DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 19:02

DI - 19 feb 18 kl. 11:13

Claes Hemberg slutar – här är sparmissen han ångrarEfter 20 år slutar Claes Hemberg på Avanza. Sparekonomen avrundar med att peka ut de råd och egna investeringar som gått bäst respektive sämst, och vad han ser som ett misslyckande. "Jag blev själv lurad", säger han till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hemberg, Claes Hemberg, Avanza, Di

Dela artikeln

389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Claes, Hemberg, slutarhär är , sparmissenhan , ångrar
Expressen - 19 feb 18 kl. 09:09

Claes Hemberg slutar på Avanza

Sparekonomen Claes Hemberg byter jobb.Han har sedan 1998 arbetat på Avanza och är en bankens stora profiler.– Efter 20 år känns det alldeles lagom att göra någonting annat, säger han.

Realtid - 19 feb 18 kl. 09:19

Claes Hemberg slutar på Avanza

Efter 20 år lämnar Claes Hemberg Avanza. ”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden", säger han..

Cornucopia - 24 sep 14 kl. 15:15

Därför vill inte Avanzas Claes Hemberg se amorteringar

"Banken är inte din vän, banken är ett företag som vill tjäna pengar på dig."Avanzas Claes Hemberg tycker inte att skuldslavarna ska amortera på sina bolån, utan istället ska spara sina pengar. Ur Avanzas  perspektiv är det förstås fullt logiskt - banken ger inte (tack och lov för oss som har en del av våra medel hos dem) ut några bolån, med erbjuder istället sparande.

Dagens PS - 08 dec 17 kl. 09:06

Claes Hemberg fasar: ”Kan gå mycket illa”

Oroar sig över alla svenskar i bitcoinyran. Ungefär som att spela på hästar på Solvalla. Bitcoin satte på nytt rekord på torsdagen.

Cornucopia - 04 nov 14 kl. 11:00

Claes Hemberg: Lätt hitta hyresrätt i Stockholm

Lätt att hitta hyresrätt i Stockholm. Kollega fick 25 förslag efter ett dygn med annons på blocket.
— Claes Hemberg (@Claes_Hemberg) November 4, 2014

Cornucopia?

DI - 18 jul 15 kl. 12:06

Därför sparar Claes Hemberg

Ingen som regelbundet läser svenska ekonominyheter kan ha missat namnet Claes Hemberg. Avanzas sparekonom är en av de mest citerade profilerna i artiklar om privatekonomi och sparande. Men varför sparar egentligen Claes Hemberg?.

Affärsvärlden - 11 apr 16 kl. 08:47

Claes Hemberg tar tjänstledigt

Avanzas sparekonom Claes Hemberg tar tjänstledigt och hans jobb kommer framöver skötas av Johanna Kull. Planen är att vara tillbaka till hösten uppger Hemberg..

DI - 25 aug 11 kl. 09:12

Claes Hemberg kräver granskning av robothandeln

De anonyma börsrobotarna skapar en luftbörs med stora svängningar. Det menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. I ett debattinlägg i Dagens industri kräver han en oberoende utredning av vad robothandeln för med sig..

DI - 21 sep 11 kl. 06:08

Claes Hemberg: "Skandia Liv ljuger sparare rätt upp i ansiktet"

Skandia Liv annonser har fått Avanzas sparekonom Claes Hemberg att gå taket. Han har anmält annonserna till Konsumentombudsmannen, skriver Dagens industri..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Claes Hemberg: Så fick jag 3,37 procents boränta

Avanzas sparekonom Claes Hemberg var länge trogen SEB-kund. Men genom en smart manöver utklassar han nu Anders Borgs bolåneränta på 4,2 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Dansk storsmäll för svenska fondproffsen: ”I grunden välskött”

Didner Gerges Aktiefond hör till förlorarna på Danske Banks penningtvätt med åtföljande kursras - men banken är välskött, påpekar grundaren Henrik Didner..

DI - 30 minuter sedan

Experten: Vi närmar oss ett ekonomiskt kallt krig

Både Kina och USA kastar nya tullar på varandra. Bedömare varnar nu för att handelskriget mellan världens två största ekonomier övergår till ett kallt krig. Amerikanska och europeiska företag i Kina upplever redan tuffare affärsklimat..

DI - 45 minuter sedan

Europabörser: Banker och råvarubolag i täten

De ledande Europabörserna handlades uppåt under onsdagen då banker och råvarubolag gick starkt. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 ökade 0,3 procent..

DI - 45 minuter sedan

Bayer slår tillbaka mot kostsam cancerdom

Kemi- och läkemedelsjätten Bayers aktie har pressats hårt på börsen efter en uppmärksammad cancerdom i USA. Men nu anlägger tyskarnas advokater moteld..

DI - 1 timme sedan

Löfven överväger skattesänkningar i budgeten

Om alla partier är eniga kan reformer som sänkt skatt för pensionärer tas med i en budget som läggs innan en ny regering har tillträtt. Det sade statsminister Stefan Löfven till journalister på väg in till de europeiska socialdemokraternas förmöte till EU-toppmötet på onsdagen..

DI - 1 timme sedan

THQ Nordic förvärvar två spelserier

Spelutvecklaren THQ Nordic förvärvar två spelserier från franska Atari Europe. Förvärvet avser spelserien ”Alone in the Dark” och realtidsstrategiserien ”Act of War”. Det framgår av ett pressmeddelande där köpeskillingen inte anges..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Danske Bank föll i Köpenhamn

De nordiska börserna utvecklades blandat under onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 ökade 0,2 procent till nivån 952. .

DI - 1 timme sedan

Teliachef: ”Udda” förhandla med konkurrentens vd

Det var ”naturligt” att närma sig presidenten i Uzbekistan för att etablera sig där. Att förhandla med konkurrentens vd var udda, men han beskrevs som ”Mr Telekom” i landet, sade den tidigare Teliachef som var först att förhöras i det stora mutmålet i Stockholms tingsrätt..

DI - 1 timme sedan

Fastighetsslakt på börsen – metalljättar i topp

Stockholmsbörsen föll under slutet av handelsdagen men stängde marginellt upp, med Lundin Mining och Kinnevik bland vinnarna. Fastighetsbolagen straffades dock ordentligt, med fall på uppemot 5 procent..

DI - 1 timme sedan

Oscar Engelbert storsäljer i Oscar Properties

Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert säljer preferensaktier i bolaget för nästan 70 miljoner kronor, meddelar han via sitt bolag Parkgate. Stamaktieinnehavet lämnas dock orört..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.