Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 21 October, 14:35

Liknande nyheter

Taggar: Överdriven, rörelsei , Raysearch
Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 19:47

Överdriven tro på vindkraft

En skara kommunpolitiker skriver under Aktuella frågor i HD (17/1) att de tre kraftverken i Rönne å i Klippan "måste bort”. De hindrar ålens vandring. Istället för vattenkraft vill politikerna återskapa den forssträcka som en gång dämdes upp för att möjliggöra byggandet av kraftverken.

Affärsvärlden - 31 jan 18 kl. 16:56

Caset kvar i e-handelsbolaget

PORTFÖLJUPPDATERING Överdriven rapportrörelse i Qliro och skiljedomsoptionen borta i Enea..

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Sydsvenskan - 12 okt 15 kl. 04:00

En dikt som bråkar med sig själv

I Sara Hallströms nya bok ”Jag vill att mina barn ska tillhöra” byggs en diktvärld upp som kretsar kring utanförskap och gemenskap. Ett jag betraktar ett du, som tycks växla mellan att vara ett barn (eller flera) och en part i en kärleksrelation. Ett offentligt rum för omsorg skrivs fram, ”på gränsen mellan vård och värld”.

Ekonomistas - 07 okt 13 kl. 10:25

Bostadspriser ? nominella, reala och i förhållande till disponibel inkomst

Det pratas mycket om bostadspriserna. Som Jesper Hansson har noterat i ett Ekonomistas-inlägg nyligen så blir nyhetsrapporteringen missvisande om den rapporterar tillväxtsiffror som bortser från säsongmönstret. Det är tyvärr också vanligt att man visar figurer över bostadspriserna som ger ett missvisande intryck.

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 00:30

Det är breda konservativa partier som vinner val

I en liten passage under installationstalet på Friends Arena idkade Moderaternas nye partiledare Anna Kinberg Batra självkritik. Det var när hon nämnde valresultatet och drog slutsatsen att väljarna inte uppfattade att Alliansen hade alla önskvärda svar på deras frågor. Kinberg Batras tal var i övrigt som en förlängning av företrädaren Fredrik Reinfeldts: alla människor ska komma till sin rätt.

Sydsvenskan - 29 sep 15 kl. 04:00

Kropp, ljus och stor poesi

Joan Jonas i backspegeln, från svartvitt 1960-tal med skimmer av New York-avantgarde till dagens multimediainstallationer. Det första som slår mig är rummet, hur utställningen har blivit ett med konsthallen.Tre av hennes mest kända videoinstallationer är utställningens nav.

PrivataAffärer - 13 sep 18 kl. 06:00

Fonderna som är största hållbarhetsbovarna

Under våren lanserade Morningstar ett nytt sätt att granska fondernas exponering mot fossila bränslen och utsläpp av koldioxid. Nu visar Morningstar även några av nyckeltalen i informationen om enskilda fonder. Informationsinsamlingen och bearbetningen gör Morningstar med hjälp av sitt intressebolag Sustainalytics.

Kristianstadsbladet - 22 sep 12 kl. 06:30

Oroande kulturtid

Igår morse publicerades Martin Jönssons försvarstal på Svenska Dagbladets webbsida. Han är tidningens nye kulturchef med uppdrag att föra kulturen in i de nya tidernas efterfrågan och krav. Hans krönika bär titeln: ?

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 15:45

Pakistan vid avgrunden

Foto: Khlaid Tanveer
Med goda grannrelationer skulle Pakistan vara en global knutpunkt. Istället riskerar man internationell isolering och inbördeskrig. Det skriver författare och skribent Stefan Foconi som med Ahmed Rashid som guide färdats in i 2000-talets kaotiska land.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 08:10

Nytt nätverk: Leverantörer med den offentliga sektorn som kunder

Som leverantör och anbudsgivare i offentlig upphandling vet du att området kontinuerligt utvecklas – lagar och praxis förändras och uppdateras, arbetsprocesser utvecklas och best practice förfinas i takt med att anbudsgivare, upphandlare och annan expertis testar gränser och nya innovativa lösningar..

Affärsvärlden - Igår: 09:05

Det går fortfarande att fynda på aktiemarknaden

ODINs investeringsdirektör och förvaltare Vegard Søraunet hittar fortfarande fynd på aktiemarknaden. Det är lätt att ryckas med i en stark konjunkturcykel och han konstaterar att det någon gång kommer att vända..

Affärsvärlden - Igår: 15:52

Flera avhopp i Engelska skolans styrelse

Nuvarande ordförande i Engelska skolan Per Båtelson och bolagets grundare och storägare Barbara Bergström har avböjt omval till styrelsen..

Affärsvärlden - I förrgår: 07:25

Stark rapport från Volvo

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 9 698 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med en vinst på 6 917 miljoner kronor samma period året före..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:11

Insidern: "Vi var blodtörstiga rävar"

– Vi var blodtörstiga rävar som kommit in i hönshuset. Hönshuset var staten med sin statskassa, och hönshuset stod öppet på vid gavel..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:05

Ingen rull på Volvo trots stark rapport

Stockholmsbörsen handlades med successiv dragning nedåt i den inledande fredagshandeln, trots ett börsrally i Kina och en viss återhämtning för USA-terminerna efter torsdagskvällens amerikanska börsnedgångar..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:16

Värmen sänkte Husqvarna

"Tredje kvartalet präglades i stor utsträckning av fortsatt varmt och torrt väder i de centrala och norra delarna av Europa, vilket hade en dämpande effekt på efterfrågan på produkter och tjänster för gräsklippning", skriver Husqvarna i rapporten..

Affärsvärlden - I förrgår: 07:10

Telia överraskar positivt

Telia redovisar en vinst före skatt på 3 234 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 1 072 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

Affärsvärlden - I förrgår: 07:15

Skanska vinstvarnar - USA-chef får gå

Skanska vinstvarnade på torsdagskvällen. Återigen är det nedskrivningar i USA som tynger resultatet. Nu får chefen för USA Civil lämna byggjätten med omedelbar verkan..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:20

Chefsavhopp i Oscar Properties

 Bostadsutvecklaren Oscar Properties ändrar om i koncernledningen. Ulrika Stålberg utses till ny försäljningschef..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.