DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:22

DI - 16 feb 18 kl. 17:57

Migrationsministern: Ny lagstiftning före sommarenReglerna för arbetskraftsinvandring ska mjukas upp så att fler kompetensutvisningar kan stoppas. Det säger migrationsminister Heléne Fritzon, som vill ha en ny lagstiftning på plats före sommaren..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Heléne Fritzon

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MigrationsministernNy , lagstiftning, före, sommaren
Jönköpingsnytt - 26 jan 16 kl. 11:03

Oron växer över försenad lagstiftning om offentlig upphandling

När regeringen nyligen presenterade listan över kommande lagförslag stod det klart att nya regler för offentlig upphandling kan riksdagsbehandlas först efter sommaren. Då har EU:s nya regler redan börjat gälla. Sverige står då utan nationell lagstiftning men med en tillämpbar lagstiftning på EU nivå.

Cornucopia - 03 aug 16 kl. 12:34

Gästinlägg: Svenska värderingar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat läsaren Blankröstaren.

Jag har försökt följa med i debatten kring värderingar som seglat upp under sommaren. Såvitt jag förstår har det landat någonstans i att det finns Värderingar, vissa är bättre än andra, och vissa är svenska.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tycker de tio största partierna om tiggerietCannabis och kvotering

Inför riksdagsvalet har Nyheter24 frågat Sveriges tio största partier om deras hållning i ofta debatterade frågor.  Tiggeriet har varit en stor snackis och även om det inte är en fråga som avgör några val har den debatterats flitigt. Sverigedemokraterna är det parti som lyft frågan mest och deras åsikt sticker även ut i jämförelse med de andra partierna.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 04:00

Kornas rätt till sommarbete bra lag för svenska bönder

Har under våren och sommaren följt debatten kring mjölkpriserna. Såvitt jag förstår vill "Sveriges mjölkbönder" göra beteskravet frivilligt. En representant gjorde i HD, 1/3, den något halsbrytande jämförelsen "Ska man jämföra den moderna mjölkkon med människan så är det ungefär lika naturligt för kon att beta som det är för människan att äta rötter och jaga vilda djur med händerna.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

Hårdare krav ställs på missbruksvården

Jag kommer att lyfta fram de ideella organisationerna som viktiga aktörer i missbruksvården. Men det är också viktigt att ställa kvalitetskrav på dem. Det säger enmansutredaren Gerhard Larsson.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 09:55

Vill ha rysk antigaylag ? nu tar SD avstånd från profilenCitat från Hanssons blogg:

? Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:06

Fattigdomsforskare: Brödköerna har blivit en institution

De som står i brödkö i Helsingfors har besökt brödköer redan i flera års tid. Det här visar en opublicerad studie som gjordes i fjol. De största grupperna är arbetslösa och pensionerade.

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

Flera kristdemokrater vill byta partiets HBT-politik

Flera riksdagsledamöter inom Kristdemokraterna är beredda att ompröva partiets syn på homoadoptioner. Dagens undersökning bekräftar splittringen i HBT-frågor.

Den interna debatten späddes på när den kristdemokratiska riksdagsledamoten Irene Oskarsson från Jönköping i förra veckan i Jönköpings-Posten förklarade att hon anser att partiet bör ompröva sin syn och tillåta homopar att adoptera.

Kristianstadsbladet - 25 nov 12 kl. 15:13

Bobbys styvpappa släppt ur fängelset

Sex år efter att han misshandlade sin styvson till döds har tioårige Bobbys styvpappa släppts fri. - Det är så svensk lagstiftning ser ut, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.
- Alla som döms till fängelse och får ett lite längre straff blir frisläppta efter två tredjedelar, säger Sarnecki till TT.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 8 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 8 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 8 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.