Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:22

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 16:17

FN-trupp i Ukraina är att gå Kremls ärendenDiktatorn i Kreml, Valdimir Putin, har föreslagit FN-trupp i Ukraina och Sveriges försvarsminister Hultqvist säger sig vara positiv under rätt omständigheter. FN-trupp i Ukraina är dock att gå den folkrättsbrytande dikaturen i Kremls ärenden och är direkt olämpligt, samt ökar krigsrisken mot andra måltavlor för Kremls Storryska ambitioner.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ukraina, Kremls, Kreml, Putin, FN, Sveriges, Hultqvist, Kremls Storryska, Vladimir Putin, Petersburg, Ryssland, Valdimir Putin, Sverige, Storryska, Peter Hultqvist, FOI, Syrien, Försvarsmakten, Bosnien, Baltikum, Rysslands, Sydöstra Ukrainas, Sydöstra Ukraina, Vitryssland, Minsk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-truppi , Ukrainaär att , , Kremls, ärenden
Cornucopia - 11 aug 16 kl. 13:59

Ryssland har mobiliserat över 100 000 man - Putin: "Ukraina har valt terrorns väg" - "samtal meningslösa"

Ryssland har de senaste två veckorna i tystnad mobiliserat över 100 000 man och sex sk arméer. Samtidigt hävdar man nu att Ukraina ska ha anfallit Krim och dödat ryska soldater. Rysslands president Vladimir Putin har nu sagt att "Ukraina har valt terrorns väg" och att ytterligare "samtal är meningslösa".

Cornucopia - 11 jun 17 kl. 13:25

Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

Enligt uppgifter till bloggen från källor på plats vid fronten i Ukraina är de reguljära ryska förbanden allt mer passiva. Resultatet är att fler och fler strategiska punkter i liten skala återtas av Ukraina. Samtidigt är de av Ryssland ockuperade delarnas ekonomi i princip ödelagd och misären är enorm.

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 09:25

Bomberna i Piter - vem får skulden och vad blir Kremls reaktion?

Det spelar inte så stor roll vem som faktiskt låg bakom bomberna i S:t Petersburg (Piter) igår. Det väsentliga är vem diktaturen i Kreml kommer peka ut som syndabock och vad Kremls reaktion blir. Till en början kan man utgå från att man kommer slå ner hårt mot alla demonstrationer, specifikt anti-korruptionsprotesterna.

Cornucopia - 17 jan 17 kl. 19:52

Vad Aftonbladet Kultur inte säger om sitt spridande av Kremls lögner

Aftonbladet Kultur har anlagt moteld mot anklagelserna att de är Sveriges viktigaste spridare av Kremls propaganda. Man har fått stöd här och var och kräver nu att FOI:s Martin Kraghs forskningsrapport censureras och tas bort från Internet. Men det är också väldigt intressant att se vad Aftonbladet Kultur inte skriver i sina motangrepp.

Cornucopia - 18 nov 16 kl. 10:59

Kremls kommentarsagenter: Mest nyttiga volontärer, få påverkansoperatörer

Under onsdagen och torsdagen genomförde jag ett praktiskt test av aktiviteten hos Kremls kommentarsagenter, aka troll. Slutsatsen är att de mest består av nyttiga svenska volontärer och få ryska påverkansoperatörer. Följden av det är också att Kreml inte för stunden mobiliserat sina påverkansoperatörer och att man inte planerar något just nu, då det anekdotiskt kan vara betydligt värre aktivitet när Ryssland samtidigt genomför t ex beredskapskontroller, annekteringar av grannländer eller bombningar av sjukhus.

Cornucopia - 27 aug 16 kl. 21:53

Ukrainas åklagare släpper inspelningar av Kremls order för Kriminvasionen och kriget i Ukraina

I veckan offentliggjorde den ukrainska chefsåklagaren ljudinspelningar som bevisar Ryska Federationen och specifik självaste Kremls inblandning i Kriminvasionen och kriget i sydöstra Ukraina. Det framgår också att Ryska Federationen misslyckades med att ta över Kharkiv och Odessa.
Den ukrainska chefsåklagaren Jurij Lutsenko offentligjorde i tisdags [Meduza] ljudinspelningar på hur Vladimir Putins rådgivare Sergej Glasjev gav order och instruktioner till separatister i Ukraina inför den ryska invasionen av Krim.

BT - 24 feb 14 kl. 23:34

Högt spel för Ryssland i Ukraina

Moskvavännen Viktor Janukovitj på flykt, misstänkt för massmord. Och nya EU-vänliga makthavare i Kiev. Nu väntar alla på Kremls nästa drag i kampen om Ukraina.

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 17:21

Påminnelse: Kremls desinformation att Sverige är beroende av rysk olja

Eftersom det snart gått ett år sedan jag sist skrev om det, men Kremls propaganda och desinformation att Sverige är beroende av rysk olja och måste fjäska för Kremldiktaturen verkar föras vidare än idag. Verkligheten är att Sverige exporterar mer olja än man importerar från Ryssland och det enda som skulle hända om vi införde ett oljeembargo mot Ryssland är att några hundra jobb försvinner i Lysekil.
Svensk oljebalans 2014 - Sverige klarar sig utan rysk olja, då vi exporterar mer än vi importerar från Ryssland.

Cornucopia - 23 mar 17 kl. 14:05

Vår i luften - eskalering på gång i kriget i Ukraina?

I luften hänger våren. Samtidigt nås vi av oroväckande signaler på en eskalering av det ukrainska försvarskriget mot de invaderande ryska trupperna i sydöstra Ukraina. Bland annat har en stor ammunitionsdepå sprängts i närheten av det ännu fria Kharkiv där Ryssland tidigare misslyckats dra igång en konflikt.

BT - 02 mar 14 kl. 16:45

Ukraina "vid katastrofens rand"

Ukrainas interimsregering anklagar Ryssland för en "krigsförklaring" och varnar att landet balanserar på en knivsudd. Ukraina mobiliserar armén och upptrappningen väcker oro för fullskaligt krig. Ukraina balanserar vid "katastrofens rand" - det var budskapet när Ukrainas tillfällige premiärminister Arsenij Jatsenjuk på söndagen beskrev läget, en dag efter att det ryska parlamentet gett grönt ljus för att skicka trupper till Ukraina.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

De gamla svenska ideomatiska uttrycken gå som tåget och som ett brev på posten bör numera ha en helt annan innebörd.Anlände till slut till Göteborg, ungefär tolv timmar försenad och på en annan kalenderdag. Vila i frid, tågresor.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Preliminärt - kraftigt fallande lägenhetspriser i mars

Med bara en vecka kvar på månaden går det att preliminärt utifrån Husmaskens Booli-data säga något om riktningen för lägenhetspriserna i landet under mars. Generellt har lägenhetspriserna fallit 12% på 12 månader i hela landet och hela 10% senaste månaden. Här följer en sammanställning.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt

Regeringen gick idag ut med att de tillåter förbud mot äldre personbilar i Sveriges städer. Endast de rikaste ska få köra bil centralt, medan de som inte har råd med en nyare bil, eller i värsta fall en mycket dyr elbil, inte ska få köra bil i våra stadskärnor.
Stockholms framtida trafikbild?

Cornucopia - 8 timmar sedan

Förtroendebarometern: Public Service rasar

I Medieakademiens förtroendebarometer för 2018 rasar förtroendet får Sveriges Radio och SVT över hela linjen. Förtroendet är också politiserat och upprätthålls främst av vänsterväljare. På andra ändan av skalan hittas SD-väljarna som i princip inte har förtroende för något alls.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Svart fredag på gång på börsen?

Börserna rasade i USA igår på beskedet om att president Trump inför tullar mot Kina. Nedgången ser ut att fortsätta nu på morgonen här i Europa, och det återstår att se om vi får en svart fredag när eventuella tekniska stöd faller.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 21 timmar sedan

JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

I nya Officerstidningen avslöjas att justitieombudsmannen utreder Försvarsmakten efter att en officer utsatts för repressalier från sitt förbands chefer sedan han deltagit i allmän försvarsdebatt på Twitter. Officeren har inte skrivit om något hemligt och inte heller något om det egna förbandet.
Stridsvagn S har inget med det hela att göra.

Cornucopia - Igår: 17:09

Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Medan börsen faller hårt idag med -2.50% i skrivande stund för OMXS30, så kommer fler rapporter in om allt svagare bostadsmarknad. Hemnet säger att allt färre objekt, som försvinner från Hemnet, har sålts.

Cornucopia - Igår: 15:30

Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Expressen ger lite mer insyn i vad för UAV-observationer, som gjort under svenska övningar som bloggen rapporterat om. Det anges nu att det även handlat om rent militära spanings-UAV:er ("drönare"), som rört sig på flera tusen meters höjd och inte kan förklaras som hobbydrönare.
Luftvärn är praktiskt om ska kunna upptäcka höghöjdsdrönare.

Cornucopia - Igår: 12:36

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör slutar omgående

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Marcela Sylvander slutar i princip omgående rapporterar myndigheten. Avgången sker på egen begäran enligt en notis från Högkvarteret.
Några foton på Högkvarteret på Lidingövägen kan det förstås inte bli, pga fotoförbud.

Cornucopia - Igår: 11:14

Detta är vad dina FB-vänner kan ge bort till tredje part

Letar man i Facebooks inställningar kan man hitta vad dina så kallade Facebookvänner kan dela med sig av för information om dig till tredje part, t ex när de svarar på en rolig enkät eller gör ett skojsigt test på Facebook. Nedan ser du vad vännerna kan ge vidare.
Detta hittas under Inställningar->Appar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.