Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 23 March, 08:03

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 18 kl. 20:30

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhetVellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Boplats, AB, Malmö

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadskö, flyttas, kostarnu , 300kronor om , åretatt , köa till lägenhet
Skånskan - 13 jan 17 kl. 14:00

Boplats syd föreslås ta över bostadskön

ystad Ystadbostäder är positiv till att ansluta sin bostadskö till Boplats Syd och får stöd av kommunstyrelsen.
Det ärendet tar kommunfullmäktige upp den 19 januari. ERWP.

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 11:19

Från 1 juli kostar det att stå i bostadskö

Hundra kronor om året och krav på inloggning varje halvår. Nya regler för att få stå kvar i kommunal bostadskö börjar snart gälla. Boplats Växjö, som är den kommunala bostadskön, hoppades kunna börja ta ut en avgift av de köande vid årsskiftet.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 08:54

Expertlarm: Dolt skuldberg hotar bostadsköpare

”Många privatpersoner vet inte om”, säger fastighetsprofessor Stellan Lundström. Pressade Oscar Properties – som nyligen vinstvarnade, vilket DagensPS har skrivit om tidigare – har i flera fall höga lån i föreningarna för dess nya bostadsprojekt, visar en granskning som SvD Näringsliv publicerar i torsdagens utgåva. ”Skuldberg” som bostadsköpare ofta inte känner till och som kan vara svåra att upptäcka, enligt tidningen.

HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Nerikes Allehanda - 02 apr 14 kl. 20:08

300 ungdomar har ställt sig i Öbos bostadskö

Sedan den 1 mars kan ungdomar som har fyllt 16 år ställa sig i Öbos bostadskö. Tidigare gällde 18-årsgräns.
Sedan dess har 300 personer i åldern 16-17 ställt sig i kön.

UNT - 18 okt 16 kl. 08:05

Bostadskö med 47 000 personer flyttas

Studentstadens kö med 47 000 personer att flyttas om en månad till bostadsförmedlingen i Uppsala..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 03:26

Robot kapade bostadskö i Umeå

Ett datorprogram utvecklat av privatpersoner har kapat bostadsföretaget Balticgruppens bostadskö i Umeå, vilket gör att vanliga bostadssökande inte haft en chans att hinna få lägenheter, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.Den som först anmäler intresse för en ledig lägenhet får kontraktet, och det kan datorprogram göra mycket snabbare än en människa. Bostäderna har sedan sålts till bostadssökande studenter som har fått betala mellan 300 och 2 500 kronor för ett förstahandskontrakt.

UNT - 23 nov 17 kl. 08:50

Trygghetsboenden flyttas till bostadsförmedling

Kommunen flyttar sin bostadskö för trygghetsboenden till Uppsala bostadsförmedling..

PrivataAffärer - 14 aug 15 kl. 07:57

Så mycket kostar ditt bolån om fem år

Att låna pengar till bostadsköp har aldrig varit billigare. Prognosmakarna tror visserligen att räntefesten fortsätter ett tag till men om fem år kan vi ha återgått till ”normal” ränta....

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 06:53

Gräddfil i bostadskön för anställda


Anställda hos Malmös kommunala bostadsbolag MKB har förtur till en liten grupp MKB-lägenheter som aldrig ens dyker upp på den regionala bostadsförmedlingen Boplats Syds hemsida. Först om anställda tackar nej går lägenheten vidare till Boplats Syd. Alla 280 anställda erbjuds förtur vid ett tillfälle, så länge man inte redan bor i en lägenhet som tillhör MKB, rapporter Sydsvenskan.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 minuter sedan

Ingen krog i Trelleborg visar matcher från allsvenskan

Med ynka tio dagar kvar till avspark, verkar det som Trelleborgs fotbollssupportrar får bänka sig i den egna TV-soffan eller börja planera in resor till lagets bortamatcher. Än så länge har nämligen ingen krog eller restaurang i stan tecknat avtal för att få visa allsvenskan offentligt..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Brott: Man anhållen för grov kvinnofridskränkning

En man greps under torsdagskvällen i Trelleborg misstänkt för grov kvinnofridskränkning, då han ska ha varit våldsam mot sin partner under en längre tid..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser i Skåne

En ung man blev under torsdagskvällen knivskuren på en buss i Åstorp och fick föras till sjukhus med ambulans..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Skolturnering ställs in på grund av hot och våld

Söderslättsgymnasiet har valt att ställa in sin årliga bollturnering, och en uppgiven stämning råder på skolan. Samtidigt har flera elever uttryckt att de känt rädsla och oro för vad som kan bli utfallet av det traditionella idrottsarrangemanget..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Praktikanten: Madsen verkade uppgiven

Peter Madsen förändrades när hans raketuppskjutning ställdes in. Några dagar senare tog han med sig Kim Wall ombord på ubåten. Det berättade en tidigare praktikant till Madsen.

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Räddaren om Madsen: ”Han verkade minst skakad av oss alla”

Peter Madsen ville hem till sin fru och sina katter. Men verkade väldigt lugn efter att han sänkt sin ubåt. Det vittnade flera personer om under rättegångens tredje dag..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Skola struntade i att eleven skolkade

En skola i Trelleborgs kommun struntade i att en elev nästan aldrig var på lektionerna. Nu kräver Skolinspektionen att skolan ser till att eleven går i skolan, och får den utbildning hen har rätt till..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Pojkvännen: ”Alla mina framtidsplaner var med Kim”

De hade varit tillsammans i nästan ett år och planerade en framtid ihop. När Kim Wall dog försvann all mening. Kim Walls pojkvän hördes under rättegångens tredje dag.

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Rättsläkaren: Wall kan ha fått skador medan hon levde

Rättsläkaren som är ett av rättegångens viktigaste vittnen hördes under torsdagen. Hon menade att Kim Wall kan ha fått en del skador medan hon fortfarande levde – men Peter Madsens försvarare sådde tvivel om vad som egentligen hänt. .

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Grönt ljus för spel på Vångavallens gräs

Vångavallens gräs verkar ha klarat sig bra efter de tuffa väderomständigheterna. På torsdagen var en kontrollant från Svenska Fotbollförbundet och tittade på mattan. Han gjorde tummen upp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.