News55 > Nyheter

Monday, 18 February, 13:01

News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarnaPå ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda. Detta kunde Inspektionen för vård och omsorg (IVO) konstatera efter en tillsyn av en gruppbostad i Knivsta. När den verksamhetsansvarige vid boendet fick frågan av IVO om huruvida samtycke inhämtats innan man satte hänglås på dörrarna svarade denne att ”det berodde på vad man menade med begreppet”.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Knivsta, Inspektionen, IVO, VD, LÄS MER, Ingen, Verksamheten, Blödande, Inte

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låstein , boendemed , hänglåsför att inte , störa, grannarna
News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarna

På ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda.

HBL - 26 okt 13 kl. 06:04

Både farfar och morfar satt i fångläger

I dag träffas delegaterna i Finlands svenska socialdemokrater för 100:e gången för en förbundskongress. För Folke Sundman är jubileet extra viktigt. Han föddes in i förbundet och har varit det troget hela sitt liv.

YLE - 16 feb 17 kl. 17:40

Poänglösa jumbon Pargas IF vill fortsätta i ligan: ”Det här var en träningssäsong”

Comebacksäsongen på högsta serienivå blev ingen höjdare för Pargas IF. Nykomlingen blev helt utan poäng i grundserien och tvingas nu kvala. Åskådarna orkar heja fram sitt lag också i säsongens sista grundseriekamp.

Expressen - 16 dec 14 kl. 14:53

Äldreboende sänglösa – skänktes till Litauen

De gamla på äldreboendet Skogsgläntan i Holmsjö blev sänglösa när boendet skänkte sängarna till Litauen. – Det gick folk gick från rum till rum och sedan började de bära ut våra sängar. Madrasserna och lakan lämnades kvar på golvet, berättar Bo Modig, en av de boende för BLT.

Nerikes Allehanda - 21 sep 14 kl. 12:27

Boende förföljde och pekade ut misstänkt tjuv

En boende vid Bromsplan i Örebro noterade ljud från källaren strax före lunch på söndagen. När han gick ner i källaren såg han att flera förråd hade utsatts för inbrott med sönderklippta hänglås.Han såg samtidigt en misstänkt man som lämnade fastigheten med ett flertal påsar.

YLE - 04 maj 16 kl. 16:01

Kolariförläggning jämförs med fångläger

Som ett levande helvete, ett veritabelt Guantánamo. Så beskriver de asylsökande, som vi får kontakt med, sin verklighet vid flyktingförläggningen i Kolari i Lappland. Missnöjet bland invånarna har pyrt länge och ledde för ungefär en månad sedan till att man skrev ett brev till anläggningens chef för att kräva förändring.

YLE - 04 maj 16 kl. 16:01

Förläggning i Kolari jämförs med fångläger

Som ett levande helvete, ett veritabelt Guantánamo. Så beskriver de asylsökande, som vi får kontakt med, sin verklighet vid flyktingförläggningen i Kolari i Lappland. Missnöjet bland invånarna har pyrt länge och ledde för ungefär en månad sedan till att man skrev ett brev till anläggningens chef för att kräva förändring.

YLE - 28 maj 17 kl. 08:00

Långläsning: Fredrik Jensens fotbollsframgång satte syskonkärleken på prov

Fredrik Jensens fotbollsframgång satte syskonkärleken på prov
”Jag hade svårt att genuint vara glad för honom det första halvåret”. Samtidigt som Fredrik Jensens karriärkurva pekar spikrakt uppåt har storebror Richard stampat på stället. Yle Sporten besökte fotbollsbröderna i Nederländerna.

Expressen - 18 apr 15 kl. 21:04

Börjesson: Jo då, så poänglös var Falcao

LONDON. Eden Hazard säkrade ligatiteln. Radamel Falcao befäste titeln årets floppvärvning.

YLE - 02 dec 16 kl. 15:17

Sonja Biskop: Man måste må bra i själen för att sjunga rent

Sonja Biskop är countrysångerskan som blev stjärna i Lettland. Hon skulle gärna sjunga i fler musikaler men trivs lika bra i köket. Den här veckan är hon gästartist i På resande not.

Fler nyheter från News55

News55 - 05 feb 19 kl. 11:14

Äntligen dags för årets Seniorevent i Trollhättan!

  Mässans moderator är Peppe Eng som även kommer att berätta sanningen om Let´s Dance och bråket med Tony Irving! Medarrangörer till mässan är pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och RPG. Det kommer att finnas möjlighet för besökarna att få mer information om och engagera sig i organisationernas verksamheter.

News55 - 04 feb 19 kl. 09:53

Här är bluff-sms:et du ska akta dig för

Vill du gå på bio billigt? Det tror bedragarna att du vill och därför cirkulerar det ett sånt bluff-erbjudande just nu, rapporterar Expressen. Genom att locka med att ta med en vän på bio för 49 kronor hoppas bedragarna att du ska fylla i dina personliga uppgifter.

News55 - 02 feb 19 kl. 12:56

Så sparade Åsa 300 000 kronor på ett år

Vi är många som funderar på vart pengarna tar vägen och om livet ska vara så inrutat och stressigt. Trots att vi jobbar mer och har mindre tid räcker pengarna ändå inte till. Fyrabarnsmamman Åsa som bor i Umeå jobbade som lärare när hon insåg att hon behövde förändra familjens liv för att inte gå sönder.

News55 - 01 feb 19 kl. 17:27

Träning, hälsa och vin i fokus när seniorer reser till värmen

 News55:s aktiva resa bjöd på sol, golf och en hel massa underhållning för våra läsare som följde med. Nu i vår kommer en ny resa, där träning, hälsa och vin är i fokus.  Harald bjuder på underhållning och spännande föreläsningar och vinexperten Johan bjuder självklart på vin.

News55 - 30 jan 19 kl. 07:00

Så mycket har GW tjänat på aktier

Leif GW Persson har gjort sig känd för annat än sina böcker och sin bakgrund som kriminolog. I slutet av november ringde han till exempel i börsklockan på Stockholmsbörsen. Medicinbolaget S2 Medical börsnoterades på First North och aktien steg som ett spjut direkt, skriver Expressen.

News55 - 28 jan 19 kl. 12:38

Här är bedragarnas nya knep för att lura äldre

Januarilönen är på ingång. Men det är fler än du som suktar efter pengarna. Bedragarna vet att det finns mer pengar på kontot i slutet av varje månad, skriver Expressen.

News55 - 26 jan 19 kl. 08:00

Då höjs pensionsåldern

Att pensionsåldern från när du kan börja ta ut din allmänna pension ska höjas från dagens 61 till 64 år har i praktiken varit klart sen 2017. Men i och med regeringskrisen sinkades planerna, trodde man i alla fall. Istället verkar det som om planen rullar på och alla inblandade har arbetat vidare sen i höstas som om ingenting hade hänt.

News55 - 25 jan 19 kl. 13:11

Så mycket kan bostadspriserna sjunka

Efter år av prisrally har bostadspriserna dalat den senaste tiden. Priserna och efterfrågan har varierat i landet men i stort sett har trenden varit nedåtgående eller i sidled. Allt fler fastighetsmäklare är pessimistiska.

News55 - 23 jan 19 kl. 14:25

Här är bidraget varannan pensionär kan ha rätt till

Det särskilda tandvårdsbidraget ges till dem som lider av muntorrhet på grund av sjukdom eller medicinering. Och man räknar med att fyra av tio över 65 år lider av långvarig muntorrhet och därmed skulle kunna ha rätt till bidraget, skriver Aftonbladet. – När det här stödet togs fram så gjorde socialdepartementet en uppskattning utifrån de här patientgrupperna.

News55 - 22 jan 19 kl. 09:32

De får lägsta skatten på nästan 50 år

Skatter har länge varit en het potatis i svensk politik, och den senaste valrörelsen var inget undantag. Lägre skatt på arbete har framför allt varit de borgerliga partiernas retorik. Men efter månader av regeringskris står det nu klart att det blir både en socialdemokratisk partiledare som statsminister och skattesänkningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.