DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 13:58

DI - 18 feb 18 kl. 11:58

Michael Wolf: "Det var hemskt första dygnet""Det var hemskt första dygnet." Så beskriver Michael Wolf den första tiden efter att han sparkats som vd för Swedbank. I en större intervju för HR-tidningen People berättar Michael Wolf om de dramatiska dygnen för nästan exakt två år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wolf, Michael Wolf, Swedbank, HR, People

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, WolfDet var , hemsktförsta , dygnet
Cornucopia - 22 feb 15 kl. 10:51

Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i skatt

Bolånetorskkollektivet rasar över att Swedbanks aktieägare via styrelsen beslutat att ge VD:n Michael Wolf en bruttolön på 13 MSEK. Men i verkligheten betyder det att Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i löneskatter eller tillräckligt för att via stat, landsting och kommun ge 37 personer med normalinkomst om 25 000 i månadslön ett jobb.

Affärsvärlden - 09 feb 16 kl. 07:07

Michael Wolf lämnar Swedbank

Swedbank för Swedbank och Michael Wolf har träffat en överenskommelse om att Michael Wolf lämnar sin befattning som vd och koncernchef per dagens datum. Styrelsen har tagit initiativ till förändringen..

BT - 12 feb 16 kl. 13:39

Michael Wolf polisanmäls av Swedbank

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf polisanmäls av banken för finansmarknadsbrott, skriver di.se och hänvisar till flera källor. Ett ärende om Michael Wolf finns uppenbarligen hos Ekobrottsmyndigheten, men det är enligt kansliet sekretessbelagt, enligt uppgift till TT..

Affärsvärlden - 12 feb 16 kl. 16:28

Michael Wolf om brottsanklagelsen: En smutskastningskampanj

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf anmäls av banken för finansmarknadsbrott. Michael Wolf förnekar alla påståenden om brott..

DI - 16 feb 16 kl. 13:28

Aktieaffären som sänkte Michael Wolf

Swedbanks anmälan mot dåvarande vd:n Michael Wolf gäller aktieaffärer från 2013 i bolaget Oniva Online Group. Det uppger källor för Di.Michael Wolf bekräftar för Di att han köpte aktier i bolaget under det året, men nekar till att han hade insiderinformation..

DN - 16 feb 16 kl. 14:01

Aktieaffärer uppges ha fällt Michael Wolf


Swedbanks anmälan mot den förre vd:n Michael Wolf ska gälla aktieaffärer i bolaget Oniva Online Group, enligt källor till Dagens Industri. Michael Wolf ska ha bekräftat för Di att han köpte aktier i bolaget under 2013, men nekar till att han ska ha haft insiderinformation..

DN - 05 apr 16 kl. 15:50

Michael Wolf: Jag har inte brutit mot lagen

Både sparkade vd:n Michael Wolf och ordförande Anders Sundström nekades ansvarsfrihet för 2015 av Swedbanks årsstämma. Michael Wolf säger i en kommentar att det är olyckligt och att det beror på de internationella ägarna..

DI - 20 apr 16 kl. 19:37

Michael Wolf: Jag är lättad

Swedbanks tidigare vd Michael Wolf frias från alla misstankar om insiderbrott, vilket Di kunde avslöja på onsdagen.Enligt åklagaren Olof Kronlund finns det ”ingen konkret bevisning” för att Michael Wolf har gjort något brottsligt..

E24 - 08 feb 17 kl. 20:31

Michael Wolf och Swedbank på kollisionskurs

Konflikten mellan Swedbanks sparkade vd Michael Wolf och bankens styrelse, med ordförande Lars Idermark i spetsen, trappas upp. Bråket handlar om tolkningen av en konkurrensklausul som finns i avgångsavtalet mellan Michael Wolf och hans tidigare arbetsgivare. Ärendet går nu till skiljedom, enligt välunderrättade källor till SvD.

SvD - 02 feb 16 kl. 12:23

Michael Wolf: Bopriserna har nått kulmen

Som första bank-vd spår Michael Wolf att priserna på bostadsmarknaden har nått kulmen. – Det är rimligt att tro att vi har nått en peak, säger Wolf i en intervju med SvD..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 15 minuter sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 2 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 2 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 2 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

DI - 4 timmar sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott..

DI - 4 timmar sedan

Skånsk modekedja ansöker om rekonstruktion

Den skånska modekedjan Camilla Malmströms ansöker om rekonstruktion. Det rapporterar Habit. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.