DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:13

DI - 18 feb 18 kl. 11:58

Michael Wolf: "Det var hemskt första dygnet""Det var hemskt första dygnet." Så beskriver Michael Wolf den första tiden efter att han sparkats som vd för Swedbank. I en större intervju för HR-tidningen People berättar Michael Wolf om de dramatiska dygnen för nästan exakt två år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wolf, Michael Wolf, Swedbank, HR, People

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, WolfDet var , hemsktförsta , dygnet
Cornucopia - 22 feb 15 kl. 10:51

Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i skatt

Bolånetorskkollektivet rasar över att Swedbanks aktieägare via styrelsen beslutat att ge VD:n Michael Wolf en bruttolön på 13 MSEK. Men i verkligheten betyder det att Michael Wolf betalar 11.3 MSEK i löneskatter eller tillräckligt för att via stat, landsting och kommun ge 37 personer med normalinkomst om 25 000 i månadslön ett jobb.

Affärsvärlden - 09 feb 16 kl. 07:07

Michael Wolf lämnar Swedbank

Swedbank för Swedbank och Michael Wolf har träffat en överenskommelse om att Michael Wolf lämnar sin befattning som vd och koncernchef per dagens datum. Styrelsen har tagit initiativ till förändringen..

BT - 12 feb 16 kl. 13:39

Michael Wolf polisanmäls av Swedbank

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf polisanmäls av banken för finansmarknadsbrott, skriver di.se och hänvisar till flera källor. Ett ärende om Michael Wolf finns uppenbarligen hos Ekobrottsmyndigheten, men det är enligt kansliet sekretessbelagt, enligt uppgift till TT..

Affärsvärlden - 12 feb 16 kl. 16:28

Michael Wolf om brottsanklagelsen: En smutskastningskampanj

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf anmäls av banken för finansmarknadsbrott. Michael Wolf förnekar alla påståenden om brott..

DI - 16 feb 16 kl. 13:28

Aktieaffären som sänkte Michael Wolf

Swedbanks anmälan mot dåvarande vd:n Michael Wolf gäller aktieaffärer från 2013 i bolaget Oniva Online Group. Det uppger källor för Di.Michael Wolf bekräftar för Di att han köpte aktier i bolaget under det året, men nekar till att han hade insiderinformation..

DN - 16 feb 16 kl. 14:01

Aktieaffärer uppges ha fällt Michael Wolf


Swedbanks anmälan mot den förre vd:n Michael Wolf ska gälla aktieaffärer i bolaget Oniva Online Group, enligt källor till Dagens Industri. Michael Wolf ska ha bekräftat för Di att han köpte aktier i bolaget under 2013, men nekar till att han ska ha haft insiderinformation..

DN - 05 apr 16 kl. 15:50

Michael Wolf: Jag har inte brutit mot lagen

Både sparkade vd:n Michael Wolf och ordförande Anders Sundström nekades ansvarsfrihet för 2015 av Swedbanks årsstämma. Michael Wolf säger i en kommentar att det är olyckligt och att det beror på de internationella ägarna..

DI - 20 apr 16 kl. 19:37

Michael Wolf: Jag är lättad

Swedbanks tidigare vd Michael Wolf frias från alla misstankar om insiderbrott, vilket Di kunde avslöja på onsdagen.Enligt åklagaren Olof Kronlund finns det ”ingen konkret bevisning” för att Michael Wolf har gjort något brottsligt..

E24 - 08 feb 17 kl. 20:31

Michael Wolf och Swedbank på kollisionskurs

Konflikten mellan Swedbanks sparkade vd Michael Wolf och bankens styrelse, med ordförande Lars Idermark i spetsen, trappas upp. Bråket handlar om tolkningen av en konkurrensklausul som finns i avgångsavtalet mellan Michael Wolf och hans tidigare arbetsgivare. Ärendet går nu till skiljedom, enligt välunderrättade källor till SvD.

SvD - 02 feb 16 kl. 12:23

Michael Wolf: Bopriserna har nått kulmen

Som första bank-vd spår Michael Wolf att priserna på bostadsmarknaden har nått kulmen. – Det är rimligt att tro att vi har nått en peak, säger Wolf i en intervju med SvD..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 7 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 7 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 7 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.