DI > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 04:26

DI - 18 feb 18 kl. 16:30

PM Nilsson: Hellre förbud än skattI januari gav The Oregon Court of Appeals klartecken till staden Portlands förbud mot nya anläggningar för fossila bränslen. Beslutet togs 2015 av stadsfullmäktige. Staden stämdes genast av oljeintressenter men fick alltså nu stöd av näst högsta instans..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nilsson, The Oregon Court, Appeals, Portlands

Dela artikeln

911 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PM Nilsson, Hellre, förbud, än, skatt
YLE - 19 jul 12 kl. 05:00

Oklarheter i rökförbud på balkonger

Det råder stora oklarheter huruvida det är tillåtet eller förbjudet att röka på balkonger. Husbolagen känner sig rådvilliga, eftersom deras rökningsförbud har upphävts på högre rättsinstans. Nu planerar Social- och hälsovårdsministeriet samt Tillstånds- och tillsynsverket Valvira att ändra direktiven för att göra juridiken tydligare.

Kristianstadsbladet - 30 jun 12 kl. 14:56

Hästhandlare fick fängelse och näringsförbud

Varje år ställer Jan-Erik Göransson med sitt följe i ?Liv och knack? till med hästhandlar-show på Hästveda marknad.

BT - 27 jun 13 kl. 14:51

Hellre förlustförbud i välfärden än fixering vid vinster

Glöm Husby ? nu stormar det istället i Stockholmsförorten Alby. I protest mot att riskkapitalbolaget Procuritas köpt 1300 lägenheter av Botkyrka kommun har en grupp invånare bildat ?

Barometern - 09 dec 13 kl. 07:54

Förbud krävs mot utfodring av vildsvin

Utfodringen av vildsvin måste upphöra.
Det anser Hans Nilsson från LRF. Han tycker att kommunen borde gå före och förbjuda utfodring.

YLE - 03 nov 16 kl. 15:44

Vasa vann i domstol - byggförbud på Risö korrekt

Vasa stad begick inga formella fel när man beslöt om byggförbud för Risö affärs- och industriområde, slår Vasa förvaltningsdomstol fast. Företaget Malax Limpan Ab förlorade därmed tvisten som handlade om att man ville bygga ut på platsen. Det var sommaren 2015 som stadsstyrelsens planläggsningssektion i Vasa beslöt att förlänga byggförbudet på Risö affärs- och industriområde.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 06:00

Förbud för byggbolag när grannhuset sprack

RÖRSJÖSTADEN I somras ramlade skorstenen ner. Därefter började huset spricka.
Orsaken – JM:s nybygge på tomten intill.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud av mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud mot mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

Expressen - 13 okt 17 kl. 12:06

M ska rösta om tiggeriförbud

Moderaternas partistyrelse vill gå fram med ett nationellt tiggeriförbud med bötesstraff.I dag ska arbetsstämman i Örebro rösta om frågan.Inga andra allianspartier står bakom ett förbud.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 17 kl. 12:31

Vellinges lokala tiggeriförbud får tumme ner av partiet

Vellinges lokala zonförbud mot tiggeri underkänns av den moderata partiledningen, som hellre vill gå in för ett nationellt förbud..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: Stigande räntor sänkte humöret på börsen

USA-börserna utvecklades oregelbundet under måndagen och index låg kvar runt nollstrecket vid stängning. Börshumöret dämpades något av de senaste dagarnas stigande räntor. Halvledarbolag gick fortsatt svagt.

DI - 5 timmar sedan

KU-förhör: Hultqvist sent informerad om it-skandalen

Det dröjde fyra månader innan försvarsdepartementet informerades om it-skandalen på Transportstyrelsen. Sedan dröjde det ytterligare tre veckor innan försvarsminister Peter Hultqvist fick ta del av informationen..

DI - 5 timmar sedan

Whirlpool missar förväntningarna

Electrolux konkurrent Whirlpool redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:81 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Ulf Petersson: Aluminium ingen lätt metall att hantera för börsbolagen

Aluminiumpriset föll tillbaka med nästan 10 procent på måndagen sedan USA indikerat att lätta på sanktionerna mot den ryska aluminiumjätten Rusal. Veckorna före hade lättmetallen stigit med 25 procent. De snabba och kraftiga prisrörelserna kan stöka till det för industriföretagen..

DI - 6 timmar sedan

Google ökar vinsten rejält – klår förväntningarna

Googles börsnoterade koncernmoder Alphabet redovisar ett resultat per aktie på 13,33 dollar för det första kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Catellas nya tennishall ska fostra världsstjärnor

Catella Arena ska fostra framtidens tennisstjärnor. ”Nu kan vi på riktigt slåss mot hela världens tennisakademier”, säger Nicklas Kulti. Dagens industri har fått en privatvisning av den sprillans nybyggda och lyxiga anläggningen..

DI - 6 timmar sedan

Hedin Bil förvärvar BMW-återförsäljaren Englunds Bil i Luleå

Hedin Bil fortsätter således, genom dotterbolaget Bavaria, sin expansion i norra Sverige och att utveckla sin BMW-verksamhet..

DI - 6 timmar sedan

Kina öppnar upp för utländska bilbolag

När bilvärldens ögon riktas mot Peking och den stora bilmässan handlar det både om produkter och om politik. Kravet på tillverkarna att ha 10 procent laddbara bilar redan nästa år har ökat farten i elbilsracet. Och utlovade lättnader för utländska bilföretag öppnar upp marknaden..

DI - 6 timmar sedan

Svenskt Näringsliv: Begränsa Arbetsförmedlingens uppdrag

Svenskt Näringsliv riktar kritik mot Arbetsförmedlingen (AF) och menar att myndighetens uppdrag måste begränsas. Det skriver Peter Jeppsson, vice vd för Svenskt Näringsliv, och Edward Hamilton, arbetsmarknadsexpert på arbetsgivarorganisationen, på DN Debatt..

DI - 6 timmar sedan

Isbaren byter skepnad

Isbaren har funnits i Stockholm sedan 2002 och har en temperatur på –5 grader året runt. Vid ett besök krävs det alltså att man är rejält påpälsad. En gång om året byts den gnistrande miljön ut och Di:s fotograf har följt iskonstnärerna under veckan som arbetet pågått..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.