DN > Nyheter

Friday, 23 March, 07:57

DN - 18 feb 18 kl. 21:00

”Det är inte kineserna utan robotarna som tar jobben”Västerländska politiker har på olika sätt börjat torgföra berättelsen om att det är den farliga globaliseringen som skadar industriarbetarna i västvärlden. Men det är inte utländsk konkurrens som gör att jobb försvinner, utan automatiseringen. Och i själva verket är det låginkomsttagarna som har mest att förlora på handelshinder, skriver Johan Norberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Johan Norberg

Dela artikeln

216 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte kinesernautan , robotarnasom , tar, jobben
Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 09:42

Här är jobben som ryker först när robotarna tar över

Att robotar kommer att ta över delar av vårt samhälle är nog mer fakta än fiktion. Här är jobben som ryker först när chefen anställer en robot. Bokföring och revision är en av de första yrkena som kommer att ersättas av robotar.

Dagensanalys.se - 08 nov 16 kl. 11:31

Elon Musk: Robotarna tar över och alla får medborgarlön

Automationen ökar och robotar klarar av fler och fler arbetsuppgifter i dagens värld. Vi på dagensanalys.se har tidigare skrivit om hur många jobb kommer att försvinna och att framtidens arbetsmarknad kommer att se mycket annorlunda ut.

VA - 07 nov 16 kl. 13:30

Elon Musk: Medborgarlön är lösningen när robotarna tar över jobben

Vad kommer vi göra när robotarna tar över många av våra jobb? Lösningen stavas medborgarlön enligt stjärnentreprenören Musk. .

Dagens PS - 06 feb 17 kl. 13:19

Robotarna tar över – men inte överallt

1. Dataanalytiker
2. Annat dator- och matematikjobb
3.

Nya Wermlands Tidningen - 11 aug 14 kl. 06:00

Om robotarna tar jobben

Datorer kan på kort tid analysera enorma mängder fakta vilket väntas minska behoven även av kvalificerade arbeten som jurister och revisorer, skriver Eleonore Lundkvist..

Dagensanalys.se - 28 jul 17 kl. 08:30

Så här går det till när robotarna tar över lagret på Amazon

Att Amazon är världens mest framgångsrika e-handelsföretag anser nog de flesta. Men inte alla vet hur det ser ut inne på lagret hos e-handelsjätten. Här är ett videoklipp som visar hur det går till när du beställer en vara och robotarna tar över..

Expressen - 06 dec 12 kl. 16:50

De tar jobben som ingen vill ha

Varslen på svenska ­företag avlöser ­varandra. Drygt 400 000 svenskar är ­arbetslösa.
Men i går berättade ­Expressen att det finns ­tusentals ­lediga jobb - som få söker sig till.

Dagensanalys.se - 19 jan 16 kl. 11:31

Robotarna tar över – effekterna ställer stora krav på oss människor

Just nu pågår World Economic Forum (WEF) i Schweiz, och en av rapporterna som diskuterats menar att fram till 2020 kommer fler än 7 miljoner jobb att försvinna till förmån för robotar. Detta kommer i sin tur att generera ca 2 miljoner nya jobb i form av programmerare och servicepersonal. Tillsammans med tidigare rapporter om att arbetslösheten kommer att öka med ca 11 miljoner personer under samma period ger det en totalsiffra på 16 miljoner jobb som kommer att försvinna inom de närmaste fem åren.

UNT - 13 jan 14 kl. 10:19

Robotarna hotar jobben

Ungefär vart tredje jobb i Finland kan om cirka 20 år ersättas med IT-lösningar. Det bedömer institutet Etla i en färsk rapport. Kontorsjobb anses vara i farozonen, medan robotarna inte har lika mycket att hämta i vårdsektorn.

Nyteknik - 09 nov 16 kl. 09:56

Musk: Vi behöver medborgarlön när robotarna tar över

Någon slags basinkomst eller medborgarlön blir ett måste i ett framtida samhälle där många av jobben har automatiserats, säger Teslagrundaren Elon Musk..

YLE - 24 jul 13 kl. 05:46

Robotarna tar över gräsklippandet

Det här är sommaren då robotgräsklipparna på allvar börjar utmana de traditionella klipparna. Robotarna är speciellt populära längs med kusten. På Nygård Maskin i Vasa syns fenomenet tydligt.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Kina svarar på tullhot med eget tullhot

Kina svarar på Donald Trumps beslut om att klämma åt kinesisk import med en egen lista på över 100 amerikanska varor som kan tullbeläggas från den 1 april..

DN - 15 minuter sedan

Engqvist borta hela säsongen

Några timmar efter 4-3-vinsten mot Linköping i hockeyslutspelet kom beskedet ingen djurgårdare ville ha. Andreas Engqvist har spelat klart för säsongen och René Bourque kommer tillbaka till en eventuell semifinal.

DN - 45 minuter sedan

Viktor Barth-Kron: Närodlade troll och kraftfull indignation i glashus

Det kan vara en fördel att leva som man lär. Särskilt om man lär det med stora ord, och även om det är valrörelse..

DN - 1 timme sedan

Inga ståltullar inom EU

EU omfattas inte av USA:s ståltullar. Inte heller några av USA:s viktigaste handelspartners. Det beskedet gav Vita huset några timmar innan tullarna skulle träda i kraft på fredagsmorgonen..

DN - 1 timme sedan

DN gratulerar: Marie Björk, författare

Ett jämställt föräldraskap kommer inte av sig självt, även om man tror sig vara hyfsat medveten. Marie Björk har delvis använt sina egna erfarenheter i handboken "Vi ska ha barn"..

DN - 1 timme sedan

Bekämpa slasket med stil: Tänk färg men inte cirkus

Det är ingen nyhet att Stockholm i mars tenderar att bli en modemässig förnedring. Går det över huvud taget att tänka stil när varje typ av värdig sko innebär livsfara? Är broddar ett modemässigt no no?

DN - 2 timmar sedan

”Vår son är blyg och drar sig undan – kommer han att bli utanför?”

Deras pojke är snart nio år och går i andra klass. Han vill inte vara med på kalas hos klasskamrater eller på sportaktiviteter, och ibland gråter han när han blir lämnad i skolan. Hur kan föräldrarna hjälpa honom?.

DN - 6 timmar sedan

22-årig pappa skjuten till döds av polisen – hans ”vapen” var en mobiltelefon

Ytterligare ett fall i USA med poliser som öppnar eld mot en svart man, med dödlig utgång som följd, väcker starka känslor. Kritiken är skarp, då det visat sig att den 22-årige mannen inte var beväpnad – vilket poliserna uppfattade det som. Det mannen höll i var en mobiltelefon..

DN - 7 timmar sedan

Fredag 23 mars

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.