DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 13:58

DI - 16 feb 18 kl. 17:57

Migrationsministern: Ny lagstiftning före sommarenReglerna för arbetskraftsinvandring ska mjukas upp så att fler kompetensutvisningar kan stoppas. Det säger migrationsminister Heléne Fritzon, som vill ha en ny lagstiftning på plats före sommaren..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Heléne Fritzon

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MigrationsministernNy , lagstiftning, före, sommaren
Jönköpingsnytt - 26 jan 16 kl. 11:03

Oron växer över försenad lagstiftning om offentlig upphandling

När regeringen nyligen presenterade listan över kommande lagförslag stod det klart att nya regler för offentlig upphandling kan riksdagsbehandlas först efter sommaren. Då har EU:s nya regler redan börjat gälla. Sverige står då utan nationell lagstiftning men med en tillämpbar lagstiftning på EU nivå.

Expressen - 11 sep 18 kl. 10:05

Hårdare lagstiftning krävs – handlingen är avskyvärd

Finns det uppgjorda matcher?Var sommaren varm?Nu är det dags att banka näven i bordet..

Cornucopia - 03 aug 16 kl. 12:34

Gästinlägg: Svenska värderingar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat läsaren Blankröstaren.

Jag har försökt följa med i debatten kring värderingar som seglat upp under sommaren. Såvitt jag förstår har det landat någonstans i att det finns Värderingar, vissa är bättre än andra, och vissa är svenska.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tycker de tio största partierna om tiggerietCannabis och kvotering

Inför riksdagsvalet har Nyheter24 frågat Sveriges tio största partier om deras hållning i ofta debatterade frågor.  Tiggeriet har varit en stor snackis och även om det inte är en fråga som avgör några val har den debatterats flitigt. Sverigedemokraterna är det parti som lyft frågan mest och deras åsikt sticker även ut i jämförelse med de andra partierna.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 04:00

Kornas rätt till sommarbete bra lag för svenska bönder

Har under våren och sommaren följt debatten kring mjölkpriserna. Såvitt jag förstår vill "Sveriges mjölkbönder" göra beteskravet frivilligt. En representant gjorde i HD, 1/3, den något halsbrytande jämförelsen "Ska man jämföra den moderna mjölkkon med människan så är det ungefär lika naturligt för kon att beta som det är för människan att äta rötter och jaga vilda djur med händerna.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

Hårdare krav ställs på missbruksvården

Jag kommer att lyfta fram de ideella organisationerna som viktiga aktörer i missbruksvården. Men det är också viktigt att ställa kvalitetskrav på dem. Det säger enmansutredaren Gerhard Larsson.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 09:55

Vill ha rysk antigaylag ? nu tar SD avstånd från profilenCitat från Hanssons blogg:

? Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:06

Fattigdomsforskare: Brödköerna har blivit en institution

De som står i brödkö i Helsingfors har besökt brödköer redan i flera års tid. Det här visar en opublicerad studie som gjordes i fjol. De största grupperna är arbetslösa och pensionerade.

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

Flera kristdemokrater vill byta partiets HBT-politik

Flera riksdagsledamöter inom Kristdemokraterna är beredda att ompröva partiets syn på homoadoptioner. Dagens undersökning bekräftar splittringen i HBT-frågor.

Den interna debatten späddes på när den kristdemokratiska riksdagsledamoten Irene Oskarsson från Jönköping i förra veckan i Jönköpings-Posten förklarade att hon anser att partiet bör ompröva sin syn och tillåta homopar att adoptera.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 15 minuter sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 2 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 2 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 2 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

DI - 4 timmar sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott..

DI - 4 timmar sedan

Skånsk modekedja ansöker om rekonstruktion

Den skånska modekedjan Camilla Malmströms ansöker om rekonstruktion. Det rapporterar Habit. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.