Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 23:02

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 16:17

FN-trupp i Ukraina är att gå Kremls ärendenDiktatorn i Kreml, Valdimir Putin, har föreslagit FN-trupp i Ukraina och Sveriges försvarsminister Hultqvist säger sig vara positiv under rätt omständigheter. FN-trupp i Ukraina är dock att gå den folkrättsbrytande dikaturen i Kremls ärenden och är direkt olämpligt, samt ökar krigsrisken mot andra måltavlor för Kremls Storryska ambitioner.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ukraina, Kremls, Kreml, Putin, FN, Sveriges, Hultqvist, Kremls Storryska, Vladimir Putin, Petersburg, Ryssland, Valdimir Putin, Sverige, Storryska, Peter Hultqvist, FOI, Syrien, Försvarsmakten, Bosnien, Baltikum, Rysslands, Sydöstra Ukrainas, Sydöstra Ukraina, Vitryssland, Minsk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-truppi , Ukrainaär att , , Kremls, ärenden
Cornucopia - 11 aug 16 kl. 13:59

Ryssland har mobiliserat över 100 000 man - Putin: "Ukraina har valt terrorns väg" - "samtal meningslösa"

Ryssland har de senaste två veckorna i tystnad mobiliserat över 100 000 man och sex sk arméer. Samtidigt hävdar man nu att Ukraina ska ha anfallit Krim och dödat ryska soldater. Rysslands president Vladimir Putin har nu sagt att "Ukraina har valt terrorns väg" och att ytterligare "samtal är meningslösa".

Cornucopia - 11 jun 17 kl. 13:25

Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

Enligt uppgifter till bloggen från källor på plats vid fronten i Ukraina är de reguljära ryska förbanden allt mer passiva. Resultatet är att fler och fler strategiska punkter i liten skala återtas av Ukraina. Samtidigt är de av Ryssland ockuperade delarnas ekonomi i princip ödelagd och misären är enorm.

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 09:25

Bomberna i Piter - vem får skulden och vad blir Kremls reaktion?

Det spelar inte så stor roll vem som faktiskt låg bakom bomberna i S:t Petersburg (Piter) igår. Det väsentliga är vem diktaturen i Kreml kommer peka ut som syndabock och vad Kremls reaktion blir. Till en början kan man utgå från att man kommer slå ner hårt mot alla demonstrationer, specifikt anti-korruptionsprotesterna.

Cornucopia - 17 jan 17 kl. 19:52

Vad Aftonbladet Kultur inte säger om sitt spridande av Kremls lögner

Aftonbladet Kultur har anlagt moteld mot anklagelserna att de är Sveriges viktigaste spridare av Kremls propaganda. Man har fått stöd här och var och kräver nu att FOI:s Martin Kraghs forskningsrapport censureras och tas bort från Internet. Men det är också väldigt intressant att se vad Aftonbladet Kultur inte skriver i sina motangrepp.

Cornucopia - 18 nov 16 kl. 10:59

Kremls kommentarsagenter: Mest nyttiga volontärer, få påverkansoperatörer

Under onsdagen och torsdagen genomförde jag ett praktiskt test av aktiviteten hos Kremls kommentarsagenter, aka troll. Slutsatsen är att de mest består av nyttiga svenska volontärer och få ryska påverkansoperatörer. Följden av det är också att Kreml inte för stunden mobiliserat sina påverkansoperatörer och att man inte planerar något just nu, då det anekdotiskt kan vara betydligt värre aktivitet när Ryssland samtidigt genomför t ex beredskapskontroller, annekteringar av grannländer eller bombningar av sjukhus.

Cornucopia - 27 aug 16 kl. 21:53

Ukrainas åklagare släpper inspelningar av Kremls order för Kriminvasionen och kriget i Ukraina

I veckan offentliggjorde den ukrainska chefsåklagaren ljudinspelningar som bevisar Ryska Federationen och specifik självaste Kremls inblandning i Kriminvasionen och kriget i sydöstra Ukraina. Det framgår också att Ryska Federationen misslyckades med att ta över Kharkiv och Odessa.
Den ukrainska chefsåklagaren Jurij Lutsenko offentligjorde i tisdags [Meduza] ljudinspelningar på hur Vladimir Putins rådgivare Sergej Glasjev gav order och instruktioner till separatister i Ukraina inför den ryska invasionen av Krim.

BT - 24 feb 14 kl. 23:34

Högt spel för Ryssland i Ukraina

Moskvavännen Viktor Janukovitj på flykt, misstänkt för massmord. Och nya EU-vänliga makthavare i Kiev. Nu väntar alla på Kremls nästa drag i kampen om Ukraina.

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 17:21

Påminnelse: Kremls desinformation att Sverige är beroende av rysk olja

Eftersom det snart gått ett år sedan jag sist skrev om det, men Kremls propaganda och desinformation att Sverige är beroende av rysk olja och måste fjäska för Kremldiktaturen verkar föras vidare än idag. Verkligheten är att Sverige exporterar mer olja än man importerar från Ryssland och det enda som skulle hända om vi införde ett oljeembargo mot Ryssland är att några hundra jobb försvinner i Lysekil.
Svensk oljebalans 2014 - Sverige klarar sig utan rysk olja, då vi exporterar mer än vi importerar från Ryssland.

Cornucopia - 23 mar 17 kl. 14:05

Vår i luften - eskalering på gång i kriget i Ukraina?

I luften hänger våren. Samtidigt nås vi av oroväckande signaler på en eskalering av det ukrainska försvarskriget mot de invaderande ryska trupperna i sydöstra Ukraina. Bland annat har en stor ammunitionsdepå sprängts i närheten av det ännu fria Kharkiv där Ryssland tidigare misslyckats dra igång en konflikt.

BT - 02 mar 14 kl. 16:45

Ukraina "vid katastrofens rand"

Ukrainas interimsregering anklagar Ryssland för en "krigsförklaring" och varnar att landet balanserar på en knivsudd. Ukraina mobiliserar armén och upptrappningen väcker oro för fullskaligt krig. Ukraina balanserar vid "katastrofens rand" - det var budskapet när Ukrainas tillfällige premiärminister Arsenij Jatsenjuk på söndagen beskrev läget, en dag efter att det ryska parlamentet gett grönt ljus för att skicka trupper till Ukraina.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Oscar Properties dumpar priserna på nya bostadsrätter

Den börsnoterade så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har nu börjat dumpa ut osålda nyproducerade lägenheter med bekostade ytskikt (sk lyxlägenheter). Man både sänker priset och säger sig bjuda på månadsavgiften de första två åren.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Älvsbyhus påbörjar nedläggningarna - lägger ner fabrik i Värmland

Den första fabriksnedläggningen hos Sveriges största småhustillverkare Älvsbyhus offentliggjordes igår. Det handlar om fabriken i Vålberg som helt läggs ner och 44 personer blir varslade, varav fem tjänstemän.
Nybyggda villor, inte nödvändigtvis Älvsbyhus.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Gästinlägg: Hur min Bitcoin resa slutade i en stor skatteskuld

Nedan är ett gästinlägg från en läsare.

Inledning

Jag kommer nästa år hamna hos Kronofogden på grund av en skatteskuld jag aldrig kommer kunna betala. Beloppet ligger på lite under en miljon kronor vilket gör att det inte känns som pengar längre utan mer ett irriterande event.

Cornucopia - Igår: 19:42

MÖP-måndag: Ryssland försökte hacka schweiziska laboratoriet i Skripal-utredningen

Det enligt dem själva fullständigt oskyldiga Ryssland försökte hacka Speiz Laboratory, som testade det sk Novitjok ("Nybörjare") och kemiska stridsmedel från Syrien. Hackningsförsöket avslöjades av nederländska myndigheter, som grep och utvisade två ryska underrättelseoperatörer som försökte genomföra angreppet. Schweiz har protesterat till Ryssland mot spioneri och angrepp mot landet.

Cornucopia - Igår: 15:56

En enda riksdagsledamot ifrån S, V, MP eller SD avgör i riksdagen

Om socialisterna bildar regering när riksdagen öppnar är det en extremt svag regering. Med ett enda mandats skillnad mot Alliansen kan en enda riksledamot som går emot partilinjen fälla regeringens förslag, rent av hela regeringen.
Full fart och närvaro i riksdagen.

Cornucopia - Igår: 14:58

Höstregn nu som ljudbok

Höstregn finns nu äntligen som ljudbok via de vanliga kanalerna. Boken går direkt in som #1 på topplistorna.

Du hittar ljudboken hos Bokus för endast 99:- SEK, Adlibris för 147:- SEK och förstås på Storytel, Bookbeat eller Nextory.

Cornucopia - Igår: 12:08

Målet med kemikalieskatten uppnått - lägre tillväxt, färre jobb (i Sverige)

HUI har på uppdrag av hemelektronikåterförsäljarna gjort en rapport om Miljöpartiets ensidiga kemikalieskatt på elektronik. Man kan konstatera att socialisternas mål har uppnåtts helt förutsägbart - fler arbetslösa i Sverige och att handeln har flyttat utomlands. Samtidigt har inte elektronik blivit dyrare, utan priserna i Sverige har stått stilla när återförsäljarna absorberat kostnaderna.

Cornucopia - Igår: 10:56

Storbritannien - renovering pågår

Det råder ingen tvekan om att Brexit kommer få stor påverkan på Storbritannien, men EU och i synnerhet länder som Sverige lär inte komma undan oskadda. Storbritannien är världens femte största ekonomi och med 53% av sin import från EU-länderna kommer frånvaron av ett Brexit-avtal att potentiellt drabba miljontals arbetstillfällen i resten av EU.
Renovering av Big Ben och parlamentet pågår.

Cornucopia - I förrgår: 20:03

Afternoon Brexit

Britter är härligt självironiska och humoristiska. Jag tror att det är sällan anställda kan driva med sig själva eller för den delen andra så mycket som i Storbritannien, eller att vanligt folk för den delen är så snabba på repliker som hos britterna. Blir ofta lite som en romcom live.

Cornucopia - I förrgår: 13:42

Fortsatt inflation över målet

Riksbankens mål för inflationen fortsatte att överträffas i augusti med KPIF på 2.2%. Dock har man ju numera ett toleransintervall på en procentenhet och kan fortsätta och strunta i detta och inte höja räntan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.