DN > Nyheter

Tuesday, 19 June, 14:34

DN - 18 feb 18 kl. 21:00

”Det är inte kineserna utan robotarna som tar jobben”Västerländska politiker har på olika sätt börjat torgföra berättelsen om att det är den farliga globaliseringen som skadar industriarbetarna i västvärlden. Men det är inte utländsk konkurrens som gör att jobb försvinner, utan automatiseringen. Och i själva verket är det låginkomsttagarna som har mest att förlora på handelshinder, skriver Johan Norberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Johan Norberg

Dela artikeln

217 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte kinesernautan , robotarnasom , tar, jobben
Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 09:42

Här är jobben som ryker först när robotarna tar över

Att robotar kommer att ta över delar av vårt samhälle är nog mer fakta än fiktion. Här är jobben som ryker först när chefen anställer en robot. Bokföring och revision är en av de första yrkena som kommer att ersättas av robotar.

Dagensanalys.se - 08 nov 16 kl. 11:31

Elon Musk: Robotarna tar över och alla får medborgarlön

Automationen ökar och robotar klarar av fler och fler arbetsuppgifter i dagens värld. Vi på dagensanalys.se har tidigare skrivit om hur många jobb kommer att försvinna och att framtidens arbetsmarknad kommer att se mycket annorlunda ut.

VA - 07 nov 16 kl. 13:30

Elon Musk: Medborgarlön är lösningen när robotarna tar över jobben

Vad kommer vi göra när robotarna tar över många av våra jobb? Lösningen stavas medborgarlön enligt stjärnentreprenören Musk. .

Dagens PS - 06 feb 17 kl. 13:19

Robotarna tar över – men inte överallt

1. Dataanalytiker
2. Annat dator- och matematikjobb
3.

Nya Wermlands Tidningen - 11 aug 14 kl. 06:00

Om robotarna tar jobben

Datorer kan på kort tid analysera enorma mängder fakta vilket väntas minska behoven även av kvalificerade arbeten som jurister och revisorer, skriver Eleonore Lundkvist..

Dagensanalys.se - 28 jul 17 kl. 08:30

Så här går det till när robotarna tar över lagret på Amazon

Att Amazon är världens mest framgångsrika e-handelsföretag anser nog de flesta. Men inte alla vet hur det ser ut inne på lagret hos e-handelsjätten. Här är ett videoklipp som visar hur det går till när du beställer en vara och robotarna tar över..

Expressen - 06 dec 12 kl. 16:50

De tar jobben som ingen vill ha

Varslen på svenska ­företag avlöser ­varandra. Drygt 400 000 svenskar är ­arbetslösa.
Men i går berättade ­Expressen att det finns ­tusentals ­lediga jobb - som få söker sig till.

Dagensanalys.se - 19 jan 16 kl. 11:31

Robotarna tar över – effekterna ställer stora krav på oss människor

Just nu pågår World Economic Forum (WEF) i Schweiz, och en av rapporterna som diskuterats menar att fram till 2020 kommer fler än 7 miljoner jobb att försvinna till förmån för robotar. Detta kommer i sin tur att generera ca 2 miljoner nya jobb i form av programmerare och servicepersonal. Tillsammans med tidigare rapporter om att arbetslösheten kommer att öka med ca 11 miljoner personer under samma period ger det en totalsiffra på 16 miljoner jobb som kommer att försvinna inom de närmaste fem åren.

UNT - 13 jan 14 kl. 10:19

Robotarna hotar jobben

Ungefär vart tredje jobb i Finland kan om cirka 20 år ersättas med IT-lösningar. Det bedömer institutet Etla i en färsk rapport. Kontorsjobb anses vara i farozonen, medan robotarna inte har lika mycket att hämta i vårdsektorn.

Nyteknik - 09 nov 16 kl. 09:56

Musk: Vi behöver medborgarlön när robotarna tar över

Någon slags basinkomst eller medborgarlön blir ett måste i ett framtida samhälle där många av jobben har automatiserats, säger Teslagrundaren Elon Musk..

YLE - 24 jul 13 kl. 05:46

Robotarna tar över gräsklippandet

Det här är sommaren då robotgräsklipparna på allvar börjar utmana de traditionella klipparna. Robotarna är speciellt populära längs med kusten. På Nygård Maskin i Vasa syns fenomenet tydligt.

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

Coleman tvingas avstå sim-EM

Simstjärnan Michelle Coleman avstår EM i Glasgow i augusti, skriver SVT. – Jag har inte de förberedelserna i ryggen för att vara med och tävla om medaljerna. Jag har valt att inte ställa upp tyvärr, säger hon..

DN - 5 minuter sedan

Lågtrycket drar förbi på torsdag – men lämnar kvar skurar och kallare luft

Väderutsikterna för midsommar har förbättrats något. Lågtrycket från väst drar förbi på torsdag och lägger sig över Finland. Men drar med sig kallare luft och orsakar skurar över i stort sett hela Sverige på fredagen..

DN - 30 minuter sedan

S och MP vill stoppa färdtjänstupphandling

I går kunde DN avslöja att Stockholms läns landstings kommande upphandling av färdtjänsttaxi helt saknar miljökrav. Nu lovar både MP och S att ändra upphandlingen ifall de tar makten i höst..

DN - 30 minuter sedan

Skidläkaren rekommenderar inte kontakt med VM-spelarnas barn

Att besöka insjuknade lagkamraters hotellrum och att ha fysisk kontakt med familjemedlemmar. Det rimmar inte med hur skidlandslagets läkare, Per ”Pliggen” Andersson, vill arbeta för att minimera riskerna för sjukdomar under ett mästerskap. – Det är en balansgång när det kommer till kontakt med folk som kommer utifrån..

DN - 4 timmar sedan

Polisen i Malmö om dödsskjutningen

Tre döda och tre skadade efter skjutning i Malmö. Följ polisens presskonferens direkt..

DN - 45 minuter sedan

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Skolinspektionen stänger Thorén Innovation School på Östermalm med omedelbar verkan. Orsaken är långvariga och allvarliga brister i utbildningen..

DN - 1 timme sedan

Efter knivattacken – polisen Ted Eriksson lämnar Stockholm

Polisen Ted Eriksson slutar sin tjänst i Stockholm för att bli polis i Malmö.  Efter knivattacken i Björns trädgård har närheten till familj och vänner blivit viktigare. – Det blir lite lättare att gå vidare så här, säger han.

DN - 1 timme sedan

Mycket ovanligt med mer än två dödsoffer i skjutning

Att det blir två dödsoffer i skjutningar händer flera gånger per år i Sverige. Men det är ovanligt med fler dödsoffer. Det särskiljer måndagens dåd i Malmö från andra uppgörelser.

DN - 1 timme sedan

Tyskland i krismöte inför måstematchen mot Sverige

Förlust mot Mexiko och nu väntar måstematch mot Sverige. Då stängde tyskarna in sig och kom en timme sent till sin utsatta presskonferens. – Vi har haft mycket att prata om, sade lagets målvakt, Manuel Neuer..

DN - 1 timme sedan

Inget terrormotiv bakom dödlig bussolycka

Den 34-årige mannen som körde med en skåpbil in i en folkmassa vid festivalen Pinkpop i Nederländerna på måndagen hade inget terrormotiv, säger nederländska åklagare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.