SVT > Inrikes

Thursday, 26 April, 03:54

SVT - 16 feb 18 kl. 15:02

Regeringens utredare: Avskaffa assistansen för barn och gamlaFunktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år ska inte ha rätt till personlig assistans. Det föreslår regeringens utredare i den kommande LSS-utredningen som SVT Nyheter tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LSS, SVT Nyheter

Dela artikeln

39346 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, utredare, Avskaffa, assistansenför , barnoch , gamla
Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

DN - 08 sep 13 kl. 09:35

Regeringens utredare skrev falskt brev till historiker

Regeringens utredare kring Dag Hammarskjölds död försökte lura historikern Bodil-Katarina Nævdal att publicera felaktiga uppgifter.Bengt Rösiö kallar det hela för ett skämt, men Nævdal anser att det falska brevet underminerar UD-tjänstemannens och regeringens trovärdighet..

Regeringen - 14 feb 11 kl. 14:53

Pressträff med Anders Hagsgård, regeringens utredare i Förvarsutredningen

Den 15 februari överlämnar utredaren Anders Hagsgård slutbetänkandet Förvar (SOU 2011:17) till migrationsminister Tobias Billström. Anders Hagsgård presenterar betänkandet på en pressträff i Rosenbad kl. 11.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år, föreslår regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år - förslag från regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Regeringen - 31 maj 12 kl. 17:28

Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen

Klockan 11.30 i dag överlämnar utredaren Fredrik Wersäll betänkandet Nya påföljder (SOU 2012:34) till justitieminister Beatrice Ask vid en direktsänd pressträff. Pressmeddelande: Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen Justitiedepartementet, 31 maj 2012.

Regeringen - 23 jan 13 kl. 12:28

Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång

Torsdagen den 24 januari, överlämnar utredningen En modernare rättegång betänkandet En modernare rättegång II - en uppföljning (SOU 2012:93) till justitieminister Beatrice Ask. Utredaren K-G Ekeberg kommer att presentera betänkandet på en pressträff i Rosenbad. Pressmeddelande: Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång Justitiedepartementet, 23 januari 2013.

GöteborgsPosten - 10 apr 13 kl. 10:28

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen i Gamlestaden. Det hade visst gått att begränsa antalet bidragsanställda, säger hon..

Expressen - 08 maj 13 kl. 00:46

Regeringens utredare: Olsson är en anarkist

Regeringens utredare Bo Svensson fick i dag kritik för sitt förslag om klubbars polisnotor. Nu slår Svensson tillbaka mot Svensk elitfotbolls Lars-Christer Olsson. ?

IDG - 30 mar 15 kl. 10:50

Regeringens utredare står på sig: Trafikdatalagring helt okej


Regeringens utredare Sten Heckscher bekräftar sin egen snabbutredning från i somras. Operatörerna ska fortsätta att lagra trafikuppgifter om kunderna trots att EU-domstolens ogiltigförklarande av unionens datalagringsdirektiv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Jan Björklund (L): Inte möjligt för Alliansen att presentera gemensam migrationspolitik

Liberalernas partiledare Jan Björklund kallar Centerpartiets besked att stödja regeringens lagförslag om ensamkommande för djupt olyckligt. Han menar också att det skapar en spricka i Alliansen..

SVT - 45 minuter sedan

SD vill pressa M om ensamkommande

Sverigedemokraterna ska begära att regeringens proposition om ensamkommande skickas en vända till riksdagens konstitutionsutskott (KU) innan ett beslut om den tas..

SVT - 5 timmar sedan

Hon är en av få som fått rätt om åldersdiskriminering

Hon var kvalificerad för jobbet hon sökte men blev bortsorterad på mindre än ett dygn. Skälet: hon var över trettio år. Men Gunilla Karlström gav sig inte utan är en av få som fått rätt mot en arbetsgivare när det gäller åldersdiskriminering..

SVT - 5 timmar sedan

Åldersdiskriminering växande problem på arbetsplatser

Åldersdiskrimineringen tycks inte minska i arbetslivet trots höjd pensionsålder och brist på arbetskraft i flera branscher. Enligt svenska forskare är diskriminering på grund av ålder minst lika stark som etnisk diskriminering. – Är man över femtio kan det vara riktigt svårt att ens få komma på intervju, säger Erik Haglöf, som länge jobbat med rekrytering..

SVT - 9 timmar sedan

Fru till terrordådsoffer vittnade: ”Mina barn har förlorat sin stora förebild”

Chris Bevington räddade livet på sin lilla son, men avled själv i attacken på Drottninggatan. I dag vittnade hans hustru i rätten om den enorma förlusten..

SVT - 9 timmar sedan

Polisen: ”Det var som att kliva in i en krigszon”

”Tänk terror! Tänk terror!”, ropar poliskvinnan till sina kollegor när de hoppar ut ur polisbilen på Drottninggatan den 7 april förra året.

SVT - 14 timmar sedan

Ingela Hessius om domen mot Madsen

Vad betyder en livstidsdom i Danmark? Hör advokat Ingela Hessius om domen mot Peter Madsen efter mordet på svenska journalisten Kim Wall. –Det finns inga alternativa händelseförlopp än det åklagaren har presenterat, säger Ingela Hessius.

SVT - 14 timmar sedan

253 döda i trafiken 2017 – lägsta antalet i modern tid

Nya siffror: Allt färre omkommer i trafikolyckor.

SVT - 15 timmar sedan

Farliga laddare säljs via Wish

Elsäkerhetsverket varnar för att beställa usb-laddare via Wish, som både riskerar att göra mobilen strömförande och som är brandfarliga..

SVT - 16 timmar sedan

Unga startade podd för att motverka fördomar om livet i glesbygden

Livet utanför de stora städerna handlar inte om EPA-traktorer, tristess och avfolkning. Det är budskapet som tjejerna Amanda och Alice vill föra fram. Genom sin podd hyllar de livet i Gällivare, naturen, lugnet och den digitala uppkopplingen mot resten av världen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.