SVT > Inrikes

Monday, 23 July, 08:02

SVT - 16 feb 18 kl. 15:02

Regeringens utredare: Avskaffa assistansen för barn och gamlaFunktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år ska inte ha rätt till personlig assistans. Det föreslår regeringens utredare i den kommande LSS-utredningen som SVT Nyheter tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LSS, SVT Nyheter

Dela artikeln

39376 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, utredare, Avskaffa, assistansenför , barnoch , gamla
Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

DN - 08 sep 13 kl. 09:35

Regeringens utredare skrev falskt brev till historiker

Regeringens utredare kring Dag Hammarskjölds död försökte lura historikern Bodil-Katarina Nævdal att publicera felaktiga uppgifter.Bengt Rösiö kallar det hela för ett skämt, men Nævdal anser att det falska brevet underminerar UD-tjänstemannens och regeringens trovärdighet..

Regeringen - 14 feb 11 kl. 14:53

Pressträff med Anders Hagsgård, regeringens utredare i Förvarsutredningen

Den 15 februari överlämnar utredaren Anders Hagsgård slutbetänkandet Förvar (SOU 2011:17) till migrationsminister Tobias Billström. Anders Hagsgård presenterar betänkandet på en pressträff i Rosenbad kl. 11.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år, föreslår regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Nyhetskanalen - 03 apr 12 kl. 14:58

450 vargar om 10 år - förslag från regeringens utredare

Det är Naturvårdsverket som bör bestämma hur många vargar och rovdjur Sverige ska ha, föreslår regeringens utredare Lars-Erik Liljelund. Dessutom bör det bara finnas en miniminivå. -Jag anser att den politiska nivån ska ange ambitioner och ramar när det gäller politiken för rovdjur, sade Lars-Erik Liljelund på en pressträff.

Regeringen - 31 maj 12 kl. 17:28

Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen

Klockan 11.30 i dag överlämnar utredaren Fredrik Wersäll betänkandet Nya påföljder (SOU 2012:34) till justitieminister Beatrice Ask vid en direktsänd pressträff. Pressmeddelande: Pressträff med Fredrik Wersäll, regeringens utredare i Påföljdsutredningen Justitiedepartementet, 31 maj 2012.

Regeringen - 23 jan 13 kl. 12:28

Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång

Torsdagen den 24 januari, överlämnar utredningen En modernare rättegång betänkandet En modernare rättegång II - en uppföljning (SOU 2012:93) till justitieminister Beatrice Ask. Utredaren K-G Ekeberg kommer att presentera betänkandet på en pressträff i Rosenbad. Pressmeddelande: Pressträff med K-G Ekeberg, regeringens utredare i En modernare rättegång Justitiedepartementet, 23 januari 2013.

GöteborgsPosten - 10 apr 13 kl. 10:28

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen

Regeringens utredare dömer ut arbetsförmedlingen i Gamlestaden. Det hade visst gått att begränsa antalet bidragsanställda, säger hon..

Expressen - 08 maj 13 kl. 00:46

Regeringens utredare: Olsson är en anarkist

Regeringens utredare Bo Svensson fick i dag kritik för sitt förslag om klubbars polisnotor. Nu slår Svensson tillbaka mot Svensk elitfotbolls Lars-Christer Olsson. ?

IDG - 30 mar 15 kl. 10:50

Regeringens utredare står på sig: Trafikdatalagring helt okej


Regeringens utredare Sten Heckscher bekräftar sin egen snabbutredning från i somras. Operatörerna ska fortsätta att lagra trafikuppgifter om kunderna trots att EU-domstolens ogiltigförklarande av unionens datalagringsdirektiv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Branden kom för nära – fick lämna allt

Flera byar i Hälsingland har blivit evakuerade i och med de skogsbränder som rasar. Människor som bor där har tillfälligt flyttat till äldreboenden, vänner och bekanta – eller till camping..

SVT - 15 timmar sedan

Imponerande lindans i Montmartre

Lindansösen Tatiana-Mosio Bongonga imponerade och förfasade hundratals Parisbor och turister då hon – utan säkerhetsutrustning – utförde en show på lina 35 meter ovanför marken i Montmartre..

SVT - 18 timmar sedan

Här syns bränderna från rymden

ESA, europeiska rymdstyrelsen, har lyckats fånga de fyra stora bränder, som rasar i tre svenska län just nu, på bild..

SVT - 20 timmar sedan

Här hyllar svenska brandmän de polska styrkorna som kommit för att hjälpa till i släckningsarbetet.

När Sverige brinner så har ytligare hjälp inkallats. Närmare 140 polska brandmän. har inkallats..

SVT - 21 timmar sedan

SMHI: Varmaste juli på minst 260 år

Med goda marginaler förutspår SMHI att årets julimånad kommer bli den varmaste juli på minst 260 år på många håll i landet. – Vi kan också konstatera att den här sommaren kommer bli rekord för antalet 30-gradersdagar, säger SMHI:s meteorolog Bengt Lindström..

SVT - 23 timmar sedan

Dietisten: ”Undvik kött så ofta du kan”

Under sommarens ledighetslunk kan även matintaget bli överdrivet ohälsosamt. Dietist Sanna Nybacka ger sina tips och råd för den som vill hålla sig frisk under semestern – och efteråt..

SVT - Igår: 21:58

SAS nedringda efter inställda flyg: Såklart jättetråkigt

Upprörda resenärer skriver på företagets Facebooksida om inställda flyg och flera timmars väntan vid samtal till kundtjänst. SAS förklaring: Det är högsäsong..

SVT - Igår: 21:47

Så underhåller du barnen på ”hemestern”

”Jag har tråkigt” är nog en mening som de flesta föräldrar har hört någon gång. Ett långt sommarlov på hemmaplan kan vara en utmaning för barnfamiljer, men det finns tips för en lyckad ”hemester”. Och det behöver inte bli särskilt dyrt..

SVT - Igår: 21:47

Istället för att resa utomlands – ta en ”hemester”

I år är värmeböljan ett faktum i Sverige och att stanna hemma över semestern blir ett självklarare alternativ för många. SVT Nyheter har listat några alternativa stopp i Sverige för dig som vill ”semestra hemma”. Upptäck nya platser oavsett om du är ute efter äventyr, slottsvistelser eller bara slappna av på en vacker strand..

SVT - Igår: 21:00

Svenska djur riskerar dödliga sjukdomar när EU slopar gränskontroller

Svenska djur riskerar att drabbas av smittsamma och dödliga sjukdomar när EU nu planerar att slopa Sveriges gränskontroller för import av lantbruksdjur. Följden kan även bli en ökad antibiotikaförbrukning, det varnar Lantbrukarnas Riksförbund för..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.