DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 19:24

DI - 18 feb 18 kl. 16:30

PM Nilsson: Hellre förbud än skattI januari gav The Oregon Court of Appeals klartecken till staden Portlands förbud mot nya anläggningar för fossila bränslen. Beslutet togs 2015 av stadsfullmäktige. Staden stämdes genast av oljeintressenter men fick alltså nu stöd av näst högsta instans..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nilsson, The Oregon Court, Appeals, Portlands

Dela artikeln

911 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PM Nilsson, Hellre, förbud, än, skatt
YLE - 19 jul 12 kl. 05:00

Oklarheter i rökförbud på balkonger

Det råder stora oklarheter huruvida det är tillåtet eller förbjudet att röka på balkonger. Husbolagen känner sig rådvilliga, eftersom deras rökningsförbud har upphävts på högre rättsinstans. Nu planerar Social- och hälsovårdsministeriet samt Tillstånds- och tillsynsverket Valvira att ändra direktiven för att göra juridiken tydligare.

Kristianstadsbladet - 30 jun 12 kl. 14:56

Hästhandlare fick fängelse och näringsförbud

Varje år ställer Jan-Erik Göransson med sitt följe i ?Liv och knack? till med hästhandlar-show på Hästveda marknad.

BT - 27 jun 13 kl. 14:51

Hellre förlustförbud i välfärden än fixering vid vinster

Glöm Husby ? nu stormar det istället i Stockholmsförorten Alby. I protest mot att riskkapitalbolaget Procuritas köpt 1300 lägenheter av Botkyrka kommun har en grupp invånare bildat ?

Barometern - 09 dec 13 kl. 07:54

Förbud krävs mot utfodring av vildsvin

Utfodringen av vildsvin måste upphöra.
Det anser Hans Nilsson från LRF. Han tycker att kommunen borde gå före och förbjuda utfodring.

YLE - 03 nov 16 kl. 15:44

Vasa vann i domstol - byggförbud på Risö korrekt

Vasa stad begick inga formella fel när man beslöt om byggförbud för Risö affärs- och industriområde, slår Vasa förvaltningsdomstol fast. Företaget Malax Limpan Ab förlorade därmed tvisten som handlade om att man ville bygga ut på platsen. Det var sommaren 2015 som stadsstyrelsens planläggsningssektion i Vasa beslöt att förlänga byggförbudet på Risö affärs- och industriområde.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 06:00

Förbud för byggbolag när grannhuset sprack

RÖRSJÖSTADEN I somras ramlade skorstenen ner. Därefter började huset spricka.
Orsaken – JM:s nybygge på tomten intill.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud av mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud mot mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

Expressen - 13 okt 17 kl. 12:06

M ska rösta om tiggeriförbud

Moderaternas partistyrelse vill gå fram med ett nationellt tiggeriförbud med bötesstraff.I dag ska arbetsstämman i Örebro rösta om frågan.Inga andra allianspartier står bakom ett förbud.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 17 kl. 12:31

Vellinges lokala tiggeriförbud får tumme ner av partiet

Vellinges lokala zonförbud mot tiggeri underkänns av den moderata partiledningen, som hellre vill gå in för ett nationellt förbud..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Anders Hägerstrand: Svårt läge i Volvoaktien när rallyt uteblev

När nyhetsflasharna med AB Volvos resultat rullande in på skärmen på torsdagsmorgonen var det spontant svårt att tro något annat än att det skulle bli börsfest för Volvoaktien..

DI - 1 timme sedan

Hamrins stiftelse ökar innehavet i Nolato

Carl-Olof Och Jenz Hamrins Stiftelse har köpt 26.000 aktier i Nolato för 692 kronor styck, eller för totalt nära 18 miljoner kronor.  Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Metalljätten faller tungt

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. .

DI - 1 timme sedan

Norsk oljestrejk är över

Strejken på norska oljeplattformar har avslutats, meddelar arbetsgivarsidan Rederiforbundet..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Nedåt på oro över handelskonflikter

De ledande europeiska börserna handlades i huvudsak ned på torsdagen. Jean-Claude Juncker reser till Washington nästa vecka för att diskutera handelsrelationerna mellan EU och USA. EU kommer överväga att införa tullar på kol, läkemedel och kemiprodukter från USA om Donald Trump inför importbegränsningar på europeiska bilar, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Trump försvarar Google efter EU-dom: "Utnyttjar oss"

USA:s president Donald Trump menar att EU utnyttjar USA när de ger Google en rekordbot och säger att det får vara slut med det nu. Nästa onsdag ska EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker besöka USA för att diskutera handelsfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Tobaksbolaget blev rapportvinnare

Stockholmsbörsen steg efter att ett antal starka rapporter under torsdagen gett stöd. Bland dessa återfanns Swedish Match, ABB, SKF, Epiroc, Essity och Nordea. Mot strömmen bland storbolagen i OMXS30 gick Getinge och Assa Abloy som sjönk svagt.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Hissbolaget fick börsstryk

Nordiska börser utvecklades lite blandat på torsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,1 procent till nivån 938..

DI - 1 timme sedan

Catena Media gör riktad emission

Catena Media har beslutat att genomföra en riktad nyemission om totalt 271.722 aktier som betalning av tidigare meddelade förvärv. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Essity kryssar sig fram i hård motvind

Motvinden från stigande råmaterialpriser blåser allt hårdare i Essity.  Men bolaget lyckades ändå kryssa sig fram till nästan samma resultat som i fjol och med flera positiva signaler är torsdagens kursuppgång sannolikt inte en dagslända. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.