DN > Nyheter

Friday, 19 April, 12:19

DN - 16 feb 18 kl. 15:44

Lola Arias advokat: ”Vi kommer att stämma Plattform Produktion”Lola Arias har anlitat en tysk advokatbyrå specialiserad på upphovsrätt och konstlagstiftning. En rättsprocess i Los Angeles kan enligt advokatbyrån leda till ett visningsförbud av ”The square” i USA, där filmen är nominerad till en Oscar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Arias, Plattform Produktion, Los Angeles, The, USA, Oscar

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lola, Arias, advokatVi kommer att , stämma, Plattform, Produktion
SR - 16 feb 18 kl. 17:46

Lola Arias planerar stämma Plattform produktion

Performancekonstnären och teaterregissören Lola Arias planerar att stämma filmregissören Ruben Östlunds produktionsbolag Plattform produktion, enligt Dagens Nyheter..

DN - 16 feb 18 kl. 21:21

”Lola Arias vill ha uppmärksamhet i samband med Oscarsnomineringen”

Ordkriget mellan skådespelaren och regissören Lola Arias och filmaren Ruben Östlunds produktionsbolag Plattform fortsätter. Efter det att Arias hotat stämma Plattform svarar  produktionsbolaget och kallar anklagelserna för ”en efterhandskonstruktion” för att skaffa sig uppmärksamhet..

BT - 22 sep 14 kl. 15:45

Advokat i Norwegiantvist anmäld

Advokaten Stephan Eriksson som driver ett ersättningskrav mot Norwegian i en pågående rättegång har anmälts av flygbolagets advokatbyrå. - Det här är ett sätt att försöka skrämma mig, säger Stephan Eriksson.Anmälan görs till Advokatsamfundet av Moll Wendén Advokatbyrå, som representerar Norwegian.

YLE - 17 apr 15 kl. 03:51

Experter: Lagligt att strömma olagliga videor

Vart fjärde finländskt hushåll ser på olagligt uppladdade tv-serier och filmer via nätet, och andelen växer kraftigt. Det uppger upphovsrättsinnehavarnas intresseorganisation, som nu också anser att det är olagligt att ta del av det materialet. Men uppfattningen får inte stöd bland juridiska experter.

YLE - 17 apr 16 kl. 19:02

Skatteparadis används till att gömma pengar för ex-frun

I och med skilsmässan är det parternas sak att berätta hur mycket de egentligen äger. Finns det inte papper på att pengarna existerar kan det vara kört. En kvinna som tagit kontakt med Yle Spotlight berättar om hur hennes ex-man har gömt undan pengar i utländska bolag.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 15:05

Bilevicius advokat begär extra tid

Nerijus Bilevicius, som dömts för mordet på Lisa Holm, kommer att begära extra tid för att utforma sitt överklagande till Högsta domstolen.Bilevicius nekar helt till brottet, och bytte advokat efter den fällande domen i Göta hovrätt för två veckor sedan. Hans nya advokat, Björn Hurtig, vill nu få lite tid på sig.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 13:29

Abdeslams advokat stämmer åklagare

Terrormisstänkte Salah Abdeslams advokat Sven Mary kommer att stämma en fransk åklagare för att han spridit vidare uppgifter som Abdeslam lämnat vid förhör.Salah Abdeslam greps i fredags i Belgien misstänkt för att ligga bakom terrorattacken i Paris i november i fjol. Vid en presskonferens i Paris i går sade åklagaren att Abdeslam planerat att spränga sig själv vid Stade de France under terrorattacken, men att han "backade ur".

Nyheter 24 - 06 jan 14 kl. 12:59

MMA-fighter slogs mot inbrottstjuvar – en dödJoseph Torrez

NEW MEXICO. De här tjuvarna valde verkligen fel hem att råna. När de fyra brottslingarna skulle tvinga sig förbi kvinnan i huset stötte de nämligen på hennes fästman, Joseph Torrez.

BT - 23 apr 14 kl. 19:13

Barnläkaren överväger stämma staten

Barnläkaren hade krävt drygt 2,9 miljoner kronor. Justitiekanslern (JK) beslut ger henne i stället 20 000 kronor för tiden hon satt frihetsberövad, misstänkt för ett spädbarns död.- Det är pinsamt, säger hennes advokat Björn Hurtig.

BT - 23 apr 14 kl. 21:24

"Barnläkaren" kan stämma staten

Läkaren hade krävt drygt 2,9 miljoner kronor. Justitiekanslern (JK) beslut ger henne i stället 20 000 kronor för tiden hon satt frihetsberövad, misstänkt för ett spädbarns död.- Det är pinsamt, säger hennes advokat Björn Hurtig.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Knivbeväpnad man sköts i benet av polis i Malmö

Polis i Malmö har skjutit en knivbeväpnad man i benet. Det var när polis skulle kontrollera mannen, som rört sig i ett bostadsområde i Malmö, som en situation uppstod..

DN - 1 timme sedan

Insekter kan ersätta fisk i framtidens ekologiska hönsfoder

På Torsåker gård matar man sina fjäderfän med det man hoppas kan bli framtidens foder – nämligen insekter. Förhoppningen är att insektsmjöl snart ska kunna ersätta det fiskmjöl och sojaprotein som används i dagens fodertillverkning och som inte är ekologiskt hållbart..

DN - 2 timmar sedan

Grovt brott i villaområde i Lund

Ett grovt brott har begåtts i anslutning till en bostad i ett villaområde i Lund, uppger polisen..

DN - 3 timmar sedan

Kända bergsklättrare befaras döda i kanadensisk lavin

Tre erfarna och kända bergsklättrare, två österrikare och en amerikan, befaras ha omkommit i en lavin i västra Kanada. .

DN - 4 timmar sedan

Två gripna misstänkta för mordförsök på nattklubb på Söder

En person fördes med ambulans till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i en nattklubb på Södermalm natten mot fredagen. Två män greps och misstänks för mordförsök. .

DN - 4 timmar sedan

Bokrecension. ”Vernon Subutex 2”: En attack av aggressiv insikt

I del två av Virginie Despentes trilogi ”Vernon Subutex” har Vernon slutligen blivit uteliggare på heltid. Men börjar han inte också få något Jesuslikt över sig?.

DN - 5 timmar sedan

Fortsatt massprotest i Sudan – krav på civilt styre direkt

De folkliga protesterna i Sudan fortsätter, och på torsdagskvällen hölls den största demonstrationen sedan Omar al-Bashir avsattes. Folket kräver ett civilt styre efter diktatorn..

DN - 7 timmar sedan

”Avstå ägg i påsk drabbar inte matindustrin”

Djurrättsaktivister ger vanliga konsumenter dåligt samvete..

DN - 6 timmar sedan

En död i nordirländska kravaller

En 29-årig kvinna har dött av skottskador under oroligheter i Londonderry i Nordirland. Polisen utreder fallet som ett terrorbrott..

DN - 7 timmar sedan

Salpeterstaden som förvandlades till fångläger – i dag ligger den öde

Spökstaden Chacabuco i norra Chile ruvar på en mörk historia. Samhället som grundades på 1920-talet för arbetare som var där för att ta fram en råvara nödvändig för krig, förvandlades på 70-talet till ett fångläger för politiskt oliktänkande.  I dag ligger ödestaden i ruiner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.