litauen

De gamla på äldreboendet Skogsgläntan i Holmsjö blev sänglösa när boendet skänkte sängarna till Litauen. – Det gick folk gick från rum till rum och sedan började de bära ut våra sängar. Madrasserna och lakan lämnades kvar på golvet, berättar Bo Modig, en av de boende för BLT.

Nerikes Allehanda - 21 sep 14 kl. 12:27

Boende förföljde och pekade ut misstänkt tjuv

En boende vid Bromsplan i Örebro noterade ljud från källaren strax före lunch på söndagen. När han gick ner i källaren såg han att flera förråd hade utsatts för inbrott med sönderklippta hänglås.Han såg samtidigt en misstänkt man som lämnade fastigheten med ett flertal påsar.

YLE - 04 maj 16 kl. 16:01

Kolariförläggning jämförs med fångläger

Som ett levande helvete, ett veritabelt Guantánamo. Så beskriver de asylsökande, som vi får kontakt med, sin verklighet vid flyktingförläggningen i Kolari i Lappland. Missnöjet bland invånarna har pyrt länge och ledde för ungefär en månad sedan till att man skrev ett brev till anläggningens chef för att kräva förändring.

YLE - 04 maj 16 kl. 16:01

Förläggning i Kolari jämförs med fångläger

Som ett levande helvete, ett veritabelt Guantánamo. Så beskriver de asylsökande, som vi får kontakt med, sin verklighet vid flyktingförläggningen i Kolari i Lappland. Missnöjet bland invånarna har pyrt länge och ledde för ungefär en månad sedan till att man skrev ett brev till anläggningens chef för att kräva förändring.

YLE - 28 maj 17 kl. 08:00

Långläsning: Fredrik Jensens fotbollsframgång satte syskonkärleken på prov

Fredrik Jensens fotbollsframgång satte syskonkärleken på prov
”Jag hade svårt att genuint vara glad för honom det första halvåret”. Samtidigt som Fredrik Jensens karriärkurva pekar spikrakt uppåt har storebror Richard stampat på stället. Yle Sporten besökte fotbollsbröderna i Nederländerna.

Expressen - 18 apr 15 kl. 21:04

Börjesson: Jo då, så poänglös var Falcao

LONDON. Eden Hazard säkrade ligatiteln. Radamel Falcao befäste titeln årets floppvärvning.

YLE - 02 dec 16 kl. 15:17

Sonja Biskop: Man måste må bra i själen för att sjunga rent

Sonja Biskop är countrysångerskan som blev stjärna i Lettland. Hon skulle gärna sjunga i fler musikaler men trivs lika bra i köket. Den här veckan är hon gästartist i På resande not.

Fler nyheter från News55

News55 - 12 dec 18 kl. 18:34

“Ett svek mot landets pensionärer”

Den nya budgeten kommer att ge nya jobbskatteavdrag för löntagare, något som PRO menar strider mot pensionsuppgörelsen 1994. – Det är ett brott mot pensionsuppgörelsen från 1994 där en av de viktigaste förutsättningarna för det nya pensionssystemet var lika skatt på pension och lön, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation PRO, i ett pressmeddelande. Lägre skatt till de som arbetar och mest till de som tjänar mest är delar av innehållet för den nya budgeten.

News55 - 12 dec 18 kl. 14:56

Här är sidorna som försvinner från text-tv

Från och med årsskiftet träder den nya spellagen i kraft och därför väljer SVT att ta bort sidorna från ATG och Svenska spel på sin text-tv. Det innebär att sidorna 551–553 och 568–579 försvinner. På PRO är man kritiska och menar att det är ett demokratiproblem, skriver Sportbladet.

News55 - 03 dec 18 kl. 12:15

Ernst glögg exploderade – stoppas av Systembolaget

Hittills är det tre fall med personer som köpt flaskan med Ernst Glögg där flaskan exploderat i hemmet. – Den exploderade i mitt vinställ. Det blev som en riktig splittergranat, berättar Jonathan Lindén Eriksson för Aftonbladet Hemma hos familjen Sparby exploderade flaskan i ett skåp och lämnade flera skador efter sig.

News55 - 28 nov 18 kl. 12:59

Därför blir det ny rättegång för Martin Timell

Under sommaren rättegång nekade Martin Timell anklagelserna och friades av rätten. Men målsägandebiträdet överklagade domen och nu kommer fallet att tas upp av Svea hovrätt skriver Expressen. Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz menar också att det kan finnas ny bevisning.

News55 - 21 nov 18 kl. 12:13

Här njuter Peppe och Artur av värmen med News55:s läsare

I måndags landade Peppe Eng och Artur Ringart på Kanarieöarna för News55:s Aktiva seniorresa. Och hittills har resan levt upp till alla förväntningar. – Det är 25-27 grader och helt perfekt!

News55 - 16 nov 18 kl. 12:52

Bo Kaspers Orkester: Vi har haft tur

Bo Kaspers Orkester startades 1991 och har under åren hunnit med en hel del skivor och turnéer. Men denna gång har de fått en chans att titta tillbaka på sina karriärer och nu tar de med publiken på en resa. De lovar att bjuda på något helt nytt i sin show.

News55 - 16 nov 18 kl. 08:00

Tävla och vinn biljetter till Bo Kaspers Orkester konsert

Inlägget Tävla och vinn biljetter till Bo Kaspers Orkester konsert dök först upp på News55..

News55 - 13 nov 18 kl. 00:09

Femårsjubileum för News55 Seniorevent i Norrköping

Vi ser fram emot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje. På denna mässa har vi utställare från sju olika kategorier på plats som under dagen informerar besökarna om möjligheter, tjänster och fantastiska erbjudanden samt bjuder på roliga aktiviteter.
Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer föreläsa om viktiga frågor som specifikt berör kommunens seniorer allt under ledning av mässans moderatorer, Artur Ringart och Uffe Holmertz.

News55 - 11 nov 18 kl. 07:30

Läsarbrev: Därför skjuter Sverker Olofsson över målet

Tidigare programledaren för “Plus”, Sverker Olofsson, har en intressant krönika på News55. Olofsson ger sin förklaring till varför socialdemokraterna tappade så mycket i väljarstöd i de norrländska länen. Analysen är intressant, om än ytlig.

News55 - 08 nov 18 kl. 22:16

News55 Seniorevent kommer till Enköping

Vi ser fram emot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje. Det kommer finnas många intressanta utställare på plats med fantastiska erbjudanden och roliga aktiviteter. Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer föreläsa om viktiga frågor som specifikt berör kommunens seniorer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.