DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 21:54

DI - 18 feb 18 kl. 16:30

PM Nilsson: Hellre förbud än skattI januari gav The Oregon Court of Appeals klartecken till staden Portlands förbud mot nya anläggningar för fossila bränslen. Beslutet togs 2015 av stadsfullmäktige. Staden stämdes genast av oljeintressenter men fick alltså nu stöd av näst högsta instans..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nilsson, The Oregon Court, Appeals, Portlands

Dela artikeln

911 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PM Nilsson, Hellre, förbud, än, skatt
YLE - 19 jul 12 kl. 05:00

Oklarheter i rökförbud på balkonger

Det råder stora oklarheter huruvida det är tillåtet eller förbjudet att röka på balkonger. Husbolagen känner sig rådvilliga, eftersom deras rökningsförbud har upphävts på högre rättsinstans. Nu planerar Social- och hälsovårdsministeriet samt Tillstånds- och tillsynsverket Valvira att ändra direktiven för att göra juridiken tydligare.

Kristianstadsbladet - 30 jun 12 kl. 14:56

Hästhandlare fick fängelse och näringsförbud

Varje år ställer Jan-Erik Göransson med sitt följe i ?Liv och knack? till med hästhandlar-show på Hästveda marknad.

BT - 27 jun 13 kl. 14:51

Hellre förlustförbud i välfärden än fixering vid vinster

Glöm Husby ? nu stormar det istället i Stockholmsförorten Alby. I protest mot att riskkapitalbolaget Procuritas köpt 1300 lägenheter av Botkyrka kommun har en grupp invånare bildat ?

YLE - 03 nov 16 kl. 15:44

Vasa vann i domstol - byggförbud på Risö korrekt

Vasa stad begick inga formella fel när man beslöt om byggförbud för Risö affärs- och industriområde, slår Vasa förvaltningsdomstol fast. Företaget Malax Limpan Ab förlorade därmed tvisten som handlade om att man ville bygga ut på platsen. Det var sommaren 2015 som stadsstyrelsens planläggsningssektion i Vasa beslöt att förlänga byggförbudet på Risö affärs- och industriområde.

Barometern - 09 dec 13 kl. 07:54

Förbud krävs mot utfodring av vildsvin

Utfodringen av vildsvin måste upphöra.
Det anser Hans Nilsson från LRF. Han tycker att kommunen borde gå före och förbjuda utfodring.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 06:00

Förbud för byggbolag när grannhuset sprack

RÖRSJÖSTADEN I somras ramlade skorstenen ner. Därefter började huset spricka.
Orsaken – JM:s nybygge på tomten intill.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud av mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud mot mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

Expressen - 13 okt 17 kl. 12:06

M ska rösta om tiggeriförbud

Moderaternas partistyrelse vill gå fram med ett nationellt tiggeriförbud med bötesstraff.I dag ska arbetsstämman i Örebro rösta om frågan.Inga andra allianspartier står bakom ett förbud.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 17 kl. 12:31

Vellinges lokala tiggeriförbud får tumme ner av partiet

Vellinges lokala zonförbud mot tiggeri underkänns av den moderata partiledningen, som hellre vill gå in för ett nationellt förbud..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Saudiarabien på väg medge: Khashoggi dog under förhör som gick fel

Saudiarabien förbereder en rapport som kommer att medge att journalisten Jamal Khashoggi dog under ett förhör som gick fel, i samband med att journalisten skulle kidnappas från Turkiet..

DI - 15 minuter sedan

DNB sänker Skanska till sälj, ser nedsida på 4 procent

DNB sänker Skanska till sälj (behåll), med riktkurs 156 kronor (164), efter att den norska bankens bygganalytiker luftat sin syn på bolaget i en intervju med Direkt..

DI - 30 minuter sedan

Investerarna hittade miljardindustrin – till slut: ”Svårflirtade”

Bokningstjänsten Dashl har öppnat porten till behandlingar hemma och på kontoret – ett nytt segment inom den växande skönhetsbranschen. Men trots miljardindustrin var intresset från investerarna ljummet  till en början. .

DI - 15 minuter sedan

DNB: köp Leo Vegas, den ska upp 45 procent

DNB Markets inleder bevakning av kasinobolaget Leo Vegas med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 70 kronor..

DI - 30 minuter sedan

Starta företag? Här är branscherna som ger snabbast klirr i kassan

Frisör- och skönhetsföretagen toppar branschligan där kapitalet jobbar sig svettigt. Är man ute efter höga vinstmarginaler är dock fastigheter mest rätt att satsa på. .

DI - 45 minuter sedan

NCC: det väntar sig marknaden av tisdagens morgonbesked

NCC har kapitalmarknadsdag på tisdagsförmiddagen och släpper preliminära siffror för det tredje kvartalet på morgonen. Marknaden väntar sig intäktstillväxt på 11 procent och kraftigt stärkt lönsamhet jämfört med fjolårets usla NCC-sommar, enligt Bloombergs sammanställning..

DI - 1 timme sedan

Instalco köper Motala Ströms Installationsbolag

Instalco köper ett bolag i Motala. Förvärvet är det andra på samma dag med Per Sjöstrand vid spakarna, efter Green Landscapings köp av Svensk Markservice..

DI - 1 timme sedan

Rapport från fronten: ”Ett handelskrig har inga vinnare”

Det började som en fix idé hos Donald Trump men nu kan handelskriget mellan USA och Kina slå undan benen för amerikanska företag och hota världsekonomin. Dagens industri har besökt fronten..

DI - 1 timme sedan

Trumps första bokslut: största budgetunderskottet för USA sedan 2012

Donald Trumps första helår som president summerar till ett budgetunderskott på 779 miljarder dollar, det största sedan 2012 efter utgiftsökningar som var klart större än vad intäkterna steg med..

DI - 1 timme sedan

Tusk: hård Brexit mer sannolik än någonsin

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk anser att rest-EU måste vara beredda på ett Brexit utan avtal, något han nu bedömer mer sannolikt än någonsin tidigare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.