DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:04

DI - 18 feb 18 kl. 11:58

Michael Wolf: "Det var hemskt första dygnet""Det var hemskt första dygnet." Så beskriver Michael Wolf den första tiden efter att han sparkats som vd för Swedbank. I en större intervju för HR-tidningen People berättar Michael Wolf om de dramatiska dygnen för nästan exakt två år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wolf, Michael Wolf, Swedbank, HR, People

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, WolfDet var , hemsktförsta , dygnet
Cornucopia - 22 feb 15 kl. 10:51

Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i skatt

Bolånetorskkollektivet rasar över att Swedbanks aktieägare via styrelsen beslutat att ge VD:n Michael Wolf en bruttolön på 13 MSEK. Men i verkligheten betyder det att Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i löneskatter eller tillräckligt för att via stat, landsting och kommun ge 37 personer med normalinkomst om 25 000 i månadslön ett jobb.

Affärsvärlden - 09 feb 16 kl. 07:07

Michael Wolf lämnar Swedbank

Swedbank för Swedbank och Michael Wolf har träffat en överenskommelse om att Michael Wolf lämnar sin befattning som vd och koncernchef per dagens datum. Styrelsen har tagit initiativ till förändringen..

BT - 12 feb 16 kl. 13:39

Michael Wolf polisanmäls av Swedbank

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf polisanmäls av banken för finansmarknadsbrott, skriver di.se och hänvisar till flera källor. Ett ärende om Michael Wolf finns uppenbarligen hos Ekobrottsmyndigheten, men det är enligt kansliet sekretessbelagt, enligt uppgift till TT..

Affärsvärlden - 12 feb 16 kl. 16:28

Michael Wolf om brottsanklagelsen: En smutskastningskampanj

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf anmäls av banken för finansmarknadsbrott. Michael Wolf förnekar alla påståenden om brott..

DI - 16 feb 16 kl. 13:28

Aktieaffären som sänkte Michael Wolf

Swedbanks anmälan mot dåvarande vd:n Michael Wolf gäller aktieaffärer från 2013 i bolaget Oniva Online Group. Det uppger källor för Di.Michael Wolf bekräftar för Di att han köpte aktier i bolaget under det året, men nekar till att han hade insiderinformation..

DN - 16 feb 16 kl. 14:01

Aktieaffärer uppges ha fällt Michael Wolf


Swedbanks anmälan mot den förre vd:n Michael Wolf ska gälla aktieaffärer i bolaget Oniva Online Group, enligt källor till Dagens Industri. Michael Wolf ska ha bekräftat för Di att han köpte aktier i bolaget under 2013, men nekar till att han ska ha haft insiderinformation..

DN - 05 apr 16 kl. 15:50

Michael Wolf: Jag har inte brutit mot lagen

Både sparkade vd:n Michael Wolf och ordförande Anders Sundström nekades ansvarsfrihet för 2015 av Swedbanks årsstämma. Michael Wolf säger i en kommentar att det är olyckligt och att det beror på de internationella ägarna..

DI - 20 apr 16 kl. 19:37

Michael Wolf: Jag är lättad

Swedbanks tidigare vd Michael Wolf frias från alla misstankar om insiderbrott, vilket Di kunde avslöja på onsdagen.Enligt åklagaren Olof Kronlund finns det ”ingen konkret bevisning” för att Michael Wolf har gjort något brottsligt..

E24 - 08 feb 17 kl. 20:31

Michael Wolf och Swedbank på kollisionskurs

Konflikten mellan Swedbanks sparkade vd Michael Wolf och bankens styrelse, med ordförande Lars Idermark i spetsen, trappas upp. Bråket handlar om tolkningen av en konkurrensklausul som finns i avgångsavtalet mellan Michael Wolf och hans tidigare arbetsgivare. Ärendet går nu till skiljedom, enligt välunderrättade källor till SvD.

SvD - 02 feb 16 kl. 12:23

Michael Wolf: Bopriserna har nått kulmen

Som första bank-vd spår Michael Wolf att priserna på bostadsmarknaden har nått kulmen. – Det är rimligt att tro att vi har nått en peak, säger Wolf i en intervju med SvD..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..

DI - 45 minuter sedan

Experten om dieselförbudet: Beklagligt att vänta till 2022

Det är beklagligt att kommunerna måste vänta till 2022 innan de får rätt att stoppa äldre dieselbilar tycker IVL Svenska Miljöinstitutet som mäter kväveoxider från bilar. "För hälsan och luftkvaliténs skull behövs verktyget så snabbt som möjligt", säger Mats-Ola Larsson, mobilitetsexpert på IVL..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.