DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:06

DI - 16 feb 18 kl. 17:57

Migrationsministern: Ny lagstiftning före sommarenReglerna för arbetskraftsinvandring ska mjukas upp så att fler kompetensutvisningar kan stoppas. Det säger migrationsminister Heléne Fritzon, som vill ha en ny lagstiftning på plats före sommaren..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Heléne Fritzon

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MigrationsministernNy , lagstiftning, före, sommaren
Jönköpingsnytt - 26 jan 16 kl. 11:03

Oron växer över försenad lagstiftning om offentlig upphandling

När regeringen nyligen presenterade listan över kommande lagförslag stod det klart att nya regler för offentlig upphandling kan riksdagsbehandlas först efter sommaren. Då har EU:s nya regler redan börjat gälla. Sverige står då utan nationell lagstiftning men med en tillämpbar lagstiftning på EU nivå.

Cornucopia - 03 aug 16 kl. 12:34

Gästinlägg: Svenska värderingar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat läsaren Blankröstaren.

Jag har försökt följa med i debatten kring värderingar som seglat upp under sommaren. Såvitt jag förstår har det landat någonstans i att det finns Värderingar, vissa är bättre än andra, och vissa är svenska.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tycker de tio största partierna om tiggerietCannabis och kvotering

Inför riksdagsvalet har Nyheter24 frågat Sveriges tio största partier om deras hållning i ofta debatterade frågor.  Tiggeriet har varit en stor snackis och även om det inte är en fråga som avgör några val har den debatterats flitigt. Sverigedemokraterna är det parti som lyft frågan mest och deras åsikt sticker även ut i jämförelse med de andra partierna.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 04:00

Kornas rätt till sommarbete bra lag för svenska bönder

Har under våren och sommaren följt debatten kring mjölkpriserna. Såvitt jag förstår vill "Sveriges mjölkbönder" göra beteskravet frivilligt. En representant gjorde i HD, 1/3, den något halsbrytande jämförelsen "Ska man jämföra den moderna mjölkkon med människan så är det ungefär lika naturligt för kon att beta som det är för människan att äta rötter och jaga vilda djur med händerna.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

Hårdare krav ställs på missbruksvården

Jag kommer att lyfta fram de ideella organisationerna som viktiga aktörer i missbruksvården. Men det är också viktigt att ställa kvalitetskrav på dem. Det säger enmansutredaren Gerhard Larsson.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 09:55

Vill ha rysk antigaylag ? nu tar SD avstånd från profilenCitat från Hanssons blogg:

? Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:06

Fattigdomsforskare: Brödköerna har blivit en institution

De som står i brödkö i Helsingfors har besökt brödköer redan i flera års tid. Det här visar en opublicerad studie som gjordes i fjol. De största grupperna är arbetslösa och pensionerade.

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

Flera kristdemokrater vill byta partiets HBT-politik

Flera riksdagsledamöter inom Kristdemokraterna är beredda att ompröva partiets syn på homoadoptioner. Dagens undersökning bekräftar splittringen i HBT-frågor.

Den interna debatten späddes på när den kristdemokratiska riksdagsledamoten Irene Oskarsson från Jönköping i förra veckan i Jönköpings-Posten förklarade att hon anser att partiet bör ompröva sin syn och tillåta homopar att adoptera.

Kristianstadsbladet - 25 nov 12 kl. 15:13

Bobbys styvpappa släppt ur fängelset

Sex år efter att han misshandlade sin styvson till döds har tioårige Bobbys styvpappa släppts fri. - Det är så svensk lagstiftning ser ut, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.
- Alla som döms till fängelse och får ett lite längre straff blir frisläppta efter två tredjedelar, säger Sarnecki till TT.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Mikael Björk: Britterna backar in i brexit

  EU-toppmötet beslutade på fredagsförmiddagen om mandat för de kommande brexitförhandlingarna. EU har pressat Storbritannien till en rad kompromisser, och kan dra åt tumskruvarna ytterligare inför ett avgörande toppmöte i juni..

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.