Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:02

Dagens PS - 16 feb 18 kl. 08:44

Näringslivstoppar kräver utvisningsstopp”Att försvåra för dem som vi faktiskt kan locka till Sverige är tragiskt på så många plan. Dessutom är det ovärdigt och historielöst”, säger exempelvis Michael Treschow, ordförande i Wallenberg Foundations investeringskommitté. Dagens Industri berättar om de tunga näringslivstopparnas gemensamma protestaktion mot Migrationsverkets stelbenta regler. De kräver omedelbara förändringar så att arbetskraftsinvandrarna, däribland it-specialister, som är den största och mest utsatta gruppen, kan fortsätta jobba och Sverige dra nytta av deras värdefulla kompetens. Små, administrativa tabbar eller temporära lönesänkningar är ibland anledningen till att den statliga myndigheten kastar ut den viktiga kompetensen från Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Michael Treschow, Wallenberg Foundations, Industri, Migrationsverkets, Jenny Lindén Urnes, Lindéngruppen, Höganäs, Beckers, Dagens Industri, Antonia Ax, Johnson, Di, Ericssons, Börje Ekholm, Migrationsverket, Hussein Ismail, Lund, Dagens PS, Carl Bennet, Dan Olofsson, Marcus Wallenberg, Tivéus, Stenhammar, Andersson, Näringslivstoppar, Dagensps

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Näringslivstoppar, kräver, utvisningsstopp
GöteborgsPosten - 06 mar 15 kl. 06:11

Näringslivstoppar tar strid för Saudiavtalet

Nu blandar sig 31 näringslivstoppar i en av årets svåraste politiska frågor. På DN:s debattsida kräver bland andra AB Volvos vd Olof Persson att avtalet med Saudiarabien förlängs..

SvD - 01 dec 14 kl. 22:45

Näringslivstoppar besvikna på S

Inför budgetavgörandet i riksdagen uttrycker flera höga näringslivsprofiler besvikelse över vad statsminister Stefan Löfven åstadkommit hittills och blir inte alls bestörta vid tanken på regeringskris. Det framgår av uttalanden för Dagens Industri..

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 14 kl. 22:47

Näringslivstoppar besvikna på S

Inför budgetavgörandet i riksdagen uttrycker flera höga näringslivsprofiler besvikelse över vad statsminister Stefan Löfven åstadkommit hittills och blir inte alls bestörta vid tanken på regeringskris. Det framgår av uttalanden för Dagens Industri. — Man kan inte fortsätta på det här sättet..

BT - 01 dec 14 kl. 22:45

Näringslivstoppar besvikna på S

Inför budgetavgörandet i riksdagen uttrycker flera höga näringslivsprofiler besvikelse över vad statsminister Stefan Löfven åstadkommit hittills och blir inte alls bestörta vid tanken på regeringskris. Det framgår av uttalanden för Dagens Industri. - Man kan inte fortsätta på det här sättet.

UNT - 01 dec 14 kl. 22:45

Näringslivstoppar besvikna på S

Inför budgetavgörandet i riksdagen uttrycker flera höga näringslivsprofiler besvikelse över vad statsminister Stefan Löfven åstadkommit hittills och blir inte alls bestörta vid tanken på regeringskris, enligt di..

DN - 01 dec 14 kl. 23:45

Näringslivstoppar besvikna på S

Inför budgetavgörandet i riksdagen uttrycker flera höga näringslivsprofiler besvikelse över vad statsminister Stefan Löfven åstadkommit hittills och blir inte alls bestörta vid tanken på regeringskris. Det framgår av uttalanden för Dagens Industri..

UNT - 06 mar 15 kl. 11:23

Kräver fortsatt Saudiavtal

Att bryta handelsavtalet med Saudiarabien vore att äventyra Sveriges rykte som handels- och samarbetspartner, skriver ett trettiotal näringslivstoppar på Dagens Nyheters debattsida..

SVT - 06 mar 15 kl. 11:42

Kräver fortsatt Saudiavtal

Att bryta handelsavtalet med Saudiarabien vore att äventyra Sveriges rykte som handels- och samarbetspartner, skriver ett trettiotal näringslivstoppar på Dagens Nyheters debattsida..

DI - 04 apr 16 kl. 07:23

Svenska näringslivstoppar med i skattehärvan

Uppgifterna i de läckta Panamadokumenten om hur advokatfirman Mossack Fonsenca hjälp kunder världen över att skatteplanera har väckt stor  ilska. Än så länge finns inga uppgifter om svenskar som anlitat sig av advokatfirman. Men enligt SVT ska det finnas 400-500 svenska personer och bolag i de läckta dokumenten..

DI - 28 jan 17 kl. 12:25

Näringslivstoppar rasar mot Trumps migrationsorder

Donald Trumps presidentorder om att sätta stopp för flyktingmottagandet har väckt starka reaktioner i USA:s näringsliv. Facebook och Google hör till bolagen som bekymras över tongångarna från Vita huset..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Börsen varningsblinkar – tecken på extrem rädsla

De amerikanska börserna föll på bred front under torsdagen efter oro över handelskrig mellan USA och Kina. Det innebar samtidigt att Fear & Greed Index sjönk från 16 till 9 och därmed indikerar extrem rädsla i marknaden. Det är den lägsta nivån sedan februari i samband med att börsfrossan inleddes.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Svenska företag nöjd med konjunkturen

Konjunkturläget bedöms vara gott och har varit så under det senaste året. Det menar företrädare för några av Sveriges största företag, enligt Riksbankens senaste företagsundersökning. Industriföretagen möter stark efterfrågan från i stort sett alla exportmarknader.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nissan siktar på att sälja en miljon elbilar 2022

Japanska Nissan har tillkännagivit planer på att sälja en miljon elbilar årligen 2022, rapporterar Reuters. För att nå upp till målet ska bolaget utveckla åtta nya elbilsmodeller, varav fyra kommer att vara enbart för Kina. Nissan ser stora expansionsmöjligheter på vad som är världens största elbilsmarknad.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Fiat-Chrysler förlikas med stjärnans familj

Fiat-Chrysler har nått en förlikning med familjen till omkomna Star Trek-stjärnan Anton Yelchin, rapporterar Marketwatch. Skådespelaren dog i samband med att hans Jeep klämt fast honom vid uppfarten till hans hem för snart två år sedan. Som ett resultat av händelsen valde familjen att stämma Fiat-Chrysler för växelspaken i stadsjeepen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Skottsäkra lyxsuven – världens dyraste

Spänn fast säkerhetsbältet – prislappen på den här stadsjeepen börjar nämligen på 16,4 miljoner kronor. Och fullt utrustad är bilen dubbelt så dyr. Jodå.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Techjättarnas vd:ar åker till Kina

De amerikanska teknikföretagen Apple, Google och IBM:s vd:ar ska åka till Kina denna vecka för att bygga upp relationer med landets regeringstjänstemän. Resultaten har traditionellt varit undermåliga på detta område och försvåras nu även av USA:s importtullar på Kina, skriver Bloomberg News. Det är under China Development Forum som toppcheferna är tänkta att stärka banden.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Svenskt dieselförbud orsakar panik

Det säger privat- och tjänstebilsexperten Ronny Svensson till Dina Pengar i Expressen apropå regeringens förslag om förbud mot dieselbilar i landets storstäder. Förslaget – som klubbas i dag på förmiddagen – är linje med dieselförbuden som bland annat Tyskland fattat; och det här är ett dråpslag mot framför allt andrahandsmarknaden för dieselbilar, konstaterar Ronny Svensson. ”Det är uruselt, folk har panik”, säger han till Dina Pengar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hållbara fonder lockar flest kvinnor

Sparalternativet vanligare bland kvinnor än hos män, enligt en ny rapport, skriver TT. Var fjärde person placerar pengar i hållbara fonder, framför allt är det populärt bland kvinnor, enligt en ny undersökning från Fondbolagens förening. Två av tio män anser att fonder med inriktning på hållbarhet är viktigt.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Dumpade bolån oroar: ”Kunderna tar en risk”

Experter varnar nu för upplägget med billiga bolån med toklåg ränta, skriver Svenska Dagbladet. Enligt Andreas Håkansson, bankanalytiker på franska Exane BNP Paribas, är det obestridligt att kunderna ”tar en risk”, som han uttrycker det i SvD. ”Det finns inga garantier för att Enkla hittar nya attraktiva lån på den globala finansmarknaden om tre år.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.