SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, utredare, Avskaffa, assistansenför , barnoch , gamla
Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

DN - 08 sep 13 kl. 09:35

Regeringens utredare skrev falskt brev till historiker

Regeringens utredare kring Dag Hammarskjölds död försökte lura historikern Bodil-Katarina Nævdal att publicera felaktiga uppgifter.Bengt Rösiö kallar det hela för ett skämt, men Nævdal anser att det falska brevet underminerar UD-tjänstemannens och regeringens trovärdighet..

Regeringen - 14 feb 11 kl. 14:53

Pressträff med Anders Hagsgård, regeringens utredare i Förvarsutredningen

Den 15 februari överlämnar utredaren Anders Hagsgård slutbetänkandet Förvar (SOU 2011:17) till migrationsminister Tobias Billström. Anders Hagsgård presenterar betänkandet på en pressträff i Rosenbad kl. 11.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år, föreslår regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år - förslag från regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Regeringen - 31 maj 12 kl. 17:28

Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen

Klockan 11.30 i dag överlämnar utredaren Fredrik Wersäll betänkandet Nya påföljder (SOU 2012:34) till justitieminister Beatrice Ask vid en direktsänd pressträff. Pressmeddelande: Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen Justitiedepartementet, 31 maj 2012.

Regeringen - 23 jan 13 kl. 12:28

Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång

Torsdagen den 24 januari, överlämnar utredningen En modernare rättegång betänkandet En modernare rättegång II - en uppföljning (SOU 2012:93) till justitieminister Beatrice Ask. Utredaren K-G Ekeberg kommer att presentera betänkandet på en pressträff i Rosenbad. Pressmeddelande: Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång Justitiedepartementet, 23 januari 2013.

GöteborgsPosten - 10 apr 13 kl. 10:28

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen i Gamlestaden. Det hade visst gått att begränsa antalet bidragsanställda, säger hon..

Expressen - 08 maj 13 kl. 00:46

Regeringens utredare: Olsson är en anarkist

Regeringens utredare Bo Svensson fick i dag kritik för sitt förslag om klubbars polisnotor. Nu slår Svensson tillbaka mot Svensk elitfotbolls Lars-Christer Olsson. ?

IDG - 30 mar 15 kl. 10:50

Regeringens utredare står på sig: Trafikdatalagring helt okej


Regeringens utredare Sten Heckscher bekräftar sin egen snabbutredning från i somras. Operatörerna ska fortsätta att lagra trafikuppgifter om kunderna trots att EU-domstolens ogiltigförklarande av unionens datalagringsdirektiv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

Norsk polis har gått ut med en efterlysning på en svensk medborgare som misstänks ha knivmördat en person i Oslo tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha utfört ett knivrån i staden..

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler polisanmäls för vab-fusk – explosionsartad ökning

Det upptäckta vab-fusket ökar explosionsartat i år. Hittills har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, enligt siffror som TT tagit del av. Antalet polisanmälningar har nästan fördubblats..

SVT - 8 timmar sedan

Säpo: Raderad mobilinfo försvårar arbete

Säkerhetspolisen oroas över att vissa telefonoperatörer raderar information om sina abonnenter. Det kan försvåra arbetet mot terrorbrott, varnar myndigheten..

SVT - 23 timmar sedan

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - 23 timmar sedan

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.

SVT - I förrgår: 16:03

Flera apotek vittnar: Rasism mot anställda ett växande problem

”N-ordet”, muslimhat och kunder som kräver att få hjälp av enbart ”svenskar”. Det är vad som möter somliga av de över tiotusen anställda på Sveriges apotek. Nu reagerar apotekskedjorna på det som flera av dem menar är ett nytt och växande arbetsmiljöproblem – och säger att kunder som uttrycker eller beter sig rasistiskt kommer att polisanmälas..

SVT - Igår: 11:21

Rasism och islamofobi – anställda på apotek vittnar om kundernas hat

”Vill inte ha hjälp från en sådan som du” och ”ska du inte anpassa dig till vårt land?” Att som anställd på apotek bli utsatt för rasism av kunder tillhör vardagen. Det uppger tre personer som anonymt vittnar om sina erfarenheter för SVT Nyheter.

SVT - Igår: 11:21

Så bemöter du rasism – i olika fem olika situationer

Det kan vara på släktmiddagen, på bussen eller i fikarummet. Någon säger en rasistisk kommentar riktad mot dig eller mot andra. Retorikexperten Elaine Eksvärd ger dig svar på tal i klippet..

SVT - Igår: 20:12

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - Igår: 19:45

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.