SVT > Inrikes

Wednesday, 16 January, 03:24

SVT - 16 feb 18 kl. 15:02

Regeringens utredare: Avskaffa assistansen för barn och gamlaFunktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år ska inte ha rätt till personlig assistans. Det föreslår regeringens utredare i den kommande LSS-utredningen som SVT Nyheter tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LSS, SVT Nyheter

Dela artikeln

39376 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, utredare, Avskaffa, assistansenför , barnoch , gamla
Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

DN - 08 sep 13 kl. 09:35

Regeringens utredare skrev falskt brev till historiker

Regeringens utredare kring Dag Hammarskjölds död försökte lura historikern Bodil-Katarina Nævdal att publicera felaktiga uppgifter.Bengt Rösiö kallar det hela för ett skämt, men Nævdal anser att det falska brevet underminerar UD-tjänstemannens och regeringens trovärdighet..

Regeringen - 14 feb 11 kl. 14:53

Pressträff med Anders Hagsgård, regeringens utredare i Förvarsutredningen

Den 15 februari överlämnar utredaren Anders Hagsgård slutbetänkandet Förvar (SOU 2011:17) till migrationsminister Tobias Billström. Anders Hagsgård presenterar betänkandet på en pressträff i Rosenbad kl. 11.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år, föreslår regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år - förslag från regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Regeringen - 31 maj 12 kl. 17:28

Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen

Klockan 11.30 i dag överlämnar utredaren Fredrik Wersäll betänkandet Nya påföljder (SOU 2012:34) till justitieminister Beatrice Ask vid en direktsänd pressträff. Pressmeddelande: Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen Justitiedepartementet, 31 maj 2012.

Regeringen - 23 jan 13 kl. 12:28

Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång

Torsdagen den 24 januari, överlämnar utredningen En modernare rättegång betänkandet En modernare rättegång II - en uppföljning (SOU 2012:93) till justitieminister Beatrice Ask. Utredaren K-G Ekeberg kommer att presentera betänkandet på en pressträff i Rosenbad. Pressmeddelande: Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång Justitiedepartementet, 23 januari 2013.

GöteborgsPosten - 10 apr 13 kl. 10:28

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen i Gamlestaden. Det hade visst gått att begränsa antalet bidragsanställda, säger hon..

Expressen - 08 maj 13 kl. 00:46

Regeringens utredare: Olsson är en anarkist

Regeringens utredare Bo Svensson fick i dag kritik för sitt förslag om klubbars polisnotor. Nu slår Svensson tillbaka mot Svensk elitfotbolls Lars-Christer Olsson. ?

IDG - 30 mar 15 kl. 10:50

Regeringens utredare står på sig: Trafikdatalagring helt okej


Regeringens utredare Sten Heckscher bekräftar sin egen snabbutredning från i somras. Operatörerna ska fortsätta att lagra trafikuppgifter om kunderna trots att EU-domstolens ogiltigförklarande av unionens datalagringsdirektiv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Implantat för sterilisering ger kvinnor komplikationer

Tiotusentals kvinnor som steriliserat sig med hjälp av ett implantat i äggledarna har fått så svåra komplikationer att de tvingas till drastiska operationer för att ta bort dem. Trots att de drabbade kvinnorna vittnar om samma problem vill bolaget bakom inte säga att det är deras produkt som är orsaken..

SVT - 5 timmar sedan

Här är onsdagens hållpunkter i riksdagen

Dramat kring regeringsbildningen verkar aldrig ta slut. Ändå kan det – tro det eller ej – snart vara över. Här är hållpunkterna du behöver ha koll på..

SVT - 5 timmar sedan

Svenska politikerna reagerar på Brexit-beskedet – och Björklund svingar mot SD

Kort efter brexitbeskedet rusade de svenska politikerna ut i sociala medier för att bjuda folket på en generös buffé av synpunkter. Liberalernas Jan Björklund tog också tillfället i akt att ge en känga till SD: ”Kaos efter att brexitavtalet underkänts. Verkar ju vara en bra idé från SD att Sverige borde lämna EU”..

SVT - 10 timmar sedan

Säpo: ”Rysslands avsikt är inte att föra krig med Sverige”

Hoten mot Sverige är mer omfattade än på många år. Men Rysslands avsikt är att inte föra krig mot Sverige. – Deras avsikt är att påverka och destabilisera, säger Säpochefen Klas Friberg..

SVT - 8 timmar sedan

Försvarsmakten kallar in it-soldater till värnplikt

Försvarsmakten kommer att kalla in it-soldater till värnplikt. Samtidigt meddelar Säkerhetspolisen att samarbetet med FRA, Försvarsmakten och MSB ska stärkas för att möta det ökade antalet cyberangrepp. Ryssland och Kina pekas ut som de främsta cyberhoten..

SVT - 9 timmar sedan

Annie Lööf: ”Vi ser till att V inte får politiskt inflytande de kommande åren”

Kommer Vänsterpartiet få inflytande över politiken? Det tycks finnas olika tolkningar av den frågan. Nu säger Annie Lööf (C) att de kommer att kunna förhandla som andra partier, så länge det inte rör de 73 punkterna i överenskommelsen.

SVT - 9 timmar sedan

Ny bevisning: Misstänkt hade tillgång till bombinstruktioner

Ny bevisning visar att en av de tre män som nu åtalas för förberedelse till terroristbrott var medlem i en privat chattgrupp där instruktioner på hur man tillverkar hemmagjorda bomber förekommer. I gruppens inledande beskrivning står bland annat: ”Vi måste lära oss om jihad, hur vi kan stödja, förbereda samt utföra det”..

SVT - 11 timmar sedan

Jonas Sjöstedt i möte med Stefan Löfven

Efter Jonas Sjöstedts vänsterkrok – under tisdagen har V-ledaren haft ett möte med Stefan Löfven (S). Jonas Sjöstedts pressekreterare bekräftar för SVT Nyheter att samtal förs men i övrigt är det locket på. – Samtal pågår och de är konstruktiva, säger Stefan Löfven till Aftonbladet..

SVT - 12 timmar sedan

L-ledamoten: ”V ska inte ha något inflytande över den svenska politiken”

I överenskommelsen mellan S/MP, C och L står det att Vänsterpartiet inte ska ha något inflytande över svensk politik den kommande mandatperioden. En skrivelse som retat upp V, men som inte kan förhandlas bort, enligt den liberala riksdagsledamoten Helena Gellerman..

SVT - 12 timmar sedan

Mats Knutson: Om V inte ger S sitt stöd går Sverige till extra val

Om Vänsterpartiet inte ger sitt stöd till Stefan Löfven (S) går Sverige till ett extra val. Det säger SVT:s politikreporter Mats Knutson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.