DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 16:25

DI - 16 feb 18 kl. 17:57

Migrationsministern: Ny lagstiftning före sommarenReglerna för arbetskraftsinvandring ska mjukas upp så att fler kompetensutvisningar kan stoppas. Det säger migrationsminister Heléne Fritzon, som vill ha en ny lagstiftning på plats före sommaren..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Heléne Fritzon

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MigrationsministernNy , lagstiftning, före, sommaren
Jönköpingsnytt - 26 jan 16 kl. 11:03

Oron växer över försenad lagstiftning om offentlig upphandling

När regeringen nyligen presenterade listan över kommande lagförslag stod det klart att nya regler för offentlig upphandling kan riksdagsbehandlas först efter sommaren. Då har EU:s nya regler redan börjat gälla. Sverige står då utan nationell lagstiftning men med en tillämpbar lagstiftning på EU nivå.

Expressen - 11 sep 18 kl. 10:05

Hårdare lagstiftning krävs – handlingen är avskyvärd

Finns det uppgjorda matcher?Var sommaren varm?Nu är det dags att banka näven i bordet..

Cornucopia - 03 aug 16 kl. 12:34

Gästinlägg: Svenska värderingar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat läsaren Blankröstaren.

Jag har försökt följa med i debatten kring värderingar som seglat upp under sommaren. Såvitt jag förstår har det landat någonstans i att det finns Värderingar, vissa är bättre än andra, och vissa är svenska.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tycker de tio största partierna om tiggerietCannabis och kvotering

Inför riksdagsvalet har Nyheter24 frågat Sveriges tio största partier om deras hållning i ofta debatterade frågor.  Tiggeriet har varit en stor snackis och även om det inte är en fråga som avgör några val har den debatterats flitigt. Sverigedemokraterna är det parti som lyft frågan mest och deras åsikt sticker även ut i jämförelse med de andra partierna.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 04:00

Kornas rätt till sommarbete bra lag för svenska bönder

Har under våren och sommaren följt debatten kring mjölkpriserna. Såvitt jag förstår vill "Sveriges mjölkbönder" göra beteskravet frivilligt. En representant gjorde i HD, 1/3, den något halsbrytande jämförelsen "Ska man jämföra den moderna mjölkkon med människan så är det ungefär lika naturligt för kon att beta som det är för människan att äta rötter och jaga vilda djur med händerna.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

Hårdare krav ställs på missbruksvården

Jag kommer att lyfta fram de ideella organisationerna som viktiga aktörer i missbruksvården. Men det är också viktigt att ställa kvalitetskrav på dem. Det säger enmansutredaren Gerhard Larsson.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 09:55

Vill ha rysk antigaylag ? nu tar SD avstånd från profilenCitat från Hanssons blogg:

? Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:06

Fattigdomsforskare: Brödköerna har blivit en institution

De som står i brödkö i Helsingfors har besökt brödköer redan i flera års tid. Det här visar en opublicerad studie som gjordes i fjol. De största grupperna är arbetslösa och pensionerade.

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

Flera kristdemokrater vill byta partiets HBT-politik

Flera riksdagsledamöter inom Kristdemokraterna är beredda att ompröva partiets syn på homoadoptioner. Dagens undersökning bekräftar splittringen i HBT-frågor.

Den interna debatten späddes på när den kristdemokratiska riksdagsledamoten Irene Oskarsson från Jönköping i förra veckan i Jönköpings-Posten förklarade att hon anser att partiet bör ompröva sin syn och tillåta homopar att adoptera.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Canada Goose bojkottas av kinesiska konsumenter

Kinesiska konsumenter har initierat en bojkott av Canada Goose inför bolagets öppnande av en första fysisk butik i Kina, skriver Global Times..

DI - 45 minuter sedan

Karolina Skog: “Det känns helt tondövt”

Att M och KD väljer att skrota flygskatten får hård kritik av miljöminister Karolina Skog (MP).  ”Miljöpartiet kommer att kämpa för flygskatten”, säger hon. .

DI - 45 minuter sedan

Mystiskt ras i Clas Ohlson – saknas uppenbar förklaring

Prylkedjan Clas Ohlson faller tillbaka rejält på tisdagens positiva Stockholmsbörs. Någon uppenbar förklaring till fallet går inte att hitta..

DI - 45 minuter sedan

Dubblerat antal investeringsstöd för bygge av hyresrätter

Regeringens investeringsstöd för att bygga hyresrätter ökar i popularitet, enligt bostadsminister Peter Eriksson. ”Stödet är viktigare än någonsin när nu byggandet av bostadsrätter minskar”, säger han i ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Positiv New York-börsöppning väntas med bilbolag i förarsätet

USA-terminerna pekade på tisdagen mot en positiv öppning, sedan måndagens handel bjudit på en vändning uppåt med bland annat ett lyft för många teknikaktier. .

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Kina har gripit kanadensisk diplomat

Kina har gripit den tidigare kanadensiska diplomaten Michael Kovrig, enligt uppgifter till Reuters..

DI - 1 timme sedan

Amerikanska detaljhandelsförsäljningen under målet

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 6,6 procent vecka 49, som avslutades den 8 december, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Camurus eventuellt på väg ge finansiella prognoser

Besked från kapitalmarknadsdagen: Camurus kan eventuellt vara på väg att nästa år lämna finansiella prognoser..

DI - 1 timme sedan

Fler budkandidater bland riskkapitalets floppar

CVC kommer till undsättning genom budet på Ahlsell. Det är en märklig manöver eftersom riskkapitalbolaget fortfarande äger en fjärdedel av aktierna, efter att ha satt bolaget på börsen för bara två år sedan..

DI - 1 timme sedan

Enkät: Största utmaningarna i bilbranschen

Uppkopplade bilar, pålästa och mer krävande kunder, brist på batterier och laddstolpar. Bilbranschen är mitt i en snabb omställning mot digitalisering och elektrifiering.  Här är några röster från Di:s Stora Bildag om vilka de största utmaningarna branschen står inför..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.